40c750 ye döküldük 2000 küsür.. dreambox 800hd+harddisk+server a bayıldım 600 küsür.. çanak,lnb,kablo ıvır zıvır ona verdim 300 küsür..
hepsini topladım,bağlantıları yapacak arkadaşıda hazır ettim,aleti edavatı yukarı taşıcayacaktık ki yönetici, ''senden daha önce karar almıştık sen bilmiyo olabilirsin,çatıya çanak taktırmıyoruz'' dedi,dumur oldum
15 dairelik bir apartmanda oturuyorum ev kendimin..evimin cephesi doğu-kuzey..bunun için takacak arkadaşda doğruladı maalesef evin herhangi bi yerine(balkon-pencere altı-duvar) çanakları takmak çözüm değilmiş
şimdi ben içinde olduğum durumu da anlatayım..3 senedir bu evde oturuyorum,merkezi sistem çanak var(bağlantı yapacak arkadaş onuda kontrol etti,ona ek falan olmazmış)..bende eski tüplü tv ve uyduruk bi uydualıcı olduğu için pekde düşmedim üstüne..taki bi lcd alıncaya kadar..dedik aldık bari hakkını verelimnerden bileyim yasak olduğunu..
şimdi bakındım internette hukuk forumlarına ,gidip çatır çatırda takarım kimsede gıkını çıkaramaz ama lütfen kolayca yazmadan önce şunuda gözardı etmeyin,oturduğum evde mutluyum,apartman huzurlu ve bunun bozulmasını istemiyorum..umarım anlatabilmişimdir..
evet arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum,ne yapmam lazım,bu yönetici ve tayfasını nasıl tavlamam lazım.. yada şöyle söyleyeyim,benim ve takacak arkadışımında nail olmadığı bir bilgi varmı,yani bu şartlar altındada ben randıman alabilrmiyim bu aletlerden,değişik aparatlar falan varmı çanak için,ne bileyim dedim ya tamamen dağılmış durumdayım
ya resmen ps3 için almış olucaz koca tvyi haa evet bu arada ps3 de aldım,deli para harcamışım ulan bu ay
Selam,
Cihazı merkezi sisteme bağlayabilirsiniz. Merkezi sistemde kaç çanak bağlı ve hangi uydular merkezi sistemele izlenebiliyor?
Balkona izin veriliyorsa, balkon çözüm olabilir. Kuzey-doğu cephedesiniz ! Hangi uydulara çanak kurmak istiyorsunuz?
quote:
Orijinalden alıntı: serkanguzel_
Selam,
Cihazı merkezi sisteme bağlayabilirsiniz. Merkezi sistemde kaç çanak bağlı ve hangi uydular merkezi sistemele izlenebiliyor?
Balkona izin veriliyorsa, balkon çözüm olabilir. Kuzey-doğu cephedesiniz ! Hangi uydulara çanak kurmak istiyorsunuz?
aleyküm selam..
merkezi sisteme bağlayamıyorum maalesef,çünkü kurulu olan düzende 2 adet çanak var ve bunlardan herhangi birisi benim istediğim tarafa bakmıyor(digitürk) hatta bi çanak bağlayalım dedim merkezi sisteme,getirdiğim arkadaş ''konuya tam vakıf olmamakla birlikte'' kullanılan panel 9-16 lık panel gibi bişey söyledi,yeni panel takılmasını ama bunun 500 ila 600 arası bir maliyetinin olacağını söyledi o şıkkıda eledim maalesef :((
dediğim cepheye sahip olduğum için istediğim uyduyla balkon yada duvara taktıracağım çanağın arasına maalesef apartmanın kendisi giriyor..
sanırım bu iş dava yoluna gidecek ama işte huzurun bozulmasınıda istemiyorum.. ne halt yiyeceğimi şaşırdım.. ilgin için teşekkür ederim serkan hocam..
bu arada başka bir arkadaşla bağlantı kurdum..o da bana :
mevcut merkezi sistemdeki hot bird uydusuna 2 adet parça takarak (tam emin olmamakla birlikte opsiyon switch ve multi switch dedi sanırım) sorunu çözebiliriz dedi..
size sorum gerçekten böyle birşeyle bu işi çözebilirmiyiz.. performans,sinyal kalitesi ne düzeyde olur.. merkezde kullanılan çanaklar 90cm lik.. saygılar..
Option sviç ile merkezi sistemden abone sayısını artırmak mümkün değildir.
Bireysel çanak kurcaksanız, bireysel çanaklarınızı merkezi sisteme option sviç ile birleştirebilirsiniz.
Kolay gelsin.
quote:
Orijinalden alıntı: serkanguzel_
Option sviç ile merkezi sistemden abone sayısını artırmak mümkün değildir.
Bireysel çanak kurcaksanız, bireysel çanaklarınızı merkezi sisteme option sviç ile birleştirebilirsiniz.
Kolay gelsin.
tamam hocam sağolasın.. sanırım yöneticye kafa tutmaktan başka çarem kalmadı saygılar..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme