canonun fotoraf makinalarında pil sorununu birçok kez forumlarda da okudum. kesin çözüm üreten kimseye rastlamadım. benim makinamında sorunu benzer. sıfır farklı markalarda yada şarjlı piiler le denediğimde artık sadece 3-4 fotoraf çekebiliyorum. sonrasında makina kapanıyor ve pilleri değiltirin diyor. çok şeyler denedim. oksitlenmiş olabilir, diye kolonyalarla asetonlarla sildim, pillerin dokunduğu yaprakları tekrar kaldırdım vs. ama son olarak birşey dikkatimi çekti. foto çekerken sadece 3 foto sonra makina kapanırken çekim modunda seside full açmama rağmen belki 40 dakika video izleyebildim (aynı pillerle). pil uyarısı bile çıkmadı. tüm içindeki fotorafları gezdim. makina sorunsuz pil uyarısı vermeden çalışıyor.ama çekim moduna aldığım anda daha fotoraf bile çekmeden herhangi bir zoom bile yapmadan anında kapanıyor. birşeylerin oksitlenmediği garanti ama sorun nereden kaynaklanıyor anlamış değilim. benzer sorunu kardeşimin garantili makinasında da yaşadık. yetkili servis tek pille 250 foto ardı ardına çekebildiklerini söylediler onun makinasında da 10 tane bile çekemiyorduk. servis makinayı hiçbirşey yapmadan yolaldı. bizde servise gidemediğimizden (kargoyla yollamıştık) adamlara ıspat edemedik onlarda bize.canonun yazılımlarınıda yüklesek nafile.en son elimde o günkü fiyatıyla 1000 tl yi geçecek 2 makina var ve çöpe atmak üzereyim.varmı yardım edebilecek.
makina biryerde birşekilde şişmiş gözüküyor ama çözümü blen varsa lütfen yazsın. makinamı çok seviyorum ama bir türlü kullanamıyorum. Makinamın modeli Canon sx 100 modeli.
servisin yaptigi ise bak boylelerinin dukkanlarini kapatacaksin yaa yuh