Şimdi Ara

CANDOSTUM KÖPEK ÇİFTLİĞİNDEN UZAK DURUN !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çok isteyerek aldığımız toy poodlelardan bir tanesini alerjisi var diye iğne yaparak bize verdiler ve bizde alıp eve getirdik. Arkadaşımız veterinere kontrol için götürdüğümüz de kennel cough (Barınak hastalığı) teşhisi kondu ve depo vitamin verildi. 5 gün sonra sabah kalktığım da köpeğim çişinin üzerin de komaya girmiş ve tir tir titriyor halde buldum hemen ılık suda yıkayıp kuruladık ve veterinere götürdük. Firma sahibini arayıp bundan bahsettiğimiz de kendi anlaşmalı oldukları veterinere götürmemizi söyledi ve hipotermiye girmiş köpeğimizi Kadıköy'den silivriye götürmemiz gerektiği üzerne kavga ettik. Her şey sakinleşince köpek stabil olduktan sonra kendi veterinerlerine götürmemiz üzerine anlaştık ve ertesi gün götürüp teslim ettik. Bir sonra ki gün köpeğimizin ölüm haberi geldi ve hiçbir şekilde yardımcı olmuyorlar üzerine kavga ediyorlar hala bizi suçluyorlar. Parayla kafalarını bozup bizim acımızla birlikte 2000 lira daha verirsek bir tane yeni vereceklerini söylediler resmen insanlarla alay eder hale gelmişler. Paramızı bile geri alamıyoruz ne yapmamız lazım? Herkesin bilgisine kesinlikle uzak durun bu tüccarlardan..

• Ne gibi koşullarda üretimi yapıldığı belli olmayan hayvanlara bu şekilde para verip almanız zaten baştan hata olmuş.Yapacak bir şeyiniz yok artık.
  • Hayvanlar mal değildir.Parayla paha biçilemez Modern köle ticaretine ortak olunursa olacağı bu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayvana para ver, üstüne burda ağla. gerçekten çok komiksin. #satınalmasahiplen
  • Siz hiç barınaktan köpek sahiplenmeye çalıştınız mı? Hem imkansız hem de pahalı. Evet, alacağınız hayvanın o güne kadar harcadığı mama parası,ilerideki aşılarının parası, üstne yetmez bir de ilerideki zorunlu kısırlaştırılmasının parasını istiyorlar. Yani barınaktan çok daha "pahalıya" satın alınıyor hayvanlar. Peki o parayı kim alıyor? Orada gönüllü olan, parayı isteyen kişi alıyor. Peki ileride köpeğin aşı veya kısırlaştırma zamanı geldiğinde, o kişinin aynı barınakta olacağının garantisi var mı? Yok. Buna rağmen kabul ediyorsunuz ödemeyi, bu sefer de öğrencisin diye vermiyorlar.Öğrenci olan tüm gün okulda olurmuş da ilgilenemezmiş. Çalışanlar da tüm gün işte olmuyorlar mı? Çocuklu oluyor çalışanlar diyorsunuz da çocuklar da kreşte olmuyorlar mı? Bunu aşmak için başka barınağa çift olarak gitiğinizdeyse bu sefer asla şehir dışına vermeyiz diyorlar. Evlere kontrole gideceklermiş sürekli. Sonra bir de onun yol masrafını isteyecekler herhalde.
    Kısacası, barınaklardan hayvan almak imkansıza yakın. Hele şu eskiden sahipli olup da sonradan sokağa atılmış olan cins yavruları, büyükleri hiçbir koşulda vermiyorlar. Hatta cins yavruları ayrı bir yerde tutuyorlar, herkesin göremeyeceği yere koyuyorlar, isim koyuyorlar, şans eseri birini gördüğünüzde, o isimli oğlunu/kızını kimseye veremeyeceğini söylüyorlar.
    Can dostu edinmek için çiftliklerden başka yol kalmıyor insanlara. Fakat bu yerler de ölümden başka bir şey getirmiyor. Geçenlerde bir arkadaşımız da aynı bir çiftlikten yavru köpek almıştı. Köpek geldiği gibi hastalanınca, veteriner test yapmış, anne babadan geçen virüs çıkmış.Yavru köpek bir hafta dayanamadan ölmüş. Evden dışarıya çıkarılmayan el kadar hayvan için aynı umursamazlıkla"dışarıdaki çöpten de kapmış olabilir benimle alakası yok" demiş veren adam. Ayrıca bu satış da bildiğiniz petshop türü bir satış değil. Mama parasına veriyorlar. Barınaktan çok daha ucuz anlayacağınız ama sonuç ortada. Ya bildiğiniz tanıdığınız arkadaşlarınızın aşılı köpekleri yavrularsa sahiplenin ya da ne koşullarda bakıldıkları belli olmayan hayvanları almayın.

• konuyla alakası pek yok ama bende yakın zamanda köpek sahiplenmek istedim ve barınağa gittim. barınakta çok cana yakın köpek vardı. yetkiliye söyleyince o yeni geldi daha kısır değil dedi. yavruları gösterdim. iyilerini seçtiler bunlar hep hasta dedi.

şimdi ben satın almayıp nasıl nerden sahipleneyim ? petshoptan gidip almak durumunda kalacağım en son.
  • Chan97 C kullanıcısına yanıt
    Şu bilişim çağında yok mu bir tane sosyal medya hesabın? Yaz hangi şehirde yaşıyorsan sahiplenme sayfaları ara. Özellikle Facebook'ta tonlarca sahiplendirme sayfaları var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.