Şimdi Ara

Canıma tak etti artık [ BIRAKTIM ] ( Güncel )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
1.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle herkese merhabalar , 2 yıl önce lol e tr serverında başladım ancak okul ve sınav durumlarından dolayı pek oynama fırsatım olmadı.
    2018 Hazirandan itibaren oyuna yeniden başladım tr serverında karşılaştığım ağır hakaret ve mantıksızlıklar ortamından kaçarak EUW serverına geçtim ve o zamandan beri EUW serverında oynamaktayım.( Mainim Tristana ancak diğer koridorlarda da en az 1 tane iyi oynadığım hero var)

Level 52 ve geçen sezon ranked rankım silver 4 tü silver 4 iken bütün maçlarda herkes güzel performans sergiliyordu anlayacağınız tam olarak rankımı bulmuştum bende haliyle iyi oynuyordum , kimi zaman bir adc kimi zaman jung kimi zaman sup olarak takımıma iyi katkı sağlıyordum.Her zaman ilk kuleyi alan ben oluyordum.
    Dediğim gibi diğer koridorlarda da iyi oynadığım herolar var .
    Birkaç gün önce yeni sezonla beraber ligler sıfırlandı ve ben iyi oynadığım ve iyi skor yaptığım halde beni bronz 4 de attı.
    Attı atmasına da bu lig gerçekten rezalet westte bile olsa rezalet tamam belki ben de çok iyi oynamıyorum ama ne bileyim ;
    support mide veya top a gidip beni bot lane de yalnız bırakıyor e haliyle karşı takım beni de bizim kuleleri de ezip geçiyor.Sırf bot da değil top oynadığım zaman jungle lar hiç gank atmıyor hatta birçoğu tüm oyun boyu benim olduğum koridora uğramıyorlar bile.VS VS bu şekilde uzayıp gidiyor

Ben sahip olduğum tüm heroların oynanış videolarını izledim onlara göre oynamaya çalışıyor; rün dizilimi ve eşyaları mobafire.com dan bakıp diziyor/alıyorum.

Benim acilen bu ligden kurtulmam ve şu andan daha iyi oynayabilmem için tavsiyeleriniz nelerdir ?

(Son bir kaç maçım resimdedir)Canıma tak etti artık [ BIRAKTIM ] ( Güncel )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jutsu1 -- 7 Mart 2019; 18:13:0 >

• Sezon 5 te bıraktım lolü o dönem cidden iyi oynayan adam takımı taşıyordu bi şekilde win alıyordun. Geçen gün arkadaş ısrarıyla yine indirdim oyunu bin pişman olup sildim. Tek başına kimseyi taşıyamazsın artık, oyun tamamen anlık hasara dayanıyor ne olduğunu anlamadan karartıyorlar ekranı. Eğer sana eşlik edebilecek 2 kişi daha varsa 3 kişi 5 kişinin üstesinden gelebilirsiniz, diğer 2 kolsuz taşınabilir. Fakat faker falan değilsen tek başına değil oyun poşet bile taşıyamazsın, cidden çok zor.
  • Sezon 5 te bıraktım lolü o dönem cidden iyi oynayan adam takımı taşıyordu bi şekilde win alıyordun. Geçen gün arkadaş ısrarıyla yine indirdim oyunu bin pişman olup sildim. Tek başına kimseyi taşıyamazsın artık, oyun tamamen anlık hasara dayanıyor ne olduğunu anlamadan karartıyorlar ekranı. Eğer sana eşlik edebilecek 2 kişi daha varsa 3 kişi 5 kişinin üstesinden gelebilirsiniz, diğer 2 kolsuz taşınabilir. Fakat faker falan değilsen tek başına değil oyun poşet bile taşıyamazsın, cidden çok zor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -BurakBey

Sezon 5 te bıraktım lolü o dönem cidden iyi oynayan adam takımı taşıyordu bi şekilde win alıyordun. Geçen gün arkadaş ısrarıyla yine indirdim oyunu bin pişman olup sildim. Tek başına kimseyi taşıyamazsın artık, oyun tamamen anlık hasara dayanıyor ne olduğunu anlamadan karartıyorlar ekranı. Eğer sana eşlik edebilecek 2 kişi daha varsa 3 kişi 5 kişinin üstesinden gelebilirsiniz, diğer 2 kolsuz taşınabilir. Fakat faker falan değilsen tek başına değil oyun poşet bile taşıyamazsın, cidden çok zor.
    Faker bile son sezonlarda kötü SKTyi taşıyamıyordu :D

Dostum cidden mükemmel oynamadan casual oynayarak taşıyamazsın.

Hem mikro oyunda hemde makro oyunda hiç hata yapma lüksün yok, hemen cezalandırılıyorsun.

Pick ekranını doğru geçirmen, lane'e göre oynaman, doğru buildi dizmen, görevini yerine getirdiğine emin olman, oyunun durumuna göre makro oyunu doğru oynamak.

Yani bolca doğru karar verip hata yapmadan oyun oynamak.

Hata yapmamanın en kolay yolu maç tekrarlarını izleyip ne yapabilirdim/yapmayabilirdim diye düşünmek.

Queue dodge(seçim ekranından çıkma) yapmalımıydım?

Pick ekranında yanlış seçimmi yaptım?

Doğru seçim nedir?

ADC şampiyonları yada Mid şampiyonları arasında benim oynadığım şampiyonumun yeri nedir?

Blind pick seçimler hangisi olabilir?

Counterlanamayan (counterı ve counterplayi az olan) şampiyonlar hangileridir?

Oyuncu alışkanlıklarını cezalandırmak nasıl olabilir?(TRde sürekli assasin alınmasının cezalandırılması gibi yada brand,lux supportların
    cezalandırılmasını bilmek gibi)

Seçtiğim şampiyonun püf noktaları ve ekstra hareketleri nedir?

Çok mu ölüyorum? (Oyunun başlarında ve sonlarına doğru verdiğin skorlar oyunun dengesini acayip değiştiriyor, kazandığın maçı özellikle adc isen 2 kere ölerek belkide 1 kere ölerek satabilirsin. Her zaman hiç ölmemek önemlidir. Profesyonel oyuncu KDAlarına bakarsan 1.2 gibi 1lerde 2lerde küsüratlı sayılarla ölüm sayıları var. Ölmemek çok önemli.)

Tilt oluyormuyum? Konsantrasyonumu kaybediyormuyum? (Özellikle TR sunucusunda tamamen boş kanser konuşmak için gelenler var, bu durumda eğer sohbet sana fayda sağlamayacaksa kesinlikle herkese mute all çekmelisin. Ayrıca sürekli sinirli ve stresli olmak vücuda direkt zararlı ve çoğu hastalığın başlangıcıdır.)

SoloQ derecelendirme ve maç eşleşme sistemini iyi bilmek (Hangi haftalarda, hangi saatlerde, sezonun hangi zamanında oyuna girmek gerekir, elohelle düşmemeyi MMR'ı bozmamayı bilmek gerekir. Bozduktan sonra toparlaması zor oluyor.)

Her base dönüşü kırmızı totem almak.

Jungle veya supportsan sürekli takıma görüş sağlamak, karşı görüşü engellemek.

Rolünü ve maçı nasıl kazandıracağını bilmek.
    (Kafanda kazanmak için strateji kurmak mesela Lucian alıp ultisinin hasarını iyi kullanmak,
    yada Thresh alıp lanede üstünlük kurmaya çalışmak tabi karşında blitzcrank veya morgana varsa bunu yapamayacağını bilmek bu durumdada blind pick thresh picklememek gibi)

Ve bu konu böyle uzar gider ve tamamen tecrübe ve kafa kullanma işi. Oyuna nasıl katkı yapılır veya etki etmek gerekir bunu öğrenmek için iyi oyuncuları izleyerek ve iyi analiz ederek ilham alabilirsin.

Mesela
    Top lane için Khan
    Jungle için Peanut(oyun stili değişik biraz bu arkadaşın)
    Mid için Faker, Caps
    ADC için Uzi, Rekkles
    Support için Mata, GorillA

Tabi bunları gerçekleştirecek ellerde ve kollarda lazım.

Benim fikrim lol tamamen matematiksel hesaplarla insanların zamanını çalmak, hırsını sömürmek, parasını sömürmek üzerine kurulu şuanki her sektörde ve hayatın içinde olduğu gibi mükemmel "kapitalist"(hem zaman, hem para, hem efor, hemde derecelendirme sistemi) bir oyun zaten oyunun çoğu değişiklilerinin pro arena üzerine olması bunun bir göstergesi.

En iyisi eğlenmiyorsan oynamamak, yada iyi vakit geçirdiğin arkadaş grubu ile oynamak, bunlar yoksa gidip başka güzel yeni çıkan oyunları oynamak, belki bilgisayarın yetmiyordur(dolar 5.5 malum yeni pc alacaktım alamıyorum ) öyle bir durumda çevrende iyi bir internet kafe varsa oradaki sistemi ortalamanın üstünde olan bilgisayarlarda yeni çıkan oyunları oynayarak eğlenmen ve güzel vakit geçirmen senin için daha iyi olacaktır.

Ayrıca build sitesi ve pickler için blitz.gg kullanabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyup52 -- 30 Ocak 2019; 16:24:35 >

• eyup52 kullanıcısına yanıt
    Konuşman gibi yazman da peynir gibi uzayıveriyor mübarek
  • Cruella kullanıcısına yanıt
    Bu yazıyı yazdıktan sonra düşüncelerimi blog gibi yazmaya karar verdim ve edebiyat derslerindeki bitmeyen virgüllü kompozisyonlarımı hatırladım

Ayrıca adamın canına tak etmiş, kendini öldürmesin diye aklıma gelen tüm tavsiyeleri verdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyup52 -- 27 Ocak 2019; 13:31:15 >
  • Hocam çok tesekkurler muhtesem bi analiz olmus

• merhaba hocam. öncelikle yazın nedense çok samimi geldi iyi birine benziyorsun.

bu oyuna sezon3 de başladım. ara ara bırakma dönemlerim oldu ama hala oynuyorum, ve şunu söyleyebilirim ki eski lol gerçekten öldü.

başladığım sezon gold eloydum, belli bir noktaya gelmeden dereceli atmaya başlamadım. derecelide ise gerçekten şunu söylüyorum arkadaşlarıma. sezon 4 plat sezon 5 diamonddum sonra okuldan dolayı bıraktım şuan 2 yıldır oynuyorum platm, ve o sezon3'ün gold elosunda öyle güzel ve tatlı oyunlar dönüyordu ki, kazansam da kaybetsem de gerçekten oyundan zevk alıyor eğleniyordum. çok güzel arkadaşlıklar edinmiştim, o zamanın gold elosu öyle biryerdi.

şuan platin eloda can çekişiyorum.hakettiğim yer platin ona hiçbir itirazım yok lig çıkmak gibi bir gayemde yok, ama oyunlarımın hiçbirinden zevk alamıyorum. tr oyuncu kalitesi gerçekten leş durumda her oyunumda ayrı sıkıntılı insanlarla uğraşmak zorunda kalıyorum, onu halletsen oyun gerçekten o kadar saçma durumdaki şuanda. adc oynuyorum karşı pyke botta ikimizi üst üste koyup tekliyor,mid oynuyorum zed ulti basıp skill tutturamayarak tek atıyor, yasuo sabun gibi kayıp duruyor. topa çıkıyorum urgot poppy tank kasarak köpek gibi hasar atıyor, artık oyunculardan çok oyunun kendisinede kanser oluyorum.

zaten uzun zamandır pek umursamıyorum artık, sevdiğim şampiyonları oynuyorum inatla kaybetsemde. metayı hiç takmıyorum giriyor jhin talon diana udyr oynuyorum en azından şampiyondan zevk alayım diye ama oda olmuyor.

çok uzattım ama demem o ki, galiba benim için gerçekten oyunun sonu yaklaşıyor. önceden vaktimi eğlenerek geçirdiğimi düşünürken artık vaktimi çöpe atıyorum diye düşünüyorum.

ama sana tasviyem şu olabilir, sadece 5 kişi esnek girdiğimizde bazen zevk alabiliyorum oyundan. sende yakın arkadaşlarını toplayıp beraber oynamayı deneyebilirsin. oyuna gelecek olursak, o konuda yapacak birşey yok, ya riotun torpilli herolarını benimseyip metaya ayak uyduracaksın, yada benim gibi sevdiğin şampiyonları oynayacaksın ama sürekli kaybedeceksin.

biraz ağlama duvarı gibi oldu ama umarım yardımcı olabilmişimdir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Westte oynamadim hiç belki sizin dediğiniz gibidir.Ancak oyun da sadece oyuncular olarak değil de oyunun kendisin de de bozukluk var oyun çok dengesiz eski rünler de ki gibi olsa gene biraz dengeliydi şimdi çok dengesiz oyunu daha da basitlestiriyorlar yeni gelenler zorlanmadan oynuyor ben sezon 4 dü sanirim o zaman başladım oyunu cözmem o kadar kolay olmadı.Hatta bana kimse de göstermedi arkadaşlarla oynuyorduk ama ben kendim çözdüm.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Artık matematik bile işlemiyor ki o kadar ki dengesizleşti oyun.

• Haklısınız hocam.

Çok güzel açıklamışsın

• Dostum Pantheon al taşı. Ben silver dan panth ile çıktım. Şu an gold dan da çıkmaya adım adım ilerliyorum. Kendimden bahsedeyim biraz. Oyunu 2, 3 senedir ara vererek oynuyorum. Bu kadar sürede plata veya Diamond a çıkmam lazımdı ama beceriksiz herifin tekiyim, zor şampiyonları oynayamıyorum. Bir tek pantheon ile ivme yakaladım bir ara 45 galibiyet 15 yenilgi vardı öyle söyleyeyim. Peki panth neden iyi?
    Öncelikle ben pantheon ile toplane de oynuyorum.
    1- Çok fazla ct si yok. Jax, Fiora, Gp, Gnar, Jayce, Vlad, Tryn vs doğru oynarsan hepsini çok rahat kesiyorsun. Tank herolar biraz sıkıntı oluşturabilir. Onları da kesersin ama armor stackleyip late de yine keserler seni.
    2- İnsanlar panth ın hasarını küçümsüyorlar. Ulti atıyorsun bazen kaçmıyorlar bile. Eğer farmını iyi yaparsan veya kastıysan botlane ve mid e Ulti ile müthiş baskınlar yapabiliyorsun ve sadece kendini değil takımını da kastırabiliyorsun. Late gamede de Ulti ile takım savaşı başlatabilir veya rakip adc, apc yi flash q+w+e+ ignite ile çok rahat tekleyebilirsin. Eğer tank herolara karşı oynamak istemezsen mid panth da yapabilirsin. Kafana yatarsa panth öğrenmek oynamak istersen dünyanın en iyi pantheon oyuncusu olan panth ile 3 challanger hesap kasmış olan Keegun u izleyebilirsin.

• 7 yıldır oynuyorum en fazla Plat 4'e çıkabildim. Bronz ve Silver'dan hızlı çıkmanın en hızlı yolu bence Rengar, Master Yi, Zed gibi herolar ile oynamak. Neden derseniz bu liglerde zaten ne takım oyunu var nede oyuncu kalitesi. Bu yüzden bu dediğim heroları adam gibi öğrenip önüne geleni tekleyeceksin. Yoksa istediğin kadar ilk kuleyi al istediğin kadar fazla hasar ver takımında illaki 1-2 tane angut geliyor. Onlarla da olmuyor. Zaten kaybettiğinde sen ne kadar iyi oynasan da o angutlarla aynı LP yi kesiyor senden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Drxl

7 yıldır oynuyorum en fazla Plat 4'e çıkabildim. Bronz ve Silver'dan hızlı çıkmanın en hızlı yolu bence Rengar, Master Yi, Zed gibi herolar ile oynamak. Neden derseniz bu liglerde zaten ne takım oyunu var nede oyuncu kalitesi. Bu yüzden bu dediğim heroları adam gibi öğrenip önüne geleni tekleyeceksin. Yoksa istediğin kadar ilk kuleyi al istediğin kadar fazla hasar ver takımında illaki 1-2 tane angut geliyor. Onlarla da olmuyor. Zaten kaybettiğinde sen ne kadar iyi oynasan da o angutlarla aynı LP yi kesiyor senden.
    7 yıldır oynayıp plat kalman senin hatan. Herhangi bir yeteneği olmayıp sadece 5 6 yıllık oyun bilgisi olan biri her sezon en kötü elmas4e cıkar. Sonra kolu yoksa orda tıkanır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu oyunu ara ara girer oynarım. Bu sezon iyice çöp oldu. Oyun sadece e-spora yöneldi ve bireysel oyunculuk öldü.

Oyun komple takım oyunu olunca, solonun keyfi kalmadı. Oyunun kendisi %99 solo olduğunu unuttu.

Bu iyi bir şey mi bilmem. Takım oyununu herkes oynamak istemez. Aklına geleni yaparak keyif alır. Takım oyunu yapmaya çalışmak keyif aldırmıyor. eğer sen istediğin şeyleri denemedikten sonra istersen çilingir ol yinede sıkıntılı.

• Konuyu açtığımdan bugüne kadar gram değişiklik olmadı , hatta oyun her hafta farklı bir yamayla dengelerle oynamaya devam ediyor. Benimde buna dayanacak sabrım kalmadı ve LoL ü bırakmaya karar verdim.Artık sadece arkadaşlarımla eğlencesine girerim, daha da girmeyi düşünmüyorum.

Umarım oyun bir gün düzene girer.
  • realexile R kullanıcısına yanıt
    yoo
  • quote:

Orijinalden alıntı: villager

yoo
    :(

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.