|
Canon 10-18 lens ile ND Filtre kullanılır mı?
-
-
Çok geniş açılı objektiflerle kendi tecrübem olmadı ama diyebilrim ki ND filtreler "vignet" etkisini artırıyorlar ve sizin yazdığınız şey de bence ihtimal dahilinde. Hatta düşük pozlama bile gökyüznde tam pozda farkedilmeyecek etkiyi ortaya çıkarabiliyor. Central Neutral Density CND filtreler bu etkiyi azaltıyorlar yine de 10mm gibi bir ekstremde sonuçlar ne olur bilemedim.
Böyle uzun pozlu fotograf çekenlerin aşağıdaki gibi plaka filtre kullandıklarını gördüm. Merceklerden daha da uzaklaştıracak açık aparatlar da var. Bazı objektirflerin dış merceklerinin kavislerinden dolayı hiç bir vidalı filtreyi kabul etmediği oluyor.
Bu filtreler çok çeşitlidir, degrade olanları da vardır ve açık aparatlarla objektifle fiizksel bir bağlantıları olmadığı için her objketifle kullanılabilr.
-
Çok teşekkürler, 500px gibi sitelere baktığımda bu lens ile çekilmiş uzun pozlama fotoğraflar var fakat tam emin olamadım. Kullanan birinden birebir bilgi almak daha sağlıklı olacak sanki. -
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X