Şimdi Ara

canon 1000d ve 18:55 objektif yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Fotorafçılık hobisinde yeni olucam inş uzun zamandır araştırıyorum net cevaplar bulamadım çekimserim
    ilk olarak kendime bi fujifilm s1700 alayım dedim denedim baktım tatmin olmadım sonra hs10 a baktım tatmin edici evet ama o kadar para verdikten sonra ileride objektif değiştirmek istediğimde ortada kalmıyımdiyorum
    Bu yüzden ekonomik imkanlarımı zorlayarak bir canon1000d almaya karar verdim 18:55 kitle beraber geliyor daha denemedim tatmin olacak mıyım bilemiyorum
    Sorum şu hs10 u denedikten sonra 18:55 mercek beni tatmin edecek mi 18:55 mercekteki yakınlaştırma ne kadar somut örnekler verebilirsek 10 metredeki bi objeyi ne kadar yakına getirir. yada hs10da süper makro modu var terim olarak bilemiycem ama çok yakın objeleri çok net görebiliyordum.
    Birde biraz endişelendiğim konu ölüpiksel olasılığı

Makineyi alırken nelerini kontrol etmeliyim nasıl kontrol etmeliyim çevremde bu bilgiye sahip kimse yok yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler

• baştan söyliyim HS10 dslr-like sınıfındadır 1/2.33 mercimek sensörlüdür dış görünüşü ne kadar güzel olsada 30x optik zoomu ve yüksek pixel density oranı makinayı kötü hale getiriyor..bende 1000d düşünüyordum ama şuan vazgeçmiş gibiyim vazgeçmemin tek sebebi 18-55 lensli çoğu makina.. 18-55 IS ile satılan bulmak zor ISli lensin optiik kalite bakımındanda normalinden üstün olduğu söyleniyor ve en önemlisi optik görüntü sabitleyici var el titremelerine karşı ( IS )...1000dnin genel özelliklerini söylemek gerkirse 10.1 mp sensör ( 2006 model ) digic 3 işlemci 2.5 lcd ( abilerine göre küçük olsada iş görüyor ) ve canlı önizleme modu var kullanımı çok basit tuşlar iyi yerleştirilmiş.. lens bakımında ise 18-55 lens 3x optik zooma denk gelir makro çekilebilir ama çok şey beklemek lazım geniş açılı ve günlük çekimler için idealdir 18-55 .. ilerde ne fotoğrafı çekmek istiyorsan ona göre lensler alabilirsin ama iyi bir lens 1000dnin fiyatı kadar zaten..

seçimlerinzde kolay gelsin..

• arkadaşım fotokritikte resim kalitesine bakabilirsin bende canon alıcaktım vaz geçip sıfır d90 almıştım (850$)... 1000d nin bence renkleri hiç iyi deil +canon un body ile verilen kit lensleri nikon kadar keskin ve kaliteli bir görüntü vermiyor..eski model canon 20d ve 40d 2.eli 450-500tl civarında bence çok daha iyi renkleri söylediğim siteden girip bakmanı tavsiye ederim... çok yüksek zoom telelens istiyosan uygun fiyatlı 700tl civarı sigma 170-500mm ler var en iyi performansı nikon body ile veriyor ilerde öyle bi lens almayı düşünürsen body mutlaka nikon olsun canon ile performansı ve renkleri çok kötü bununda kıyaslamasını resimlere bakarak ordaki prof üyelerinde yorumlarını okuyup görebilirsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isa-80 -- 5 Aralık 2010; 6:05:55 >
  • Bydur18
    sorduğun birinci sorunun cevabı yok. mm cinsinden odak uzaklığının ne anlma geldiğini öğrenmelisiniz.
    ama şoyle soyleyeyim kit lensin yakınlaştırması çooook daha azdır ama buna kesinlikle takılmayın. o lensin macrosuda yoktur kesinlikle hs10 gibi çok yakından çekemezsiniz, 20-25cm ancak.
    dediğim gibi bunlara takılmayın çünkü objektif değişiyor, slr sistemlerde her iş için özel objektif vardır, buda kaliteyi getirir.
    ölü pixelleri fotoğraf çekerek kendinizde görebilirsiniz. uzun pozlamada sıcak pixeller çıkar onlar önemli değildir.

is li diye bu kadar takılmayın hocam.
    normal olanını 120-130tl ye satıp yerine adam gibi lens alırsınız. isli olanlar 160tl ye bulunuyor. yani 40 tl gibi bir fiyata isli lens temin etmiş olursunuz.
    yada ilersinide düşünerek adam gibi bir lens alırsınız.
    kit lens diye fotoğraf zevkini geciktirmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jeofizikci -- 5 Aralık 2010; 7:09:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: isa-80

arkadaşım fotokritikte resim kalitesine bakabilirsin bende canon alıcaktım vaz geçip sıfır d90 almıştım (850$)... 1000d nin bence renkleri hiç iyi deil +canon un body ile verilen kit lensleri nikon kadar keskin ve kaliteli bir görüntü vermiyor..eski model canon 20d ve 40d 2.eli 450-500tl civarında bence çok daha iyi renkleri söylediğim siteden girip bakmanı tavsiye ederim... çok yüksek zoom telelens istiyosan uygun fiyatlı 700tl civarı sigma 170-500mm ler var en iyi performansı nikon body ile veriyor ilerde öyle bi lens almayı düşünürsen body mutlaka nikon olsun canon ile performansı ve renkleri çok kötü bununda kıyaslamasını resimlere bakarak ordaki prof üyelerinde yorumlarını okuyup görebilirsin..

arkadaşım daha yeni almışsın makinanı raw-jpeg farkını bile bildiğini sanmıyorum.
    bir kaç üyenin bol bol doygunluk eklediği fotolara kanıp makinalara çamur atmayın. 40d 450tl ise herkes onu alırdı.
    default değerler ile jpege etki etmenin ne olduğunu bilerek yazın lütfen.
    fotokritikten fotoğrafın kalitesine bakıp makina almak da ayrıca güzel(!) full crop örnekleri var zaten, site dosya limiti yapmıyor değil mi?

• Şimdi sizce 1000d almalı mıyım ?? hs10 dan vazgeçtim
  • quote:

Şimdi sizce 1000d almalı mıyım ?? hs10 dan vazgeçtim

dostum 1000 d yerine 500d ler baksan daha tatminkar olursun gibi.500d Çok daha başarılı aralarında da az bir fiyat farkı var. hd video çekimi lenslerinin is olması.sensör büyüklüğü asa iso oranları felan derken baya baya bi fark ı var.macro olayına gelince kit lensle yapacağın macro limitlidir. Ona göre lens alman lazım.hs10 çok daha yakın macro yapar 500d kitlensine göre.
  • quote:

Orijinalden alıntı: abdomin25

quote:

dostum 1000 d yerine 500d ler baksan daha tatminkar olursun gibi.500d Çok daha başarılı aralarında da az bir fiyat farkı var. hd video çekimi lenslerinin is olması.sensör büyüklüğü asa iso oranları felan derken baya baya bi fark ı var.macro olayına gelince kit lensle yapacağın macro limitlidir. Ona göre lens alman lazım.hs10 çok daha yakın macro yapar 500d kitlensine göre.

hocam dediklerinize katılıyorum fakat 1000d ile 500d arasında fiyat farkı epeyce var mesela 1000d çoğu yerde 999 lira 500d ise 1.800 - 2.500 arası değişiyor o fiyat farkına bir zoom lens bir prime lens alınabilir belkide bir çanta çokta mantıklı bir seçim olur..

• quote:

Orijinalden alıntı: BRV35

quote:

Orijinalden alıntı: abdomin25

quote:

hocam dediklerinize katılıyorum fakat 1000d ile 500d arasında fiyat farkı epeyce var mesela 1000d çoğu yerde 999 lira 500d ise 1.800 - 2.500 arası değişiyor o fiyat farkına bir zoom lens bir prime lens alınabilir belkide bir çanta çokta mantıklı bir seçim olur..

evet hocam haklısın bende 1000d almak istiyordum fakat çoğu arkadaşım önermedi ama 2-3sene gidecekse alacağın makina üstüne biraz daha konup iyi bişeyler almakda mantıklıdır bence, hem dur bakalım yeni yıl indirimleri başlayabilir.Fiyatlarda biraz inebilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.