bir kaç ay önce canon 100d aldım güzelde bir makine neyse. tripod almıştım yanlışlıkla tripottan düştü fiziksel olarak kırık çıkık görünmüyordu sonra makinneyi kapatıp çantasına koydum. 1 hafta felen kullanmadım bugün çekim yapmak için açtım makineyi vizörde çekecegim fotonun görüntüsü vardı çektikten sonra lcd'de simsiyah çıktı yani foto siyah çıkıyordu. sorunu ayarlardan felan yapamadım reset attım olmadı sorunu ne olabilir.
oto akıllı çekimde
entantene: 3200
diyafram: f32
iso 100
bunlar normalde otomatik seçiyordu şimdi değişmiyor sorun nedir arkadaşlar.. yardımlarınızı bekliyorum zaten enkısa sürede servise götürcem. şimdiden yazanlara teşekkürler.@@
Verdiğin değerler pek otomatik mod değerlerine benzemiyor. Acaba manuel modda kalmış olabilir mi makine?
Senaryo çok absürt ! Tripoddan düşüyor hiçbirşey olmamış gibi paketleyip 1 hafta sonra açıyoruz ! Hani sanki o an olayı görse bizi oracıkta katledecek biri vardı da, biz hemmen çaktırmadan sakladık :) 1 hafta sonra ortada kimse olmadığı bir an nihayet çıkarttık aleti
msouacM
kullanıcısına yanıt
ilgilendigin için tşkler
çarkı otomatik moda alıyorum vizörde o değerler gözüküyo çekim yaptıktan sonra siyah olarak çıkıyo sadece otomatik mod değil manuel hariç hepsinde var vizörü devre dışı bırakıyorum lcd den çekim yapıyorum ondada çekim yapacagım şey güzel görünüyo çektıkten sonra siyah fotograf anlamadım valla. garanti belgesinide bulamadım kol girdi yine
Geçmiş olsun. Büyük ihtimalle makine düşünce ayna mekanizması sıkışmış. Elin yatkınsa objektifi söküp kurtarmayı dene belki çalışır diyeceğim ama kurtarmaya çalışırken daha çok hasar da verebilirsin, en iyisi servise göndermek. Mekanizma hasar gördüyse ve servis cihazın düştüğünü anlarsa ki anlar, zaten garantiye girmez.