ürünü yeni aldım çok güzel geröekten fakat kötü olan yanı kullanmayı hiç mi hiç bilmiyorum sadece 1 özellik benim için çok önemli ve öğrenmek istiyrum ürün ile beraber 18-55 lens aldım sormak istediğim soruya gelince herkesin büyük ihtimal ile bildiği birşey ben çekeceğim fotografta insanın net arkasının bulanık arkanın net insanın bulanık çıkmasını istiyorum bunu çok ayrıntılı bir şekilde anlatacak arkadaş varsa çok sevinirim.Gerçekten hiç kullanmayı bilmiyorum hangi tuşlara basacağıma kadar anlatırsanız seviniirm.Şimdiden çok teşekkür ediyorum ve herkese iyi günler diliyorum...
Diyafram - Enstantane - Iso/Asa üçlüsünü, ilişkilerini ve işleyiş biçimlerini öğrenirseniz (Temel Fotoğraf Bilgisi) yeterli olur.
Üst konu.
quote:
Orjinalden alıntı: PlutosDaddy
Diyafram - Enstantane - Iso/Asa üçlüsünü, ilişkilerini ve işleyiş biçimlerini öğrenirseniz (Temel Fotoğraf Bilgisi) yeterli olur.
Üst konu.
öncelikle teşekkür ederim konu baktım Macro'larda Alan derinliği ve Diyafram Ayarı konusunda istediğim ayarları vermiş
f:3 s:1/4sec f:7/6 s:1sec
fakat ben bu ayarlamanın nasıl yapıldığını bilmiyorum hala yapamadım :( ne zor işmiş yaa =)
O tür bi ayarla çekim yapamazsınız, pozlama koşullara göre daima değişir. Ortama göre pozlamanız lazım.
öncelikle hayırlısı olsun..
sorunuza gelince; bu dediğiniz her ne kadar diyaframla alakalı bir konu olsada diyafram-enstane ilişkisini burda bilmeniz gerekir.. ancak arkadaşın dediği gibi iso/asa konularını da bilmeniz gerekir. bilmezseniz daha sonra yine bir sorunuz olabilir. oda "arkadaşlar fotoğrafı çekiyorum ama net çıkmıyor" olacaktır. bununda nedeni perde hızının yavaş olması olacaktır. örneğin 1 saniye. dolayısıyla en azından temel anlamda fotoğraf bilgisine sahip olursanız soracağınız sorular zaten az olur, kendi kendinizi geliştirip, yetiştirebilirsiniz..
ama genede dersenizki sorunumun cevabını almak istiyorum diye; diyafram önceliğine sahip mod/diyafram olabildiğince açılır(sizin objektifinide 18mmde 3,5 - 55mmde 5,6'dır en fazla açabileceğiniz değer) uygun ışık koşullrına göre, netliği arkadaki veya önceki nesnede sabitlemek ve deklanşöre basıp çekimi tamamlamak. tabi zoom ile yani 55mm ile bir fotoğraf çekerseniz bahsettiğiniz bulanıklılığı bariz bir şekilde görmeniz mümkün.. arka taraftaki kısımıa "fon" diyeyim.. fon ne kadar uzak olursa o kadar bulanık yani "flu" olur.. ne kadar yakın o kadar net.. veya çekeceğiniz nesneyi ne kadar yakın çekerseniz arka taraf o derece bulanık yani "flu" olacaktır.. umarım anlatabilmişimdir.. başka sorunuz olursa seve seve yanıtlamaya çalışırım..
quote:
Orjinalden alıntı: photo_canon1
öncelikle hayırlısı olsun..
sorunuza gelince; bu dediğiniz her ne kadar diyaframla alakalı bir konu olsada diyafram-enstane ilişkisini burda bilmeniz gerekir.. ancak arkadaşın dediği gibi iso/asa konularını da bilmeniz gerekir. bilmezseniz daha sonra yine bir sorunuz olabilir. oda "arkadaşlar fotoğrafı çekiyorum ama net çıkmıyor" olacaktır. bununda nedeni perde hızının yavaş olması olacaktır. örneğin 1 saniye. dolayısıyla en azından temel anlamda fotoğraf bilgisine sahip olursanız soracağınız sorular zaten az olur, kendi kendinizi geliştirip, yetiştirebilirsiniz..
ama genede dersenizki sorunumun cevabını almak istiyorum diye; diyafram önceliğine sahip mod/diyafram olabildiğince açılır(sizin objektifinide 18mmde 3,5 - 55mmde 5,6'dır en fazla açabileceğiniz değer) uygun ışık koşullrına göre, netliği arkadaki veya önceki nesnede sabitlemek ve deklanşöre basıp çekimi tamamlamak. tabi zoom ile yani 55mm ile bir fotoğraf çekerseniz bahsettiğiniz bulanıklılığı bariz bir şekilde görmeniz mümkün.. arka taraftaki kısımıa "fon" diyeyim.. fon ne kadar uzak olursa o kadar bulanık yani "flu" olur.. ne kadar yakın o kadar net.. veya çekeceğiniz nesneyi ne kadar yakın çekerseniz arka taraf o derece bulanık yani "flu" olacaktır.. umarım anlatabilmişimdir.. başka sorunuz olursa seve seve yanıtlamaya çalışırım..
öncelikle soruma bukadar iclenlikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederiyorum.bu işe gerçekten merakım var fakat öğrenecek zamanın yok buda zaman alacak bir iş olduğunu biliyorum gerçi fazlada acelem yok gerçekten çok acıklayıcı anlatmışsınız desteğiniz için tekrar teşekkür ediyorum ve istediğiniz nitelikte fotograflar çekmenizi diliyorum
rica ederim.. umarım faydalı olmuştur.. gerçi pek açıklayamam böyle şeyleri ama genede başka sorunuz olursa deidğim gibi seve seve yanıtlamaya çalışırım..
Makinenin üstünde çekim modları düğmesini A-DEP e getir. Objektifle oynayarak istediğin netlik - fluluğu bu şekilde elde edebilirsin. Zaten odaklamayla oynayınca vizörden sen de göreceksin ki ya arka plan net, ya öndeki obje. Güle güle kullan makineni.
@respirator67;
Bu verdiğin bilgi f32 için de geçerli mi misal?
*Eksik bilgi vermiyelim
10. sınıf fotoğrafçılık öğrencisiyim ve Salı günü yazılımız var:D Bana asa-diyafram-enstantane ilişkisini sayılarla açıklayabilirmisiniz?
quote:
Orjinalden alıntı: PlutosDaddy
@respirator67;
Bu verdiğin bilgi f32 için de geçerli mi misal?
*Eksik bilgi vermiyelim
Vallahi benim niyetim, konu hakkında hiçbir bilgisi olmadığını beyan eden arkadaşa konunun çok pratik bir çözümünü göstermekten ibaretti. f32'nin ne demek olduğunu bilmeyen ve SLR kamerayla yeni tanışan birini fazla ürkütmeden, kestirme bir yol gösteririm diye düşünmüştüm. Demek ki yanlış düşünmüşüm. Eksik bilgi verdiğim için tüm arkadaşlardan özür dilerim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme