Şimdi Ara

Canon 400D mi Nikon D60 mı yoksa Canon 450D mi??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Efem ben artık SLR tayfasına katılmak istiyorum, daha çok yeniyim ama çok merakım var araştırıyorum sürekli bazı terimleri öğrenmeye çalışıyorum ne ne için gereklidir en iyi çekim tekniği nasıl olur falan bi sürü şey okuyorum ama önce bi alet almam gerekiyo ve acaba hangi markayı makinayı alsam diye sormadıım yer bakmadığım site kalmadı, en sonunda bu 3 makinaya karar verebildim...yalnız hangisi SLR giriş seviyesi için daha uygundur bilemiycem...
    Benim istediğim özellikler şöyle:

+Kullanımı kolay olsun
    +Rahat odaklayıp çekebileyim vizör kısmı çok küçük olmasın, net görebileyim
    + Lensi iyi olsun ama her ne kadar kit lens olsada kötü olacak fakat şu an için extra para verip lens alamıycam (belki ileride)
    +Renkleri keskin olsun
    +Düşük ışıklarda iyi çekebileyim gren fazla olmasın (gece falan özellikle)
    +verebileceğim parada 1000ytl ile 1500 ytl arası (umarım yeterli olur)

Şimdiden ilgilenen herkese çok teşekkür ediyorum...

• daha once buna benzer cok sayida topic acildi .... 2.3. sayfalarda bulabilirsin....
  • +1... kafanı hiç bulandırma yurtdışı canon 40d al lensi ile birlikte...

quote:

Orjinalden alıntı: Spyda

daha once buna benzer cok sayida topic acildi .... 2.3. sayfalarda bulabilirsin....
  • quote:

Orjinalden alıntı: ishtare

+1... kafanı hiç bulandırma yurtdışı canon 40d al lensi ile birlikte...

quote:

Orjinalden alıntı: Spyda

daha once buna benzer cok sayida topic acildi .... 2.3. sayfalarda bulabilirsin....

hocam canon 40D ile ilgili bilgisi olan biri bana Pm den msn ini verebilirmi.. Çok acil.. Yardım edin lütfen..
  • canon 40d çok daha pahalı bi makine ama bana fazla gelir yani benim daha ilk slr makinem olucak ve ucuz bi şey istiyorum bu 3 makinadan bi tanesini almam lazım :S ayrıca yurt dışı bağlantılarım yok ben eskişehirde yaşıyorum :S
  • Canonlarda cmos nikonlarda ccd sensor kulllanılır. Cmos sensorler daha dogal goruntu verirken noise performansındada cok basarılıdır. Yuksek asalı cekimler ve dogal yumusak tonlamalar onemliyse canon one gecer. Fakat canon kit lens ile iyi neticeler vermez. Verilen lensin cozunurlugu keskinligi malesef ic acıcı degil. Bir lens almadıktan sonra fotograflardan pek zevk alamazsız.
    Nikona baktıgımızda ise ccd sensor kullanır. Daha canlı sonuclar uretir. Fakat yapısından dolayı yuksek asa larda noise soz konusu olur. Bir cmos basarısı gosteremez. Nikonların kit lensleri canonunkilerden bir nebze daha iyidir. Fakat d60 da govdede af motor bulunmaz. Bu govde fiyatını dusurur fakat lens alınca isin rengi degisir. Cunku af motorlu lensler biraz tuzludur.
    Canon d40 zaten orta segment bir makina biraz pahalıdır.
    Su anda fiyat performasn acısından pentax k100ds yada k 10d muazzam makinalardır. Kit lensleriyle cok iyi isler cıkarırlar. Merkez 9 nokta cross-type sensor, nano teknolojili sensor temizleme, usm ile cok hızlı netleme, dairesel calısan titresim onleyici ile 3-4 stop avantaj, su toz gecirmeyen govde yapısı gibi ust segmen makinaların verdiklerini uygun fiyata sunar. Eger kit lensle devam edeceksen ve ileriye donuk aksesuarlarda (lens cesitliligi, Battery Grip vs) dusunmuyorsan pentax fiyat/performans cok iyi ve cok begenilen urunler sunuyor.
    Dip not olarak live view ozelligide onemli. Yeni nesil makinalarda artık koymaya basladılar.

• 450d>d60>400d

DSLR lerde herzaman tarih avantajı vardır.
    d60'ın negatif özelliği, af-s lens muhabbeti, bunuda çok fazla dert etmeye gerek yok.
    Eğer DSLR alacaksan makina x2 oranında parayı lesnelre ayırman şart.

Selamlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nikon D3200 vr2 alınır mı?
    9 yıl önce açıldı
    Canon 60d vs 700d
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ikarahal ve alessandro81 gerçekten çok açıklayıcı ve yardımcı oldunuz bana çok teşekür ediyorum size...
    alessandro81 sıraladığı şekilde 450D en gelişmiş olduğu hepsinden üstün olduğu açıkça gösermiş 450D almaya karar verdim...

Ufak bi şey daha sorucam; canon makina alırken tek gövde olarak almak daha mantıklı dimi çünkü 18-55IS kit lens çok dandik bi lens sanırım...
    Peki ben 450D yi aldım diyelim ( lenssiz gövde olarak yani) sonradan lens almak istesem nasıl bi şey alıcam yani bu kit lensten daha iyi olacağı kesin fakat bir sürü modeli var bu lenslerin, ben yine istediğim lensi sizlere söyleyeyim
    +makco yapabileyim (sinek böcek fotoğrafı çekemeden kaçmasın)
    +kit lens gibi bi zoom özelliği olsun ama tele zoomlar gibi değil ( az bi şey yakınlaştırsın)
    +lens hem otomatik AF de yapsın manuelde
    +bir de lens fazla büyük olmasın ve fiyatı çok pahalı olmasın :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n-geen -- 23 Haziran 2008; 13:40:36 >

• Makro objektifler sabit odak uzaklığına sahiptirler. 50mm, 60mm, 100mm gibi. Bu yüzden yaknlaştırma özelliğinden faydalanamazsınız.
  • hmmm macro lens belki ileride olabilir...
    peki standart bi lens almak istersem hangi lensi önerirsiniz yani amatör biri için hangi lens olur
    (çok soru soruyorum fakat kit lens almakta istemiyorum daha iyi bi lens için yardım edebilir misiniz)
  • Lens yatırımı onemlidir. O yuzden kacmamaya calıs. Body her zaman degisir ama lens demirbas sayılır. Canonun kit lensi 18-55 piyasada dolu ve ikinci eldede para etmiyor zaten. Ben olsam sadece body alır oncelikle sigma 17-70 2.8 macro olan objektifi alırdım. Fiyat/performans cok iyi. Sonrada 70-300 telesini alırdım olay biterdi.
  • ikarahal arkadasıma tamamen katılıyorum lens icin harcayacagın parada aklın kalmaması lazım.
    bir 17-70 ve ustune 70-300 gibi bir lens alabilirsin ama oncelikle cekecegin resimler genis acı manzara ve makro resimler olacagından 70-300 isine cok fazla yaramayabilir. 70-300 lens kullandıgımdan lensin kullanım alanının dar oldugunu da soyleyebilirim
    bende 450d makina var ve bununla birlikte Tamron 18-250 f3.5 lens kullanıyorum. hem ic mekan hemde dıs mekanda cok iyi sonuclar veriyor. negatif olarak yorumlayabilecegim tek nokta focal aralıgı cok ve f6.3 oldugu icin loş ısıklı yerlerde focuslamada sorunlar yasanabilir. ama tak cıkardan hoslanmıyorsan beklentilerin cok ustunde bir lens
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.