Şimdi Ara

Canon 550d Lcd Ekran Sorunu !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
6.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elimdeki yaklaşık 2 yıllık 550d magic latern yükledikten 2 ay sonra bozuldu.
    Herhangi bir fiziksel zarar vermedim. Durduk yere bozuldu alet. Lcd ekrana görüntü gelmiyor. Açılırken sağ alttaki kırmızı ışık yanıp sönüyor fakat lcd ekrana görüntü gelmiyor. Vizör den bakınca görüntü var fakat iso, diyafram vs. gibi ayarların hiçbiri işlemiyor. Focus yapıyor, flaşı otomatik açıyor ama deklanşöre tam basmama rağmen çekim yapmıyor.

Denediğim yöntemler;
    - Pili tam şarj edip çıkarıp taktım birkaç sefer
    - Hafıza kartlı ve kartsız açmayı denedim
    - Değişik objektiflerle açmayı denedim
    - Display ve set tuşuna ayrı ayrı basılı tutarak açtım, açtıktan sonra defalarca bastım
    - Her modda denedim

Fakat hiçbir değişiklik olmadı. Lcd ekranda görüntü yok ve çekim yapmıyor.

• güncel...
  • Yardım gelmese de kendi kendime sorunu hallettim. Başına böyle bir sorun gelen arkadaşlar için kısaca yazayım.

Olay tamamen hafıza kartıyla ve magic lantern ile alakalı. Hafıza kartına bir şekilde virüs bulaştığında ya da format yediğinde m.lantern etkisiz kalıyor ve makine açılamıyor. Bu durumda yapılacak şu;

Hafıza kartını bilgisayarda biçimlendirin. Daha sonra m.lantern'e ait dosyaları hafıza kartının içine atın. Makineye hafıza kartını takın ve açın makineyi. Başta hiçbir tepki olmayabilir korkmayın. Bataryasını söküp takıp bi daha açın bu sefer görüntü gelecektir. Daha sonra m.lantern'in etkili olabilmesi için tekrardan, yazılım güncelleme kısmından güncelleyin ve işlem tamamdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mufaner -- 1 Ekim 2013; 10:09:11 >
  • Hocam kendin çözmüşsün olayı, ben de 550D kullanıyorum, bir kere yüklemek istedim beceremedim ve korkumdan üzerine gitmedim.
    Neyse geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: çekomastik

Hocam kendin çözmüşsün olayı, ben de 550D kullanıyorum, bir kere yüklemek istedim beceremedim ve korkumdan üzerine gitmedim.
    Neyse geçmiş olsun.

Korkulacak birşey yok aslında. Benim hatamdan dolayı kaynaklanan bir sorun.
    Yüklemesi de kolay ve kullanışlı bir yazılım. Kullanıpta şikayet eden olmamış hiç diye duymuştum.
  • Hazir konusu acılmişken sorayım, ML yüklü hafıza kartını cıkarip normal bir kart taksak sizin durum mu yaşanir? Makinenin brick olma riski varmıdır?
    Bir de ben yüklemeye calisirken makine üzerinden karta derin format atamamiştım, menüde görünüyordu fakat tuşlarla üzerine gelemiyordum. Bu konuda bilginiz var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: çekomastik

Hazir konusu acılmişken sorayım, ML yüklü hafıza kartını cıkarip normal bir kart taksak sizin durum mu yaşanir? Makinenin brick olma riski varmıdır?
    Bir de ben yüklemeye calisirken makine üzerinden karta derin format atamamiştım, menüde görünüyordu fakat tuşlarla üzerine gelemiyordum. Bu konuda bilginiz var mı?

Hocam m.l yüklüyken başka kart takınca sorun oluyor mu bilmiyorum denemedim ama benim hafıza kartına virüs bulaşmıştı pc de de açmadı kartı hiç. Pc den format attım sonra içine tekrar m.l yükledim o zaman sorun halloldu.

Format konusunda da bilgim yok hiç denemedim o şekilde. 32gb lık yeni kart aldım format atma gereği de pek duymadım açıkçası.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Anladım, ben yükleme prosedüründe karta makineden derin format atmak gerekiyor da ben atamadım, ondan yükleyemedim sanıyordum. Ama pc den de atsak oluyormuş sizin dediğinize göre.
    Bir ara tekrar deneyeyim, teşekkürler.

• Merhaba bende canon 1200D var kamera hicbir fiziksel darbe yemedi kamerayı acıyorum acılıyor ama galeri yerine girince kamera kitleniyor veya silince kitleniyor sag alttaki kirmizi isik yaniyor kamerayi off yapsam dahi kamera kapanmiyor sizce ne yapmaliyim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.