Canon 5d mark ii modeline uygun baslangic veya normal cekimlerde seyahat vs kullanilmak uzere lens ariyorum.
Dusundugum model canon 50mm ef F1/8 İİ modeli.. mark ii de tam performans alabilirmiyim ? ya da fiyat olarak uygun lens tavsiyesi alabilirmiyim tesekkurler ;)
24-70 f2.8
Prime isterseniz de 35mm f2 veya 50mm 1.4 olabilir; 1.8 yakışmaz gövdeye, iyidir hoştur ama tam verim kullanmak isterseniz önerdiklerime bakın
50mm 1.4 icin en anlamsiz 50mm lens diye yazmislardi.
quote:
Orijinalden alıntı: the_gunner
1.8'den daha iyi olduğu aşikar, kim yazmış onu?
quote:
Orijinalden alıntı: PlutosDaddy
quote:
Orijinalden alıntı: the_gunner
1.8'den daha iyi olduğu aşikar, kim yazmış onu?
Yaa suradan yola cikarak yazmislardi: ikisi de ayni noktadan sonra keskinlesmeye basliyor. Dolayisiyla aradaki fiyat farkina degmez. F/p degerlendirmesi yapilmisti. 1- 1.8 2- 1.2 3- 2.5 macro 4- 1.4
Ben f1.4'u sevemedim bir turlu. Ilk sattigim Canon lensimdi, zaten toplamda iki tane Canon sattim simdiye kadar. Ki Canon yakinda yenileyecek diye biliyorum o lensi. 24-105L pahali mi gelir? Hemen herseyi yapar da ondan soyledim. 35mm f2.0 ile 50mm f1.8 ayni serinin lensleri, ikisini de kullandim ikisi de MarkII icin uygun fiyatli ve iyi lensler. Daha pahali lenslere gore kontrastlari biraz dusuk, AF motorlari hafif sesli ve diyaframlari besgen, bunun disinda cok dertleri yok bence.