Şimdi Ara

Canon 650d için lens seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Canon 650d için 900tl ye kadar bir lens arıyorum genelde portre manzara çekeceğim bütün lens önerilerinizi bekliyorum.. iyi forumlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sycromp -- 9 Şubat 2014; 22:46:52 >

• en iyisi 18-55 bence
  • bütce varken body+lens olarak daha kaliteli bişey almayı düşünüyorum
  • Tamron 17 50(vc siz) yada sigma 17 70

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeni başlayan biriyim vc siz lens.te titreme sorunu olmasın ilave olarak 17-70 de fiyat olarak oldukça üstünde bütcemin bunlar yerine sigma 18-200, 18-250 yada canon 18-135 nasıl olur ?
  • 17 50 araliginda titresim problem olmayacaktir, bunu test etmek icin elinizdeki kit lensin IS ini bir gun kapatip cekimlerinizi oyle yapin, fark edeceksiniz.
    Bahsettiginiz diger lenslerde aralik genis oldugu icin fotograf kalitesi duser. Yine de tek lens olsun kaliteden biraz odun verebilirim derseniz canon 18 135, daha cok zoom olsun isterseniz de sigma 18 200 alinabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sazan84 -- 10 Şubat 2014; 9:04:56 >
  • şuan elimde makina olarakta lens olarak birşey bulunmuyor 2500 tl ye kadar bütçeyle almayı düşünüyorum dediğiniz gibi sigma 18-200 veya 18-135 de biraz odun verebilirim derken ne gibi şeyler biraz açıklar mısınınız ?

650d+body yerine 60d kit lens olarak alsam daha mı mantıklı olur ?

Yardımlarınız için teşekkür ederim şimdiden...
  • Her zaman demisimdir 650d sahibi birisinin 60d almasi icin pratikte sebep yok.

Hocam sen 650d ve kit lensi al. Daha sonra ihtiyacina gore lens isini sekillendir.

• hocam şuan elimde makine yok yeni alcam 650d 18-135 ile 60d 18-135 arasında kaldım yada 650d ilave lens şeklinde
  • Merhaba ben de günlerdir araştırıyorum şöyle bir durum var tespitlerime göre body çok önemli değil başlangıç için sonuçta yeni başlıyoruz farkları ayırt etmek zor , lens çok daha önemli ben canon 60d yanına tamron 17-50 almaya karar verdim bütçeme göre ama çok tereddütte kaldım canon 650d 18-55,55-250 yanına 50 mm de çok güzel bir set tabi tercih meselesi ben ileri de çok daha farklı makinelere yönelebilirim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende Tamron 17-50 f.28 VC'siz öneriyorum. VC modelinde keskinlik pek iyi değil ve purple fringing sık görülüyor f2.8 değerinde , f4'e doğru daha iyi sonuçlar veriyor fakat XR modelinde görüntüler daha iyi ayrıca fiyatı da uygun 930TL ye alabilirsin.

Ayrıca Canon 50mm f1.8'de portre lensidir ve herkeste olması gereken bir lenstir fiyatı da 230TL civarı. Yine portre için Canon 85mm f1.8'de tercih edebilirsin onun da fiyatı 930TL civarı.
  • Öncelıkle yaptıgız yorumlar için teşekkür ederim bende 17-50 tercih etmeyi düşünüyordud fakat Vc.sız olması braz düşündürüyodu yaptıgınız yorumlardan almaya karar verdim peki hangi tür fotograflar içın uygun bir lens ne tür şeyler çekebilirim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sycromp -- 10 Şubat 2014; 19:13:03 >
  • sycromp S kullanıcısına yanıt
    17-50 VC olmadan alırsanız daha iyidir. VC olan modellerin keskinlik bakımından daha düşüktür. 17-50 kullanmış bir insan olarak kesinlikle çok iyi bir lenstir. Portre ve manzara tarzı fotoğraflar çekebilirsiniz özellikle 2.8 sabit diyafram avantajına sahip bir üründür.
    İlerde makinemi değiştirmem alır kullanırım dersen 60D al kullan.

• 60d için yeterli bütçe yoktu 650d+tamron 17-50 non vc aldım gayet iyi sonuçlar çıkıyor
  • Hayirli olsun

Non VC almanız mantıklı olmuş tebrik ederim, zaten gerek yoktu ve keskinliği düşürüyordu buna engel olmuşsunuz. Şimdi 50mm 1.8 daha alırsınız uzun bir süre lense ihtiyacınız kamaz.
  • teşekkür ederim

bende öyle düşünüyorum 1.8 alıp kendimi geliştirmeyi düşünüyorum ileri zamanlarda yeni makinalar yeni lenslerle devamı gelcek inş
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.