Şimdi Ara

CANON A510/520 FOTOĞRAFLARI... (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.217
Cevap
0
Favori
239.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • çözünürlüğü ayarlayamamışımhatta netliğide ayarlayamamışım koltuk net çıkmış kartopu değil.editte yapamıyorum nasıl olacak bu iş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derkin -- 21 Mayıs 2005, 13:45:33 >
  • kartopu hareket ettiğinden dolayı biraz bulanık çıkmış . cekim yaparken uygun işik ve diyafram auto modunda belirle .. diyafram f değerini bir kademe aç ve süreyide 1 kademe arttır. mesela 1/30 da f 5.4 ise 1/60 6.2 yapabilirsin pozlanma süresi azalacagından haraketten kaynaklanan sorunların azalacaktır... duvar kaaadı yapıcam net bir kartopu bekliyorum.
  • ehhh biraz benim kazmalığımla alakalı.beceremiyorum maalesef umarım başka bir bahara
    yok yok yarın uygulayacağım şimdi yatıyor kerata.
  • a520 ile sesli video cekim yaparken sesler metalik ve catlak geliyor bi denermisiniz sizin makinalarda aynımı. mikrofona dokunmuyorum ayarları değistirdim sesi actım kıstım bi metlik ses var bu normalmı????
  • orjnali bu şekilde.. ben paint le ay ı parmak ların arasına aldım ufak bi hileyle onuda yollarım isterseniz..
  • bir manzara resmi..
  • manzara 2
  • merhaba arkadaşlar 3 gün önce a510 aldım. gerçekten çok ohş bi makina süper çekimler yapıyor....belki foto.lar çıkmayabilir
  • Burak kardeş
    senin cektigin bu resimler sanki biraz flu cıkmıs gibi
    yaptıgın cekim ayarından kaynaklandıgını dusunuyorum cunku a510 daha iyi cekmesi gerekirdi.
  • 520, fotğraf cekmek için pek fırsat olmadı
    ama mtkn3 nin yazdığı DERS: FOTOĞRAF ÇEKİM TEKNİKLERİ
    yazısı sayesinde ogrenmeye basladık:)

CANON A510/520 FOTOĞRAFLARI...

• fan resimler..

• 2

• guzel fotolar ellerinize saglik arkadaslar

@kabullls dostum bu ikinci resimde fan calisiyormuydu?
  • evet çalışıyordu,
    yeni resim çekmesini öğrenenler -benim gibi- hareketli objeleri durağan çekermiş
  • Gecenin saat bir buçuğu. Hava kapalı sayılır, en azından ay önünden hep bulut geçiyor. Güneş ise öğleden sonrasına ait.

EXIF bilgileri resimlerin içinde var. Üç megapikselden 1 megapixele indirdim.

Ay01 : S:15 F:2,6 ISO:Auto
    Ay02 : S:10 F:2,6 ISO:200
    Güneş : S:1/2000 F:8,0 ISO:50

.oO°Oo.
  • ellerine sağlık güzel olmus gece dolunay vardı balkondan cekmeye calıstım olmadı... arabadan tripotu almaya üşendim.
    ama mesudum üşenmemiş ne güzel
  • Tripod yok. 3. kattayım. Pencerenin çerçevesine dayadım ve nişanladım. Zamanlamayı açtım. Görüş pek de müsait değildi aslında. Daha erken saatlerde çeksem çevre ışıkları çok daha etkili olurdu.

Bulutların 10-15 saniye içindeki hareketleri ay resimlerini sisli yaptı haliyle. Mehtabın daha açık olduğu saatlerde denemeye devam ederim...

S ile A arasındaki ilişkiyi, bunların ISO ve EV ile düzeltilmesini zaman içinde anlamam lazım.

.oO°Oo.
  • 2. fan resmi eger hareketli objenin cekimi ise cok guzel cııkmıs tebrik etmek lazım
  • quote:

Orjinalden alıntı: ugurel

2. fan resmi eger hareketli objenin cekimi ise cok guzel cııkmıs tebrik etmek lazım

aslıda işin püf noktası ışıktaymış s:1/500 ~ 1/2000 de yakın cekimlerde flaş çok işe yarıyor,
    bende yeni öğreniyorum.
    flaşın etki alanı dışında ise obje çok aydınlık olmalı
    yoksa resim karanlık cıkıyor
  • Gece çekimlerine devam...

1024×768, EXIF bilgileri üzerinde...

24 Mayıs A: S: 15 F 8.0 ISO 50 MF Spot
    24 Mayıs B: S: 1/50 F 8.0 ISO 50 MF Spot
    24 Mayıs C: S: 1/25 F 8.0 ISO 50 MF Spot

Ay gibi abartı parlak resimlerde zamanlamayı düşürmek gerekiyor. Normalde zamanı geniş tutmak gerekirdi halbuki.

.oO°Oo.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.