Şimdi Ara

Canon A510 ve Kırmızı göz!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yahu arkadaşlar özellikle A510 kullanıcılarına sesleniyorum.
    a510 nun eksi özellikleri pek kullanılmıyor demişsiniz.Allah aşkına kırmızı göz oluşumu ve düşük ışıkta fokuslamada zayıflık sizin için önemli değilmi.

Bu işi bilenler ve deneyenlere özellikle soruyorum...

Gerçekten zayıf ışık altında fokuslaması(netlemesi) gerçekten kötümü.
    Red-eye reduction özelliği kırmızı göz oluşumunu engelleyemiyor mu.
    Kamera alıcam ve a75 ile a510 arasında gidip gidip geliyorum.Forumda yazanlara bakılırsa a510' u tavsiye ediyorlar.pil ve flash kart kullanması benim için önemli değil.Ben fotoğrafta kalite istiyorum.Gece yaptığım çekimlerde bulanık fotoğraflar mı göreceğim.

a510 kullananlar gece manzara ve gece veya loş ışıkta çekilmiş kişi fotoğrafları resim gönderirlerse gerçekten şu açmazdan kurtulabilirim. Şimdiden herkese teşekkürler.

• çok doğru bir yere konuya değinmişsin..Canon A510 ve 520 nin örnek olması için forumdaki arkadaşların çekmiş olduğu örnek fot. eklerlerse daha faydalı olur.. her türlü ortamda çekilmiş fotoğrafları eklerlerse ona göre değerlendirmede bulunuruz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: sutozu

çok doğru bir yere konuya değinmişsin..Canon A510 ve 520 nin örnek olması için forumdaki arkadaşların çekmiş olduğu örnek fot. eklerlerse daha faydalı olur.. her türlü ortamda çekilmiş fotoğrafları eklerlerse ona göre değerlendirmede bulunuruz..
    merhaba arkadaşlar
    bende uzun süre kararsız kaldıktan sonra sonunda A510 aldım ve kullanıyorum.genel olarak makinadan çok memlunum.çok prof. bir kullanıcı olmdığımdan dediğiniz birçok özelliği kullanmıyo olabilirm ama şunu söyleyebilirim resimler gayet kaliteli çıkıyor.
    şimdi arkadaşlar yeni almayı düşünen arkadaşlar için elimden geldiği kadar çektiğim fotoları sırasıyla göndereyim

ilk fotolar makinanın en çok hoşuma giden zoom özelliğiyle ilgili
    ilk foto normal çekim (çözünürlük 640*480)

• quote:

Orijinalden alıntı: helmer

merhaba arkadaşlar
    bende uzun süre kararsız kaldıktan sonra sonunda A510 aldım ve kullanıyorum.genel olarak makinadan çok memlunum.çok prof. bir kullanıcı olmdığımdan dediğiniz birçok özelliği kullanmıyo olabilirm ama şunu söyleyebilirim resimler gayet kaliteli çıkıyor.
    şimdi arkadaşlar yeni almayı düşünen arkadaşlar için elimden geldiği kadar çektiğim fotoları sırasıyla göndereyim

ilk fotolar makinanın en çok hoşuma giden zoom özelliğiyle ilgili
    ilk foto normal çekim (çözünürlük 640*480)

Alıntıları Göster
    ikinci foto aynı noktadan 4x optik zom ile

• quote:

ikinci foto aynı noktadan 4x optik zom ile

Alıntıları Göster
    ve son foto gene aynı noktadan optik artı djital 13x zoomla

• Fotoğraflar için teşekkürler.Zaten makinenin gündüz başarısından kimsenin şüphesi yok.Eğer gece,loş ışıkta manzara yada gece veya loş ışıkta çektiğin kişi resimleri(kırmızı göz için) varsa onlar bana daha çok yardımcı olacak.Mesela gece resimler fokuslamada zayıflık olduğu için bulanık mı çıkıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erhandeveci

Fotoğraflar için teşekkürler.Zaten makinenin gündüz başarısından kimsenin şüphesi yok.Eğer gece,loş ışıkta manzara yada gece veya loş ışıkta çektiğin kişi resimleri(kırmızı göz için) varsa onlar bana daha çok yardımcı olacak.Mesela gece resimler fokuslamada zayıflık olduğu için bulanık mı çıkıyor.
    şuan elimde istediğin gibi foto yok ama oluncayollarım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nx300 lens tavsiye ve sorular
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

şuan elimde istediğin gibi foto yok ama oluncayollarım

Alıntıları Göster
    bitane gece resmi göndereyim ancak resimde insan yok yani kırmızı gözle ilgili bilgi yok

• quote:

Orijinalden alıntı: yasir

bitane gece resmi göndereyim ancak resimde insan yok yani kırmızı gözle ilgili bilgi yok

Alıntıları Göster
    bi tane de yüksek enstantene hızında çekilen makro resim fikir vermesi için gerekenden daha az ışıkta ve flaş kullanmadan çektim. yeterli olmayan ışıkta odaklama hakkında fikir verebilir. resimdeki odaklama manuel değil auto dur.

• quote:

Orijinalden alıntı: yasir

bi tane de yüksek enstantene hızında çekilen makro resim fikir vermesi için gerekenden daha az ışıkta ve flaş kullanmadan çektim. yeterli olmayan ışıkta odaklama hakkında fikir verebilir. resimdeki odaklama manuel değil auto dur.

Alıntıları Göster
    güzel fotoğraflar arkadaşlar daha çok fotoğraf koyarsak Canon'un bu yeni modelleri hakkında arkadaşların bilgileri olur..

• Fotoğraflar için çok teşekkür ederim.Yasir makinenin nasıl olsa kendi kendine çekimi var.Odada kendi fotoğrafını farklı mesafelerden çekip gönderebilir misin.Kırmızı göz durumunu anlamak için.
  • quote:

Fotoğraflar için teşekkürler.Zaten makinenin gündüz başarısından kimsenin şüphesi yok.Eğer gece,loş ışıkta manzara yada gece veya loş ışıkta çektiğin kişi resimleri(kırmızı göz için) varsa onlar bana daha çok yardımcı olacak.Mesela gece resimler fokuslamada zayıflık olduğu için bulanık mı çıkıyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: erhandeveci

Arkadaslar hangı makına olursa olsun ( ki bu benım kullandıgım Canon S1 icinde gecerlı ) , cektıgınız kısıler direk objektıfe bakarlarsa hangı ozellık olursa olsun fotolarda kırmızı goz cıkar. Bunu engellemek ıcınde deklansore yarım bastıgınızda kucuk kırmızı bı ısık yanıyo. Iste cekcegınız kısıler o ısıga baktıklarında kırmızı goz sorunu ortadan kalkmıs oluyor

Bu arada bende hep merak ederdım neden flaslı cekımlerde hep bu kucuk ısık neden yanıyor dıye, megersem bu sebeptenmıs.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cou_de_GraCe

quote:

Arkadaslar hangı makına olursa olsun ( ki bu benım kullandıgım Canon S1 icinde gecerlı ) , cektıgınız kısıler direk objektıfe bakarlarsa hangı ozellık olursa olsun fotolarda kırmızı goz cıkar. Bunu engellemek ıcınde deklansore yarım bastıgınızda kucuk kırmızı bı ısık yanıyo. Iste cekcegınız kısıler o ısıga baktıklarında kırmızı goz sorunu ortadan kalkmıs oluyor

Bu arada bende hep merak ederdım neden flaslı cekımlerde hep bu kucuk ısık neden yanıyor dıye, megersem bu sebeptenmıs.

Alıntıları Göster
    yasir o gece çekmiş olduğun şehir fotosu sadece a510 unnn özelliğimi yani resimdeki araçların ışıklarının uzatılması yada o tür çekimin özel bir ismi varmı?

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Fotoğraflar için çok teşekkür ederim.Yasir makinenin nasıl olsa kendi kendine çekimi var.Odada kendi fotoğrafını farklı mesafelerden çekip gönderebilir misin.Kırmızı göz durumunu anlamak için.

sanırım yeterli fikir edinirsin bu resimle
    not: resimdeki bi arkadaş ben değilim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasir -- 24 Mart 2005, 21:20:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: basardisli

yasir o gece çekmiş olduğun şehir fotosu sadece a510 unnn özelliğimi yani resimdeki araçların ışıklarının uzatılması yada o tür çekimin özel bir ismi varmı?

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: basardisli

o tür resimler için pozlama süresini uzatman gerekir o resimdeki pozlama süresi yanlış hatırlamıyorsam 14-15 saniye falandı.

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Cou_de_GraCe

quote:

hocam o kirmizi isik olayinda yaniliyor olmayasin.. o bence aletin focus yapmasi icin sensorlere yardimci bir isik.. bir yerde yaziyordu da.. emin degilim ama

• quote:

Orijinalden alıntı: amurat81

quote:

Orjinalden alıntı: Cou_de_GraCe

quote:

hocam o kirmizi isik olayinda yaniliyor olmayasin.. o bence aletin focus yapmasi icin sensorlere yardimci bir isik.. bir yerde yaziyordu da.. emin degilim ama

Alıntıları Göster
    Yok arkadaşım doğru söylüyor, o ışık focuslama için değil kızmızı göz sorununu gidermek için. Mesajıma bi foto ekledim, A85 ile çekildi ve anlaşılan o kızmızı ışığa bakılsa bile uzaktan çekilen resimlerde kırmızı göz oluşabiliyor. Ve bu foto 1.5X civarı bir zoom ile çekildi.

• quote:

Orijinalden alıntı: MaTaDoR

Yok arkadaşım doğru söylüyor, o ışık focuslama için değil kızmızı göz sorununu gidermek için. Mesajıma bi foto ekledim, A85 ile çekildi ve anlaşılan o kızmızı ışığa bakılsa bile uzaktan çekilen resimlerde kırmızı göz oluşabiliyor. Ve bu foto 1.5X civarı bir zoom ile çekildi.

Alıntıları Göster
    asagıdaki paragraf digital camera resource un a510 inceleme sayfasından alınıtıdır
    "The other area in which the A510 and A520 have gone downhill when compared to the old models is in terms of redeye. Both the A75 and A85 fared well in this test, but both the A-series models did poorly. I used the A510 for the shot you see above; the A520 was just as bad. While your mileage may vary, you should probably expect to deal with redeye at least some of the time"
    resim de yine aynı sayfadan kırmızı goz ile ilgili olarak a510 dan cekilmiş resim

• Umarım bu sorumu sayın albay mtkn3 de duyar ve bir iki cümlede o yazar.Gerçi kendisi a510 u tercih ederim demiş ama.Fokuslamadaki sorundan bahsetmemiş.

a510 un a75 ve a85 e göre göre karanlık ortamlardaki fokuslamasındaki zayıflığı nekadar kötü.gerçekten netleyemiyormu yoksa bu sorun sadece profesyonellerin anlayabileceği bir düzeyde mi.

Alacağım alet benim ilk dijital fotoğraf makinem olacak. Tam bir açmazdayım.Tamam kırımızı göz olayını anladım.a85 de a510 kadar oluyor.Ama şu netleyememe konusunda hala sıkıntılıyım.
  • quote:

Umarım bu sorumu sayın albay mtkn3 de duyar ve bir iki cümlede o yazar.Gerçi kendisi a510 u tercih ederim demiş ama.Fokuslamadaki sorundan bahsetmemiş.

a510 un a75 ve a85 e göre göre karanlık ortamlardaki fokuslamasındaki zayıflığı nekadar kötü.gerçekten netleyemiyormu yoksa bu sorun sadece profesyonellerin anlayabileceği bir düzeyde mi.

Alacağım alet benim ilk dijital fotoğraf makinem olacak. Tam bir açmazdayım.Tamam kırımızı göz olayını anladım.a85 de a510 kadar oluyor.Ama şu netleyememe konusunda hala sıkıntılıyım.
    Yaw aslında bu kırmızı goz olayını bu kadar abartmaya gerek yok bence. Cunku pıyasada dunya kadar kırmızı goz duzelten programlar var, duyurulur..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.