Şimdi Ara

Canon A590IS mı yoksa Sony w120 mi aliyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar burada bu iki cihazı karşılaştırıp beni birne ikna edebilir misiniz?
    Ben pil konusunda canonun daha avantajlı olduğunu düşünüyorum.
    Canonun en düşük isosu 80
    sonynin en düşük isosu 100
    bunalar önemli midir?
    Bir de sony otomatik zoom
    Canonu manuel zoom yapabiliyoruz değiğl mi?
    bir de bu IS özeliğine karşılık sonyde bir şey yok mu?
    IS özelliği çok mu önemli.
    Bunlara göre yorumlarsanız gidip birini alıcam fiatları çok yakın sadece ikne olmam lazım karar vermem lazım..şimdiden teşekkürler.. :)

• * Pil konusu tamamen senin karar vereceğin iştir, ben her zaman kalem pilin avantaj olduğunu düşünsem de zaten pilinin ne kadar kaldığını gösterdiği için bir sorun yaşanacağını düşünmüyorum.
    * 80 ile 100 iso arasındaki farkı kendi gözümle görüp test etmedim ama şahsen ciddi bir fark olacağını sanmıyorum, benim referans alacağım nokta yüksek iso konusudur. Sony 3200 ama Canon'u bilemiyorum.
    * Otomatik zoom nedir merak ettim ? Otomatik fokusu duydum da otomatik zoomu ilk defa duydum, bilgisizliğime verin birşey diyemicem.
    * Canondaki IS'nin karşılığı Sony'de SteadyShot ve W120'de Super SteadyShot özelliği mevcuttur.

Bende geçen ay bu şekilde bir karar verme aşamasındaydım hatta Ixus 80'nin de mavi renklisi bu fiyat aralığında o da seçeneklerim arasında vardı ama Sony'i seçtim, memnunum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SnypeR

* Pil konusu tamamen senin karar vereceğin iştir, ben her zaman kalem pilin avantaj olduğunu düşünsem de zaten pilinin ne kadar kaldığını gösterdiği için bir sorun yaşanacağını düşünmüyorum.
    * 80 ile 100 iso arasındaki farkı kendi gözümle görüp test etmedim ama şahsen ciddi bir fark olacağını sanmıyorum, benim referans alacağım nokta yüksek iso konusudur. Sony 3200 ama Canon'u bilemiyorum.
    * Otomatik zoom nedir merak ettim ? Otomatik fokusu duydum da otomatik zoomu ilk defa duydum, bilgisizliğime verin birşey diyemicem.
    * Canondaki IS'nin karşılığı Sony'de SteadyShot ve W120'de Super SteadyShot özelliği mevcuttur.

Bende geçen ay bu şekilde bir karar verme aşamasındaydım hatta Ixus 80'nin de mavi renklisi bu fiyat aralığında o da seçeneklerim arasında vardı ama Sony'i seçtim, memnunum.
    1-Evet otomatik odaklama pardon. Bunun hakında da yorum yapar mısın. Otomatik odaklama sony de yok. Çok önemli midir. Otomatik odaklama ne için kullanılır. Ah be keşke otomatik odaklamam olsaydı şöle yapardım ederdim gibi bir şeyler var mı.. Ne yapılabilir ki. Nasıl bir özelliktir
    2-Canonun yüksek isosu 1600 ama Sony'nin ki 3200. Resmen 2ye katlamış. Ama işte düşük iso da Canon 80, Sony 100.. tam da bilmiyorum. Gece resim çekmek için yüksek iso olduğunu sanıyorum. Bu durumda yüksek iso galiba bunun için yapılmış. O zaman sony 3200 olduğuna göre demekki Canondan daha mı iyi diyicez karanlıkta çekerken.
    3-Canonda ki IS da diyor ki 'odaklamada mı ya da zoomlamada mı netleme yapar, yani bunda bir netleme yapıyor'. Steadyshotı da okudum. Eğer aynı görevde iseler sorun yok değil mi.
    4-Bir de kalem pil avantaj demişssin. Düşünsen bir yerdesin bataryan bitti. Yanda market var. Canonun olsa koşar 2 tane pil alır takarsın. Şimdi sony'e ne yaparsın. Nerden şarz edersin. Zor olmaz mı.

Ben sony almak istiyorum çok tatlı duruyo. Gövdesi süper. Ama işte bu pil olayı kafama takılıyo. Bir de yukarı da saydıklarım. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: inevitablen

1-Evet otomatik odaklama pardon. Bunun hakında da yorum yapar mısın. Otomatik odaklama sony de yok. Çok önemli midir. Otomatik odaklama ne için kullanılır. Ah be keşke otomatik odaklamam olsaydı şöle yapardım ederdim gibi bir şeyler var mı.. Ne yapılabilir ki. Nasıl bir özelliktir
    2-Canonun yüksek isosu 1600 ama Sony'nin ki 3200. Resmen 2ye katlamış. Ama işte düşük iso da Canon 80, Sony 100.. tam da bilmiyorum. Gece resim çekmek için yüksek iso olduğunu sanıyorum. Bu durumda yüksek iso galiba bunun için yapılmış. O zaman sony 3200 olduğuna göre demekki Canondan daha mı iyi diyicez karanlıkta çekerken.
    3-Canonda ki IS da diyor ki 'odaklamada mı ya da zoomlamada mı netleme yapar, yani bunda bir netleme yapıyor'. Steadyshotı da okudum. Eğer aynı görevde iseler sorun yok değil mi.
    4-Bir de kalem pil avantaj demişssin. Düşünsen bir yerdesin bataryan bitti. Yanda market var. Canonun olsa koşar 2 tane pil alır takarsın. Şimdi sony'e ne yaparsın. Nerden şarz edersin. Zor olmaz mı.

Ben sony almak istiyorum çok tatlı duruyo. Gövdesi süper. Ama işte bu pil olayı kafama takılıyo. Bir de yukarı da saydıklarım. :)

Alıntıları Göster
    1- Otomatik odaklama diye adlandırılan şeyi Canon kullanmadığım için bilmiyorum ama deklanşöre yarım basınca - bildiğim kadarıyla - tüm makineler netleme yapıyor. Bunun manueli nasıl oluyor bir fikrim yok. Canon'da şu ekstra özellik olmalı, manuel olarak diyafram, enstantene ayarı yapılıyordur ki bu da aslında bir noktada fotoğrafa müdahale etme olanağı veren bir özellik ve bence çok güzel birşey. Bence Sony kullanıpta ah keşke şu olsun diyeceğiniz bir fark yoktur.
    2- Yüksek iso ışığın az olduğu ortamda size avantaj sağlar ama yine de isonun yüksek olduğu fotoğraflarda genel olarak noise denilen istenmeyen bir görüntü olur. Yüksek isoda fotoğraf çekmeyi denemedim için Sony W120'nin yüksek iso performansı konusunda bir fikrim yok. Bu arada iso değerleri iki katı şeklinde artar genelde ve onun için iki katına katladı demek yerine bir derece daha fazla diye bakmakta fayda var :)
    3- Titreşim engelleme özelliği bu makinelerde bence tatmin edici derecede gelişmiştir, iki makineninde ufak sarsıntıları tolare edebilicek seviyede kaliteli olduğunu düşünüyorum.
    4- Sony almadan önce kullandığım Nikon makinem kalem pilliydi ve çok memnundum, tüm arkadaşlarımın makinelerinde kendi bataryaları vardı ama ne ben bugüne kadar pilim bitti bakkaldan kalem pil alıp yoluma devam ediyim dedim, ne de onları bataryaları yarı yolda bıraktı. Yine de ben kalem pilin her ihtimale karşı avantaj olduğunu düşünüyorum ama ister kaliteli bir kalem pil, ister makinelerin kendi bataryaları günlük kullanımda sizi yarı yolda bırakmıcak performansa sahiptir. Pil göstergesini de takip ederek bir sorun yaşanacağını sanmıyorum, en azından kalem pile bu kadar önem veren ben, henüz bir sorun yaşamadım.

Gelelim en önemli kısma... Makinenin içinize sinmesi. Siz çoktan Sony'e karar vermişsinizde sizi ikna edicek birilerini arıyorsunuz. Bence fazla kafanızı bulandırmadan Sony alın ve keyfinize bakın..

• dostum bu tür cihazlarda yüksek iso arama yani ikisi de iso 400den sonra aşırı derecede kumlanacaktır onun yerine daha uzun pozlama süresi ile telafi edeceksin... düşük iso ise avantajdır tabi çok fazla ışığın olduğu ortamda bazen 100 iso bile fazla gelebilir... eskiden canonda iso 50 seçeneği bile mevcuttu... ikisi arasında genel olarak karşılaştırdığımda canon a590is tam manuel kontrolü ile bence daha mantıklı tercih olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: ŞahEser

dostum bu tür cihazlarda yüksek iso arama yani ikisi de iso 400den sonra aşırı derecede kumlanacaktır onun yerine daha uzun pozlama süresi ile telafi edeceksin... düşük iso ise avantajdır tabi çok fazla ışığın olduğu ortamda bazen 100 iso bile fazla gelebilir... eskiden canonda iso 50 seçeneği bile mevcuttu... ikisi arasında genel olarak karşılaştırdığımda canon a590is tam manuel kontrolü ile bence daha mantıklı tercih olur
    sugarboy arkadaşın dediği gibi iso 400 den sonrası yalan iki makinada güzel ama fotograf makinası dedinmi nikon ve canon

• quote:

Orijinalden alıntı: mikebibby

sugarboy arkadaşın dediği gibi iso 400 den sonrası yalan iki makinada güzel ama fotograf makinası dedinmi nikon ve canon

Alıntıları Göster
    hatalı bi kıyaslama. aynı sınıfın cihazları değiller.
    a590 tabi ki daha üst sınıf bir compact makina..

ben w120 ve w55 kullandım bir kaç ay. çok da memnun kaldım lakin fotoğrafçılığını geliştirmek istiyorsan canona yönel.
    full manuel bi cihaz bahsettiğin canon.

ISO ya takılırsan kompakt makina almaktan vazgeçmen gerekir. her iki cihazında ISO performansları olumsuz yönde...
    pil konusunda SONY bir adım önde. çok daha uzun ömürlü kendi pilleri var SONY'nin..
    IS konusuna da fazla takılmamak lazım.
    sırf IS'i yok diye güzel bi makina almaktan vazgeçenler görüyorum. ha ama CANON a590 cillop gibi cihaz üstüne üstlük o çok büyütülen IS özelliği de var. daha ne olsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cocomo -- 13 Kasım 2008; 2:10:01 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: cocomo

hatalı bi kıyaslama. aynı sınıfın cihazları değiller.
    a590 tabi ki daha üst sınıf bir compact makina..

ben w120 ve w55 kullandım bir kaç ay. çok da memnun kaldım lakin fotoğrafçılığını geliştirmek istiyorsan canona yönel.
    full manuel bi cihaz bahsettiğin canon.

ISO ya takılırsan kompakt makina almaktan vazgeçmen gerekir. her iki cihazında ISO performansları olumsuz yönde...
    pil konusunda SONY bir adım önde. çok daha uzun ömürlü kendi pilleri var SONY'nin..
    IS konusuna da fazla takılmamak lazım.
    sırf IS'i yok diye güzel bi makina almaktan vazgeçenler görüyorum. ha ama CANON a590 cillop gibi cihaz üstüne üstlük o çok büyütülen IS özelliği de var. daha ne olsun...

Alıntıları Göster
    [quote name='cocomo']a590 tabi ki daha üst sınıf bir compact makina..

Arkadaşlar öldürdünüz beni yaw. :)
    ama hepinizin yorumlarına teşekkür ederim. Öyle profesyönel falan değilim.
    Bir de işin cinciğine cıncığına girdin mi alınmıyo be abi. Bunu anladım :)
    Yok o özellik yok bu, adamı yoruyo. Şimdi canonu alsam 'bana göre pek beğenmediğim kasası olan, ama teknik olarak güzelk makina'' ile çekim yapıcam..
    Sony alsam 'hep bakınca elime oturan şık böle sevdiğim cihaz'' falan dicem. Ya bir e ben zaten çok profesyönel değilim ki. Sony ile canon arasında kiözellik farkından doğan bir çekimi belki de hayatım boyunca yapmıycam . yani belki de öyle bir çekim olmuycak. E ne anladım ben o zaman bunlar arasında ki bu küçücük farktan gelen avantajdan.

IS'i attım
    Elle manuel kontrolü attım.
    Yüksek isoda zaten sony önde.
    Geriye kalanlar,
    ŞİMDİ ARKADAŞLAR :)

1-PİLLLLL
    2-Canonda da düşük iso 80, Sonyde ise 100

Bu ikisi kaldı lütfen şunları da kıyaslayın..Pleasseeee.. :)

Yuklarıda ki 1. ve 2. maddeler çok takılmaya değer midir? 2'ye dikakt edin arkadaşlar. Işıklı ortamlşarda sony çuvallarsa ne olucak. Canonun ki 80 , Sonynin ki 100 çünkü..
    Benim gönlüm Sonyden yana. Bu 2 madde Benim bir fotğaf makinesini zevkle elimde taşımama engel olup fikrimi değiştirme sebebim olabilirler mi?
    Tekrar ayrı ayrı hepinize teşekkür ederim.. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inevitablen -- 13 Kasım 2008; 13:42:00 >

• quote:

[quote name='cocomo']a590 tabi ki daha üst sınıf bir compact makina..

Arkadaşlar öldürdünüz beni yaw. :)
    ama hepinizin yorumlarına teşekkür ederim. Öyle profesyönel falan değilim.
    Bir de işin cinciğine cıncığına girdin mi alınmıyo be abi. Bunu anladım :)
    Yok o özellik yok bu, adamı yoruyo. Şimdi canonu alsam 'bana göre pek beğenmediğim kasası olan, ama teknik olarak güzelk makina'' ile çekim yapıcam..
    Sony alsam 'hep bakınca elime oturan şık böle sevdiğim cihaz'' falan dicem. Ya bir e ben zaten çok profesyönel değilim ki. Sony ile canon arasında kiözellik farkından doğan bir çekimi belki de hayatım boyunca yapmıycam . yani belki de öyle bir çekim olmuycak. E ne anladım ben o zaman bunlar arasında ki bu küçücük farktan gelen avantajdan.

IS'i attım
    Elle manuel kontrolü attım.
    Yüksek isoda zaten sony önde.
    Geriye kalanlar,
    ŞİMDİ ARKADAŞLAR :)

1-PİLLLLL
    2-Canonda da düşük iso 80, Sonyde ise 100

Bu ikisi kaldı lütfen şunları da kıyaslayın..Pleasseeee.. :)

Yuklarıda ki 1. ve 2. maddeler çok takılmaya değer midir? 2'ye dikakt edin arkadaşlar. Işıklı ortamlşarda sony çuvallarsa ne olucak. Canonun ki 80 , Sonynin ki 100 çünkü..
    Benim gönlüm Sonyden yana. Bu 2 madde Benim bir fotğaf makinesini zevkle elimde taşımama engel olup fikrimi değiştirme sebebim olabilirler mi?
    Tekrar ayrı ayrı hepinize teşekkür ederim.. :)

Alıntıları Göster
    sony w50 kullanmıştım az bir süre, sonra ixus 65 almıştım.. a590 is daha iyi bir seçim olur kanısındayım.

• quote:

Orijinalden alıntı: reddes

sony w50 kullanmıştım az bir süre, sonra ixus 65 almıştım.. a590 is daha iyi bir seçim olur kanısındayım.

Alıntıları Göster
    sony al gitsin o sona indirdiğin iki madde önemli değil senin için seveceğin bir kasa al madem öyle...
  • quote:

Orijinalden alıntı: parantezz

sony al gitsin o sona indirdiğin iki madde önemli değil senin için seveceğin bir kasa al madem öyle...

Alıntıları Göster
    iso 80 ile 100 arasında fark olmaz mı?
  • quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: inevitablen

bariz farklar yok 2 değer arasında !! ayrıca elde yapılan çekimlerde çok fazla aydınlık olmayan ortamlarda düşük iso fazla pozlama yapacağı için fotoğraf net olmayabilir.. 200-400 gibi hassasiyet değerlerini kullanmak daha güzel sonuçlar verir.. bu saydıklarım ortamdan ortama değişir...

• quote:

Orijinalden alıntı: reddes

quote:

Orjinalden alıntı: inevitablen

bariz farklar yok 2 değer arasında !! ayrıca elde yapılan çekimlerde çok fazla aydınlık olmayan ortamlarda düşük iso fazla pozlama yapacağı için fotoğraf net olmayabilir.. 200-400 gibi hassasiyet değerlerini kullanmak daha güzel sonuçlar verir.. bu saydıklarım ortamdan ortama değişir...

Alıntıları Göster
    Pili hallettik düşük iso da tamam ha 80 ha 100.. peki o zaman ne kaldı geriye..
    alıyorum sony bakın.. sonra iyi çıkmazsa .. hehe..

ya cidden saydık gördük özellik açısından fazla bir fark yok değil mi arkadaşlar..
    canon A590IS'ın tek farkı yani açık farkı, çekime elle müdale değil mi?
    Bunun dışındakileri sony eşdeğer özellikleri telafi ediyor değil mi..?

Yani bir özellik var elle fotoya mudahale..
    pil vardı pili hallettik..
    isoları da hallettik
    sorun yok o halde değil mi?

Yani canonun üstünlüğü biraz profesyönelce kendini geliştirmek isteme işi yani değil mi?
    Peki son bir kez daha sorucam,
    Bu makineler aynı zamanın makineleri teknolojik olarak kardeşler
    O halde foto kalitelerinde mercek kalitelerinde falan da pek fark olmaz değil mi. Yani genel olarak baıcak olursak..

paso değil mi, demişim hehe..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inevitablen -- 13 Kasım 2008; 14:18:09 >

• quote:

Pili hallettik düşük iso da tamam ha 80 ha 100.. peki o zaman ne kaldı geriye..
    alıyorum sony bakın.. sonra iyi çıkmazsa .. hehe..

ya cidden saydık gördük özellik açısından fazla bir fark yok değil mi arkadaşlar..
    canon A590IS'ın tek farkı yani açık farkı, çekime elle müdale değil mi?
    Bunun dışındakileri sony eşdeğer özellikleri telafi ediyor değil mi..?

Yani bir özellik var elle fotoya mudahale..
    pil vardı pili hallettik..
    isoları da hallettik
    sorun yok o halde değil mi?

Yani canonun üstünlüğü biraz profesyönelce kendini geliştirmek isteme işi yani değil mi?
    Peki son bir kez daha sorucam,
    Bu makineler aynı zamanın makineleri teknolojik olarak kardeşler
    O halde foto kalitelerinde mercek kalitelerinde falan da pek fark olmaz değil mi. Yani genel olarak baıcak olursak..

paso değil mi, demişim hehe..

Alıntıları Göster
    Hay Allah belasını versin şu IS'ın ya.. öldrüdü beni ya.. :(
    Nerden de gördüm onu ben ya.. offf ya..

• quote:

Hay Allah belasını versin şu IS'ın ya.. öldrüdü beni ya.. :(
    Nerden de gördüm onu ben ya.. offf ya..

Alıntıları Göster
    sony de de IS muadili Super Steady Shot var aynı işe yarıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: parantezz

sony de de IS muadili Super Steady Shot var aynı işe yarıyor.

Alıntıları Göster
    Peki Sony w120 alıyorum. Kararımı verdim. Sağolun önerileriniz için.
    Hey! Dur alma sakın diyecek falan varsa yazssın.. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inevitablen -- 13 Kasım 2008; 15:55:02 >
  • quote:

Peki Sony w120 alıyorum. Kararımı verdim. Sağolun önerileriniz için.
    Hey! Dur alma sakın diyecek falan varsa yazssın.. :)

Alıntıları Göster
    "inevitablen" Bende sana bir soru sorayım... Tercihin niye w120 oldu? Bende seninle aynı ikilemdeyim o yüzden soruyorum, hatta bende bir üçüncü a570 is te var. canonun bu iki ürünü forumda 2 ayrı topic olarak ayrılmış uzun uzun inceledim ama yine bir sonuca varamadım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kirmasti_16

"inevitablen" Bende sana bir soru sorayım... Tercihin niye w120 oldu? Bende seninle aynı ikilemdeyim o yüzden soruyorum, hatta bende bir üçüncü a570 is te var. canonun bu iki ürünü forumda 2 ayrı topic olarak ayrılmış uzun uzun inceledim ama yine bir sonuca varamadım...

Alıntıları Göster
    abi sana şöyle söyliyim. Bak tüm özelliklerini araştırdım. Zaten bu makineler eş zamanlı doğdular. Yani teknolojileri birbirlerine çok yakın. Mantıksal olarak aralarında asla bir uçurum derecesinde fark olmayacak. Ne vardır mesela IS... Is sony de supersteadyshot ile halledilmiş.
    Ve diğerleri. yani bunlar bu iki markanın eş zamanlı makineleri.. Düşün bir kere benim bile bunkarın özelliklerinden haberim varken, bunları yapan uzmanlar birbirlerinin teknolojilerini incelemiyorlar mı. Tabiki inceliyorlar. Ben sony'nin gövdesine bayıldım. Süper bişi. şimdi ben bu cümleyi yazınca içine bir korku düşüyo insanın ..''adam gövdesine göre alıyo makine ya..'' falan oluyo ama öyle değil işte.. hem çok inceleyince alamıyosun ki.. bu iki makine arasında çok düşünmek almaya karar verememek zaten ikisi arasında bir fark olmadığını bu ikilemi bizim vehimimizin yarattığını ortaya koyuyor.
    Yani sonuçta bir foto makine ya.. eş zamanlılar.. mağazaya gittiğinde dışarda herif 450 ytl diyor. fiyata bak 450.. ikisi de nerdeyse aynı.. 450 ytl lik makine abi.. yani daha ne olsun.. biz küçük farklardanm çok büyük özellikler beklediğimiz için sanki bu iki makjine arasından doğabilecek minik bir fark sanki bizi çok ileri götürüp avantajlıymış gibi yapacığını hissediyoruz. hayır öyle değil.. anladın mı demek istediğimi.. ne olursa olsun bu makineler kardeş neredeyse aynı zamanda çıkmış piyasaya fiyatları bile neredeyse aynı.. ne sen canon alınca bir şey olur ne de ben sony alınca.. bu kadar basit.. o kadar küçük incik cincik şeylerle de uğralşamam.. aman ya... biri bana bedeva canonun 1000 ytllik makinesini verse ya da 1000 ytl ik makinesini 300'e verse tabi onu alırım .. ama bu iki makina arasında ölmeye değecek kadar bişi yok.. hatta fark yok.. :):)

• quote:

abi sana şöyle söyliyim. Bak tüm özelliklerini araştırdım. Zaten bu makineler eş zamanlı doğdular. Yani teknolojileri birbirlerine çok yakın. Mantıksal olarak aralarında asla bir uçurum derecesinde fark olmayacak. Ne vardır mesela IS... Is sony de supersteadyshot ile halledilmiş.
    Ve diğerleri. yani bunlar bu iki markanın eş zamanlı makineleri.. Düşün bir kere benim bile bunkarın özelliklerinden haberim varken, bunları yapan uzmanlar birbirlerinin teknolojilerini incelemiyorlar mı. Tabiki inceliyorlar. Ben sony'nin gövdesine bayıldım. Süper bişi. şimdi ben bu cümleyi yazınca içine bir korku düşüyo insanın ..''adam gövdesine göre alıyo makine ya..'' falan oluyo ama öyle değil işte.. hem çok inceleyince alamıyosun ki.. bu iki makine arasında çok düşünmek almaya karar verememek zaten ikisi arasında bir fark olmadığını bu ikilemi bizim vehimimizin yarattığını ortaya koyuyor.
    Yani sonuçta bir foto makine ya.. eş zamanlılar.. mağazaya gittiğinde dışarda herif 450 ytl diyor. fiyata bak 450.. ikisi de nerdeyse aynı.. 450 ytl lik makine abi.. yani daha ne olsun.. biz küçük farklardanm çok büyük özellikler beklediğimiz için sanki bu iki makjine arasından doğabilecek minik bir fark sanki bizi çok ileri götürüp avantajlıymış gibi yapacığını hissediyoruz. hayır öyle değil.. anladın mı demek istediğimi.. ne olursa olsun bu makineler kardeş neredeyse aynı zamanda çıkmış piyasaya fiyatları bile neredeyse aynı.. ne sen canon alınca bir şey olur ne de ben sony alınca.. bu kadar basit.. o kadar küçük incik cincik şeylerle de uğralşamam.. aman ya... biri bana bedeva canonun 1000 ytllik makinesini verse ya da 1000 ytl ik makinesini 300'e verse tabi onu alırım .. ama bu iki makina arasında ölmeye değecek kadar bişi yok.. hatta fark yok.. :):)

Alıntıları Göster
    hem bizim ikilemimizin fiyattan dolayı olduğunu da söliyim.. daha geniş bütcemiz olsa bu kadar incik cincik uğraşmayız.
    istiyoruz ki en ucuzu olsun fakat en kalitelisi..ve bu da bizi yoruyo.. aslında tek sorun bu.. ;)

• quote:

hem bizim ikilemimizin fiyattan dolayı olduğunu da söliyim.. daha geniş bütcemiz olsa bu kadar incik cincik uğraşmayız.
    istiyoruz ki en ucuzu olsun fakat en kalitelisi..ve bu da bizi yoruyo.. aslında tek sorun bu.. ;)

Alıntıları Göster
    Söylediklerinde haklısın aslında dediğin gibi ufak şeylere takılıp kendimizi yormanın bir manası yok yorumun ve görüşlerin için teşekkür ederim dostum

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.