Öncelikle herkese merhaba. Kompakt bir makine almayı düşünüyorum kendi çapımda araştırmalarım sonucunda bütçem doğrultusunda canon A610 a kadar geldim A620 nin MP, kasa rengi ve düşük ardışık çekim hızı dışında bir farkı olmadığı düşünülürse gereksiz olduğunu, başta araştırdığım sitelerdeki fiyatlar doğrultusunda da o kadar fiyat farkı vermenin mantıklı olmadığı düşünüyordum fakat dün gece Vatan Bilgisayarın sitesindeki fiyatları görünce bir anda duraksadım ve A610 un 6 YTL (altı) daha pahalı olduğunu gördüm. Yani başlarda sırf 2 megapixellik farkı yüzünden 150-200 YTL farkla satılan makina şimdi 6 ytl daha ucuz. Gerçi vatan bilgisayarı arayıp sormadım fiyatlarınız doğrumu diye. Neyse benim asıl derdim fiyat değil. zaten A620 50 ytl ye kadar fazla olsa bile burdan çıkacak yoruma ve onaya göre alabilirim diye düşünüyordum. Şimdi diyebilirsiniz madem aynı fiyat git A620 yi al diye ama beni düşündüren bir olay var bu forumda ve birkaç yerde okuduğum. "Sensör boyutu ve megapixel ilişkisi" ; diyenlere göre sensör boyutu aynı kaldığı için megapixeli artırmak bir işe yaramadığı gibi noise olarak olumsuz etki yaratıyor. yani aynı sensör genişliğine daha fazla megapixel sıkıştırmaya uğraşıyorlar buda sensör ısınması gibi yan etkenlerle birlikte noise olayını doğuruyor. bunu söyleyen insanlar orantılı büyüme olursa faydalı olacağını söylüyorlar yani hem megapixel hem sensör boyutu. yani sensör boyutları aynı olan (1/1.8) bu iki modeli ele alırsak bu düşünceye göre 5 mp olan A610 un noise oranı, 7.1 mp olan A620 den daha düşük olacak buda görüntünün daha net olması demek. (ne kadar görülür veya farkedilir tartışılır sonuç değişmez ama) büyük ebat derdim yok 5 mp ne demek olduğunu çok iyi biliyorum, fazlasıyla yetecek bir oran ama fiyat farkının olmamasından dolayı gün gelir belki işimize yarar diye 7.1 mp lik A620 yi alabilirim ama bu sensör boyutu megapixel arasındaki olay kafamda soru işaretleri oluşturuyor bu konuda bilgisi ve fikri olanlar paylaşırsa çok sevinirim şimdiden teşekkürler.
Son olarak peki fiyat ne kadar diyebilirsiniz Card Finans 8 taksit %8 indirim olayı var buda yaklaşık 50YTL demek A610 608 YTL - %8(ind) = 559 YTL A620 601 YTL - %8(ind) = 553 YTL
6ytl'lik bu komik farkı verip 620'yi alırdım şahsen, sen yine 5mp kullan ama elinin altında da bulunsun 7.1
sadece renk farkı icin 50 ytl bile veririm :)
quote:
Orjinalden alıntı: PlutosDaddy
6ytl'lik bu komik farkı verip 620'yi alırdım şahsen, sen yine 5mp kullan ama elinin altında da bulunsun 7.1
Sanırım farketmedin ama 6 ytl lik fark 5 mp lik A610 için yani A610 daha pahalı, 7.1 mp al diyosan 6 ytl cepte kalacak yani banada ilginç geldi . yorumun için sağol...
Dikkat etmemişim
quote:
Orjinalden alıntı: InTuItIoN
quote:
Orjinalden alıntı: PlutosDaddy
Sanırım farketmedin ama 6 ytl lik fark 5 mp lik A610 için yani A610 daha pahalı, 7.1 mp al diyosan 6 ytl cepte kalacak yani banada ilginç geldi . yorumun için sağol...
Kesinlikle A610 derim aynı sensör boyutunda daha düşük piksele sahip olduğu için piksellerin ışık alamama gibi bir sorunla karşılaşması A620 ye nazaran daha az olacaktır.
quote:
Orjinalden alıntı: MyStİCaL
Kesinlikle A610 derim aynı sensör boyutunda daha düşük piksele sahip olduğu için piksellerin ışık alamama gibi bir sorunla karşılaşması A620 ye nazaran daha az olacaktır.
İşte beni düşündüren olayda bu zaten yani netlik ve performans açısından daha iyi olursa daha düşük megapixelli olanı alabilirim. Peki 2.1 mp çok farkedermi yani bu fark bahsettiğiniz ışık alamama durumunda gözle görülür bir etki yaratırmı örnekleyebilirmisinz mesela düşük isoda ışık alma durumu dahamı iyi olur yoksa alakası yokmu yani. veya bahsettiğiniz durumu gösteren karşılaştırmalı bir fotoğraf linki varmı bildiğiniz. Yorumunuz için teşekkürler...
a610 ile a620 nin iso testini bilmem ama a610 ile a620 nin steves ten fotolarını indir. tam ekran büyüt farkını kendin bulmaya çalış bence fark var a610 çok daha keskin göüntüler veriyor. ama bu özellik için 2,1 mpiksel feda edilirmi işte orasına karar vermek zor. bir rengi var tabiiki...
Forumda megapiksele inanılmaz takıntı var mağlesef arkadaşlar bir kez daha söylüyorum baskı almayacaksanız mp nin bir espirisi yok 4mp ortalama işinizi fazlasıyla görecektir. Bu mvzu en fazla 610 ve 620 arasında çok belirgin derecede hissediliyo. Karşılaştırmalı fotoğraf için google ı kullanacaksın
quote:
Orjinalden alıntı: InTuItIoN
quote:
Orjinalden alıntı: MyStİCaL
İşte beni düşündüren olayda bu zaten yani netlik ve performans açısından daha iyi olursa daha düşük megapixelli olanı alabilirim. Peki 2.1 mp çok farkedermi yani bu fark bahsettiğiniz ışık alamama durumunda gözle görülür bir etki yaratırmı örnekleyebilirmisinz mesela düşük isoda ışık alma durumu dahamı iyi olur yoksa alakası yokmu yani. veya bahsettiğiniz durumu gösteren karşılaştırmalı bir fotoğraf linki varmı bildiğiniz. Yorumunuz için teşekkürler...
HANGİSİ alırsan al çok memnun kalırsın
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme