Şimdi Ara

CANON A720 IS 8.0MP ile CANON POWERSHOT SX100 IS 8.0MP arasındaki temel fark

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Üstad Arkadaşlar yeni bir makine almak istiyorum ve bu işte acemiyim.
    Forumlarda yaptığığm araştırmalar ile bu iki makineden birinin bana yeteceği yönünde kanıya ulaştım.
    Ancak bu iki makina arasındaki (hepsi burada sitesinde özelliklerini kaşılaştırsamda) aradaki farkı tespit edemedim.
    CANON A720 IS 8.0MP ile CANON POWERSHOT SX100 IS 8.0MP arasındaki temel fark nelerdir,
    Ayrıca Canon'un POWERSHOT ve IXUS madelleri ile
    A ve S serilerini ayıan kıstaslar nelerdir.
    Yardım edecek arkadaşlara şimdiden teşekkürle...
    Bütçem 4000-750 YTL arası

• bende bu iki makina arasında kararsızım.bir türlü alamadım gitti.Baştan ixuslara yönelmiştim ama
    a ve sx100 serileri normal sarjlı pil kullandığı içi bu modellere yöneldim.ayrıca macro çekim 1 cm.Sanırım ıxuslarla lcd ekran
    büyüklüğü ve ekran çözünürlüğü dışında pek bir fark göremedim.

Birde merak ettiğim konu şu mesela a720 ıs da ekran çözünürlüğü 115.000 pixels ama ıxuslarda 230.000 pixels bunun fotograf
    kalitesinde bir etkisi oluyormu yoksa makinenin lcd ekranında yüksel pixelli olanlar daha net mi görünüyor.

Bir karşılaştırma aşağıda

http://www.letsgodigital.org/tr/camera/specification/compare/1654-1655-1657-1653.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diveman -- 2 Mart 2008; 14:55:17 >

• Lcd ekran rengini resimlere bir katkısı yok. Sadece ekranda renkler daha canlı görünüyor o kadar. sx100 optik zumu ile daha ön plana çıkıyor bence. Teknik özelliklere bakılırsa sx100, a720 nin 10x optik zumlusu gibi duruyor. Benim tercihim sx100 den yana olurdu. Teknosa da makineyi biraz incelemiştim, bence iyi makine. Tabi arada ki fiyat farkını da göz önünde bulundurmak lazım.
    Birde sensör boyutlarına dikkat edin. Bunların sensörü 1/2,5". Bence daha büyük sensörlere yönelin. 1/1,6" - 1/1,8" gibi.
  • Bi ara ixus 75'e takmıştım kafayı alıcaktım.Sonra forumda manuel ayarlarının kısıtlı olduğunu öğrendim (enstantene,diyafram...).Ben manuel bir makine aradığım için otomatik makine olan ve göze hitap eden ixustan vaz geçtim.Sonra a570 derken a720.

Bende sizin gibi sx100 ve a720 arasında kaldım.Nerdeyse sx100 alıcaktımki sx100'ün vizörünün olmadığını öğrendim.Yarı profesyonel bir makine aradığım için vizörünün kesinlikle olmasını istiyordum,bu yüzden de a720yi tercih ettim.

Sözün özü şuki sx100ün vizörsüz olması sorun değilse sx100 alabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ra hmetli -- 2 Mart 2008; 21:24:24 >
  • Bende a720 is var ve memnunum. 10x zoom bence tripodsuz iyi netice vermez.Ayrıca hem ebat hem de fiyat olarak a720 daha iyi bence.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Diveman

bende bu iki makina arasında kararsızım.bir türlü alamadım gitti.Baştan ixuslara yönelmiştim ama
    a ve sx100 serileri normal sarjlı pil kullandığı içi bu modellere yöneldim.ayrıca macro çekim 1 cm.Sanırım ıxuslarla lcd ekran
    büyüklüğü ve ekran çözünürlüğü dışında pek bir fark göremedim.

Birde merak ettiğim konu şu mesela a720 ıs da ekran çözünürlüğü 115.000 pixels ama ıxuslarda 230.000 pixels bunun fotograf
    kalitesinde bir etkisi oluyormu yoksa makinenin lcd ekranında yüksel pixelli olanlar daha net mi görünüyor.

Bir karşılaştırma aşağıda

http://www.letsgodigital.org/tr/camera/specification/compare/1654-1655-1657-1653.html

Ekran çözünürlüğünün fotoğrafa katkısı oluyor olmaz mı hiç, fotoğrafı çekiyosun bakıyosun off süper çektim diyosun bilgisayara atınca hayal kırıklığına uğruyorsun.
    Bende öyle oluyor şahsen, ekran 230000 pixel çekince süper çektim diyorum bilgisayara atınca şoka uğruyorum.

• Ixus lar kompakt yani A sersine göre daha kopmkat makinalar daha küçük dahili pilli fazla manual ayara zin vermeyen makinalar.

İşçilik leri de ona göre daha iyti Japon üretimidir Ixus lar ama diğer A serisi bunlar Çin üretimi bunların da japon üretimi falan varmış

ama bak A serisi de 400 500 600 ve 700 olarak bayağı geniş yani ama 700 ve 600 serisi biraz Slr like sıınıfını zorlyana makinalar.

Ekran çözününürlüğü de senin makinadaki LCD de fotoğrafı daha iyi görmneni sağlar başka da bir artısı yok yani fotoğrafkalitesine
  • ixus 960 ın Sensör boyutu 1/1.7-inch,860 ise 2.5,720ıs.2,5,s100x ise 2,5 hep.Aslında gönlüm 960 dan yana ama şu
    batarya derdi olmasa.Daha önce batarya sorunu epey yaşadım.O yüzden pilli almayı düşünüyorum artık
  • Batarya iyidir sen boşver bataryaya pile göre makina seçilmez

quote:

Orjinalden alıntı: Diveman

ixus 960 ın Sensör boyutu 1/1.7-inch,860 ise 2.5,720ıs.2,5,s100x ise 2,5 hep.Aslında gönlüm 960 dan yana ama şu
    batarya derdi olmasa.Daha önce batarya sorunu epey yaşadım.O yüzden pilli almayı düşünüyorum artık
  • 720 is veya sx 1oo is en ucuza nereden satın alabilirim? İkinci el değil, sıfır kullanım olarak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: matodor

720 is veya sx 1oo is en ucuza nereden satın alabilirim? İkinci el değil, sıfır kullanım olarak.

Ben aralık sonu gibi aldım g gidiyordan, yani sıfır ama garantisiz.
    a720+4gb+kılıf+kargo 400 ytl ye aldıydım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.