Şimdi Ara

Canon DSLR ile 3D video çekmek mümkün müdür?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Canon 500D+18-55 kit lens+75-300 telezoom lens+50 mm 1,8f lense sahibim. Temel düzey eğitimimle birlikte çocukluğumdan beri meraklı olduğum fotoğrafçılığa amatör olarak başladım. En büyük keyfim makinemi alarak küçük fotoğraf gezileri yapmak ve kendi hazırladığım kompozisyonları fotoğraflamak. Genellikle legolarımı ve oyuncak arabalarımı kullanıyorum.

Bunun yanında en büyük isteğim ailemin ve küçük kızımın bol bol fotoğraflarını çekerek kendisine görsel anılar bırakmak. Bu maksatla makinenin full HD video özelliğinide bol bol kullanıyorum. Makinanın sensörüne zarar vermemek açısından kısa filmler olsa da oldukça hoş anılar biriktirebiliyorum.

Geçtiğimiz günlerde EBay' da gezinirken aşağıda linkini verdiğim ürüne rastladım. Yaklaşık 180 $ a satılan bu ürün dikkatimi çekmekle birlikte kafamı da karıştırdı.

İlgili ürün canon cihazlarla tam uyumlu olarak lanse ediliyor ve mevcut DSLR makineler ile 3D içerik elde edebildiği söyleniyor. yetersiz ingilizcemle anladığım bu.

Şimdi siz üstatlara sormak istiyorum. İlgili ürünle mevcut DSLR' ı kullanarak yeni nesil 3D tvlerde izlenebilir 3D video ve fotoğraf çekmek mümkün müdür?

3000 tl ödeme yapıp 3D özellikli bir video kamera almadan bu mümkün olabilir mi? Youtube ve benzeri video paylaşım sitelerinde bireylerin çektiği oldukça başarılı 3D videolar görüyorum. ve açıkcası ailemin ve kızımın bu tarzda videolarını çekmeyi çok istiyorum.

Bunun mümkün olup olmadığı yada nasıl yapılabileceği konusunda yardımlarınızı rica ediyorum.

Ürünün internet sayfası :
    www.loreo.com
    LOREO 3D Lens in a Cap 9005
    http://www.loreo.com/pages/products/loreo_3dlenscap9005.html

Şimdiden yardımcı olacak herkese çok amaçok teşekkür ederim.

ürünün resimleri ve çekilen örnek fotoğraf:

• Uygun monpod üzerine monte edilmiş iki adet dslr kullanarak 3d video çekimi yapanları gördüm. Kullandıkları programlar nedir? Fazla bilgim yok.
  • 2 farklı açıdan görüntü elde edersin sadece. o aparatta sadece ayna var, lense 2 farklı görüntü yolluyor o kadar. bunları birleştirmek sana kalmış. öyle 3d çekeyim televizyona atıp izleyeyim olayı yok malesef.. olsa de yesek
  • Olsa süper olurdu

peki bu çekilen iki farklı görüntüyü işleyecek bir program var mıdır? Bilginiz varmı?

Bu haftasonu 3D tv alacağım. Henüz deneme fırsatım olmadı. ürünün sayfasında örneğini verdiğim gibi birkaç resim ham haliyle bulunuyor. Acaba tv yan yana iki görüntüyü işleyip 3d ye çevirebilir mi henüz deneyemedim.

denedikten sonra bunu da paylaşacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: adembostanci

Olsa süper olurdu

peki bu çekilen iki farklı görüntüyü işleyecek bir program var mıdır? Bilginiz varmı?

Bu haftasonu 3D tv alacağım. Henüz deneme fırsatım olmadı. ürünün sayfasında örneğini verdiğim gibi birkaç resim ham haliyle bulunuyor. Acaba tv yan yana iki görüntüyü işleyip 3d ye çevirebilir mi henüz deneyemedim.

denedikten sonra bunu da paylaşacağım.

normal görüntüyü 3d yapan televizyonlar var(yapay 3d), ama zannetmiyorum ki iki görüntüyü birleştirsin..

bunu yapan bir dolu yazılım var.. ama performans ve yeterlilikleri tartışılır

• 3d tv ler bildigim kadarıyla iki görüntüyü birleştiriyor. Çünkü elimdeki 3d filmleri pcde açtığımda ikili görüntü olrak oynuyo yani birleşik degil ama aynı görüntü tv de açtığımda birleşik bir sekilde karşıma çıkıyor..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayrıca youtube da 10Dk ya kadar olan kısa videoları 3D ye otomatik çevrebiliyor. Upload yaptıktan sonra soruyor olması lazım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: enjack

3d tv ler bildigim kadarıyla iki görüntüyü birleştiriyor. Çünkü elimdeki 3d filmleri pcde açtığımda ikili görüntü olrak oynuyo yani birleşik degil ama aynı görüntü tv de açtığımda birleşik bir sekilde karşıma çıkıyor..

Aslında bende öyle biliyorum ancak ekranda görünen iki görüntü farklı filtrelerle çekilmiş oluyor ve tv bunu işlediğinde 3d gözlükle her göze farklı görüntü aktarılıyor. Beyinde de bu 3d olarak algılanıyor.

Burada önemli olan bahsi geçen aparatın bu şekilde bir filtre kullanıp kullanmadığı.. 3d tv nızde linkini verdiğim sayfadaki resimleri deneme şansınız olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adembostanci -- 22 Haziran 2012; 15:16:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: adembostanci

quote:

Orijinalden alıntı: enjack

3d tv ler bildigim kadarıyla iki görüntüyü birleştiriyor. Çünkü elimdeki 3d filmleri pcde açtığımda ikili görüntü olrak oynuyo yani birleşik degil ama aynı görüntü tv de açtığımda birleşik bir sekilde karşıma çıkıyor..

Aslında bende öyle biliyorum ancak ekranda görünen iki görüntü farklı filtrelerle çekilmiş oluyor ve tv bunu işlediğinde 3d gözlükle her göze farklı görüntü aktarılıyor. Beyinde de bu 3d olarak algılanıyor.

Burada önemli olan bahsi geçen aparatın bu şekilde bir filtre kullanıp kullanmadığı.. 3d tv nızde linkini verdiğim sayfadaki resimleri deneme şansınız olabilir mi?

Alıntıları Göster
    Evet bunu duymuştum ama deneme şansım olmadı. Peki bu görüntüyü youtube aracılığıyla bu şekilde 2d den 3d ye çevirdiğimizde 3d olarak download etme ve saklama şansımız olabilir mi?

Normalde youtube daki videoları indirebiliyorum ancak geçen gün evinde 3d tv si olan ancak interneti olmayan bir arkadaş içinhttp://www.youtube.com/watch?v=RUsqwaeDekM linkindeki videoyu indiremedim. Anlayamadığım tuhaf birşeyler oldu. Videoyu oynatınca ekranda altlı üstlü iki web browser içinde oynayan bir video oluştu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adembostanci -- 22 Haziran 2012; 15:15:43 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.