arkadaşlar sizlere danışmak istediğim bir konu var 1100d alacağım ama hizlial.com üzerinden aşağıda linklerini vereceğim iki paket üzerinde kararsız kaldım.Tavsiyelerinizi dinlemek isitiyorum. Paketlerden birisinde 18-55 IS lens var birisinde 18-55 lens var IS değil ve Tamron 70-300mm lens ve çanta hediyesi var...
kafamı kurcalayan şu;70-300 makro için ve tele için kullanabilirim ama 18-55 lensin IS olmaması kaliteyi + fotoğrafı nasıl etkiler?portre ve bebek fotoğrafları çekimi de yapacağım.
teşekkür ederim.
Mümkünse is olan 18-55 ile başlayın
Teşekkür ederim fikriniz için.
18-55 IS lens zoom durumu nasıl oluyor ? Anladığım kadarıyla lensler için ayrı ayrı zoom özellikleri var ve bu bodylerle alakalı bir durum değil. Makineyle gelen 18-55 IS lensle ilgili zoom konusunda bir veri bulamadım. Hatta lenslerle alakalı zoom konusunda konu bulamadım desem yeridir
Ben uzun yıllar filmli makinadan sonra ara verdiğim fotoğraf işine gireyim dedim. Nikon d3100 alacakken Canon 1100d'nin duruşunu sevdim ve aldım. İlk olarak 18-55 objektif seçtim çünkü zoom hariç genel bir lens. Pek çok güzel fotoğraf çekebilirsiniz.
70 - 300 arkadaşlar yanlış biliyorsam düzeltsinler ama her zaman kullanabileceğin bir lens değil. Çantana atarsın bazı yerlerde lazım olduğunda ileride çıkarır takarsın. Yani önce 18-55 ile kameranızı tanıyın ve genel olarak her türlü fotoğraf çekin derim.
Hayırlı olsun dyelim ayrıca şimdiden.
70-300 zoom lensidir.standart lens olarak kullanılmaz.18-55 portre ev çekimleri yani standart çekimlerde idealdir.ama standar bir lenstir...Tolgacem arkadaşım doğrusun...
18-55 IS lens zoom durumu nasıl oluyor ? Anladığım kadarıyla lensler için ayrı ayrı zoom özellikleri var ve bu bodylerle alakalı bir durum değil. Makineyle gelen 18-55 IS lensle ilgili zoom konusunda bir veri bulamadım. Hatta lenslerle alakalı zoom konusunda konu bulamadım desem yeridir
Merhaba, 18-55 kit lensin zoom aralığını bu şekilde kolayca hesaplayabilirsiniz; 55/18= 3,055x zoom