Şimdi Ara

Canon EOS 1100D Kullananlar Kulübü (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.359
Cevap
25
Favori
136.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hızlıal'da 2 ayrı lens seçeneği ile 1200 TL.lik fiyat uygunmudur. Hangisini almamı tavsiye edersiniz.

http://www.hizlial.com/u03.005.1207.0046/canon-eos-1100d-121-mp-dijital-slr-fotograf-makinesi-18-55-dc-lens

http://www.hizlial.com/u03.005.1207.0048/canon-eos-1100d-121-mp-dijital-slr-fotograf-makinesi-18-55-mm

• Ben hbden siparis verdim bir de yuz tl cek aldım. Fotoğraf dersi alıyorum başlangıç için aldım. N11'den alacaktım ama hem 12 taksite fiyat artiyordu hem de verecekleri cekler alt limitliydi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogundemir

Canon EOS 1100D Kullananlar Kulübü
    Kamera : Canon EOS 1100D
    Lens: Sigma 10-20mm f4-5.6
    Odak Uzaklığı : 10/1
    Enstantane : 30/1
    Diyafram : f/8.0
    ISO/Film : 100

mükemmel ama bir şey var ben enstantene M ayarında 200den yukarı alamıyorum neden acaba ?

• quote:

Orijinalden alıntı: yhackup

quote:

mükemmel ama bir şey var ben enstantene M ayarında 200den yukarı alamıyorum neden acaba ?

flaş açıksa alamazsınız.

• merhabalar arkadaslar bende aranıza katıldım 1100D modelini alarak bi hevesle aldım ve maddi olarak cok yükseklere cıkamadıgımdan 600D vardı kafamda ama :) yeni başlıyorum dslr makinelerde hemen bi soru sormak istiyorum ef-s 18-55mm III lens ile geldi cihaz bana bu sonundaki (III) veya IS (II) yazması neyi anlatıyor ve ben zoom yapmak istiyorum bana onerebileceğiniz ileride alabilecegim iyi bi lens onerebilir msiniz :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: tazy21

merhabalar arkadaslar bende aranıza katıldım 1100D modelini alarak bi hevesle aldım ve maddi olarak cok yükseklere cıkamadıgımdan 600D vardı kafamda ama :) yeni başlıyorum dslr makinelerde hemen bi soru sormak istiyorum ef-s 18-55mm III lens ile geldi cihaz bana bu sonundaki (III) veya IS (II) yazması neyi anlatıyor ve ben zoom yapmak istiyorum bana onerebileceğiniz ileride alabilecegim iyi bi lens onerebilir msiniz :)

I II yazan şey is 1 - is II'dir is de titreşim engelleyici sistemdir. Lensinizde III yazıyorsa titreşim engelleyicili değil demektir, çok büyük birşey değil tabi ama birkaç stop kazandırırdı size

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cwr -- 11 Nisan 2013; 23:49:03 >
  • bide deklanşöre yarım bastıgımda netlemesi bana cok uzun geliyor gibi 4-5 hamlede netleme yapıyor normal midir bu zamanında arkadaşlarımın makinelerini kullandıgımda şıp diye netlemesini yapardı diye hatırlıyorum ama bana mı uzun geliyor acaba :D
  • ortamdaki ısıga ve diyaframa göre netleme suresi degişir

netlemede genel anlamda sorun yasamassınız nokta af yı kullanmayı ogrenın bastan
  • quote:

Hocam gayet başarılı bir cekim olmuş
  • quote:

bide deklanşöre yarım bastıgımda netlemesi bana cok uzun geliyor gibi 4-5 hamlede netleme yapıyor normal midir bu zamanında arkadaşlarımın makinelerini kullandıgımda şıp diye netlemesini yapardı diye hatırlıyorum ama bana mı uzun geliyor acaba :D

Netlemesi zor olan sahnelerde netlemeye çalışıyor olabilirsiniz. Zıt ve tek saf renklerin oldugu bir yere netlemeye çalışırsanız(örneğin pürüssüz simsiyah bir yüzey) makina zorlanacaktır hatta netleyemeyecektir. Aynı şekilde minimum netleme uzaklığından daha yakına netlemeye çalışırsanız netlemeyecektir objektif gidip gelir sürekli
  • quote:

bide deklanşöre yarım bastıgımda netlemesi bana cok uzun geliyor gibi 4-5 hamlede netleme yapıyor normal midir bu zamanında arkadaşlarımın makinelerini kullandıgımda şıp diye netlemesini yapardı diye hatırlıyorum ama bana mı uzun geliyor acaba :D

ışık yetersiz muhtemelen. Az ışıkta lenslerin netlemesi zorlaşır. Sebebini ise @cwr yazmış. Ayrıca bazı lenslerin netlemesi diğerlerine göre daha iyidir. Örneğin tamron 70-300 macro(titreşim engelleyici olmayan ucuz lens) az ışıkta netleme konusunda bildiğiniz dansöz gibi kıvırıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: PhotoTech

quote:

ışık yetersiz muhtemelen. Az ışıkta lenslerin netlemesi zorlaşır. Sebebini ise @cwr yazmış. Ayrıca bazı lenslerin netlemesi diğerlerine göre daha iyidir. Örneğin tamron 70-300 macro(titreşim engelleyici olmayan ucuz lens) az ışıkta netleme konusunda bildiğiniz dansöz gibi kıvırıyor

konusu açılmışken makineye uygun ucuz ama güzel ve zoom özelliği çok olan bi lens önerebilir misiniz (:

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: PhotoTech

quote:

konusu açılmışken makineye uygun ucuz ama güzel ve zoom özelliği çok olan bi lens önerebilir misiniz (:

Valla bende herhalde en ucuz zoom lens olan 70-300 tamron var. titreşim engelleyici özelliği yok ve az ışıkta netleme sıkıntılı. Bunu satıp Canon 55-250 almayı düşünüyorum. 250mm ile 300mm arasındaki zoom farkı farkedilmeyecek kadar az. Eğer uzun yıllar kullanılacak ucuz yollu bir ürün düşünüyorsaız tavsiye ederim. sanırım kampanyalarda 450-500TL ye kadar düşüyor. Daha deneyimli arkadaşlarda fikir verecektir sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhotoTech -- 13 Nisan 2013; 18:36:31 >

• Merhaba arkadaşlar eos 1100d almayı düşüyorum acaba 1000 tl civarına sıfırını alabilirmiyim 18 - 55 mm lens ile birlikte?
  • Herkese selam
    Forumda yeni sayılmam ama bu konuda yeniyim diyebilirim...
    2 ay önce 1100D aldım genelde M de kullanıyorum fakat benim sıkıntım kendim çektiğim resimlere burda paylaşılan resimler kada zoom yapamıyorum direk görüntü pikselleşiyor 12M 4272x2848 kullanıyorum ama bunun başka bi ayarı varmıdır çünkü bu bana bir DSLR için pek tatminkar gelmiyor

şimdiden teşekkürler....
  • quote:

Orijinalden alıntı: makine15

Herkese selam
    2 ay önce 1100D aldım genelde M de kullanıyorum fakat benim sıkıntım kendim çektiğim resimlere burda paylaşılan resimler kada zoom yapamıyorum direk görüntü pikselleşiyor 12M 4272x2848 kullanıyorum ama bunun başka bi ayarı varmıdır çünkü bu bana bir DSLR için pek tatminkar gelmiyor

şimdiden teşekkürler....

bir örnek gönderebilirseniz onun üstünden daha rahat yorumlanır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: makine15

Herkese selam

şimdiden teşekkürler....

yüksek isolarda ki kumlanmayla karıştırıyor olabilirsiniz belki
  • Merhaba arkadaşlar,

Uzun bir DSLR araştırmasından sonra bütçeme uygun olarak 1100D'ye karar kıldım. Şuanda en cazip Gold'da var. 980 liraya alınabiliyor. Yalnız genelde hep 18-55mm DC lensle satıyorlar. Gold, IS Lens demiş. Golddan alan var mı müşteri hizmetleri telefonlara da çıkmıyor.

Bir de 1100d kullananlar imaj ve renk kalitesinden memnun musunuz? İç mekanda çekimlerde canlı fotoğraf çekiyor mu? Video kalitesi nasıl çoğu yerden araştırdım ama bir de kullananlara sorayım dedim. Makinede herhangi bir kusur, aksaklık hissettiniz mi?

550D alacaktım 400 TL fazla vermek istemedim onun yerine 50 mm f1.8 Lens alırım gayet net fotoğraflar çekerim diye düşünüyorum.
  • Ev içinde hangi ayarlarda çekmemi önerirsiniz dslr hakkında ğek bilgim yok, ben de cihazı yeni aldım genelde evin içinde bebeğimi çekmek için.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gky05

yok mu gelen giden yahu

Az önce sipariş ettim . Hanüz kullanamadım kulübe dahil olabilir miyim ki :)
  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.