Şimdi Ara

Canon EOS 1100D Kullananlar Kulübü (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.359
Cevap
25
Favori
136.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gayet memmunum ben makineden ama bendeki lens IS değil bunun farkını kapalı ortamlarda yasıyorum enst. 1/30 altına düştüğü zaman hissedilir derecede kayıyor resim küçük titreme ile ama gündüz çekimlerde ve gece yakın çekimlerde hiç sıkıntı yaşamadım makine güzel ama lens bazen yetersiz kalabiliyor.
  •  Canon EOS 1100D Kullananlar Kulübü
  • quote:

Orijinalden alıntı: darrenjonas

Merhaba arkadaşlar,

Uzun bir DSLR araştırmasından sonra bütçeme uygun olarak 1100D'ye karar kıldım. Şuanda en cazip Gold'da var. 980 liraya alınabiliyor. Yalnız genelde hep 18-55mm DC lensle satıyorlar. Gold, IS Lens demiş. Golddan alan var mı müşteri hizmetleri telefonlara da çıkmıyor.

Bir de 1100d kullananlar imaj ve renk kalitesinden memnun musunuz? İç mekanda çekimlerde canlı fotoğraf çekiyor mu? Video kalitesi nasıl çoğu yerden araştırdım ama bir de kullananlara sorayım dedim. Makinede herhangi bir kusur, aksaklık hissettiniz mi?

550D alacaktım 400 TL fazla vermek istemedim onun yerine 50 mm f1.8 Lens alırım gayet net fotoğraflar çekerim diye düşünüyorum.

Gold paralel ithalat satabiliyormuş.Ama tam net bilemiyorum.İçmekanlarda canlı fotoğraf çekiyor.

Video çekimlerinde AF yok sanırım.

• Arkadaşlar aylardır "Canon EOS 1100D Kullananlar Kulübü" ile ilgilenemedim bu yüzden özür diliyorum. Bana PM atanların ismini listeye ekledim. Lütfen konunun altına yorum atıp listeye eklememi istemeyin çünkü buradaki konuşmalar içinde kimin kulübe katılmak istediğini görmek oldukça zor. Kulübe ismini yazdırmak isteyen lütfen bana PM atsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TNTB

quote:

Merhaba arkadaşlar,

Uzun bir DSLR araştırmasından sonra bütçeme uygun olarak 1100D'ye karar kıldım. Şuanda en cazip Gold'da var. 980 liraya alınabiliyor. Yalnız genelde hep 18-55mm DC lensle satıyorlar. Gold, IS Lens demiş. Golddan alan var mı müşteri hizmetleri telefonlara da çıkmıyor.

Bir de 1100d kullananlar imaj ve renk kalitesinden memnun musunuz? İç mekanda çekimlerde canlı fotoğraf çekiyor mu? Video kalitesi nasıl çoğu yerden araştırdım ama bir de kullananlara sorayım dedim. Makinede herhangi bir kusur, aksaklık hissettiniz mi?

550D alacaktım 400 TL fazla vermek istemedim onun yerine 50 mm f1.8 Lens alırım gayet net fotoğraflar çekerim diye düşünüyorum.

Gold paralel ithalat satabiliyormuş.Ama tam net bilemiyorum.İçmekanlarda canlı fotoğraf çekiyor.

Video çekimlerinde AF yok sanırım.

Hocam şu anda N11'de 880 TL'ye DC lensle satılıyor. Bizdeuygunda IS II Lensli fiyatı 930 TL.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Apeiron- -- 20 Nisan 2013; 15:16:47 >

• Eger DC almak zorunda kalicaksan makineyi almadan once arastirma yap dc li lensi satin alcak biri bulursan satarsin az fark koyup is li alirsin. Belki bu yolla daha az fiyat farki verirsin (biraz şansa bagli)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gky05

Eger DC almak zorunda kalicaksan makineyi almadan once arastirma yap dc li lensi satin alcak biri bulursan satarsin az fark koyup is li alirsin. Belki bu yolla daha az fiyat farki verirsin (biraz şansa bagli)

Evet o biraz şansa bağlı Sıfır DC Lensi Hayyamda sıfır IS II lensle değiştirebilirim çok fiyat farkı ödemem herhalde.
  • quote:

quote:

Eger DC almak zorunda kalicaksan makineyi almadan once arastirma yap dc li lensi satin alcak biri bulursan satarsin az fark koyup is li alirsin. Belki bu yolla daha az fiyat farki verirsin (biraz şansa bagli)

Evet o biraz şansa bağlı Sıfır DC Lensi Hayyamda sıfır IS II lensle değiştirebilirim çok fiyat farkı ödemem herhalde.

Ben ayni olayi arastirmak icin hayyamda baya dolasmistim fakat dukkanlar kit lensi almaya pek hevesli degiller ucuza gidebilir.. kisiye satabilirsen zararin minimuma iner

• quote:

quote:

quote:

Ben ayni olayi arastirmak icin hayyamda baya dolasmistim fakat dukkanlar kit lensi almaya pek hevesli degiller ucuza gidebilir.. kisiye satabilirsen zararin minimuma iner

İnternetten baktım IS II Lens fiyatı 200 TL Ucuz 1100D Body'de satmıyorlar ki sadece body alalım. 930 TL'ye bizdeuygunda buldum en ucuz IS II Lensli olanını. Olmazsa ordan alıcam.

• Arkadaşlar eos1100d makinami kit lens+ tamron 70-300 lens ile birlikte satıyorum ilgilenenler varsa bana pm atabilirsiniz teşekkürler...
  • Bizdeuyguncomdan Canon Eos 1100d siparişimi verdim. Bütçem ancak buna yetti.Daha önceleri 18x zoomlu Olympus SP 550 UZ DSLR benzeri makina kullanıyordum artık DSLR kullanma vaktim gelmişti. Umarım bu makinadan memnun kalırım. Dslr benzeri Panasonic Dmc fz150 almayı da düşündüm bir ara ama hem daha pahalıydı hemde ISO performansı bu makine gibi olamaz diye düşündüm.Artık ancak gelecek yıl bir zoom lens alabilirim .Şehir fotoğrafçılığı , tarihi yerleri ve doğa manzaralarını çekmeyi seviyorum.Bu makineyi kullanan arkadaşlardan kullanım deneyimlerini ve tavsiyelerini bekliyorum.Daha önceleri manuel ayarlarla resim çektiğim için biraz fotoğrafçılık bilgim var , kompozisyon, kadraj , konu bulma gibi konularda bilgi eksiğim var.
    Herkese bol ışıklı , güneşli günler dilerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cunkurd

Bizdeuyguncomdan Canon Eos 1100d siparişimi verdim. Bütçem ancak buna yetti.Daha önceleri 18x zoomlu Olympus SP 550 UZ DSLR benzeri makina kullanıyordum artık DSLR kullanma vaktim gelmişti. Umarım bu makinadan memnun kalırım. Dslr benzeri Panasonic Dmc fz150 almayı da düşündüm bir ara ama hem daha pahalıydı hemde ISO performansı bu makine gibi olamaz diye düşündüm.Artık ancak gelecek yıl bir zoom lens alabilirim .Şehir fotoğrafçılığı , tarihi yerleri ve doğa manzaralarını çekmeyi seviyorum.Bu makineyi kullanan arkadaşlardan kullanım deneyimlerini ve tavsiyelerini bekliyorum.Daha önceleri manuel ayarlarla resim çektiğim için biraz fotoğrafçılık bilgim var , kompozisyon, kadraj , konu bulma gibi konularda bilgi eksiğim var.
    Herkese bol ışıklı , güneşli günler dilerim.

Hayirli olsun. Makine ilk olarak size herseyi ogretebilecek nitelikte. Yeni lens almadan once kit lens ile bol bol zaman gecirin. Hatta 500px deki 1100d ile cekilmis fotolara da bakin makinenin neler yapabilcegini, nasil bir kalite sundugunu gormus olursunuz.

• slm arkadaşlar, eşim bana hediye olark dün bir 1100d almış. evet ben fotaraf çekmeye çok hevesli biriyim fakat hiç ama hiç tecrübem yok. makinayı bilr dogru dürüst tutamıyorum. sizlerin yardımına ihtiyacım olacak. daha önce prof makina kullanmadığım için sizce bi kursa falan gitmem gerekirmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrpitan

slm arkadaşlar, eşim bana hediye olark dün bir 1100d almış. evet ben fotaraf çekmeye çok hevesli biriyim fakat hiç ama hiç tecrübem yok. makinayı bilr dogru dürüst tutamıyorum. sizlerin yardımına ihtiyacım olacak. daha önce prof makina kullanmadığım için sizce bi kursa falan gitmem gerekirmi?

Kursa gitmenize gerek yok 1 yıl gibi kısa bir sürede de tüm bilgileri internetten öğrene bilirsiniz kursa gitseniz en az 500 tl gibi bir ücret ödeyeceksiniz inanın keşke gitmeseydim diyeceksiniz o parayla makinanıza lens alırsınız

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende canon eos 1100D kulanıyorum benıde uye yapın
    :D
  • Sigma 18-200mm f3.5-6.3 dc os lensimi satıyorum ilgilenen varsa pm atabilir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

slm arkadaşlar, eşim bana hediye olark dün bir 1100d almış. evet ben fotaraf çekmeye çok hevesli biriyim fakat hiç ama hiç tecrübem yok. makinayı bilr dogru dürüst tutamıyorum. sizlerin yardımına ihtiyacım olacak. daha önce prof makina kullanmadığım için sizce bi kursa falan gitmem gerekirmi?

Internetten ogrenmek en kolayi cabuk kavrayan biriyseniz bi kac gunde teknik kismi anlarsiniz. Pratik tecrube icin kursun bir faydasi yok.
    Disari cikip fotograf cekeceksiniz. Elinizi korkak alistirmayin bol bol cekim yapin elinizdeki makine 5dmark 3 degil sonucta acimayin :) :) (perde omru azalmasin diye az fotograf cekenleri gordugum icin boyle birsey deme geregi duydum)

• quote:

Orijinalden alıntı: batucan57

quote:

Kursa gitmenize gerek yok 1 yıl gibi kısa bir sürede de tüm bilgileri internetten öğrene bilirsiniz kursa gitseniz en az 500 tl gibi bir ücret ödeyeceksiniz inanın keşke gitmeseydim diyeceksiniz o parayla makinanıza lens alırsınız

+1

• Merhaba arkadaşlar,
    Hayırlısıyla 879 TL'ye N11'den makineyi almış oldum.

Birkaç temel sorum var:

Örn manzaranın daha iyi çıkması, kumlanma vs olmaması için ne yapmam gerekiyor. Bir de 18-55mm ile çekilen fotoğrafları 1:1 yaklaştırdığımda çok bozulma olmuyordu. Ancak benim çektiğim fotoğraflar bazen bozuluyor bunun sebebi ne? ISO'yu AUTO kullanıyorum. Şuana kadar pek fazla flulaşma sorunum olmadı. Ancak bazen ışık sorunu yaşıyorum. Dahili flaş yeterli gelmiyor. YONGNUO flaşları baya iyiymiş. Hangi modelini almamı tavsiye edersiniz. Ayrıyetten bir de Flaş tetikleyicisi almam gerekiyor sanırım. Onda hangi modeli tavsiye edersiniz? Tripod olarak dışarıda kullanabileceğim ama çok yer kaplamayacak bir marka model söylermisiniz?

Şimdiden teşekkürler.
  • 1100D - 10-20 sıgma
     Canon EOS 1100D Kullananlar Kulübü
  • 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.