Şimdi Ara

Canon EOS 1100D Kullananlar Kulübü (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.359
Cevap
25
Favori
136.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: darrenjonas

Merhaba arkadaşlar,
    Hayırlısıyla 879 TL'ye N11'den makineyi almış oldum.

Birkaç temel sorum var:

Örn manzaranın daha iyi çıkması, kumlanma vs olmaması için ne yapmam gerekiyor. Bir de 18-55mm ile çekilen fotoğrafları 1:1 yaklaştırdığımda çok bozulma olmuyordu. Ancak benim çektiğim fotoğraflar bazen bozuluyor bunun sebebi ne? ISO'yu AUTO kullanıyorum. Şuana kadar pek fazla flulaşma sorunum olmadı. Ancak bazen ışık sorunu yaşıyorum. Dahili flaş yeterli gelmiyor. YONGNUO flaşları baya iyiymiş. Hangi modelini almamı tavsiye edersiniz. Ayrıyetten bir de Flaş tetikleyicisi almam gerekiyor sanırım. Onda hangi modeli tavsiye edersiniz? Tripod olarak dışarıda kullanabileceğim ama çok yer kaplamayacak bir marka model söylermisiniz?

Şimdiden teşekkürler.

Manzara çekimi için güneşin en tepede olmadığı öğleden önce yada akşam üzeri saatlerini seçebilirsiniz, bu saatler "altın saat" olarak da adlandırılır.Manzara çekiminde genelde her yerin net olması istenir. Bu nedenle kısık diyafram yani büyük F değeri kullanmak en iyisidir.açık diyafram yani küçük F değeri flulaşmaya neden olur. (Diyafram Nedir?)

Kumlanmadaki asıl sorumlu ise ISO'dur. ISO arttıkça sensör daha fazla ışık alacak fakat kumlanma artacaktır bu nedenle her koşulda olabildiğince düşük ISO kullanmak gerekir. (ISO Nedir?). 1100D, 1600 ISO'ya kadar kullanılabilir kaliteli fotoğraflar verebilir.

Diyelim ki hava kararmaya başladı yada iyice karardı. Bu durumda yukarıdaki konulara dikkat ederek enstantane değeriyle oynama yapmamız gerekecek.ışık azanldığı için sensörün yeteri kadar ışık alabilmesi için perde hıznı yani enstantaneyi düşürmemiz gerekecek.Perde daha yavaş açılıp kapandığından daha uzun süre ışık alacaktır.(Enstantane Nedir?). tabii enstantane yavaşladıkça makineyi titretmemek gerekecek yani işimiz tripoda düşecektir.

Tripod alırken sakın ola benim yaptığım gibi 50TL'lik ucuz modellere yönelmeyin. Pozlama sırasında en ufak bir rüzgar ucuz tripodları etkiliyerek fotoğrafın çamur gibi çıkmasına neden olabilmekte.1100D hafif bir gövde olduğundan çok da pahalı bişeye gerek yok fakat yinede bilindik markalara ve kullanıcıların tavsiye ettiği modelleri tercih edin (100-150 tl den ucuz modelleri tavsiye etmem)

Flaş konusuna geçelim.Öncelikle flaşlar 2ye ayrılır.Düğün, arkadaş ortami gibi değişken ortamlarda kullanımı kolaylaştıran TTL flaşlar ve portre, ürün çekimi gibi sabit konular için manuel flaşlar.

Düğün, arkadaş ortami gibi değişken ortamlarda kullanımı kolaylaştıran TTL flaşlar, manuel flaşlara göre biraz daha pahalıdır. Bu flaşlar makinenizin pop-up flaşı gibi çalışır, ortamdaki ışığı algılayarak size en doğru ışık şiddetini belirler ve deklanşöre bastığınız anda doğru aydınlatılmış sorunsuz fotoğrafı elde etmiş olursunuz.(Bazı TTL flaşlar manuel ayarlara da izin vermektedir.) bu işe yeni başladığınız düşünürsek Yongnuo YN-565EX ve Yongnuo YN-568EX tavsiye ederim.

portre, ürün çekimi gibi sabit konular için manuel flaşlar,TTL flaşlara göre daha ucuzdur ve tüm ayarları kendiniz yapmanız gerekir. Yani doğru ışık değerini bulabilmek için önceden bi kaç kare çekmeniz gerekebilir bu nedenle değişken ışık koşullarında sürekli ayar yapmak zor olacaktır.bu flaşlar size daha yaratıcı çekim imkanı sunduğu için çektiğiniz fotoğrafları gördükten sonra "bunu ben mi çektim diyebilirsiniz :D". Yongnuo YN-560 III (mark 3 olarak da bilinir) tavsiye ederim, bu flaş kendi içinde bir tetikleyici mekanizması bulundurduğu için sizi ekstra 1 tetikleyici masrafından kurtarır.(ne demek istediğimi az sonra anlatacağım)

Tetikleyiciler, flaşı makineden ayırarak başka bir yerden patlatmak için gereklidir (stüdyolarda olduğu gibi). Normalde flaşı harici olarak tetiklemek için gövdeye bir tetikleyici , flaşın altına bir tetikleyici takmak gereklidir. (yn 560 mark 3 kendi içinde tetikleyici barındırdığı için flaşın altına tetikleyici almaya gerek yok yani 40 tl kardasınız)1 adet yongnuo RF 603 almak yeterli olacaktır. TTL flaşları harici olarak tetiklemek için TTL destekli tetikleyiciler kullanmak gerekir bunlar biraz daha pahalıdır. (örneğin YN-622C )

(flaş almaya karar verirsen alabileceğin uygun fiyatlı bir yer önerebilirim)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokayaktan -- 23 Nisan 2013; 22:21:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ogundemir

1100D - 10-20 sıgma
     Canon EOS 1100D Kullananlar Kulübü

bu lensi almak için nasıl çırpınıyorum anlatamam :D yaz sonunda alıcam galiba. Arkadaşımdaki d7000 de kullanmıştım bu lensi. 1100D deki performansından memnun musun, tavsiye eder misin, fiyat performans olarak nasıl sence ?

• quote:

Orijinalden alıntı: gky05

quote:

Orijinalden alıntı: darrenjonas

Merhaba arkadaşlar,
    Hayırlısıyla 879 TL'ye N11'den makineyi almış oldum.

Birkaç temel sorum var:

Örn manzaranın daha iyi çıkması, kumlanma vs olmaması için ne yapmam gerekiyor. Bir de 18-55mm ile çekilen fotoğrafları 1:1 yaklaştırdığımda çok bozulma olmuyordu. Ancak benim çektiğim fotoğraflar bazen bozuluyor bunun sebebi ne? ISO'yu AUTO kullanıyorum. Şuana kadar pek fazla flulaşma sorunum olmadı. Ancak bazen ışık sorunu yaşıyorum. Dahili flaş yeterli gelmiyor. YONGNUO flaşları baya iyiymiş. Hangi modelini almamı tavsiye edersiniz. Ayrıyetten bir de Flaş tetikleyicisi almam gerekiyor sanırım. Onda hangi modeli tavsiye edersiniz? Tripod olarak dışarıda kullanabileceğim ama çok yer kaplamayacak bir marka model söylermisiniz?

Şimdiden teşekkürler.

Manzara çekimi için güneşin en tepede olmadığı öğleden önce yada akşam üzeri saatlerini seçebilirsiniz, bu saatler "altın saat" olarak da adlandırılır.Manzara çekiminde genelde her yerin net olması istenir. Bu nedenle kısık diyafram yani büyük F değeri kullanmak en iyisidir.açık diyafram yani küçük F değeri flulaşmaya neden olur. (Diyafram Nedir?)

Kumlanmadaki asıl sorumlu ise ISO'dur. ISO arttıkça sensör daha fazla ışık alacak fakat kumlanma artacaktır bu nedenle her koşulda olabildiğince düşük ISO kullanmak gerekir. (ISO Nedir?). 1100D, 1600 ISO'ya kadar kullanılabilir kaliteli fotoğraflar verebilir.

Diyelim ki hava kararmaya başladı yada iyice karardı. Bu durumda yukarıdaki konulara dikkat ederek enstantane değeriyle oynama yapmamız gerekecek.ışık azanldığı için sensörün yeteri kadar ışık alabilmesi için perde hıznı yani enstantaneyi düşürmemiz gerekecek.Perde daha yavaş açılıp kapandığından daha uzun süre ışık alacaktır.(Enstantane Nedir?). tabii enstantane yavaşladıkça makineyi titretmemek gerekecek yani işimiz tripoda düşecektir.

Tripod alırken sakın ola benim yaptığım gibi 50TL'lik ucuz modellere yönelmeyin. Pozlama sırasında en ufak bir rüzgar ucuz tripodları etkiliyerek fotoğrafın çamur gibi çıkmasına neden olabilmekte.1100D hafif bir gövde olduğundan çok da pahalı bişeye gerek yok fakat yinede bilindik markalara ve kullanıcıların tavsiye ettiği modelleri tercih edin (100-150 tl den ucuz modelleri tavsiye etmem)

Flaş konusuna geçelim.Öncelikle flaşlar 2ye ayrılır.Düğün, arkadaş ortami gibi değişken ortamlarda kullanımı kolaylaştıran TTL flaşlar ve portre, ürün çekimi gibi sabit konular için manuel flaşlar.

Düğün, arkadaş ortami gibi değişken ortamlarda kullanımı kolaylaştıran TTL flaşlar, manuel flaşlara göre biraz daha pahalıdır. Bu flaşlar makinenizin pop-up flaşı gibi çalışır, ortamdaki ışığı algılayarak size en doğru ışık şiddetini belirler ve deklanşöre bastığınız anda doğru aydınlatılmış sorunsuz fotoğrafı elde etmiş olursunuz.(Bazı TTL flaşlar manuel ayarlara da izin vermektedir.) bu işe yeni başladığınız düşünürsek Yongnuo YN-565EX ve Yongnuo YN-568EX tavsiye ederim.

portre, ürün çekimi gibi sabit konular için manuel flaşlar,TTL flaşlara göre daha ucuzdur ve tüm ayarları kendiniz yapmanız gerekir. Yani doğru ışık değerini bulabilmek için önceden bi kaç kare çekmeniz gerekebilir bu nedenle değişken ışık koşullarında sürekli ayar yapmak zor olacaktır.bu flaşlar size daha yaratıcı çekim imkanı sunduğu için çektiğiniz fotoğrafları gördükten sonra "bunu ben mi çektim diyebilirsiniz :D". Yongnuo YN-560 III (mark 3 olarak da bilinir) tavsiye ederim, bu flaş kendi içinde bir tetikleyici mekanizması bulundurduğu için sizi ekstra 1 tetikleyici masrafından kurtarır.(ne demek istediğimi az sonra anlatacağım)

Tetikleyiciler, flaşı makineden ayırarak başka bir yerden patlatmak için gereklidir (stüdyolarda olduğu gibi). Normalde flaşı harici olarak tetiklemek için gövdeye bir tetikleyici , flaşın altına bir tetikleyici takmak gereklidir. (yn 560 mark 3 kendi içinde tetikleyici barındırdığı için flaşın altına tetikleyici almaya gerek yok yani 40 tl kardasınız)1 adet yongnuo RF 603 almak yeterli olacaktır. TTL flaşları harici olarak tetiklemek için TTL destekli tetikleyiciler kullanmak gerekir bunlar biraz daha pahalıdır. (örneğin YN-622C )

(flaş almaya karar verirsen alabileceğin uygun fiyatlı bir yer önerebilirim)

Verdiğin değerli bilgiler için çok teşekkür ederim gky05 gerçekten kafamdaki soru işaretlerini bitiren bir cevaptı.

Portre için flaş almak istiyorum zaten. Ama flaşı makinenin üzerine değil, konunun çevresine konumlandırmak istiyorum. Canon 1100D'nin reklamında vardı dış çekimde karanlık bölgelerde çok güzel fotoğraf çekebilmeyi sağlıyor.

http://www.youtube.com/watch?v=L_wUjFINuTM 1:55'te. Sanırım bu da portre için.

18-55mm ile biraz başarılı çekimler yaptıktan sonra 50mm f1.8 almayı düşünüyorum. Ondan sonra flaş alırım diyordum yalnız, 18-55mm + Flaşla fotoğrafın daha keskin ve iyi çıkma ihtimali de var değil mi?

• Bugün çektiklerimin içinde en iyileri. İlk baştan fena değil sanırım :)

http://500px.com/MertDumanoglu
  • Ben de aranızdayım artık :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hdmi girisi var mi acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: a.enes92

hdmi girisi var mi acaba?

100 tl lik makinelerde bile hdmi oldugunu dusunursek bunda olmamasi baya sacma olur :) evet var

• bende var biliyordum ama teknosa da ki personel eos1100 d de olmayabilir dedi de . tesekkür ederim hocam
  • quote:

bende var biliyordum ama teknosa da ki personel eos1100 d de olmayabilir dedi de . tesekkür ederim hocam

Teknosa gibi magzalarda calisanlarin bilgisi ortada. megapikseli yuksek diye dslr like fuji satmaya calisani bile gordum :)

• hocam onu bende yasadim adam bir sov yapti dedik harika sonra forumda okudum sonra vazgectim ama gercekten adamlar sovu iyi yapıolar
  • quote:

Orijinalden alıntı: gky05

quote:

bende var biliyordum ama teknosa da ki personel eos1100 d de olmayabilir dedi de . tesekkür ederim hocam

Teknosa gibi magzalarda calisanlarin bilgisi ortada. megapikseli yuksek diye dslr like fuji satmaya calisani bile gordum :)

aslında şöyle demek lazım. Fujiden başka hiç bi şey satmak istemiyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhotoTech -- 27 Nisan 2013; 2:19:14 >
  • Gözüm gibi baktığım 1100D dün gece durduk yerde "error 20 " hatası vermeye başladı. deklanşöre bastığımda boşa dönen motor sesi gibi bir ses geliyor. Lensi çıkarıp çekim yaptığımda ise perde sisteminin çalışmadığını farkettim.Makine 3-4 gün önce 10.000inci shutter sayısına ulaşmıştı. 10.000 de perdenin bozulcağı aklıma gelmezdi. 1 yıl daha garantisi olan makinamı bugün yada pazartesi garantiye yollayacağım gelişmeleri yazarım
  • geçmiş olsun umarım ufak bir arıza ile kurtarırsınız.
    Benim daha önce hiç bu şekilde makinem olmadı. 1100d almayı düşünüyorum ilk makinem olacak. fiyat olarak aşağıda linki olan ürünü buldum. Sizce fiyat uygunmudur?
    bazı kampanyalarda Beraberinde satılan 75*300 lensi kalite olarak önermiyorlar. Bende sadece makineyi alıp kendi üstündeki lensle iyice öğrendikten sonra ihtiyacıma göre ilerde lens almayı düşündüm. Sizce mantıklımı?

Bu mekineyi önerirmisiniz?
    http://urun.gittigidiyor.com/fotograf-kamera/canon-eos-1100d-dslr-fotograf-makinasi-18-55-mm-84128820

• IS lens ve III lens arasında ne fark var. ben 1100d almayı düşünüyorum lenste neye dikkat etmeliyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: basis35

IS lens ve III lens arasında ne fark var. ben 1100d almayı düşünüyorum lenste neye dikkat etmeliyim

IS lens "image stabilizer" yani "titreşim engelleme" özelliğine sahiptir. yaklaşık 3 durak etkilidir. III lens ise titreşim engelleme özelliğine sahip değildir.Tahmin ediyorum ki ilk DSLR makineniz olacak bu nedenle kit lenslerle başlamak iyidir.18-55 , 18-135 vs vs. bütçeniz uygunsa IS özellikli lensleri tercih ediniz.
  • Cevap için teşekkür ederim. Evet ilk makinem olacak. bütçem 1000 TL. gittigidiyorda, özellikle avrasya garantili buldumhttp://urun.gittigidiyor.com/fotograf-kamera/canon-eos-1100d-18-55-is-lens-kit-82404359 bu makine ile başlamak ve ilerde ihtiyacıma göre lens almak düşüncem. İyi mi düşünüyorum kötümü bilemedim. Şu an en uygun bu fiyatı buldum. Yanındaki hediyeler işimi görürmü yoksa hediye aldatmacasına kanmayıp sadece makine mi almalıyım?
  • quote:

Cevap için teşekkür ederim. Evet ilk makinem olacak. bütçem 1000 TL. gittigidiyorda, özellikle avrasya garantili buldumhttp://urun.gittigidiyor.com/fotograf-kamera/canon-eos-1100d-18-55-is-lens-kit-82404359 bu makine ile başlamak ve ilerde ihtiyacıma göre lens almak düşüncem. İyi mi düşünüyorum kötümü bilemedim. Şu an en uygun bu fiyatı buldum. Yanındaki hediyeler işimi görürmü yoksa hediye aldatmacasına kanmayıp sadece makine mi almalıyım?

güncel fiyatlar hakkında bilgim yok ama 1100D + 18-55 IS olan tüm ilanlar size uygun.Yanında hediye vermesi tabiki güzel bir şey. Burdaki hediyeler bana biraz şey geldi ... hmm ne derler ona ... biraz "fosss" biraz "boşş" İlanda hediye olarak verilen ürünlerin kalitesi de önemli yoksa gidip kaliteli olanını almak isteyebilirsiniz. O kadar para verip aldığınız makineyi kimse dandik bir çantaya koymak istemez yada class4 seviyesinde bir hafıza kartı takmak istemez diye düşünüyorum. Eğer body ve lens olarak daha ucuzunu bulamazsanız bunu alın derim hediyeleri de bir kenarda durur belki daha sonra işinize yarar.

• tşk ederim farklı kredi kartı kampanyalarından birini kıstırıp en uygun olanı bulursam kaçırmıcam benide aranıza eklersiniz aldığım zaman
  • quote:

tşk ederim farklı kredi kartı kampanyalarından birini kıstırıp en uygun olanı bulursam kaçırmıcam benide aranıza eklersiniz aldığım zaman

Heycanla bekliyoruz :) umarim yakin zamanda alabilirsin havalar guzellesmeye basladi.

• Raw formatında seri çekimde makina tıkanıyor, bu soruna bir nebze çözüm bulabilmek için hafıza kartı önerileriniz var mı?
  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.