Şimdi Ara

Canon Eos 50D Şarj Süresi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
4.917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar yaklaşık 3 haftadır yaptığım araştırmalar sonunda Canon Eos 50D aldım.
    Benim sizden ricam nette, forumda çok aramama rağmen ilk şarj süresi hakkında bilgi edinemedim.
    Bir arakdaşım 18 saat şarj etmelisin dedi...
    Başka bir yorumda okuduğum ise
    "bunlar artık hurafe, artık teknoloji ilerledi , pillerde akıllı kapama sistemi var.Yani dolunca kendini otomatik olarak kapatıyor.Sırf içinizin rahat etmesi için 18 saat şarjda tutabilirsiniz :)" yazıyor
    Sizce ne yapmalıyım.
    Piller dolunca çıkarmalımıyım yoksa 18 saat beklemelimiyim ?
    Yardımcı olursanız çok sevinirim en azından boşuna beklememiş olurum...

• gunlerce birakmadigin surece sorun olmaz
    ben her zaman ilk aldigim pilleri 2-3 sefer 12-15 saat arasi sarjda birakirim. eskiden kalma aliskanlik ama icim rahat ediyor
    bir de ozellikle ilk seferler pilleri tam bitirip sarj et. evet yeni piller akilli ama biz de tonla parar veriyoruz, tehlikeye atmaya degmez
  • iyi de 18 saat şarj edemezsinizki dolunca zaten akım kesiliyor boş yere duruyor ve de makinanın kullanım kitapçığında buna benzer bir şey yazmıyor.
  • BP-511A BATARYA+CB-5L ŞARJ ALETİ =40-50 ve 5 D nin kullandığı pil ve şarj cihazıdır. Tamamen boş pili 1.5 -2 saat içinde şarj eder. Şarj cihazını turuncu ışığı 3 kademede şarj durumunu belirler ve turuncu ışık devamlı yandığı zaman ŞARJ BİTMİŞTİR. Trigle şarj durumu yoktur. Bu nedenle değil 15 saat 3 yılda bekleseniz şarj cihazı ve pil prizde durduğu sürece o ışık pil voltajı düştüğü halde hala devamlı yanar. Bu nedenle şarj bittiğinde cihazı ve pili alın, prizde tutmanın bir bir faydası yoktur. Şarj cihazıda o kadar ahım şahım özellikli bir cihaz değil ama adı Canon Nikon Pentax vs olunca kıymete biniyor.
    quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

gunlerce birakmadigin surece sorun olmaz
    ben her zaman ilk aldigim pilleri 2-3 sefer 12-15 saat arasi sarjda birakirim. eskiden kalma aliskanlik ama icim rahat ediyor
    bir de ozellikle ilk seferler pilleri tam bitirip sarj et. evet yeni piller akilli ama biz de tonla parar veriyoruz, tehlikeye atmaya degmez

• tabii ki kesinlikle dogru. ornegin 5dmarkII'nin kullanim kilavuzunda "bos pil 2.5 saatte dolar" diyor (23 derecede). dedim ya aliskanlik.
    adindan degil de parasindan, o aletin yenisi 100$ civari
    ek: sonraki sarjlarda turuncu isik yesile donunce aliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozturert -- 30 Temmuz 2010; 16:16:14 >
  • Bendeki CB-5L ' de yeşile dönme yok, ki sonradan bir tane daha aldım yazlıkta unutmuştum. Ciğerime oturdu 135 TL vermiştim. Sonradan kafama dank etti 40 TL' ye muadillerini gördüm ama gaflete geldik. Ancak her ikiside turuncu ışık devamlı yanıp kalıyor. <yeşile dönme yok. Sizdeki farklı tip olmalı
    quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

tabii ki kesinlikle dogru. ornegin 5dmarkII'nin kullanim kilavuzunda "bos pil 2.5 saatte dolar" diyor (23 derecede). dedim ya aliskanlik.
    adindan degil de parasindan, o aletin yenisi 100$ civari
    ek: sonraki sarjlarda turuncu isik yesile donunce aliyorum.
  • bi saniye kafam karisti benim
    pil bosken sarj uzerindeki LED yanip sonuyor, dolmusken LED surekli turuncu yaniyor. yesil yok evet haklisin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.