Şimdi Ara

Canon EOS 550D, Canon EOS 60D, Nikon D300s

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar uzun süredir araştırma yapıyorum ama bir türlü karar veremedim. Şuanda fiyat-performans ilişkisinden dolayı EOS 550D ye meyilliyim. Sizce aradaki farkı verip 60D almaya gerek var mı?neredeyse iki katı fiyatı ve özellikleri aynı gibi...

• Merhaba,
    Dslr sınıfına yeni başlayacaksanız,sorduğunuz modellerden 550d oldukça uygun diyebilirim.
    İyi akşamlar,hoşçakalın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 8 Kasım 2010; 17:53:58 >
  • 550d gayet işini görür. geri kalan paraya çanta, tripod, lens(50mm f1.8 hoş olabilir), yedek pil vs.. alabilirsin. zaten kendini kanıtlamış bir gövde, aldığına pişman olmazsın
  • Fiyat/Performans olarak 550D ve Pentax K-R tavsiye ederim.
  • Bu makinelerin başlangıç-orta-tam pro özelliklerini tam anlayamadım, eos 550D nin hangi yapamadıklarını 60 D veya 5D yapıyor? çözünürlüklerine baktığınızda yanı, işlemci derseniz yine aynı, sensör boyutundamı gizli herşey? yada manuel girilen parametre aralığı mı artıyor üst sınıflara çıkıldıkça?

ve ikinci merak ettiğim konu, filtreler: bazı fotoğraflar vardırki bulutlar üstünüze üstünüze gelir, sanki iki boyuttan üçüncüye fırlamış gibi, renkler fln sanki hayal alemi gibi abartılı... bunu objektif ucuna takılan filtrelerlemi yapılıyor yoksa photoshop sihrindenmi ibaret bu efektler?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rock_N_roLL

Bu makinelerin başlangıç-orta-tam pro özelliklerini tam anlayamadım, eos 550D nin hangi yapamadıklarını 60 D veya 5D yapıyor? çözünürlüklerine baktığınızda yanı, işlemci derseniz yine aynı, sensör boyutundamı gizli herşey? yada manuel girilen parametre aralığı mı artıyor üst sınıflara çıkıldıkça?

ve ikinci merak ettiğim konu, filtreler: bazı fotoğraflar vardırki bulutlar üstünüze üstünüze gelir, sanki iki boyuttan üçüncüye fırlamış gibi, renkler fln sanki hayal alemi gibi abartılı... bunu objektif ucuna takılan filtrelerlemi yapılıyor yoksa photoshop sihrindenmi ibaret bu efektler?
    Onları ham olarak(raw) resimleri çekip photoshopda işlemeyle yapıldığını sanıyorum.
    60D bi kere 550D den daha iyi eline oturan bi body si var af noktaları daha hızlı,lcd si değişebilen açılarda kullanılabiliyor,ekstradan lcd si var ayarların bazıları hızlıca buradan yapılabiliyor,makine içinden raw işleme,kablosuz flaş tetikleme,5.3fps çekim hızı artısı var
    5D markII ise tamamen farklı kulvar fullframe bir makine ve ff nin avantajını iso başarımı olarak geri döndürüyor.
    Kısaca eğer bilgin fazla değil başlarım öğrenirim dersen 550D al yanına 50mm 1.8 ve 55-250 mm alki rahatça uzak ve portrelerde makineye alışırsın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CANON 5D
    8 yıl önce açıldı
    CANON EOS 350D
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.