Şimdi Ara

Canon EOS 550D Rebel T2i (18mp)ana başlık (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.124
Cevap
8
Favori
67.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar benimde 550D makinem geleli 1 hafta oldu. İlk defa bir makinem oldu kullanmasını öğreniyorum. Makinemin aksesuarlarını söylüyorum lütfen bana olumlu olumsuz yönlerini anlatınız. 18-55 mm IS kit + CANON-EF 75-300 MM F/4.0-5.6 III aldım. 18-55 lensi hangi durumlarda nerelerde kullanabilirim. aynı şekilde 75-300 lenside hangi durumlarda nerelerde nasıl kullanabilirim. bunlarla makro çekimi yapılabilirmi. Ben çoğunlukla manzara dağ taş yeşillik ve makro çekimleri yapmak istiyorum. İlave aksesuar şu anda alcak durumum yok, bunlar bile beni çok kastırdı. Yorumlarınızı bekliyorum
  • 18-55 i manzara kullanabilirsinz 75-300 lenside çicek böcek dağ taş çekimlerinizde kullanabilirsiniz ( portrede olabilir )
  • Ama 75-300 zoom lensi değilmi, bu sölediklerinizi yinede yapabilirmiyim bu lenste ??
  • 75-300 mm lens ile macro fotoğraflar çekemezsiniz
  • Peki yararlı bir lens mi ? çünkü forumlarda araştırdığımda herkes olumsuz şeyler söylüyor 75-300 lens için , çöptür o hiç para vermeyin almaya değmez gibi telafuzlar edildi, üzüldüm açıkçası bu kadar parayı boşuna mı verdim acaba diye düşünüyorum şuanda açıkçası, o yüzden bilirkişilerden biraz bişiler öğrenmem gerekiyor, yorumlarınızı bekliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sitcome -- 2 Nisan 2012; 19:36:36 >
  • paparizicilik falan yapabilirsiniz uzaktan uzaktan
    portre fotoğraflar,kelebekler,havada uçan kuşlarıda çekebilirsiniz
  • can sıkıntısından bir kaç resim ;
     Canon EOS 550D Rebel T2i (18mp)ana başlık

Antalya'dan sevgilerle

•  Canon EOS 550D Rebel T2i (18mp)ana başlık
  • quote:

Orijinalden alıntı: DarkTranquility

paparizicilik falan yapabilirsiniz uzaktan uzaktan
    portre fotoğraflar,kelebekler,havada uçan kuşlarıda çekebilirsiniz

teşekkürler :)) kuşlar falan dediniz ya, örneğin havada uçan örnek bi kuşu modlarda koşan adam işaret modu var spor diye geçio sanırım, o moddamı çekiyosunuz ???
  • estantaneyi 1/1000 - 1/2000 arasında ayarlayıp çekebilirsin
    M modunda veya TV modunda
  • günlük çekimlede genelde AV modunu kullanabilirsin diye sölylenmişti, doğrumu ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: sitcome

günlük çekimlede genelde AV modunu kullanabilirsin diye sölylenmişti, doğrumu ??

eğer yeni başladıysanız P modu bence ideal tabi bu benim şahsi fikrim bol bol foto cektikten zaten alışıcaksınız M modunda kendiniz ayarları verip çekmeye başlıcaksınız
  • quote:

günlük çekimlede genelde AV modunu kullanabilirsin diye sölylenmişti, doğrumu ??

Av modu ile A-DEP modu günlük kullanım için kullanışlı.
  • bence direk manuel modda başlayın sonuçta kimse sizden profosyonel düzeyde fotoğraf çekmenizi istemiyor zamanla alışır ustalaşırsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .:KeFReN:.

bence direk manuel modda başlayın sonuçta kimse sizden profosyonel düzeyde fotoğraf çekmenizi istemiyor zamanla alışır ustalaşırsınız.

mauelde başlamayı bende istiyorumda, terimleri bile öğrenemedim henüz, mesela F var ekranda ne demek bilmiorum, isoyu bir arkadaşım en düşükte yap demişti 100e getiriorum ben ama 15 sn bekliyosun fotoğrafı çektikten sonra, makinayı oynatırsan bulanık bir görüntü gelio ekrana, anlamadım gtti, artık kurcalaya kurcalaya öğrenices
  • az önceki çekimlerim

• quote:

quote:

bence direk manuel modda başlayın sonuçta kimse sizden profosyonel düzeyde fotoğraf çekmenizi istemiyor zamanla alışır ustalaşırsınız.

mauelde başlamayı bende istiyorumda, terimleri bile öğrenemedim henüz, mesela F var ekranda ne demek bilmiorum, isoyu bir arkadaşım en düşükte yap demişti 100e getiriorum ben ama 15 sn bekliyosun fotoğrafı çektikten sonra, makinayı oynatırsan bulanık bir görüntü gelio ekrana, anlamadım gtti, artık kurcalaya kurcalaya öğrenices

f ne kadar dusuk olursa saniye o kadar asagi iner fotograf bulanmaz. iso nun max ayarı var onu 3200 yapip isoyu otomatiktede kullanabilrsiniz.

• quote:

az önceki çekimlerim

olmadı ama biz burda açız
    afiyet olsun

• D3100 ile 550D arasında uzunca süre gidip geliyordum, 6 aydan beri aşağı yukarı. Ama doğru seçim yaptığımı düşünüyorum 550D alarak
  • quote:

quote:

az önceki çekimlerim

olmadı ama biz burda açız
    afiyet olsun

yok be hocam banada sadece üst resimdekini yemek nasip oldu reklamcıyım ben fotoları çekip tabelalarına baskı yapıcam yemekleri

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.