Şimdi Ara

Canon EOS 550D Rebel T2i (18mp)ana başlık (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.124
Cevap
8
Favori
67.663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: .:KeFReN:.

bugün av modunda biraz çekim yaptım, tamam arkadaş buymuş çok leziz sonuçlar elde ettim...bu modu denemeyen varsa mutlaka denesin derim

Bende çoğu zaman o modu kullanırım. Kimileri küçümsüyor ama manuel moddan bir farkı yok. M mod'u genelde polarize filtre ya da pozometreyi etkileyen filtreler olduğunda kullanırım.

Eğer hızlı çekim yapacak ve manzara çekeceksiniz. Gün ışığında sabit olarak F7 civarı bir diyafram kullanmanız yararınıza olacaktır. AV moduna alıp enstanede düşük mü ayarlansın yüksek mi ayarlansın onu da poz telafi çizelgesinden -1 ya da +1 veya daha üstü olarak seçebilirsiniz. İso yuda sabit 100 yaptınız mı tamamdır.

M modunun tek farkı poz telafisi HDR için çalışması ve enstantaneyi de sizin vermeniz.

Stil life ve uzun pozlama ya da panorama fotoğraf çekecekseniz M modu iyi ama bunların dışında hele spor fotoları falan çekerken en güzeli AV modu.

• Selamlar arkadaşlar. Ben de bugün Fotografium'dan siparişimi verdim. 18-135 lens + küçük bi çanta + sandisk 8 gb class 10 kart + muadil yedek batarya + tiffen UV filtre (sırf lensi korusun diye) + DP battery grip hepsi toplam 2640TL'ye geldi. Çarşamba günü elimde olur sanırım. Gelince paylaşımlara başlarız artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

quote:

Orijinalden alıntı: Felix Felicis

quote:

Orijinalden alıntı: Manyofobi

quote:

meraba arkadşlar dün çankaya izmirden 550d aldım 18 55 IS II ile beraber öneri ve tavsiyelere açığım fotoğrafçılıkta çok yeniyim :)

hayırlı olsun kardeşim, iyi günlerde kullan inşallah. Bence yeni olsan dahi otomatik mod dışındaki her modda bolca çekim yap. P modu işine yarayabilir, M fazla uğraştırır. Böyle dememin sebebi, otomatiğe alıştırma kendini, teknik üç beş bir şey biliyorsan kısa süre işini görür, makinaya alış ve dediğim gibi bence mutlaka ilk onbeş yirmi fotoğraftan sonra otomatik modda çekim yapma :)

teşekkürler elimden geldigince auto da cekmemeye calısıyorum, zaten auto insanın kendisini geliştirmesini engeller
    bugun bi kaç deneme yaptımhttp://www.flickr.com/photos/67281749@N07/ yorumlarsanız sevinirim ilk gün için :) fıskiyeyi tv modunda çektim

İlk gün için oldukça iyi fotoğraflar

teşşekürler, yeni baslayan biri icin önerebileceginiz kücük püf noktaları var mı ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Manyofobi

quote:

meraba arkadşlar dün çankaya izmirden 550d aldım 18 55 IS II ile beraber öneri ve tavsiyelere açığım fotoğrafçılıkta çok yeniyim :)

hayırlı olsun kardeşim, iyi günlerde kullan inşallah. Bence yeni olsan dahi otomatik mod dışındaki her modda bolca çekim yap. P modu işine yarayabilir, M fazla uğraştırır. Böyle dememin sebebi, otomatiğe alıştırma kendini, teknik üç beş bir şey biliyorsan kısa süre işini görür, makinaya alış ve dediğim gibi bence mutlaka ilk onbeş yirmi fotoğraftan sonra otomatik modda çekim yapma :)

teşekkürler elimden geldigince auto da cekmemeye calısıyorum, zaten auto insanın kendisini geliştirmesini engeller
    bugun bi kaç deneme yaptımhttp://www.flickr.com/photos/67281749@N07/ yorumlarsanız sevinirim ilk gün için :) fıskiyeyi tv modunda çektim

İlk gün için oldukça iyi fotoğraflar

teşşekürler, yeni baslayan biri icin önerebileceginiz kücük püf noktaları var mı ?

http://blog.fotografium.com/ burada herşey var kardeşim bende yeni başladım sayılır. herşeye değinmişler burada. yeni başlayan herkesin incelemesinde fayda var bence.

• 550D'de HDR modu varmı arkadaşlar. Bazı makinalarda HDR modu var diye duymuştum. ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: sitcome

550D'de HDR modu varmı arkadaşlar. Bazı makinalarda HDR modu var diye duymuştum. ??

yok, G12 de vardı çokta kullanışlı olduğu söylenemez...
  • 1 mayıs'ta halay çeken gençler

Canon EOS 550D Rebel T2i (18mp)ana başlık
  • dede ve torunu
     Canon EOS 550D Rebel T2i (18mp)ana başlık
  •  Canon EOS 550D Rebel T2i (18mp)ana başlık
  • bende de 550d var, ilk kez dslr makina kullanıyorum, verdiğim paraya değdi doğrusu. dijital makinaların çektiği fotolar gözüme kötü gözükmeye başladı.
  •  Canon EOS 550D Rebel T2i (18mp)ana başlık
  • Bende 550d almayi planliyorum 2-3 aydir baya bisey ogrendim ama sorunum var.isoyu arttirinca diyaframi arttirmak(sayiyi kucultmekmi) gerkir o zamn enstantane yi arttiracakmiyiz bu konuda yardim
  • quote:

Orijinalden alıntı: 550dbugra

Bende 550d almayi planliyorum 2-3 aydir baya bisey ogrendim ama sorunum var.isoyu arttirinca diyaframi arttirmak(sayiyi kucultmekmi) gerkir o zamn enstantane yi arttiracakmiyiz bu konuda yardim

düşük ışıkta diyafram ne kadar açık olursa iso ya o kadar az iş düşer. Diyaframı çok açamazsan ya isoyu atırırsın ya da enstanteneyi, o zaman fotograf ya kumlu ya bulanık çıkar. Durum bundan ibaret...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcroses

quote:

Orijinalden alıntı: 550dbugra

Bende 550d almayi planliyorum 2-3 aydir baya bisey ogrendim ama sorunum var.isoyu arttirinca diyaframi arttirmak(sayiyi kucultmekmi) gerkir o zamn enstantane yi arttiracakmiyiz bu konuda yardim

düşük ışıkta diyafram ne kadar açık olursa iso ya o kadar az iş düşer. Diyaframı çok açamazsan ya isoyu atırırsın ya da enstanteneyi, o zaman fotograf ya kumlu ya bulanık çıkar. Durum bundan ibaret...

Yani diyafram 3.5 iso 400 enstantane de 1|125 bu sefer bulaniklik gidermi
  • Enstantane 1\50 olunca hareket halindeki (araba giderken,çocuk koşarken vs.mi
    Enstantane 1/500 olunca hareket halindeki (araba giderken,çocuk koşarken v

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 550dbugra -- 1 Mayıs 2012; 22:08:12 >
  • Enstantane 1/50 hareket halindeki (araba giderken,çocuk koşarken vs.mi
    Enstantane 1/500 hareket halindeki (araba giderken,çocuk koşarken vs.mi
  • 1/60 yeterli bulanık olmaması icin zaten makinada otomatik iso da bu degeri yakalamaya ugrasiyor.
  • fuji den sonra 550d yi elime aldım. iso ayarını tekerlekten yapmak çok komik oldu. ilkönce sağ orta parmağınızla iso ya basılı tutuyorsunuz sonra sağ işaret parmağıyla tekeri döndürüyorsunuz. tam tersi olsaydı iyiydi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: omersss

fuji den sonra 550d yi elime aldım. iso ayarını tekerlekten yapmak çok komik oldu. ilkönce sağ orta parmağınızla iso ya basılı tutuyorsunuz sonra sağ işaret parmağıyla tekeri döndürüyorsunuz. tam tersi olsaydı iyiydi.

basılı tutmaya gerek yok bi kere basıp çektiniz zaman iso menüsü çıkıyor ordan ister tekerlekle ayarlayın ister yön tuşlarıyla
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.