Şimdi Ara

Canon EOS 550D Rebel T2i (18mp)ana başlık (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.124
Cevap
8
Favori
67.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Lens kapağı tutucu için çok güzel bir çözüm. Türkiye'de satışını yapan var mı acaba bunun?

http://www.kickstarter.com/projects/293194835/camera-lens-cap-holder
  • quote:

Orijinalden alıntı: omersss

Lens kapağı tutucu için çok güzel bir çözüm. Türkiye'de satışını yapan var mı acaba bunun?

http://www.kickstarter.com/projects/293194835/camera-lens-cap-holder

evet ben de beğendim, hiç görmedim ben böyle bir şey Türkiye'de.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: base

quote:

fuji den sonra 550d yi elime aldım. iso ayarını tekerlekten yapmak çok komik oldu. ilkönce sağ orta parmağınızla iso ya basılı tutuyorsunuz sonra sağ işaret parmağıyla tekeri döndürüyorsunuz. tam tersi olsaydı iyiydi.

basılı tutmaya gerek yok bi kere basıp çektiniz zaman iso menüsü çıkıyor ordan ister tekerlekle ayarlayın ister yön tuşlarıyla

Dükkanda şöyle bir bakmıştım. Dİkkat etmemişim. Ama bugün itibariyle ben de İzmir'den aranıza katıldım. 600d de cazip fiyat vardı. Ama yanar döner ekran delikanlı adamı bozar deyip 550D adlım.

"Ama yanar döner ekran delikanlı adamı bozar deyip 550D adlım. " Hayırlı olsun, güle güle kullan :)

• Şu an bu makineyi almak için önerilen piyasa fiyatı ne kadar ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: uA_1905

Şu an bu makineyi almak için önerilen piyasa fiyatı ne kadar ?

Dolardaki düşüşle beraber kit lensli fiyatı 1500 olabilir. Yanlış bilgi vermeyeyim.
  • quote:

quote:

Dolardaki düşüşle beraber kit lensli fiyatı 1500 olabilir. Yanlış bilgi vermeyeyim.

Sadece body olarak satılıyor mu ? Lenssiz ?
  • quote:

quote:

quote:

Neden satılmasın?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Neden satılmasın?

Bilmem bilsem bu soruyu yöneltmezdim sağol yinede:) Sadece body ne kadara alabilirim sıfır ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Neden satılmasın?

Bilmem bilsem bu soruyu yöneltmezdim sağol yinede:) Sadece body ne kadara alabilirim sıfır ?

Google' ı önerebilirim. Bir malumatım yok.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Neden satılmasın?

Google' ı önerebilirim. Bir malumatım yok.

Peki

• dün internette gezinirken hazır picture styler buldum bunları tek bir klasor haline getirdim. İçinde film çekimi için güzel styler var.
    Mutlaka indirim kurmanızı tavsiye ederim, nasıl kurulacagini kucuk bir arama bile bulabilirsiniz. Makinanıza en fazla 3 tane yüklenebiliyor.
    buradan indirebilirsiniz...
  • nasıl yükleneceği, ne işe yaradığı ve daha fazlası burada...
  • Gerizekalı yurtiçi çalışanları yüzüden makinem şuan depolarında yatıyor..

Cuma akşamı fotografium'a rica ile saat 18:15 de verdiğim siparişi kargo kapanmadan yetiştirdiler..

C.tesi sabahı da saat 9 gibi sarıyer şubesine geldi.. Ben maslakta satranç turnuvasındaydım o yüzden 18:30'a kadary yerimden oynayamıyordum..

Gün içinde defalarca aradım ulaşamadım en sonunda saat 16:00'da aradım ve p.tesi getireceklerini söylediler..

yok böyle bi saçmalık ya..
  • http://www.fotografium.com/CANON-550D-18-55-IS-II-Lensli-Profesyonel-DSLR-Fotograf-Makinesi_3143.html

Dün itibariyle 550D'yi almış bulunmaktayım. İlk prof. makinem olduğundan oldukça afalladım :) İlerletmek şart bu durumu :)
  •  Canon EOS 550D Rebel T2i (18mp)ana başlık

Derinlik ve tonları sevdim

Aşağıdaki yazıyı arkadaşımızın bir sorusuna binayen yeni başlayanlara yol göstermesi açısından ekledim.

"şimdi...iso ne işe yarar ? ona bakalım. Karanlık ortamlarda makine poz süresini uzatır ki daha fazla ışık alıp düzgün pozlama yapabilsin. ama poz süresi uzadıkça bu sefer makineyi sabit tutamayacağından titremeler olacak bu da istenmeyen bir foto oluşturacaktır.
    Otomatik moda alırsan (bizim makinede yeşil kare işaretli mod) bu sefer makine iso ya kendisi karar verecek ve fotoğrafın kumlu (grenli) çıkmasına sebep olabilecektir.!!
    M modu hemen daha ilk başlarda karar verilebilecek bir mod değil. (diyafram enstantaneyi bir süre sonra ancak gözlemlerden öğrenilebilir)
    Peki ne yapacağız.? şu an sana P modunu öneriyorum ki ben hala bu modda kullanıyorum. p modu nedir? makine diyafram ve enstantaneye kendi karar verir sen ise iso ya müdahele edebilirsin. karanlık ortamlarda ışığın azlığına göre iso yu artırabilirsin. (iso 200-400-800 gibi.) ben 800 isoyu geçtiğimi hatırlamıyorum ki bizim makine iso konusunda gayet başarılı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omersss -- 6 Mayıs 2012; 20:17:13 >

• @omerss fotoğraf güzel ancak o imza nedir öyle fotoğrafın yapsıını bozmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: caner_Fe

@omerss fotoğraf güzel ancak o imza nedir öyle fotoğrafın yapsıını bozmuş

Ali ata bak tarzı olmuş aceleden. Düzeltildi. Sağol
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: caner_Fe

@omerss fotoğraf güzel ancak o imza nedir öyle fotoğrafın yapsıını bozmuş

Ali ata bak tarzı olmuş aceleden. Düzeltildi. Sağol

• quote:

Canon EOS 550D Rebel T2i (18mp)ana başlık

Derinlik ve tonları sevdim

Aşağıdaki yazıyı arkadaşımızın bir sorusuna binayen yeni başlayanlara yol göstermesi açısından ekledim.

"şimdi...iso ne işe yarar ? ona bakalım. Karanlık ortamlarda makine poz süresini uzatır ki daha fazla ışık alıp düzgün pozlama yapabilsin. ama poz süresi uzadıkça bu sefer makineyi sabit tutamayacağından titremeler olacak bu da istenmeyen bir foto oluşturacaktır.
    Otomatik moda alırsan (bizim makinede yeşil kare işaretli mod) bu sefer makine iso ya kendisi karar verecek ve fotoğrafın kumlu (grenli) çıkmasına sebep olabilecektir.!!
    M modu hemen daha ilk başlarda karar verilebilecek bir mod değil. (diyafram enstantaneyi bir süre sonra ancak gözlemlerden öğrenilebilir)
    Peki ne yapacağız.? şu an sana P modunu öneriyorum ki ben hala bu modda kullanıyorum. p modu nedir? makine diyafram ve enstantaneye kendi karar verir sen ise iso ya müdahele edebilirsin. karanlık ortamlarda ışığın azlığına göre iso yu artırabilirsin. (iso 200-400-800 gibi.) ben 800 isoyu geçtiğimi hatırlamıyorum ki bizim makine iso konusunda gayet başarılı.

Yararlı bir açıklama olsa gerek, çok teşekkür ederim. Yeni başlayan ve benim gibi sıfır bilgiye sahip olanlara bir fikir verecektir. Ben de M'de diyafram enstantane yada iso nedir, ne değildir karar vermeye, çekim yapmaya çalışıyordum :) Şimdi bir de P modunu deneyelim bakalım :)

• Arkadaşlar merhaba,

Fotoğraf makinemle ilgili bir problemim var..

Karanlık bir ortamda flash kapalı olup AV modunda çekmeye çalıştığımda kenardaki kırmızı ışık yanıp shutter sesi bir farklı çıkıyor ve fotoğrafta bir çok yansıma ve ışık hareketi oluyor.

Birde siyahlı ve koyu kahverengi bir alanı odaklamıyor gerçi düz bir yer fakat bir bölümden sonra eğim başlıyor, odak noktası bulamayıp 9. diye birşey çıkıyor ve çekmiyor bu bir problem midir?Yoksa normal midir?
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.