Şimdi Ara

Canon EOS 550D Rebel T2i (18mp)ana başlık (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.124
Cevap
8
Favori
67.641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ikaraer

Arkadaşlar merhaba,

Fotoğraf makinemle ilgili bir problemim var..

Karanlık bir ortamda flash kapalı olup AV modunda çekmeye çalıştığımda kenardaki kırmızı ışık yanıp shutter sesi bir farklı çıkıyor ve fotoğrafta bir çok yansıma ve ışık hareketi oluyor.

Birde siyahlı ve koyu kahverengi bir alanı odaklamıyor gerçi düz bir yer fakat bir bölümden sonra eğim başlıyor, odak noktası bulamayıp 9. diye birşey çıkıyor ve çekmiyor bu bir problem midir?Yoksa normal midir?

af yardımcı ışık olmadığı için, flash açık olmadığı zaman kontras farkı olmayan ya da düz zeminlere odaklamiyor af olarak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcroses

quote:

Orijinalden alıntı: ikaraer

Arkadaşlar merhaba,

Fotoğraf makinemle ilgili bir problemim var..

Karanlık bir ortamda flash kapalı olup AV modunda çekmeye çalıştığımda kenardaki kırmızı ışık yanıp shutter sesi bir farklı çıkıyor ve fotoğrafta bir çok yansıma ve ışık hareketi oluyor.

Birde siyahlı ve koyu kahverengi bir alanı odaklamıyor gerçi düz bir yer fakat bir bölümden sonra eğim başlıyor, odak noktası bulamayıp 9. diye birşey çıkıyor ve çekmiyor bu bir problem midir?Yoksa normal midir?

af yardımcı ışık olmadığı için, flash açık olmadığı zaman kontras farkı olmayan ya da düz zeminlere odaklamiyor af olarak.

Çok teşekkürler yardımınız için..

• ilk başta benim de garibime gitmişti canon un dandik compaktinda bile var af lambası ama bu makina da yok, yoksa vardir bir bildikleri diyorum...
  • Youtube'da bu adamın videolarına hastayım. Normalde 550D kullanıyordu, sonra 5D mark II ye geçti.. Sonra da bu karşılaştırma videosunu yaptı.. Ağzınız kulaklarınızda izleyebilirsiniz :)

Video edit için ayarları olan video da var çok iyi.

• Benim de dun birsey dikkatimi cekmisti. Enstantaneyi dusurdugumde resimi cekerkenki hiz dusuyor. Daha dogrusu sanirim hafiza kartina yazim hizi. 3'' gibi yada daha da asagi alindiginda
  • o enstantane :) 3" demek 3 saniye demektir
  • quote:

Orijinalden alıntı: caner_Fe

o enstantane :) 3" demek 3 saniye demektir

Iste ben enstantaneyi 3" veya daha aza aldip, diyaframi dusurup ISO'yu da yukselttigimde auto gibi hizli yazim yapmiyor gibi :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogandemir77

quote:

Iste ben enstantaneyi 3" veya daha aza aldip, diyaframi dusurup ISO'yu da yukselttigimde auto gibi hizli yazim yapmiyor gibi :)

enstanteneyi 3 saniyeye ayarlarsanız 3 saniye boyunca pozlama yapar.. sensörün önündeki odacık deklanşöre basılı kalır gibi açık kalır.. bı sırada makine tepkisiz kalır çünkü içeriye ışık girmektedir.. süre bittiğinde sensör kapanır ve veri işlenir..

Daha zor yazma diye bişi yok.. açık kalıp beklenen süre var.. Bu safhada makine hareket ettirlirse ışık ve renkler birbirine girer.. ama sabit durursa gece çok işinize yarar.. iso 100 ile simsiyah renk elde edebilirsiniz.

Bu arada mak. bugün geldi.. Eaos 1000D'den sonra daha hızlı geldi.. 4-5 video çektim eşim ve kayınvalidemin ağzı açık kaldı..:D

• quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

quote:

Orijinalden alıntı: dogandemir77

quote:

enstanteneyi 3 saniyeye ayarlarsanız 3 saniye boyunca pozlama yapar.. sensörün önündeki odacık deklanşöre basılı kalır gibi açık kalır.. bı sırada makine tepkisiz kalır çünkü içeriye ışık girmektedir.. süre bittiğinde sensör kapanır ve veri işlenir..

Daha zor yazma diye bişi yok.. açık kalıp beklenen süre var.. Bu safhada makine hareket ettirlirse ışık ve renkler birbirine girer.. ama sabit durursa gece çok işinize yarar.. iso 100 ile simsiyah renk elde edebilirsiniz.

Bu arada mak. bugün geldi.. Eaos 1000D'den sonra daha hızlı geldi.. 4-5 video çektim eşim ve kayınvalidemin ağzı açık kaldı..:D

Çok teşekkür ederim, çok yararlı bir açıklama oldu benim adıma. En azından enstantaneyi düşürünce ne oluyormuş onu öğrendim :D

Şu diyafram, ISO ve enstantaneyi çözdük mü gerisi tecrübeye kalıyor :)

• Selam, sanalpazar da bir ilanda 1350 TL olarak gördüm nakit olarak 1100 TL ye alabileceğimi söylediler 18-55 IS II kit olarak. Elden alabilme imkanım da var, yorumlarınız neler acaba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaVinci

Selam, sanalpazar da bir ilanda 1350 TL olarak gördüm nakit olarak 1100 TL ye alabileceğimi söylediler 18-55 IS II kit olarak. Elden alabilme imkanım da var, yorumlarınız neler acaba.

Makineyle iligili teknik yorum mu bekliyorsun ? yoksa fiyat mı? eğer fiyatsa o paraya yurtiçi garanti olayını bir araştır. muhtemelen paralel ithalat malıdır. refurbished (yenilenmiş) olma ihtimali yüksek. bunlara dikkat et.
  • Teknik yorum değil fiyat ile ilgili yorum bekliyorum aslında. Alacağım makine 550D ya da 600D olacak.
  • quote:

Teknik yorum değil fiyat ile ilgili yorum bekliyorum aslında. Alacağım makine 550D ya da 600D olacak.

Dediğim gibi vermiş olduğun fiyat piyasanın baya altında. Garanti veriyorsa ve refurbished değilse çok iyi.
  • ilanda yazdığına göre Canon Türkiye garantili, yenilenmiş kullanılmış değil. Hadi hayırlısı makineyi alabilirsem buradan yorumlarımı paylaşırım.
  • quote:

ilanda yazdığına göre Canon Türkiye garantili, yenilenmiş kullanılmış değil. Hadi hayırlısı makineyi alabilirsem buradan yorumlarımı paylaşırım.

Canon türkiye diye bir garanti yok. Canon Eurasia Garantisi GERÇEK garantidir. Diğerleri hayyamda anlaştıkları bir yerde tamirat yaptırırlar yada yalnız bırakırlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

quote:

Orijinalden alıntı: lebovvski

550d almayı düşünen arkadaşlara sirkeci hayyam pasajında 18-55 kit lens ile birlikte 1.350-1.650 civarı daha 3 gün önce tüm dükkanları tek tek dolaştım tabi pazarlıksız fiyat belki konuşulursa biraz daha ikramda bulunabilirler birde pasajda dikkatimi çekti üst katlara çıktıkça fiyatlar düşmekte alacak kimse tüm dükkanlara sormalı bence mesela dogu banktada sordum orası 1.480 den açılıyor umarım faydalı olmuşumdur saygılar

1500 spot alacağıma, 1650TL'ye fotografium'dan Eurasia garantili ve pelin fiyatına taksitle alırım.. ve aldım da..

hocam hayırlı ugurlu olsun allah güzel günlerde kullanmak nasip etsin inş ben sadece piyasa hakkında bilgi vermek istemiştim tamamen kişisel tercih ben 3 gün önce hayyamdan 1.325 e aldım spot 2 yıl garantisini aldıgım dükkan vermekte saygılar...

• Arkadaşlar iki sorum olacak. Makinamı geçen alalı 2 oluyor deli gibi fotoğraf çekiyorum. Bir kaç güne resimleride eklerim.
    Sorularıma gelince.
    1. Hareketli bir nesne çekerken öndeki fonu dondurup arkada kalan kısımları nasıl hareketliymiş gibi gösterebilirim. Mesela bir aracı çekerken istediğim araç donsun ama arka tarafta kalan araçlar hareket halinde oldukları belli olsun. Bunu nasıl yapabilirim
    2. Video çekerken yine öndeki nesnenin net arkadakinin flu olmasını istiyorum ve çekim sırasında net ve flu olanın yer değiştirmesini istiyorum. Hani bazı film sahnelerinde vardır arka flu ön net sonra kayıt halinde ön flulaşıp arka netleşyor. Bunu nasıl yapabileceğimi bilen varsa çok mutlu olurum.
  • Sadece 1. kısmına cvp vereceğim. 2. kısım ise odaklamayla ilgili daha video olayına pek girmedim.
    1.soru "pan tekniği".... Google dan araştır ve pratik yap
  • quote:

Orijinalden alıntı: mevluts

Arkadaşlar iki sorum olacak. Makinamı geçen alalı 2 oluyor deli gibi fotoğraf çekiyorum. Bir kaç güne resimleride eklerim.
    Sorularıma gelince.
    1. Hareketli bir nesne çekerken öndeki fonu dondurup arkada kalan kısımları nasıl hareketliymiş gibi gösterebilirim. Mesela bir aracı çekerken istediğim araç donsun ama arka tarafta kalan araçlar hareket halinde oldukları belli olsun. Bunu nasıl yapabilirim
    2. Video çekerken yine öndeki nesnenin net arkadakinin flu olmasını istiyorum ve çekim sırasında net ve flu olanın yer değiştirmesini istiyorum. Hani bazı film sahnelerinde vardır arka flu ön net sonra kayıt halinde ön flulaşıp arka netleşyor. Bunu nasıl yapabileceğimi bilen varsa çok mutlu olurum.

Birinci soruna kısaca cevap vereyim.
    Bu iş biraz ustalık ister ama çokta zor değil.İlk önce cihazı manuel moda al sonra diyaframı açık olsun,enstantaneyi bulb moduna al,af noktasını sadece orta nokta olarak ayarla ve mesela giden bi araba çekiyorsun,araca odaklan,deklanşöre basılı tutarken aynı zamanda makineyi yukarı aşağı hareket ettirmeden aracı takip et bu kadar.

İkinci soruna gelince
    Bu çok kolay.Cihazı mf'a al,çekim esnasında focus halkasını çevirerek öndeki ve arkadaki objelere odaklan bu kadar.

• quote:

Orijinalden alıntı: mevluts

Arkadaşlar iki sorum olacak. Makinamı geçen alalı 2 oluyor deli gibi fotoğraf çekiyorum. Bir kaç güne resimleride eklerim.
    Sorularıma gelince.

2.si icin odak manualdeyken elde cevirmen gerekiyor, tabi bu hem cekim yaparken hemde halka cevirmek zor oluyor.
    bunun icin yardimci aparatlar var focus halkasina daha iyi hakim olabilmek icin...
    http://www.youtube.com/watch?v=wr7ODWNcMoY

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.