Şimdi Ara

Canon EOS 650D KULLANICILARI KULÜBÜ (239. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4.908
Cevap
95
Favori
390.777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 237238239240241
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar, bende aranıza katıldım, eos 650D+sigma 30mm f1.4 ex+ Canon 18-135 stm şimdilik setim. Hayırlı günler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tasshelhoff

Merhabalar, bende aranıza katıldım, eos 650D+sigma 30mm f1.4 ex+ Canon 18-135 stm şimdilik setim. Hayırlı günler

İyi günlerde kullanmak nasip olsun.
  • Sagolun

• Arkadaşlar benim sorunum Flash sorunu.

Dün bi arkadaşın düğününde kullanmakta olduğum 650d makinemle çektiğim fotoğrafların çoğu Flashsız gibi çıkmış. Ama hepsinde Flash patladı. Dahili Flash ile çekim yaptım ve Programdan fazla anlamadığım için otomatik te çekim yaptım.
    Az önce deneme olarak evdede çekim yaptım. İki çekimdede Flash patladı ancak biri gene karanlık bunun sebebi nedir.
    Yardımcı olursanız sevinirim.

• Otomatik çekimde normal çıkıyorsa sorun Manuel ayarlarından kaynaklı olabilir.

• otomatik modda iki çekim yapıyorum ikisindede flash patlıyor ancak 1 tanesi karanlık çıkıyor.
  • raindrop kullanıcısına yanıt
    Sebebi hakkında bir fikrim veya tecrübem yok maalesef.

• raindrop kullanıcısına yanıt
    Aklıma üç neden geliyor;

1-) Enstantane hızı buna neden olmuş olabilir, kameradaki flaşın patlama hızıyla makinenizin enstantane hızı arasında bir uyumsuzluk varsa karanlık bir görüntü elde edebilirsiniz. Dslr'lardaki dahili flaşlar genelde 1/250 enstantaneye kadar destek veriyor. Yani enstantane hızınız 1/300 veya daha düşük bir değere sahipse ortaya çıkacak fotoğrafta tuhaf kararmalar olabilir

2-) Flaşın patlamış olması her fotoğrafı aydınlık yapmaz eğer uygun pozlama değerleri girilmemişse makineye. Belki enstantane hızınız 1/150'ydi ama diyafram değeri uygun pozlama için elverişsizdi

Gerçi otomatik ayarda çekmişsiniz fotoğrafı, bu da madde ikiyi geçersiz kılıyor(?) 😏

3-) Arada flaş patlamayabiliyor, bunun da farkında olmak lazım. Eğer seri çekim yaptıysanız gözünüzden kaçmış olabilir

Tüm bunların yanında şikayetçi olduğunuz görüntüleri ve eğer biliyorsanız exif bilgilerini paylaşırsanız daha iyi bir şekilde yardım edilebilir 👍

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazmayı_Severim -- 6 Nisan 2016; 20:20:58 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• merhabalar arkadaşlar. a6000 sahibiydim iki 4 ay önce aldım geçen ay satmak zorunda kaldım. Zaten beni maddi olarak çok zorlamıştı alırkende. Dedim bi alıyım sonra baktım lens yetmemeye başlıyor kit lensi de çok başarılı gelmedi açıkçası çok. bin lira 2 binlira lens fiyatlarını görünce direk satılığa çıkardım. En uygunu portre lensi o bile 800 lira. Satmak durumunda kaldım.

Daha önce pentax k200d , k10d , kr geçmişim var. pentaxda gayet uygun fiyata çok keskin lensler alabiliyordum. Bu yüzden yeni bir arayıştaydım. Yine aynalı olsun diyerek samsung nx30 , nx300 serilerine baktım. Sonraa bir gün gezerken slt a57 yi keşfettim. Açıkçası sony nin dslr larıına hiç bakmamıştım önceden. Canon 650d ile nx30 arasında kalmıştım. Body + kit lens maksimum bütçem bin tl.

Aklımda dslr kesinlikle yoktu, aynasızların ek özellikleri wifi dokunmatik ekran, hafiflik çok cezbediyor. Ama a57 aklımı çeldi. Fİyatı çok uygun 900 liraya kit lens ile bulanbiliyor. en önemli etken fiyatı.
    Sizce a57 mi , 650d mi nx30 aynasız mı ? arada kaldım. Kararsızlık cidden çok zor. Yardımlarınızı bekliyorum.

• Bunlarda benden manzara resimleri umarım beğenirsiniz
    https://flic.kr/s/aHsjXAArxD

• merhabalar; 3 haftalık 1 yılm mağaza garantili 18-135 stm satıyorum 750 tl.

ilgilenenler pm atabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: tasshelhoff

merhabalar; 3 haftalık 1 yılm mağaza garantili 18-135 stm satıyorum 750 tl.

ilgilenenler pm atabilir

Bende de aynı lens var, çok özel değilse satma sebebin nedir acaba? Memnun kalmadığın nokta neresi? Bu arada; hayırlı satışlar olsun.
  • 18-55 stm+ 55-250 stm almaya niyetlendim satılırsa. Başka bir şikayetim yok

• Merhabalar, 18-135 stm ile takaslık 18-55 stm ve 55-250 stm arıyorum, ilgilenenler pm atsın lütfen.

• yukarıda bahsettiğim 18-135 in fiyatını 670 e indirdim ilgilenenlere duyurulur arkadaşlar
  • Merhaba arkadaşlar daha önce sorulmuştur belki ama çok fazla sayfa olduğu için aramalarda da rastlamadım. Benim sorum şu:

Bu cihazın hafıza kartı desteğinin bir sınırı var mı? Örn. en şu an 16 gb lık bir c 10 Sd kart kullanıyorum, desteklediği üst sınır nedir ya da bu cihazda şu ana kadar kullandığınız en kapasiteli hafıza kartının boyutu neydi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: must82

Merhaba arkadaşlar daha önce sorulmuştur belki ama çok fazla sayfa olduğu için aramalarda da rastlamadım. Benim sorum şu:

Bu cihazın hafıza kartı desteğinin bir sınırı var mı? Örn. en şu an 16 gb lık bir c 10 Sd kart kullanıyorum, desteklediği üst sınır nedir ya da bu cihazda şu ana kadar kullandığınız en kapasiteli hafıza kartının boyutu neydi?

Bildiğim ve okuduğum kadarıyla sınır yok. Yine de araştırmanı tavsiye ediyorum.
  • must82 M kullanıcısına yanıt
    boyut olarak 32gb kullaniyorum sorun yok, ust siniri bilemeyecegim. hiz olarak 40-45mb/sn den fazla olanlara gerek yok, 90mb lik kart var fakat makinenin kontrolcusu yavas kaliyor, bir ise yaramiyor.

• Manuel modda siyah beyaz çekim yapabiliyormuyuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerem2018

Manuel modda siyah beyaz çekim yapabiliyormuyuz ?

Tabi ki yaparsınız.
  • 
Sayfa: önceki 237238239240241
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.