Şimdi Ara

Canon Eos 700D Kilitlenme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    1 Ay önce Canon 700D makine almıştım dün de eğlence olsun diye M modda Live View ekrandan flashsız selfie resimleri çekmek istedim fakat makinem kilitlendi hiç bir tuş çalışmaz oldu hatta On/Off tuşları bile.Lcd ekranda görüntü var otofocus netleme kareside sağa sola oynuyor kendi kendine fakat yukarıda dediğim gibi sonunda makinenin batarya kapağını açmak zorunda kaldım o şekilde düzeldi.Bu olayı makineyi aldıktan 2-3 gün sonra yine denerken yapmıştı ve ciddiye almamıştım ve dün yine tekrar yapınca araştırmak istedim vehttps://forum.donanimhaber.com/showtopic.asp?m=67343153&p=46&anchortogo=70556463#70556463 linkte ki caymana arkadaşın EOS 650D'de de aynı sorunu yaşadığını gördüm herşey aynı her zaman olan bir sorun değil sırf denemek için 200 poz çektim aynı kilitlenme olmadı,caymana arkadaşım kendisi firmware güncellemesiyle sorunu çözdü sanırım fakat 700D için herhangi bir yeni firmware mevcut değil.
    Bugün teknik servisi aradım durumu izah ettim kendileri bu sorunların yaşanabileceğini böyle sorunların normal olduğunu ve bu tarz sorunları yaşamamak için aynasız kameraları tercih etmemi söyledi.
    Son olarak sizlerinde görüşlerini ve tecrübelerini almak istiyorum arkadaşlar başına bu tarz olay gelen var mı acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: Q-Extreme

Herkese merhabalar
    1 Ay önce Canon 700D makine almıştım dün de eğlence olsun diye M modda Live View ekrandan flashsız selfie resimleri çekmek istedim fakat makinem kilitlendi hiç bir tuş çalışmaz oldu hatta On/Off tuşları bile.Lcd ekranda görüntü var otofocus netleme kareside sağa sola oynuyor kendi kendine fakat yukarıda dediğim gibi sonunda makinenin batarya kapağını açmak zorunda kaldım o şekilde düzeldi.Bu olayı makineyi aldıktan 2-3 gün sonra yine denerken yapmıştı ve ciddiye almamıştım ve dün yine tekrar yapınca araştırmak istedim vehttps://forum.donanimhaber.com/showtopic.asp?m=67343153&p=46&anchortogo=70556463#70556463 linkte ki caymana arkadaşın EOS 650D'de de aynı sorunu yaşadığını gördüm herşey aynı her zaman olan bir sorun değil sırf denemek için 200 poz çektim aynı kilitlenme olmadı,caymana arkadaşım kendisi firmware güncellemesiyle sorunu çözdü sanırım fakat 700D için herhangi bir yeni firmware mevcut değil.
    Bugün teknik servisi aradım durumu izah ettim kendileri bu sorunların yaşanabileceğini böyle sorunların normal olduğunu ve bu tarz sorunları yaşamamak için aynasız kameraları tercih etmemi söyledi.
    Son olarak sizlerinde görüşlerini ve tecrübelerini almak istiyorum arkadaşlar başına bu tarz olay gelen var mı acaba?

Resmi Canon yetkili servisi
    "Bu sorunların yaşanabileceğini böyle sorunların normal olduğunu ve bu tarz sorunları yaşamamak için aynasız kameraları tercih edin" mi dedi ! ! !
    Basbayağı saçmalamış !.. Başından savmış ve hatta müşteriyi daha çok sömürebilmek için de aynasız modellerimizden birisini alın gibisinden de laf etmiş eğer gerçekten de böyle bir şey demiş ise... Böyle bir vakanın yaşandığına ben rast gelmedim, tabi çok sıkı da Canon 700D'yi takip ettiğimi söyleyemem amma genel olarak böyle bir yazılım sorunu olsaydı kaç yıl önce çıkmış bir model olduğundan, bugüne kadar epey adetli bir kullanıcı sayısına da ulaşmış olduğundan bu sorun şimdiye kadar defalarca dillendirilmiş olurdu.

Sizin Canon 700D'nin yazılım sürümü kaç ? Yani firmware versiyonu kaç ? Hatırladığım kadarı ile en son v1.1.4 ile bir çok sorun giderilmişti. Sizin makinanın sürümü yazar mısınız ?

• Oncelikle ilgilendiginiz icin tesekkur ederim firmware versiyonun 1.1.4 evet en son versiyon baskasi mevcut degil zaten artik cep telefonumdan videoya cekiyorum ayni zamanda ki tekrar yakalarsam videoyu burda da paylasicam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://forum.donanimhaber.com/m_70608955/tm.htm

Yukarıda 650D'yle ilgili olarak açılmış başlık var. Güncellemeyle sorun çözüldü bende. 700D ile ilgili durumu bilemiyorum. İngilizce arama yapmanızı tavsiye edebilirim.
  • Şu şekilde denenebilir M mod - Live view açık - Flash kapalı olarak ekran üzerine dokunarak çekimler yapılabilir kilitlenme olup olmadığını denemek için 40-50 pozun sonunda da hata olabilir ya da haftada bir denk gelebilirsiniz.
  • Kilitlenme olayını sonunda videoya çekebildim linkte arkadaşlar:https://www.youtube.com/watch?v=NrbL68cG73Y
  • quote:

Orijinalden alıntı: Q-Extreme

Kilitlenme olayını sonunda videoya çekebildim linkte arkadaşlar:https://www.youtube.com/watch?v=NrbL68cG73Y

Birisinie denk geldim şimdi,
    -
    http://www.dpreview.com/forums/thread/3635277
    -

I got myself a T5i a couple of weeks ago and so far the camera froze 5
    or 6 times already. The only way to unfreeze it is by removing the
    battery.
    I can't reproduce it at will. It only happens when navigating through the menus.

Has anyone else seen this? I'm using firmware v1.1.3

-

Birlaç hafta önce almış, 5-6 kez kitlenmiş. Sadece pili çıkartarak düzeltebilmiş.

Aşağılarda birisi Canon servisi makinamın anakartını değiştirdi demiş.

-

Bu kişi servisten yenisi ile değişim almış !..

Hi again,

I returned it to the store yesterday and they gave me a new unit.
    I've been playing around quite a bit with it and the new unit hasn't
    frozen yet. Not even once. By now it should have frozen at least once or
    twice.

So I guess it really was a bad unit. Makes sense since there's
    nothing on the web about this. Usually when there's a problem with the
    firmware or something you see some reports about it.
    Anyways, thanks all!!!

AMA !.. Erken sevindim, yenisi de kitlendi demiş şurada :)

Thanks!

But I spoke too fast, my new unit froze yesterday. Twice

But it's not the end of the world. Now that "My Menu" is pretty much
    the way I want I don't need to cycle through the other menus that much
    anymore.

I think I' ll write to Canon just to let them know about the bug. Maybe they'll be able to address it in a future firmware.

Thanks!

-

Fakat işte 1.1.4 firmware çıktı acaba ondan sonra ne oldu ?

Bir de burada birileri SD karttan da olabilir demiş. İmkan var ise farklı bir SD kart ile de deneyebilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    [SATILDI] nikon d7100
    geçen yıl açıldı
    CANON EOS 350D
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.