Şimdi Ara

Canon G7 X mi Sony RX100 M3 Hangisi Daha İyi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bu konuyu açalı 3 kere oldu ama düzgün bir cevap alamadım, ben alacağım kamerayla vlog çekeceğim bu yüzden odak, görüntü, ses özellikleri önemli benim için.
    Aralarında pek fiyat farkıda yok zaten hangi kamera beni daha uzun süre idare edebilir? Sony'de otomatik odak ile ilgili bir şey okumuştum tam hatırlamıyorum, otamatik odağı mı yoktu neyse yardımcı olursanız sevinirim.
    Canon G7 X mi Sony RX100 M3'mü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thetimer -- 17 Mayıs 2016; 19:16:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• https://www.youtube.com/watch?v=Bq2tp6JsvOY

Birbirlerine çok yakın görünüyorlar. Canon'da zoom aralığı daha büyük, ama yukdrda bashsedilmeyen Sony'de Leica lens avantajı var. Daha berrak bir lens, örneklerde de belli oluyor bence. Sensörleri aynı, renk işlemeleri biraz farklıdır. Bazı ışıklarda Canon bazı şartlarda da Sony dahah doğal renkler verebiliyor. Videoda pan hareketlerinde Sony görüntüde atlama yapmıyor, Canon'da odaklama dahah hızlı.

Daha fazla yazmayacağım. Çünkü bence eğer video önceikli kullanacaksanız yeni 4K kalitesinde video çeken makineleri de değerlendirmelisiniz. Bu fiyatlara çıkmışken bence mutlaka 4K video çekebilen alternatifleri de araştırmak yerinde olur. 4k video (UHD), 1080 HD'ye küçültüldüğünde diğerine göre profesyonel kamerayla çekilmiş gibi durur.

• Karbon 12 K kullanıcısına yanıt
    Canon 1700tl Sony 1800tl 4k çekebilen ekranı dönebilen düzgün olarak bildiğim Sony Rx100 M4 var oda 2.500 tl arada baya bir oynuyor ek olarak G7 X in dokunmatik ekranı var sanırım G7X alsam daha iyi olur çoğu vlogger G7x kullanıyor RX100 M3 kullananını görmedim.

Birde ek olarak Canon fotoğraf konusunda bütünleşmiş büyük bir marka Sony ise kompakt kameralarda iyi bir marka karar veremedim. Gönül ister ki Sony RX100 M4 almak :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thetimer -- 18 Mayıs 2016; 18:38:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • thetimer T kullanıcısına yanıt
    Özel mesajınızı da aldım. Haklısınız. Canon fotografta daha tecrübeli bir firma. Ama video'da ikisi de çok tecrübeli firmalar. 70'lerden beri Canon "broadcasting" standardında kamerlalar yapar, Sony ise prodüksiyona kadar girmiştir. Fakat böyle küçük ürünlerde aslında firma tecrübesini koyacak yer de pek yok. Biraz müşteri olarak ne verdiklerine, sepete neleri koyduklarına bakmak lazım. Leica lensi ile Canon'la yanyana durabiliyor bence Sony. CMOS'leri, yani görüntü tarama sensörleri tamamen aynı, Sony üretiyor.

Çok çok yakın makianalar. Neredeyse ilk çıktığı zamanlardan beri dijital fotografla uğraşıyorum, bu ikisi arasında ben de kararsız kalırım. Size Lumix önermek istedim, çünkü 4K video buradaki bütün farkları bence ikinci plana atabilecek bir özellik. Tabii ki video özelliği arayan birisi için. Fakat bakınca gördüm ki Türkiye'de garip fiyatlar var. Amazon'da 650 $ gibi olan fiyatlar Türkiye'de çok daha yüksek. Bu durum bence geçici, yakın zamanda Avrupa ABD fiyatlarına yakın bir rekabet gelişir. 4K yeni keşfediliyor bence.

Çünkü G7 de, RX 100 de bence ucuz değiller. Bir iki sene içinde onların çektikleri videolar "eski" görünecekler. İkisi de fotografa yönelik, amiyane tabirle biraz gelişkin kullanıcılar için, "pro-sumer" taşınabilir makineler. Fotograf özellikleri iyi.

Eğer hareketli kamera çekimleri olacaksa, pan yapılacak, manzara vs videoları olacaksa Sony görüntüyü daha az titretiyormuş. Karanlık ortamda Sony'deki Leica lensin avantajı da vardır. Canon ise daha yakın zoom yapabiliyor, daha dar açılı çekim yapabilir. Çabuk netleme ve dokunmatik ekranda netlencek yeri seçebilme imkanı veriyor. Fakat bunun fotografa faydası var.

• Karbon 12 K kullanıcısına yanıt
    Öncelikle çok teşekkür ederim, ben biraz amatörüm bu işlerde, çok iyi bir şekilde anlatmışsınız benim için. Bende 1-2 senelik bir makina alacağım zaten. Ama bu kadar vermişken üstüne biraz daha koyup almak daha iyi olabilir. Bu 1 ay içinde almayı düşünüyorum artık hangisini bulabilirsem. Yardımınız için teşekkür ederim aklımda 1-2 şey kesinleşti gibi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.