Hemen hemen tüm forumlara baktım fakat legria nın SD serisi hakkında Canon'un sitesinde yazılanlardan daha fazla birşey bulamadım. Ama yinede ben FS20 aldım. Kamera henuz elime geçmedi ama Canon'un sitesinden okuduklarıma göre 21-22 ile hafıza haricinde hi farklılığı yok. FS200 de ise çözünürlük ve zoom daha düşük. FS10 serisi ile karşılaştırdığımız zaman ise kulaklık bağlantısı olmaması ve çekim yaparken daha fazla ışık gerektirmesi ilk göze çarpan farklılıklar. Foruma bakarsak Legrianın HD serisinin kullanıcıları kendilerine bir klup oluşturmuş bile. Umurım bu konuda büyür de gerek yeni alacaklara gerekse kullanan kişilere yol gösterir.
Özellikler
İnanılmaz kompakt tasarım Anlık Video Görüntüsü 45x Canon Gelişmiş Zoom Megapiksel CCD Ön Kayıt Akıllı pil sistemi ve yüksek hızda şarj Mikrofon ve kulaklık girişleri Çift Çekim PIXELA yazılımı
İstediğiniz zaman, istediğiniz yerde. Harika filmler tam elinizin altında.
Dual Flaş Bellek 8GB Dual Flaş Bellek ile, LEGRIA FS20 iki kaydetme yolu sağlar. 5 saatin üzerinde filmi dahili belleğe saklayın veya kolay paylaşım için doğrudan SD veya SDHC hafıza kartlarına çekin.
Kompakt ve hafif Video kamerayı her yere götürün. Yalnızca 230g ağırlığında olan LEGRIA FS20 sizi yavaşlatmaz.
Anlık Video Görüntüsü Anlık Video Görüntüsü modu arkadaşlarınızla ve ailenizle paylaşabileceğiniz filmler yapmayı inanılmaz derecede kolay hale getirir. Kayıt düğmesine her basıldığında, 4 saniyelik kısa bir klip çekilir. Yalnızca oynatma listesine klipleri ekleyin ve sesi seçin, filminizi bilgisayarda düzenlemeye gerek olmadan TV'de oynatmaya anında hazırsınız. 4 saniye, TV şovlarında ortalama bir "kesim" süresidir ve nihai filminize uzman bir görünüm verir. Telif hakkı olmayan beş parça video kameraya önceden yüklenir, fakat birlikte verilen Müzik Aktarım Yardımcı Programı yazılımını kullanarak kendi müziğinizi de ekleyebilirsiniz.
45x Gelişmiş Zoom DIGIC DV II işlemci gücü ile gerçek Canon Video Lensi kalitesini birleştiren LEGRIA FS20, 45x Gelişmiş Zoom erişimini artırır.
Megapiksel CCD Megapiksel CCD sayesinde, LEGRIA FS20 ile üstün kaliteli video görüntüleri ve dijital fotoğraflar elde edersiniz.
Ön Kayıt işlevi Ön Kayıt modunda, video kamera siz daha Kayıt düğmesine basmadan 3 saniye önce kaydetmeye başlar. 3 saniyelik çekim sürekli kaydedilir ve videoyu başlattığınız yerden klibinizin başına otomatik olarak eklenir, böylece bu önemli anı kaçırmazsınız.
Hızlı Şarj Uzun bir çekim gününün ardından, video kamera pilini bir saat daha kayıt için yeterli olacak şekilde şarj etmek yalnızca 20 dakika sürer.
Mikrofon ve kulaklık girişleri Mikrofon girişi ve kulaklık girişi sesleri daha iyi kaydetmenizi ve kayıt sırasında yakından takip etmenizi sağlar.
Çift Çekim Çift Çekim tüm kontrolleri otomatik olarak ayarlayarak çekimlerinizi istediğiniz şekilde kadraja almanızı sağlar. Video kaydı sırasında Kontrol Kadranı üzerindeki ayarlar arasında geçiş yapmadan yüksek kaliteli fotoğraflar çekebilirsiniz.
PIXELA yazılımı Birlikte verilen PIXELA™ yazılımı filmleri düzenlemek ve paylaşmak için kolay yollar sunar; DVD'ye yazın, filmleri web'e yüklemek için dönüştürün veya kişisel ortam oynatıcınıza aktarın. Tek düğmeye dokunarak DVD'ye yazmak için, DW-100 DVD Yazıcı'yı (ayrı satın alınması gerekir) tercih edin.
Arkadaşım merhaba,
Ben de FS 200 almayı düşünüyorum. Yorumun ne olur?
Hayırlı olsun. 4 ay olmuş alalı kullanıcı olarak görüşlerini bekliyoruz.
Bu makinayı kullanan arkadaşlardan da yorum ve görüş bekliyoruz.
dün bursa mediamarkttan 399 tl'ye canon fs200 aldım. inşallah doğru tercih yapmışımdır.
FS20 nin çözünürlüğü nedir acaba?
çift çekim modu tam olarak nedir bilen varmı acaba
Merhabalar.Çift çekim modunda hem video hemde fotoğraf çekebilirsiniz.Bu modda iken hiçbir ayar yapamazsınız bütün ayarlar otomatik ayarlanır.
ya arkadaşlar benim laptop yeni aldığım canon fs200 ün sdhc kartını okumuyor ( sd kart okuyor )cd sinide yükleyemedim yardım please
Mbugraa, bence sen uzman birinden yakın yardım al. Öyle uzaktan olacak bir işmiş gibi görünmüyor.
Benim de bir iki sorum var.
1- Fotoğraftlarda ve videolarda tarihin ve saatin bulunmasını nasıl sağlayabiliriz? 2- 16:9 video nasıl çekebiliriz? Aktardığım videoların kenarında sürekli boşluk kalıyor. Bunu nasıl düzeltebilirim? 3- Kullandığınız en iyi foto ve video ayarlarını yazar mısınız acaba?
Teşekkürler.
Arkadaşlar bende FS 200 aldım kardeşime ama bu nası bi görüntüdür ya berbat benim canon s3 640x480 bile daha güzel çekim yapıyor ben mi ayarlayamadım yoksa bunlar bu kadar mı çeker ? benim anlamadığım 720x560 çeken bir makine nasıl olurda daha kötü çeker ? bir de kamerade 16:9 çek seçeneği yok hepsini hepsini 4:3 çekiyor
ayarlarını kontrol et bence 3 çekim seçeneği war lp uzun ve kalitesiz sp standart ve orta halli bir de diğer kaliteli çekim seçeneği war onıu dene bakalım
Bu kulüpteki arkadaşlar kimler acaba, biraz bilgi paylaşımında bulunalım.
Bende FS20 aldım daha denemedim deneyince fikrimi yazacağım
quote:
Orijinalden alıntı: ilker_inside
Bende FS20 aldım daha denemedim deneyince fikrimi yazacağım
Hayırlı olsun. İyi günlerde kullanmanız dileğiyle. Bilgi paylaşımını buradan yapabiliriz inşallah.
Canon FS20 alan arkadaşlar neredeler acaba?Yorumlarını bekliyoruz fs20 alan arkadaşların. Şahsen fs200 ve fs20 arasında kaldım.2 sorum var bununla ilgili. 1-fs20 nin çözünürlüğü fs200 e göre biraz daha iyi,aradaki ortalama 200 tl lik fiyat farkına değer bir fark yaratıyormu? 2-min lux değeri fs200 de biraz daha iyi (1.1 lux) fs20 de ise 1.5 lux. .Buda gece çekimlerinde yada daha ışıksız çekimlerde hissedilir bir farkmıdır? Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
quote:
Orijinalden alıntı: juon
Canon FS20 alan arkadaşlar neredeler acaba?Yorumlarını bekliyoruz fs20 alan arkadaşların. Şahsen fs200 ve fs20 arasında kaldım.2 sorum var bununla ilgili. 1-fs20 nin çözünürlüğü fs200 e göre biraz daha iyi,aradaki ortalama 200 tl lik fiyat farkına değer bir fark yaratıyormu? 2-min lux değeri fs200 de biraz daha iyi (1.1 lux) fs20 de ise 1.5 lux. .Buda gece çekimlerinde yada daha ışıksız çekimlerde hissedilir bir farkmıdır? Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Dostum, bana göre aradaki farka değer ki ben de senin gibi ikilemde kalmıştım. Sonra Fs20 de karar kıldım. Makinenin performansından memnunum.
Yalnız videolaro izlerken tarihlerin görünmesini nasıl sağlayacağım bunu hala bulamadım. Bilen bir arkadaş var mı?
Yaklaşık 2 hafta kadar önce FS200 kullanma şansım oldu.Bol bol çekimler yaptım.Gündüz, gece,bar ortamında çalan grubu çektim,ev içi akşam florosan ışığında,normal ampul ışığında..Gündüz çekimleri genelde zaten pek çok kamerada problem olmuyor.FS200 standart çözünürlükte bir kamera olarak kapalı ortamlarda hiç fena değil.Fakat barda yaptığım çekimde tabiiki karanlık loş bir ortam olduğu için göremediği yerlerde karıncalanma başlıyor.Yinede 500-1000tl fiyat aralığındaki sony jvc samsung vs. aletlerden çok daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Birde ses kaydı konusunda inanılmaz başarılı olduğunu söylemeden geçmiyim. Bu haftada çözünürlüğü daha yüksek olduğu için aradaki 200 tl fiyat farkını göze alıp bir internet sitesinde FS20 siparişi verdim.Tabi hemen testler ve karşılaştırmalar başladı.Birincisi kendine ait 8gb hafızası olması exstra hafıza kartı alma derdinden kurtarıyor.En iyi çözünürlükte 1 saat 50 dakika çekim yapabiliyorsunuz.Buda benim için gayet yeterli.. Ama extra hafıza girişi var.Çekimler sonucunda belirgin bir şekilde çözünürlük farkı hissediliyor.Sadece gece çekimleri hariç. Gece yine barda çekim yaptığım kayıtlar arasında pek bir fark göremedim.Ama gündüz dış ve ev çekimlerinde bariz fark var. ve aradaki fiyat farkına kesinlikle değeceğini düşünüyorum.Gönül her ne kadar hd kamera istesede bence Canon HF200 den aşağı bir hd kamera almamak lazım.O da 1500 tl civarı olduğu için benim gibi amatör kullanıcılar ve çok parası olmayanlar için alınabilecek en iyi kamera CanonFS20 bana göre.Benim gibi arada kalan olursa diye yazıyim dedim düşündüklerimi.İnşallah birilerine faydam dokunur..Bu arada tarih olayını bende çözemedim..
Arkadaşlar merhaba, Yaklaşık 3 ay önce fs20 almıştım ve haftasonu yaklaşık 3 saatlik bir çekim yaptım ve görüntüleri tv'de izlediğimde inanın harika bir kalite vardı. Görüntüler son derece net ve canlı. Almayı düşünenler kesinlikle tereddüt etmesin.
Benim önemli bir sorum var ve bir arkadaş yardımcı olursa çok mutlu olurum. Bugün kapalı ve spot ışığı altında bir konser çekimi yapılacak. Acaba hangi sahne modunda en iyi performansı alabilirim? Bilen biri yardımcı olur mu lütfen? Teşekkürler.