Şimdi Ara

CANON MAXIFY MB5050 MÜREKKEP TAVSİYESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Hafta sonu Canon Maxify MB5050 yazıcı aldım. Canon'un kendi sitesinden özelliklerine baktığımda 4 kartuşta da pigment mürekkep kullandığını okudum. Kartuşları Canon PGI-2500XL modelinden. Boş olarak PGI-2500XL Kolay Dolan Kartuş aldım. Bu yazıcı ve kartuşlara uygun hangi mürekkepleri kullanmalıyım? Siyaha pigment diğer 3 renge su bazlı mürekkep kullansam yazıcıya bir zararı olur mu? Yoksa 4 kartuşa da pigment mürekkep mi kullanmam gerekiyor. İyi çalışmalar.

• aynı makinadan bende de var standart canon mürekkepleri kullanıyorum. pigment pahalı bastan beri hic kullanmadım pigmentleri. herhangi bir sorun olmaz.
  • Merhaba arkadaşlar,

Bildiğim kadarıyla, pigment mürekkepten diğer tipe geçmeden önce kartulşarı bitirip kafada kalan don damlaları da arka arkaya derin temizlik yaptırarak iyice sistemden uzaklaştırıyoruz. Ondan sonra pigment olmayan ucuz mürekkepleri kullanıyoruz. iki farklı mürekkep birbiri ile karıştığında kafanın bozulduğunu anlatan bir video izlemiştim.
  • maxify serisinin mürekkepleri malumunuz pigment kullanıyor uyumluluk listesinde bu seriyle en uyumlu mürekkepler olarak canon lucia pigment mürekkepler gözüküyor ki normalde plotterlera verdiğimiz bu mürekkep ziyadesiyle pahalı (500 ml 170 tl civarı) bizde tabi bu kadar pahalı bir mürekkebi herhangi bir kullanıcıya veremeyeceğimizi göz önünde bulundurarak bir kaç makine bozmayı göze alarak mevcut canon mürekkeplerimizle br arge yaptık ve şunu gördükki siyah kesinlikle pigment istiyor (lucia değil ama daha uygun fiyatlı pigmentler oldu) diğer 3 renkte 2 ayrı canon mürekkebinin kırmızı sar ve mavileri ile stabil çalışıyor bizde bozmayı göze aldığımız ama neyseki bozmadığımız MB2050 ile yola devam ediyoruz.

sözün özü siyah kesinlikle pigment istiyor. diğer renler dye bazlı oluyor ama her dye bazlı değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdem baskı m.

maxify serisinin mürekkepleri malumunuz pigment kullanıyor uyumluluk listesinde bu seriyle en uyumlu mürekkepler olarak canon lucia pigment mürekkepler gözüküyor ki normalde plotterlera verdiğimiz bu mürekkep ziyadesiyle pahalı (500 ml 170 tl civarı) bizde tabi bu kadar pahalı bir mürekkebi herhangi bir kullanıcıya veremeyeceğimizi göz önünde bulundurarak bir kaç makine bozmayı göze alarak mevcut canon mürekkeplerimizle br arge yaptık ve şunu gördükki siyah kesinlikle pigment istiyor (lucia değil ama daha uygun fiyatlı pigmentler oldu) diğer 3 renkte 2 ayrı canon mürekkebinin kırmızı sar ve mavileri ile stabil çalışıyor bizde bozmayı göze aldığımız ama neyseki bozmadığımız MB2050 ile yola devam ediyoruz.

sözün özü siyah kesinlikle pigment istiyor. diğer renler dye bazlı oluyor ama her dye bazlı değil.

Hem pigment hem de dye bazlı mürekkebi aynı anda kullanmak cihazın kafa kısmında sorun vermiyor mu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: sever bilgisayar akhisar

quote:

Orijinalden alıntı: erdem baskı m.

maxify serisinin mürekkepleri malumunuz pigment kullanıyor uyumluluk listesinde bu seriyle en uyumlu mürekkepler olarak canon lucia pigment mürekkepler gözüküyor ki normalde plotterlera verdiğimiz bu mürekkep ziyadesiyle pahalı (500 ml 170 tl civarı) bizde tabi bu kadar pahalı bir mürekkebi herhangi bir kullanıcıya veremeyeceğimizi göz önünde bulundurarak bir kaç makine bozmayı göze alarak mevcut canon mürekkeplerimizle br arge yaptık ve şunu gördükki siyah kesinlikle pigment istiyor (lucia değil ama daha uygun fiyatlı pigmentler oldu) diğer 3 renkte 2 ayrı canon mürekkebinin kırmızı sar ve mavileri ile stabil çalışıyor bizde bozmayı göze aldığımız ama neyseki bozmadığımız MB2050 ile yola devam ediyoruz.

Hem pigment hem de dye bazlı mürekkebi aynı anda kullanmak cihazın kafa kısmında sorun vermiyor mu ?

aynı kartuşta veya tankta birbirine karışması kesinlikle olmaması gereken bir şey fakat farklı kartuşlardan birinin pigment diğerinin dye bazlı oluşu sorun teşkil etmez

zaten hp ve canonun pek çok modeli orjinal kartuşlardada renklile dye siyah pigment şeklindedir

• benim yazıcım bu model. kartuşların hepsine yeni mürekkep doldurdum. siyah renk hariç diğerleri çıktılara görünüyor. siyah baskı alamıyorum. ne yapmalıyım. kartuşu mu bozdum acaba.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Epson l8050 mürekkep tavsiye
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ersin584

benim yazıcım bu model. kartuşların hepsine yeni mürekkep doldurdum. siyah renk hariç diğerleri çıktılara görünüyor. siyah baskı alamıyorum. ne yapmalıyım. kartuşu mu bozdum acaba.

Merhaba; kartuşunuz dolan kartuş mu?
    İlk olarak mürekkep dolduruyorsunuz?
    Bu bilgileri öğrenebilirsem size yardımcı olmaya çalışacağım. Saygılar...
  • ersin584 E kullanıcısına yanıt
    derin temizleme yapmadıysan tıkanmıştır kafa. ilk taktıgimda 5 derin temizleme ardından 5 sayfa renk deseni yazdırdım sorun olmadı. CANON MAXIFY MB5050 MÜREKKEP TAVSİYESİ
    ben photoing aldım şimdilik memnunum. siyah renk yoğunluğu orjinal e göre duşuk kalıyor. yüksek dpı de orjinalın normal kalitesini yakalayabiliyor.

enjektörle sıyah kartuş memesine kolonya bas ileri geri vakumlamayı dene.

• sever bilgisayar akhisar S kullanıcısına yanıt
    orjinal kendi kartuşu. bir defa dolum yapmıştım.. sorun olmamıştı. ikinci doldurma sonrası silik çıktı veriyor, 2 3 çıktı sonra bomboş hiç mürekkep yok. diğer renklerde sorun yok.
  • ermanozgen kullanıcısına yanıt
    derin temizleyi birçok defa yaptım. temizleme sonrası deseni güzel çıkarıyor. ama birkaç sayfa yazmaya başladıktan sonra yine bozuyor
    tıkanık değil o zaman
    dolan kartuş alıp dene
  • dolan kartuş ile muadil kartuş arasındaki farkı bilen var mı? tank sistemi kurmak istiyorum ama çip resetleme, kartuşu tanımama gibi şeyler okudum. bunlar nedir? nelere dikkat etmem gerekir
    muadil orjinal kartuşun çinmalı diyelim.
    çip bozuksa kartuşu tanımaz. yeni çhip yada kartuş alırsın.
    dolan kartuş al kullan ben memnun kaldım. günde 300 sayfa falan almıyorsan tanklı sistemi önermem başa bela.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ermanozgen

muadil orjinal kartuşun çinmalı diyelim.
    çip bozuksa kartuşu tanımaz. yeni çhip yada kartuş alırsın.
    dolan kartuş al kullan ben memnun kaldım. günde 300 sayfa falan almıyorsan tanklı sistemi önermem başa bela.

hocam merhaba bende mb 5150 alacam 5350yi kaçırdık stok tükendi. photoink mürekkep(dye bazlı) uyumludur değil mi?
  • Teknik öz. Bakınca aynı yazıcının yeni serisi.

Sorun olacagını sanmıyorum.

İlk kartuşlar demo kartuş 600 sayfa anca basar.

Derin temizlemeyle falan ugraşmadan dolumlu kartuş kullan.1 kere derin temizleme yaparsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selamun aleyküm bende 4050 modelini aldım
    aynı kartuşu kullanıyor standart modda baskı alıyorum günde 20-30 sayfa anca çıkarıyorum tankmı iyi olur yoksa dolan kartuşmu dolan kartuşu aliexpresste 15 dolar civarı satıyorlar tanklı sistemi ise 23 dolar civar satıyorlar
  • bakkal34 B kullanıcısına yanıt
    Bende bu yazıcıdan alacaktım ama birden bulunmaz oldu bulunsada fiyat yüksek, dolan kartuşla kullanmanızı tavsiye ederim zaten kartuş kapasiteleri yüksek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01virüs01 -- 29 Aralık 2017; 14:11:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 01virüs01 kullanıcısına yanıt
    tank kullanmak dahamı iyi olur siz kullandınızmı günde 20-40 sayfa çıktı alırım en fazla yada kartuş yazıcının üzerindeyken çıkarmadan dolum yapabilirmyiz şırınga ile
  • bu yazıcıya kartuşu çıkarmadan dolum yapabiliyormuyuz yada tankmı kullanmak iyidir
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.