Şimdi Ara

Canon, Nikon, Sony, Olympus,Fujifilm.vb . Markalara Toplu Bakış (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
0
Favori
16.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Alfredo

Ben hiç bir fotoğrafçıda, Canon ve Nikon harici bir marka duymadım.

2 tane fotoğrafçı arkadaşım var.

Bir tanesinde 3 makina var, 2 tanesi dış çekimler biri iç çekimler için, makinalar aynen şöyle Canon D10 diğeri Nikon D200 iç çekim için ise, D20 kullanılıyor. Diğeri ise, sadece iç çekim için, D100 ve D200 kullanıyor. Ben hiç bir fotoğrafçıda, Hp, Sony, Kodak, vs duymadım, duyanıda duymadım. Fotoğraf konusunda teknolojinin en iyi zamanını yaşarken, liderler her zaman olmalıdı öyle değil mi? Ben hep Canon olarak lider diyordum, fakat artık Nikon diye düşünüyorum. Ama açıklama yapmak isterim ki! SLR serisinde Nikon terciğimdir, diğer seriler için Canon serisi iyidir. Benim ilk makinam Kodak CX4210 du. 1 yıl sonra Canon A400 aldım. Şimdi ise, Canon A610 serisi düşünüyorum. Bundan sonra ise SLR serisine geçmek istiyorum. Fotoğraf vazgeçilmez ve doyumsuz bir keyiftir.

peki alfero sor bakıyım o fotorafçılara onker hiç nikon dx'i ile canon eos 1ds mark 2yi karşılaştırıp bakmışlar mı işte eğer markalarını n en yi modelleni karşılaştırısan markaların hangisinin en iyisi olduğu görürsün

• :)Verdiğin örnek konu ile ilgili mantıklı bir örnek gelmedi bana, ben düşüncemi belirttim, bu sana doğru yanlış gelebilir, polemek bir ortamda değiliz. Ben Nikon ya da canon temsilcisi değilim. Sen git hangi markayı alırsan al, bu beni ya da diğerini ilgilendirmez. :)))Anlatabildim mi? Yoksa anlamadın mı?
  • ben hiç kimsenin düşünvesine karşı çıkmıyorum sadece düşüncemin söylüyorum yani bu söylediğim ve daha önce söylediklerim kesinlikle kerşılık değildir burada sadece herkez düşüncelri yazıyor
  • Yanlış anlaşılmalar olabilir.

quote:

Orjinalden alıntı: demirciler

ben hiç kimsenin düşünvesine karşı çıkmıyorum sadece düşüncemin söylüyorum yani bu söylediğim ve daha önce söylediklerim kesinlikle kerşılık değildir burada sadece herkez düşüncelri yazıyor
  • Arkadaşlar ben bir Nikon SLR kullamıcısıyım. Ama film. Yakında D200 almak istiyorum.
    Ancak bu konunun en iyisi tartışması, özellikle Canon-Nikon savaşı çok saçma. İstekleriniz ve önceliklerinize göre değişiyor sıralama.

Film zamanında Nikon sunduğu objektiflerin kalitesi, sağlamlığı ve sistem yaklaşımı sebebiyle öndeydi. (Ama Canon da süper objektiflere sahip ve daha ucuzdu).

Dijitallerde Canon biraz daha önde gözüküyor zira çok çevik bir firma, arka arkaya modeller sıralayabiliyorlar, full-frame bile sundular. CMOS sensörleri yüksek asalarda sorunsuz vs. Ancak benim için hala Nikon önde zira 400 ASA'nın üstünde hiç çekim yapmam, makro çekim çok yaparım ve sadece bu 2 sebep bile Nikon demektir.

Canon, Nikon 35 mm.'de önde ama P&S'larda, yarı-profesyonellerde Nikon pek etkili değil, daha çok Canon-Sony-Panasonic-Fujifilm arasında rekabet. Orta ve büyük formattan bahsetmiyorum bile.

• Her fiyat için, her kullanıcı için en iyi model vardır. En iyi marka diye birşey yoktur... En iyi markalar vardır ve sizin için en iyi model vardır. Yukarıda bi ton çamur attığınız HP bile R707 modeliyle Steves-Digicams, Dpreview gibi sitelerden çok fazla övgü almış, hatta Dpreview "Highly Recommended" (şiddetle tavsiye edilir) olarak değerlendirmiştir ki bahsi geçen site bu ödülü öyle her makineye vermez.

Öte yandan fotoğraf kalitesi rakamsal bir değer değildir ve pek çok değişkene bağlıdır. Bir model daha az noise verirken, diğeri daha doğru ve doygun renk verir. Bir kişi gerçeğe en yakın renkleri beğenirken, bir diğeri olduğundan biraz daha canlı renklerden etkilenir. Bu yüzdendir ki fotoğraf makinesi, hoparlör, ampli, otomobil gibi subjektif değerlendirmeye tabii alanlarda "en iyi" seçmek her zaman yanlıştır, sonuçta ne kadar incelerseniz inceleyin sonuç yine subjektif olacaktır. Ancak bu birbirine yakın sınıflardaki markalar için geçerlidir, elbette bir Minton'la, Canon, Nikon, Pentax, Fuji, Minolta ... kıyaslanamaz.

Öte yandan makineden alacağınız keyif de sizin için en iyi makineyi belirler, Canon A5.. serisi her ne kadar manuel ayarları ve fotoğraf kalitesiyle son derece göz doldursa da, küçük ekranları, ağır ve büyük kasaları ve düşük video çözünürlükleri (ya da frame sayısı) sebebiyle bazıları için tercihler arasında değildir.

Tüm yazdıklarıma ilaveten, günümüzde model yenilemesi inanılmaz bir hızla gerçekleşmektedir. Bugün en iyi seçtiğiniz marka, yarın rakibinin çıkaracağı yeni model skalası ile bir anda sizin için 2.'liğe düşebilir.

O yüzden diyorum ki, makine alacaksanız önce kriterlerinizi belirleyin. Kendi fikrim, fotoğraf kalitesindeki minör farklılıklara kafa yormaktansa, beni fotoğraf çekmekten zevk almaya iten özelliklere yönelmek. Sözgelimi 1.5" LCD'si olan, 320x240 @15fps video çekebilen bir makine, 2.5" LCD'li ve 640x480 @30 fps video çeken bir makineden biraz daha iyi kaliteli fotoğraf çekse bile tercihim hiç düşünmeden birazcık daha kötü fotoğraf çeken ama ekranı ve video özellikleri daha iyi olan makineden yana olurdu...

• quote:

Orjinalden alıntı: uf_sey

Her fiyat için, her kullanıcı için en iyi model vardır. En iyi marka diye birşey yoktur... En iyi markalar vardır ve sizin için en iyi model vardır. Yukarıda bi ton çamur attığınız HP bile R707 modeliyle Steves-Digicams, Dpreview gibi sitelerden çok fazla övgü almış, hatta Dpreview "Highly Recommended" (şiddetle tavsiye edilir) olarak değerlendirmiştir ki bahsi geçen site bu ödülü öyle her makineye vermez.

Öte yandan fotoğraf kalitesi rakamsal bir değer değildir ve pek çok değişkene bağlıdır. Bir model daha az noise verirken, diğeri daha doğru ve doygun renk verir. Bir kişi gerçeğe en yakın renkleri beğenirken, bir diğeri olduğundan biraz daha canlı renklerden etkilenir. Bu yüzdendir ki fotoğraf makinesi, hoparlör, ampli, otomobil gibi subjektif değerlendirmeye tabii alanlarda "en iyi" seçmek her zaman yanlıştır, sonuçta ne kadar incelerseniz inceleyin sonuç yine subjektif olacaktır. Ancak bu birbirine yakın sınıflardaki markalar için geçerlidir, elbette bir Minton'la, Canon, Nikon, Pentax, Fuji, Minolta ... kıyaslanamaz.

Öte yandan makineden alacağınız keyif de sizin için en iyi makineyi belirler, Canon A5.. serisi her ne kadar manuel ayarları ve fotoğraf kalitesiyle son derece göz doldursa da, küçük ekranları, ağır ve büyük kasaları ve düşük video çözünürlükleri (ya da frame sayısı) sebebiyle bazıları için tercihler arasında değildir.

Tüm yazdıklarıma ilaveten, günümüzde model yenilemesi inanılmaz bir hızla gerçekleşmektedir. Bugün en iyi seçtiğiniz marka, yarın rakibinin çıkaracağı yeni model skalası ile bir anda sizin için 2.'liğe düşebilir.

O yüzden diyorum ki, makine alacaksanız önce kriterlerinizi belirleyin. Kendi fikrim, fotoğraf kalitesindeki minör farklılıklara kafa yormaktansa, beni fotoğraf çekmekten zevk almaya iten özelliklere yönelmek. Sözgelimi 1.5" LCD'si olan, 320x240 @15fps video çekebilen bir makine, 2.5" LCD'li ve 640x480 @30 fps video çeken bir makineden biraz daha iyi kaliteli fotoğraf çekse bile tercihim hiç düşünmeden birazcık daha kötü fotoğraf çeken ama ekranı ve video özellikleri daha iyi olan makineden yana olurdu...

çok doğru söylüyorsun

zaten tartışmamız sadece piyasanın en iyisi değil iyileri ve sizin en iyiniz şeklinde
    markaların ve modellerin karışık olarak karşılaştırılması ve okuyucuların bu yönden bilgilendirilmesi amacımız

herkese saygılar

• www.forumkalbi.tr.cx
    kopyala ve google ye yapıştır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakandiyar -- 20 Temmuz 2006; 12:12:24 >
  • selamlar,

dijital fotoğrafçılık henüz gelişme aşamasında olan bir konu.. hangisi iyi hangisi kötü karşılaştırması MARKA'lar arasında yapılmamalı.. neden derseniz; filmli makina döneminde canon-nikon-fuji-minolta-leica vs. gibi birçok kaliteli marka vardı.. ve objektif-lens konularında çok iyilerdi.. fakat ne zaman dijital teknolojiye geçiş başladı, çoğu firma yaprak gibi döküldü.. çünkü uzmanlık alanları değildi elektronik.. birçok firma elektronik aksamları (sensör vs) elektronik devlerinden almaya başladı.. buna yanaşmayan firmalar bir başkasına satıldı zaten.. konika minolta'nın sony'ye satılması gibi.. şuan kaliteli bilinen birçok firma elektronik aksamlarını sony-panasonik gibi elektronik devlerinden sağlıyor.. o halde bu elektronikcilerin en iyi olduğunu savunabilir miyiz?? bence hayır, çok büyük yanlış olur kanaatimce.. sonuç olarak markaları kıyaslamak yerine, branş kıyaslamaları veya model kıyaslamaları yapılmalı diye düşünüyorum.. bu sebepten, bu başlık gereksizdir.. zaten konu, "Mercedes'mi iyi, BMW'mi yoksa Audi'mi iyi" gibi bir şeye benziyor.. Oysa hepsi iyi ve kalitelidir..fotoğrafçılık konusunda da bu geçerli, ne kadar para verirsen o kadar kalite alırsın.. ve alacağın segmentteki cihazlardan en çok hoşuna gideni alırsın, bu kadar basit..

saygılarımla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arsenik -- 20 Temmuz 2006; 12:51:38 >

• NİKON

Bak eğer profosyonelsen sana Nikon D 200 ü
    tercih ederim
    Bak sana özelliklerini veriyorum:
    Gelişen Nikon teknolojisinin üstün özelliklerini barındıran D200 hassas mühendisliği ve yüksek performanslı dijital SLR tasarımıyla fotoğrafçıların iseklerine yöneliktir.
    10.2 etkin megapixel Nikon DX Format CCD barındıran ve Nikon'un eşi olmayan görüntü işlem motoru ve görüntü optimizasyon fonksiyonlarına sahip D200 ile yakalanan kareler keskin detaylar ve memnuniyet verici renklerle sonuçlanır.

Teknik Özellikler

Kamera Tipi : DSLR

Etkin Piksel (Megapiksel) : 10.2

Görüntü Algılayıcı : 23.6 x 15.8mm RGB CCD, 10.92 milyon toplam piksel

Görüntü Boyutu(piksel) : Tam kare: L (3872 x 2592) / M (2896 x 1944) / S (1936x 1296)

Hassaslık : ISO eşdeğeri 100 -1600 içinde 1/3 basamaklı, 1/2 veya 1 EV ile, ilave olarak 1 EV 1600 üzerinde

Depolama Sistemi : NEF (12-bit sıkıştırılmamış veya sıkıştırılmış RAW), JPEG (JPEG uyumlu)

File System* : Kamera dosya sistemi için tasarım kuralı uyumlu (DCF) 2.0 ve Dijital baskı komut formatı (DPOF)

Depolama Birimi : Compact Flash Tip I, Compact Flash Tip II ve Microdrive

Çekim Modu : 1. Tek kare çekim [S] mod 2. Sürekli yüksek çekim [CH] mod: Tam kare; Saniyede 5 kare (fps) 3. Sürekli yavaş çekim [CL] mod: Tam kare; saniyede 1- 4 kare (fps) (menü seçimli), 4. Zaman ayarlı mod, 5. Ayna kilit modu

Beyaz Ayarı : Otomatik (TTL beyaz ayarı 1005 piksel RGB sensör ile), 6 manuel mod ince ayar ile, renk ısı ayarı, belirlenmiş beyaz ayarı, beyaz ayarı çıkışı münkün (2 - 9kare içinde arttırma 1,2, veya 3)

LCD Monitör Boyutu : 2.5

LCD Monitör : 2.5-in., 230000-nokta, düşük sıcaklık polysilicon TFT LCD paraklık ayarlı

İzleme Fonksiyonu : 1. Tam kare, 2. Küçük resimler (4/9 basamak), 3. Zoom, 4. Slayt gösterisi, 5. RGB Histogram göstergesi, 6. Çekim bilgisi, 7. Detay görüntüleme, 8. Otomatik görüntü dönüşü

Silme Fonksiyonu : 1. Kart format 2. Tüm fotoğrafların silinmesi 3.Silinecek fotoğrafın silinmesi

I/O terminali : NTSC veya PAL (mönüden seçimli)

Arayüz : USB 2.0 (Yüksek hız) (Mini-B konektör); yığın depolama ve PTP bağlantısı; FTP dosya transferi ve PTP/IP kamera kontrol/Opsiyonel Kablosuz aktarıcı ile WT-3(IEEE 802.11b/g)dosya transferi mümkün; CF Kart Tip II

Görüntü Açısı : 35mm [135] format eşdeğeri yaklaşık 1.5 kez lens odak uzaklığı

Vizör Tipi : Optik

Vizör : Sabit göz hizasında ayna tipi Penta-Dach;dahili parlaklık ayarı (-2.0 +1.0 m(-1))

Bakış Noktası : 19.5mm (-1.0m(-1))

Odalama Ekranı : Net alan ve isteğe bağlı rehber çizgisi içeren B Tipi Parlak görüşlü şefaf mat ekran Mark II

Vizör Kapsama oranı/Büyütme : Yaklaşık 95%(düşey ve yatay)/ Yaklaşık 0.94x ile 50mm lens sonsuza ayarlı ve -1.0m(-1)

Refleks Ayna : Hızlı dönüş

Lens Diyaframı : Geçici-dönüş tip, alan derinliği ön izlemeli

Otofokus : AF asist lambalı (approx.0.5m to 3.0m) Nikon Multi-CAM 1000 otofokus modülü ile, TTL faz denetimli; Denetim aralığı EV -1'den +19

Odak Modu : 1. Tek Servo (S) AF, 2. Sürekli Servo (C) AF, 3. Manuel fokus (M); Predictive Focus Tracking automatically activated by subject's status in (C) AF; Normal: Selectable from 11 focus area; single area or group can be selected; Wide: focus area can be selected from 7 areas; 1. Single Area AF, 2. Dynamic AF, 3. Group Dynamic AF, 4. Dynamic area AF with closest subject priority

Odaklama Kilidi : Odaklama deklansöre yarım basılarak [S] AF veya AE-L/AF-L tuşuna basılarak

Pozlama Ölçüm Sistemi : Üç modlu (TTL) ölçüm sistemi; 1. 3D renk matrix ölçümü II (G ve D tipi lensler); renk matrix ölçüm II (diğer CPU lensler); renk matrix ölçüm 2. Merkez Ağırlıklı :Fotoğrak karesi içindeki dairede 6,8,10, or 13-mm dia.'ya ağırlığın %75'i verilir. 3. Nokta: Aktif fokus alan merkezinde ölçümler 3mm dia

Pozlama Ölçüm Aralığı : 1. 3D renk matrix veya Merkez ağırlıklı ölçüm: EV 0-20, 2.Nokta ölçüm: EV 2- 20

Pozlama Ölçüm : CPU ve AI birleşik

Pozlama Kontrolü : Esnek program ile otomatik proglama [P] ; enstantene öncelikli otomatik [S], diyafram öncelikli otomatik [A], Manuel [M]

Otomatik Poz Kilidi : AE-L/AF-L düğmesi ile belirlenen değerde parlama kilitleme

Otomatik Poz Basamaklama : 2-9 pozlama artışı 1,2 or 3

Maks. Perde Hızı : 1/8000

Min. Perde Hızı : 30

Perde : Elektronik kontrolü dikey perde; Hız: 30-1/8000s basamak: 1/3, 1/2, veya 1 EV, bulb

Senkr. Bağlantısı : Sadece X bağlantısı; flaş senkronizasyonu 1/250s'e kadar.

Flaş Kontrolü : TTL: TTL flaş kontrolü 1,005 pixel RGB sensör. Dahili flaş:i-TTL balanced fill-flash or standard i-TTL flash (spot metering or mode dial set to [M]); SB 800,600 or SB-R200: i-TTL balanced fill-flash for digital SLR and standard i-TTL flash for digital SLR. Auto aperture: Available with SB-800 with CPU lens. Non-TTL auto: Available with such Speedlights as SB-800, 80DX, 28DX, 28, 27 and 22s. Range Priority manual: Available with SB-800.

Flaş Senkron Modu : 1.Ön perde senk(normal), 2.Yavaş Senk., 3)Arka perde senk. 4)Kırmızı göz azaltma, 5)Yavaş senk ile kırmızı göz azaltma

Self-Timer : 2-20sn beklemeli elektronik kontrollü zamanlayıcı

Alan derinliği önizleme düğmesi : CPU objektifi takıldığında objektif diyaframı kullanıcının seçtiği değerde (A ve M modları) veya makinenin seçtiği değerde (P ve S modları) durdurulabilir.

Uzaktan Kumanda : MC-22/30/36 Uzaktan kumanda aleti (opsiyonel) veya Kablosuz uzaktan aleti WT-3(opsiyonel) ile

GPS : NMEA 0183(Ver.2.01) standart arayüz 9-pin D-sub kablo(opsiyonel) ve GPS kablo MC_35(opsiyonel) ile desteklenir

Desteklenen Diller : İngilizce, Fransızca, Almanca, Portekizce, Rusça, İspanyolca, İtalyanca, Hollandaca,İsveççe,Basit ve Geleneksel Çince, Korece, Japoca

Güç Gereksinimi : Şarj Edilebilir Li-ion Pil EN-EL3e, Hızlı Şarj Aleti Mh-18a, MB-D200 battery pack(Ayrıca elde edilebilir) bir ya da iki adet şarj edilebilir Nikon ENÊL3e Li-ion pil ve ya altı adet LR6 alkaline, HR-6 NiMH, FR-6 lithium, veya ZR6 nikel manganez AA pil, EH-6AC Adaptör(opsiyonel)

Pil Ömrü : EN-EL3e pil ile 1800 kare

Tripot Bağlantısı : 1/4 in. (ISO 1222)

Boyutları : Yaklaşık 147x113x74mm

Ağırlık (Pil olmadan) : 830

Dahili Aksesuarlar : Şarj Edilebilir Li-ion Pil EN-EL3e, Hızlı Şarj Aleti Mh-18a, Video Kablo, Usb Kablo UC-E4, Askı,Gövde Kapağı,Eyepiece Cap DK-5, Rubber Eyecup DK-21, LCD monitor kapağı BM-6 , PictureProject CD-ROM

Eğer iyi bir makina alıcam diyosanız size bu makinayı tercih ederim.
    NİKON D200

Canon, Nikon, Sony, Olympus,Fujifilm.vb . Markalara Toplu Bakış

Canon, Nikon, Sony, Olympus,Fujifilm.vb . Markalara Toplu Bakış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Mattafix- -- 20 Temmuz 2006; 14:25:01 >

• KODAK EASYSHARE P880 8MP
    Standart özellikler
    CCD çözünürlüğü 8,3 megapiksel (3350 × 2483 piksel)
    Etkili görüntü çözünürlüğü 8,0 megapiksel (3264 × 2448 piksel)
    Fotoğraf kalitesi 8,0 MP (3264 × 2448 pixels)
    7,1 MP (3264 × 2176), 3:2 baskı modu
    5,0 MP (2560 × 1920)
    3,1 MP (2048 × 1536)
    0,8 MP (1024 × 768)
    Durağan formatı JPEG/EXIF v 2.21, RAW*, TIFF
    Objektif 5,8X optik zoom, f/2,8–f/4,1 (24–140 mm, 35 mm dengi)
    Gelişmiş dijital zoom 2X
    Açıklık f/2,8–f/8,0 (geniş), f/4,1–f/8,0 (tele)
    Obtüratör hızı otomatik: 1/2–1/4000 sn.; manuel (S & M modu): 16–1/4000 sn.
    Vizör elektronik, 237K piksel
    LCD 6,4 cm (2,5 inç) iç/dış çekim LCD ekran ve parlaklık ayarı
    Performans özellikleri
    Durağan çekim modları auto (otomatik), SCN (çekim), PASM, C, flower (çiçek), super close-up (süper yakın çekim), landscape (manzara) (standart ve gece manzara çekimi), portrait (portre) (standart, gece portre çekimi, gece sabit portre çekimi)
    Çekim modları sports (spor), sunset (gün batımı), backlight (fon ışığı), candlelight (mum ışığı), text/document (metin/belge), manner/museum (sanat/müze), snow (kar), beach (plaj)
    Renk modları yüksek renk, doğal renk, düşük renk, sepya, siyah/beyaz
    Kontrast yüksek, normal, düşük
    Netlik yüksek, normal, düşük
    İlk arka arkaya çekim modu yaklaşık 2 fps, standard JPEG modunda tam çözünürlükte en fazla 12 fotoğraf
    Son arka arkaya çekim modu yaklaşık 2 fps, herhangi bir JPEG modunda en fazla son 6 fotoğraf
    Zaman gecikmeli arka arkaya çekim modu kullanıcı tarafından seçilebilen zaman gecikmesi (10 sn.-24 aralık, 2–99 fotoğraf)
    Tıkla ve çek 0,3 sn. (geniş açı)
    Çekimden çekime 1,2 sn. aralık
    Video modu sürekli QUICKTIME sıkıştırılmış video ve aynı anda ses kaydı
    Video çözünürlüğü 30 fps hızda 640 x 480 piksel
    30 fps hızda 320 x 240 piksel
    Video uzunluğu sürekli çekim hafıza kapasitesine bağlıdır
    Video özellikleri Video sırasında 5,8X zoom ve dijital video otomatik odak, videodan vesikalık boyutunda fotoğraf baskısı, video düzenleme ve kesme, bölme, birleştirme, hızlı ileri, hızlı geri sarma
    Video formatı QUICKTIME video biçimi, hareketli JPEG (video), PCM (ses)
    Otomatik odak TTL-AF, karma AF harici pasif sensör, düşük ışık AF: AF yardımcı ışığıyla yüksek performans Otomatik odak denetimi tekli AF, sürekli AF
    Otomatik odak modları multi-zone (çok bölgeli), center-zone (merkez bölgeli), 25 adet seçilebilir nokta
    Manuel odak LCD/EVF'de gösterge ve büyütmeli
    Odak mesafesi normal AF, geniş: 5 cm (2 inç)–sonsuz; tele: 25 cm (10 inç)–sonsuz makro AF, geniş ve tele: 25-50 cm (10–19,7 inç)
    süper yakın çekim, geniş: 5–25 cm (2–10 inç)
    Duyarlık otomatik; 50–1600; PASM ve özel modda seçilebilir; 8,0–3,1 MP: 50–400; 0,8 MP: 400–1600
    Beyaz dengesi auto (otomatik), daylight (gün ışığı), tungsten (akkor lamba), fluorescent (flüoresan), cloudy (bulutlu), open shade (açık gölge), sunset (gün batımı), özel 1–3, beyaz dengesi modlarından biri olarak bulunan beyaz dengesine basınız, beyaz dengesi karşılama PASM ve C modlarında bulunur
    Pozometre seçilebilir bölge AE (25 konum), multi-pattern (çok şekilli) AE, center-weighted (merkez ağırlıklı) AE, center-spot (merkez nokta) AE
    Pozlama kontrolü AE, seçilebilir pozometre, poz karşılama ve poz parantezleme Poz düzeltme 0,3 EV'lik adımlarla +/- 2,0 EV
    Poz parantezleme seçilebilir: 3 veya 5 fotoğraf ve seçilebilir +/- 1/3, 2/3 ve 1,0 EV'lik adımlar
    Kolay kullanım özellikleri
    Histogram ekran canlı görüntüleme, hızlı görüntüleme ve inceleme sırasında seçilebilir
    Dahili flaş otomatik, yavaş senkronize doldurma flaş, doldurma, kapalı, flaşlı kırmızı göz etkisi azaltma, algoritma ya da her ikisi
    Flaş etki mesafesi kılavuz no. 9 (m) ISO 100, geniş: 0,5 m – 4,0 m (1,6 ft – 13 ft), tele: 0,5 m – 3,1 m (1,6 ft – 10 ft)
    Tepe flaşı konektörü evet, PC flaş senkronizasyonu ile
    Ön/Arka perde senkronlama var
    Flaş karşılama 1/3 EV'lik adımlarla +/-1 EV
    İnceleme seçenekleri 1X–10X, magnify with pan (pan çekimli büyütme), fast scroll (hızlı gezinme), multi-up (çoklu görünüm), multi-select (çoklu seçim), slide show (slayt gösterisi), album (albüm), protect (koruma), image storage (fotoğraf saklama), copy (kopyala), highlight clipping (önemli an belirtme), histograms (histogramlar), dates and time (tarihler ve saat), image info (fotoğraf bilgisi), view all or selected (tümünü ya da seçileni görüntüle), tag for e-mail (e-posta için etiketleme) veya Favorites (Sık Kullanılanlar), red-eye reduction (kırmızı göz etkisi azaltma), create JPEG or TIFF from RAW* file (RAW* dosyasından JPEG veya TIFF yaratma)
    Hızlı görüntüleme kullanıcı tarafından seçilebilen ekran seçenekleri
    Düzenleme fotoğraf makinesi üzerinde kırpma, kırmızı göz etkisi azaltma, yeniden boyutlandırma, RAW* dosyası geliştirme
    Seçtikleriniz modu fotoğraf makinesi üzerinde fotoğraf saklama
    İşlev düğmeleri obtüratör, mod kadranı, manuel odak halkası, manuel zoom halkası, program, dijital zoom AE/AF kilidi, komut kadranı, ayarla, odak, sürücü, flaş, pozometre, ISO, BD, LCD/EVF, info (bilgi), Share (Paylaş), review (inceleme), delete (sil), menu (menü), 5 yollu kumanda kolu,
    diyoptri kadranı, güç anahtarı
    Otomatik fotoğraf döndürme evet
    Depolama 32 MB dahili hafıza** kullanılabilir, SD/MMC kart genişletme yuvası
    Yazılım KODAK EASYSHARE Yazılımı ile çalışır
    Otomatik zamanlayıcı 10 saniye, 2 saniye
    Diğer özellikler
    Dock uyumluluğu isteğe bağlı KODAK EASYSHARE Printer Dock Plus, Printer Dock 3 Serisi ve Dock 3 Serisi ile uyumludur***
    IMAGELINK Baskı Sistemi ile uyumludur evet
    PICTBRIDGE özellikli evet
    Güç seçenekleri isteğe bağlı KODAK EASYSHARE Dock ürünleri; KODAK Li-Ion Şarj Edilebilir Dijital Fotoğraf Makinesi Pili (1050 mAh, 1700 mAh veya üzeri), fotoğraf makinesi üzerinde isteğe bağı 5V AC adaptör girişi
    Objektif koruması askılı objektif kapağı
    Üçayak 1/4 inç standart
    G/Ç arabirimi A/V çıkışı (NTSC veya PAL, kullanıcı tarafından seçilebilir), özel KODAK Dock/Printer Dock arabirimi, dijital (USB 2.0 tam hızlı) soket, PIMA 15740 fotoğraf aktarım protokolü
    Ağırlık piller olmadan: 500 g (17,6 oz)
    Boyutlar G × Y × D: 115,8 × 97,0 × 91,2 mm (4,5 × 3,8 × 3,6 inç)
    Garanti
    Garanti 2 yıl
    Ambalajın İçindekiler
    KODAK EASYSHARE P880 Zoom Dijital Fotoğraf Makinesi
    Yüksek kapasiteli KODAK Li-Ion Şarj Edilebilir Dijital Fotoğraf Makinesi Pili ve Şarj Cihazı
    USB ve ses/görüntü kabloları
    KODAK Objektif Kapağı
    Askılı objektif kapağı
    Boyun askısı
    KODAK EASYSHARE Yazılımı
    Başlangıç Seti
    İsteğe bağlı KODAK EASYSHARE Printer ve Dock ürünleri için özel fotoğraf makinesi eki***
    Sistem Gereksinimleri
    Windows Macintosh
    WINDOWS 98, 98SE, ME, 2000 SP1 veya XP İşletim Sistemleri
    233 MHz işlemci veya üzeri (XP için 300 MHz önerilir)
    64 MB RAM (XP için 128 MB)
    INTERNET EXPLORER 5.01 veya üzeri
    200 MB kullanılabilir sabit disk alanı
    CD-ROM sürücüsü
    Boş USB portu
    Renkli monitör, 800 × 600 ekran çözünürlüğü, 16-bit minimum
    POWERMAC veya POWERBOOK G3, G4, G5; iMac; eMac veya iBook bilgisayar
    MACINTOSH OS X 10.2.8, 10.3 veya üzeri
    128 MB RAM
    SAFARI 1.0 veya üzeri
    200 MB kullanılabilir sabit disk alanı
    CD-ROM sürücüsü
    Boş USB portu
    Renkli monitör, 800 × 600 ekran çözünürlüğü, 16-bit minimum

• Tebrikler... En iyi marka hangisi başlığı altına 2 adet modelin detayını vererek zaten çok da anlamlı olmayan konuyu iyice zırva ettiniz...
  • quote:

Tebrikler... En iyi marka hangisi başlığı altına 2 adet modelin detayını vererek zaten çok da anlamlı olmayan konuyu iyice zırva ettiniz...

Güldüm doğrusu
  • quote:

Orjinalden alıntı: Alfredo

quote:

Tebrikler... En iyi marka hangisi başlığı altına 2 adet modelin detayını vererek zaten çok da anlamlı olmayan konuyu iyice zırva ettiniz...

Güldüm doğrusu

fotoğraf bölümünde bu şekilde güldüren konu pek açılmıyor..değerini bilin
  • ARKADAŞLAR HERKES KENDİ EN İYİ YADA İYİLERİNİ YAZARSA BİRAZDA NEDEN İYİ BULDUÜUNU AÇIKLARSA FORUM GÜLÜNÇ OLMAZ VE FAYDALI OLUR BENCE

HERKESE SAYGILAR
  • quote:

Orjinalden alıntı: -Mattafix-

Bak eğer profosyonelsen sana Nikon D 200 ü
    tercih ederim
    Bak sana özelliklerini veriyorum:
    η╬Ñ═↓▬↕ú▄ϸ¾#½#>-☺å±┐

BraWOoo,
    Ne zamandır D200 ' ün özelliklerini arıyordum, ama bir türlü bulamıyordum.
    ÇOOk zahmet olmuş, Güsel Copy-Paste yapmışsın.

Eğer Profosyonelsem Bana Nikon D200 tercih edermisiniz gerçekten?

Ayrıca ben Sığırların neden OT yediğinide merak ediyorum? Ama bir türlü bulamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrKutlu -- 20 Temmuz 2006; 19:16:38 >
  • bu konu kapanır mı; kapanmaz mı?? iddia'ya giren??
  • nikon
  • kodak marka dijital makinelerden inceleme imkanı bulduklarım beni şaşırttı.

Filmli makinelerde ve fotoğraf filmlerinde çok iyi olan kodakın dijital de çuvalladığını düşünüyorum.

elektronikte ve fotoğrafçılıkta çok tanınmayan pek çok markada bu işin içinde .
    Datron, ogatech , minton, akika, pretec,inca, orite, microtek,kyocera ve bir kaçtane daha var.
    ben bunlardan minton ve akikanın baskılarına baktım mintonunki çok kötü çamur az kalır kötülemek için ama akikanınki ise resmen komedi çekilen fotoyu özellikle iç mekanlardakiler içn seçmek anlamak bile mümkün değil.

arkadaşlar ismi fazla geçmeyenlerden sizin çok beğendiğiniz modeller var mı?

Bilgisayarcı bir arkadaşım benin canon ile çekilmiş baskıları gördü ve benq marka makinesi varmıi benq nun canon dan daha iyi çektiğini söyledi. bende şaşırdım ama o zamandan beri benq makineleri inceleme imkanım olmadı.
    herkese saygılar

• marka bağımlısı olmamak lazım biliçli tüketici olmak lazım.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.