Şimdi Ara

Canon, Nikon, Sony, Olympus,Fujifilm.vb . Markalara Toplu Bakış (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
0
Favori
16.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    arkadaşım önce taylanda uğrayıp ordan bir hafta kadar Endonezya da kalacak bulabilirse ordan getirecek
    mühendis arkdaşım yola bu akşam üstü çıkıyor.

canon s3 ün video çekimleri ve optik zum olayı mümemmel diyorlar kullananlar
    http://forum.donanimhaber.com/m_7205967/tm.htm

Ama s2 için çok duyduğum eleştiri bunun için de var noise ( bulanıklık,kumlanma) olayı özellikle iç mekan çekimlerinde kendini belli ediyormuş canon 610 kullanıcıları s3 ün renk kalitesini 610 dah daha kötü buluyor

bu durumda s3 e alternatif tavsiye edebilecek arkadaş var mı ? aynı katogoride arıyorum
    yani 12x optik zom
    çok iyi 30 kare/sn video çekimi
    en az 70 mm çapında mercek
    0 cm makro
    ve 6 megapixel yada üzeri çözünürlük
    diğer markaların benzer modelleri ile ilgii bilgisi olan arkadaşların katkıları için şimdiden teşekkürler

herkese saygılar

• bende canon s3 ıs almayı düşünüyorum
    arkadaşım önce taylanda uğrayıp ordan bir hafta kadar Endonezya da kalacak bulabilirse ordan getirecek
    mühendis arkdaşım yola bu akşam üstü çıkıyor.

canon s3 ün video çekimleri ve optik zum olayı mümemmel diyorlar kullananlar
    http://forum.donanimhaber.com/m_7205967/tm.htm

--------------------------------------------------------------------------------

bende eski bir G3 çü olarak S3 ümü 2 -3 hafta önce aldım elinize aldığınızda kalitesini zaten anlıyosunuz fotoğraflar gerçekten çok kaliteli örnek foto koymama gerek yok sanıyorum nette birsürü mevcut zaten sonra oldukça hızlı G3 yanında at arabası gibi kalıyor zoom olayı çok güzel ama benim için en önemli olan yanı Video kalitesi gerçek DVD kalitesinde ve sterio ses te (üzerinde ciddi ciddi 2 tane mikrofon koymuşlar) gerçekten çok hoş bunlar artıları

eksilerine gelince TR de ben 1100 YTL gibi bir fiyattan aldım çok pahalı kapalı ortamlarda noise olayı can sıkıyo özellikle iso 800 olayı tamamiyle göz boyama ben 400 de çektiklerimden bile memnun değilim benim için çok önemli bir kriter olan renk gerçekliğinde ise 10 üzerinden 6 alabildi ben daha iyisini beklerdim ayarını tutturmak için 10 kere pc de renklere bakıp çıkarıp taktım

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ama s2 için çok duyduğum eleştiri bunun için de var noise ( bulanıklık,kumlanma) olayı özellikle iç mekan çekimlerinde kendini belli ediyormuş canon 610 kullanıcıları s3 ün renk kalitesini 610 dah daha kötü buluyor

bu durumda s3 e alternatif tavsiye edebilecek arkadaş var mı ? aynı katogoride arıyorum
    yani 12x optik zom
    çok iyi 30 kare/sn video çekimi
    en az 70 mm çapında mercek
    0 cm makro
    ve 6 megapixel yada üzeri çözünürlük
    diğer markaların benzer modelleri ile ilgii bilgisi olan arkadaşların katkıları için şimdiden teşekkürler

herkese saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jethoca -- 24 Temmuz 2006; 10:10:04 >

• işte arkadaşlar bu konunun başında tek bir en iyi yoktur bir sürü model var deniyordu ve gerçekten çok haklı bir ifade

canon s3 ıs modeli optik zom geniş mercek ve 0 cm süper makrosu sayesinde çok iyi gelmişti bana ama 2.5 inç ekran , 7.2 mp çözünürlük ve 12x optik zom ile sony h5 modelide bir tarafa bırakılamıyor
    işte bu durum nedeni ile maalesef bu akşam 21 3o uçağı ile Taylanda gidecek arkadaşıma verdiğim S3 sparişini iptal ettirdim. 600-650 ye bulursa birtane s3 bana alıp getirecekti. iyimi yaptım kötü mü yaptım bilemiyorum.
    bu karar değiştirmemde sony h5 kadar canon s3 ıs nin iç mekan çekimlerinde ki noise olayıda etkili oldu.

ABD'den başak bir tanıdık posta ile gönderecek. ama önce marka ve modeli seçmeliyim.

şimdi konunun başlığı benim acil derdim oldu tesadüfen

arkadaşlar bu grupta( yüksek zoomlu) canon sony ve diğerleri içinde en iyisi hangisi sadece topik devam etsin diye değil benim acil kararvermem gerekiyor.

yardımlar için şimdiden teşekürler herkese saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jethoca -- 24 Temmuz 2006; 16:57:17 >

• selamlar,

noise olayını biliyorsun zaten.. geriye sadece hangi makineye ısınabildiğin kalıyor.. en yakın bir mağazaya gidip, bahsi geçen iki cihazı da eline alıp, hangisi hoşuna gidiyorsa onu tercih et bence.. bu arada minik bir düzeltme; H5'in ekranı 3".. 2,5 değil..
  • quote:

Orjinalden alıntı: arsenik

selamlar,

noise olayını biliyorsun zaten.. geriye sadece hangi makineye ısınabildiğin kalıyor.. en yakın bir mağazaya gidip, bahsi geçen iki cihazı da eline alıp, hangisi hoşuna gidiyorsa onu tercih et bence.. bu arada minik bir düzeltme; H5'in ekranı 3".. 2,5 değil..

evet üç gündür yaptığım incelemelri bitiridim. önce inceleme yaptığım linkleri aşağıya yazayım . ardından da sizin yazdıklarınıza cevap vereyim.

--------------------------------------------------------------------------------------
    http://www.letsgodigital.org/tr/camera/specification/1229/show.html

http://www.diginorm.com.tr/testler/yapisal.asp?id=60
    http://www.streetprices.com/Electronics/Digital_Cameras/6.0_Megapixels/SP8200745.html?query=canon+s3+IS

sony H5 ve Canon S3 ü beraber inceleyen bir site daha vardı fotoları ile birlikte. ama sanırım şimdi bulacağım

http://forum.donanimhaber.com/m_8242964/tm.htm

http://www.dpreview.com/reviews/specs/Sony/sony_dsch5.asp

iki makineyi de fotoğraflarla değerlendiren linki şimdi buldum

http://babelfish.altavista.com/babelfish/trurl_pagecontent?lp=ru_en&trurl=http%3a%2f%2fwww.videozona.ru%2fphoto_tests%2fReviews%2fCanonS3IS%2fCanonS3_page01.asp

-------------------------------------------------------------------------------------

TÜM BU İNCEELEMELERİN YANINDA DÖNER MERCEK, IS ÖZELLİĞİ( GÖRÜNTÜ SABİTLEME) AYRICA SONY DE OLMAYAN 0 CM DEN SÜPER MAKRO ÇEKİMİ ÖZELLİĞİ VE SON OLARAK BANDIRMA DAKİ FOTOĞRAFÇI VAROL DAKİ UZMAN ABİ İLE YAPTIĞIMIZ UZUN SÖYLEŞİ SONUNDA KARARIM CANON ÇIKTI. Bandırma ve Balıkersir'in ünlü fotoğrafçısı Varol Fotoğrafçılığın sahiplerinden Abdullah Abi yaptığımız konuşmada sony kendini çok geliştirdi ama yine de Canon ve Nikoa yetişemedi. dedi.
    Çok eleştirilen noise olayında sony h5 te durumun daha kötü olduüunu söyledi.

H5 in ekranı ile ilgili internette her yerde 3 inç yazıyor bu doğru ama ben 2.5 inç lik bilgiyi sony nin kendisinden aldım
    elimde sony fiyat listesi ve sony ürün tanıtım katoloğu var ve orda sony h5 için bilgilieri aynen şöyle.
    7.2 mp. 12 optik zum.2.5" LCD ekranlı, optik resim sabitleyicili,ÇarlZeiss Vario -Tessar mercekli ve LCS-HA çanta hediyeli

Herkese saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jethoca -- 27 Temmuz 2006; 7:34:45 >

• dediğim gibi, hangisini alırsanız alın pişman olmazsınız bence.. ikiside güzel makineler.. bu arada büyük yazmanıza gerek yok, küçük yazılarıda okuyabiliyoruz çok şükür
  • Kamerada Sony fotograf makinasında Canon bence
  • quote:

Orjinalden alıntı: reddex

Kamerada Sony fotograf makinasında Canon bence

her başlığın altına aynı şeyi yazıp duruyorsun, acaba hiç sony yada canon'un oldumu?
  • SANANE OLDU VEYA OLMADI!
    quote:

Orjinalden alıntı: MrKutlu

quote:

her başlığın altına aynı şeyi yazıp duruyorsun, acaba hiç sony yada canon'un oldumu?
  • Asıl SANANE, ADAMIN avukatımısın,
    Nerden duyduysa sony le canon'un sensör üreticisi olduğunu öğrenmiş
    her başlığa aynı şeyi copy-paste yapıp duruyor.

quote:

Orjinalden alıntı: _Vorladung

SANANE OLDU VEYA OLMADI!
    quote:

Orjinalden alıntı: MrKutlu

quote:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrKutlu -- 28 Temmuz 2006; 3:09:49 >

• O zaman böyle de..
    Küçümsermiş gibi yok oldumu olmadı mı yakışmıyo..
    Nerden biliyosun de olsun bitsin.
  • mrkutlu, boşver arkadaşım bea.. strese gerek yok..
  • KIYMETLİ ARKADAŞLAR sadece bir iki marka yada model değilde okuyucular hem marka karekterlerini ve hem de iyi ve kötü modelleri daha net görebilsinler dijital makine kullanıcıları ellerindeki markaları iyi ve kötü yönü ile söylesin ve ortaya çıkan tartışmalar ile satın alınabilecek marka ve modeller toplu olarak görülebilsin diye bu başlığı açtım.

Ancak hem benim iyi bir giriş sayfası başlatmadığımdan ve hem de arkaşların katkı yapmak şu şu makrkalar yada modeller renkler ,netlik teknik özellikler yönünden iyi yada kötü demek yerine ya bana ne gereksiz başlık şeklindeki eleiştiriler ya da birbirleri ile tartışmalar nedeni ile istediğim gibi gitmiyor.

TEKRAR EDİYORUM AMAÇ MAKİNELERİ TOPLU DEĞERLENDİRMEK

HERKESE SAYGILAR
  • ARKADAŞLAR PANASONİK VE SAMSUNG FOTOĞRAF MAKİNELERİNİN KALİTELİERNİ NASIL BULUYORSUNUZ

FORUMDA BAYAĞI BİR KULLANICILARI VAR GİBİ GÖRÜNÜYOR
    http://forum.donanimhaber.com/m_8061305/tm.htm

http://forum.donanimhaber.com/m_8749929/tm.htm

http://forum.donanimhaber.com/m_6478069/tm.htm

BENİM GÖRÜŞTÜĞÜM YALÇINLAR FOTO (BURSA) KESİNLİKLE CANON NİKON VE SONY NİN GERİSİNDE KALIR DEDİ BU KONUDA SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ NELER

HERKESE SAYGILAR

• Garip bi kano konu olmuş... ben yeni iştirakk ettim...
    farklı markaların modelleri arasında karşılaştırma yapılabilir... ama markalar arasında karşılaştırma yapmak bence mümkün diil...
    buna karşılık HP de dahil olmak üzere bi markaya topyekün "kötü" demek cok dogru diil... yada X marka, Z markanın gerisinde kalır gibi bişey demek çok yanlış... yani Bursadaki yalçınlarda hafif yollu halt etmiş...
  • quote:

Orjinalden alıntı: atoprak

Garip bi kano konu olmuş... ben yeni iştirakk ettim...
    farklı markaların modelleri arasında karşılaştırma yapılabilir... ama markalar arasında karşılaştırma yapmak bence mümkün diil...
    buna karşılık HP de dahil olmak üzere bi markaya topyekün "kötü" demek cok dogru diil... yada X marka, Z markanın gerisinde kalır gibi bişey demek çok yanlış... yani Bursadaki yalçınlarda hafif yollu halt etmiş...

her markanın 3,4,5,6,7,8 mp çözünürlükte makineleri var ama kaliteleri farklı farklı demekki markalar arsında bir kıyaslama yapmak mümkün.

hp yi topyökün karalamıyorum. dijital fotoğraf işinde hp makinelerin kalitesini olumsuz buluyorum ( tabi bu kendi görüşüm) hocam neye göre kalitesiz dersen çekilen fotoğrafın alınan baskısına göre kaliteli değil.

beyaz eşyada ve diğer pek çok üründe olduğu gibi dijital fotoğrafçılıkta da çok kaliteliler, orta kaliteliler ve kalitesizler mutlaka var

herkese saygılar

• arkadaşlar fujifilmlerin performansı nasıl bizim birkaç arkadaşta var ama pek memnun değiller.

ben pek inceleyemedim bu markanın modellerini bilgisi olan var mı?

herkese saygılar
  • Ya arkadaşlar ABD den Casio Exilim EX-Z60 almak üzereyim.. Ama kimse Casio hakkında yorum yapmamış, internette memnun olduklarını yazmış kullananlar ama örnek fotolara baktım cep telefonundan çekilmiş gibi, pek sevmedim. Ne diyosunuz bu konuda?

Düzeltme: Şimdi listemde olan Sony, Nikon vb. markaların örnek fotolarına da baktım, sanırım çok büyük baktığımdan dolayı öyle olmuş. Fotoğrafları monitöre fitlediğim zaman ayna gibi oluyolar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blacksilence -- 20 Eylül 2006; 20:02:29 >
  • canon s3 tavsiye ederim
  • CANON S3 IS Yİ KISMETSE BİR TANIDIK ARALIK AYINDA ABD DEN GETİRECEK

HERKESE SAYGILAR
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.