Şimdi Ara

Canon, Nikon, Sony, Olympus,Fujifilm.vb . Markalara Toplu Bakış (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
0
Favori
16.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: jethoca

quote:

Orjinalden alıntı: gogge

Çok teşşekkür ederim. Benim Amerikada tanıdığım yok. Yurt dışındaki tüm tanıdıklarım Avrupada. Ama Amerikadan shiping yoluyla alabilirsem çok uygun olur herhalde. Link için de teşekkürler. İnecelemedeyim. Herkese iyi bayramlar...

Ebay vasıtası ile de bayramlarda gümrüksüz alabilirsin onun için de bir link veriyim. sen incelersin

http://forum.donanimhaber.com/m_9545962/tm.htm

herkese saygılar

Dostumuz haklı, şimdi tam zamanı, Kasım-Aralık iki ay 300€ (360$) limitinde sorunsuz getirtebilirsiniz, benim dediğim Ebay fiyatında nakliye dahil olduğu gibi yanında 1 Gb hafıza kartı, tripod, çanta gibi hediyeler de oluyor, US dışına gönderecek site bulmanız çok zor, en iyisi gene Ebay, binlerce feedback sahibi bir satıcı seçerseniz problem yaşamazsınız, bulamazsanız haber verin, benim daha önceden alışveriş ettiğim birkaç favori satıcım var.

Sağlıcakla,

• Mesela şu adrese bir göz atın, daha önce iki kez alışveriş etmiştim problemsiz,http://cgi.ebay.de/Canon-Powershot-S3-IS-Battery-2Gifts-AAS1_W0QQitemZ180041137633QQihZ008QQcategoryZ26073QQcmdZViewItem

Nakliye dahil 390-400$ civarında mal olur size, satıcıya mesaj atarak faturanın herşey dahil 300€ yu geçmemesini isteyebilirsiniz, kabul ederlerse bir sorun çıkmaz.

Sağlıcakla,
  • Arkadaşlar markaların toplu değerlendirmelerinde kişisel olarak Samsung u da dijital fotoğraf makinelerinde başarısız markalar listeme ekliyorum( kişisel görüş olarak ) dijimax 500 ve 600 ile çekilen foto baskıları gerçekten hayal kırıklığı makinenin flaşı çok yetersiz ve beğenmediğim hp den bile kalitesiz sonuçlar

herkese saygılar
  • JETHOCA SENİN GİBİ BİRİNDEN BÖYLE BİR ŞEY BEKLEMEZDİM HAYAL KIRIKLIĞI OLDU BENİM İÇİN.YOK CANONLA NIKON BU IŞTE EN İYİSİYMİŞ.DOSTUM BİRKERE BU 2 MARKANIN FOTOĞRAFTAN GELMELERİ DİJİTALE HEMEN YADSINACAK BİŞEY DEĞİLDİR.BİRİLERİ ANALOGTAN(MEKANİK) DİĞERLERİ İSE ELEKTRONİKTEN(DİJİTAL) GELEN FİRMALAR.2 TARAFINDA EKSİK YANLARI VAR.ONDAN DEMİ CANONLA NIKON EISA,TIPA DA BÜTÜN ÖDÜLLERİ TOPLAYAMIYOR.GEREKSİZ BİR TOPİK OLMUŞ.Bİ DE HER MARKANIN İYİ MODELİ VAR KÖTÜ MODELİ VAR GENELLEME YAPMAK DOĞRU OLMAZ.BİLİNEN MARKALARI SÖYLEMEKDE

• quote:

Orjinalden alıntı: yavkaysaw

JETHOCA SENİN GİBİ BİRİNDEN BÖYLE BİR ŞEY BEKLEMEZDİM HAYAL KIRIKLIĞI OLDU BENİM İÇİN.YOK CANONLA NIKON BU IŞTE EN İYİSİYMİŞ.DOSTUM BİRKERE BU 2 MARKANIN FOTOĞRAFTAN GELMELERİ DİJİTALE HEMEN YADSINACAK BİŞEY DEĞİLDİR.BİRİLERİ ANALOGTAN(MEKANİK) DİĞERLERİ İSE ELEKTRONİKTEN(DİJİTAL) GELEN FİRMALAR.2 TARAFINDA EKSİK YANLARI VAR.ONDAN DEMİ CANONLA NIKON EISA,TIPA DA BÜTÜN ÖDÜLLERİ TOPLAYAMIYOR.GEREKSİZ BİR TOPİK OLMUŞ.Bİ DE HER MARKANIN İYİ MODELİ VAR KÖTÜ MODELİ VAR GENELLEME YAPMAK DOĞRU OLMAZ.BİLİNEN MARKALARI SÖYLEMEKDE

kıymetli dostum bence hayal kırıklığın boşuna.

Dijital fotoğraf makinesi satın alma yani çıkan moelleri inceleme ve bu konuda gündemi takip etme yönünden gerçekten ilgili birisiyim bizzat kendi satın aldığım makine sahısı 12 adettir.

gelelim eleştirilerine
    inan piyasadaki genellemelere göre hreket etmiyor yorum yazmıyorum.
    Ben şunları yapıyorum
    1- Varol ( Bandırma) yalçınlar ( Bursa) Beler Teknoloji( İnegöl) olmak üzee fotoğrafçılık yapan firmalarla bilgi alışvrişi yapıyorum.

2-Kodak, hp, sony , canon, samsung, olympus , nikon, pretec, vb makrkalarını bizzat inceleyerek fotoğraf çıktılarına bakıyrum.

3- bir makine çok yönden değerlendiriliebilir . İşte ekran genişliği vb ama ben temel değerlendirmeyi çekilen fotoların netlik renk canlılığı ve gerçekçilik yönelerine göre yorum yapıyorum.

BENCE ELEŞTİRİ YAPANLAR GENELLEMELERDEN KURTULAMIYOR
    NEDİR BU GENELLEMELER DERSEN
    1- Her markanın kaliteli modellleri var
    2- iki markayı biribiriyle kıyaslamak yanlış
    3- neye göre kaliteli ,kalitesiz vb.

herkese saygılar

• quote:

quote:

JETHOCA SENİN GİBİ BİRİNDEN BÖYLE BİR ŞEY BEKLEMEZDİM HAYAL KIRIKLIĞI OLDU BENİM İÇİN.YOK CANONLA NIKON BU IŞTE EN İYİSİYMİŞ.DOSTUM BİRKERE BU 2 MARKANIN FOTOĞRAFTAN GELMELERİ DİJİTALE HEMEN YADSINACAK BİŞEY DEĞİLDİR.BİRİLERİ ANALOGTAN(MEKANİK) DİĞERLERİ İSE ELEKTRONİKTEN(DİJİTAL) GELEN FİRMALAR.2 TARAFINDA EKSİK YANLARI VAR.ONDAN DEMİ CANONLA NIKON EISA,TIPA DA BÜTÜN ÖDÜLLERİ TOPLAYAMIYOR.GEREKSİZ BİR TOPİK OLMUŞ.Bİ DE HER MARKANIN İYİ MODELİ VAR KÖTÜ MODELİ VAR GENELLEME YAPMAK DOĞRU OLMAZ.BİLİNEN MARKALARI SÖYLEMEKDE

kıymetli dostum bence hayal kırıklığın boşuna.

Dijital fotoğraf makinesi satın alma yani çıkan moelleri inceleme ve bu konuda gündemi takip etme yönünden gerçekten ilgili birisiyim bizzat kendi satın aldığım makine sahısı 12 adettir.

gelelim eleştirilerine
    inan piyasadaki genellemelere göre hreket etmiyor yorum yazmıyorum.
    Ben şunları yapıyorum
    1- Varol ( Bandırma) yalçınlar ( Bursa) Beler Teknoloji( İnegöl) olmak üzee fotoğrafçılık yapan firmalarla bilgi alışvrişi yapıyorum.

2-Kodak, hp, sony , canon, samsung, olympus , nikon, pretec, vb makrkalarını bizzat inceleyerek fotoğraf çıktılarına bakıyrum.

3- bir makine çok yönden değerlendiriliebilir . İşte ekran genişliği vb ama ben temel değerlendirmeyi çekilen fotoların netlik renk canlılığı ve gerçekçilik yönelerine göre yorum yapıyorum.

BENCE ELEŞTİRİ YAPANLAR GENELLEMELERDEN KURTULAMIYOR
    NEDİR BU GENELLEMELER DERSEN
    1- Her markanın kaliteli modellleri var
    2- iki markayı biribiriyle kıyaslamak yanlış
    3- neye göre kaliteli ,kalitesiz vb.

herkese saygılar

+1

• o zaman açıklarmısn neden tipa ve eisa da dediğin markalar beklenilen kadar ödül toplayamıyor?????????
  • Bence çok doğru bir yaklaşım. Bunun yanında bu tartışmayı ikiye ayırmak lazım, o da kompakt makinelerle DSLR makinelerini ayrı değerlendirmek. Mesela kompakt için söylenen Canon ve Nikon. Ama Canon ve Nikon kompakt makinelerini kendileri üretmiyor. Kim üretiyor biliyor musunuz? SANYO. Sanyo ayrıca Olympus, Samsung, pentax gibi belli başlı markalarında üretimini yapıyor. Elektronik dünyası artık eskisi gibi değil. Markalar çok içiçe. Mesela LG plazma ve Philips plazma aynı fabrikada aynı üretim bantında üretiliyor.
    Bence forumda marka goygoyculuğu dışında ürün ve model karşılaştırılması ve tartışılması gerekiyor.

quote:

Orjinalden alıntı: ckul

marka bağımlısı olmamak lazım biliçli tüketici olmak lazım.
  • Jethoca çok yanlış bir değerlendirme. Bu iki üründe 300 YTL altına satılıyor. Bu fiyat bazında beklediğin performansta kaç cihaz bulabiliyorsun? Bence Samsung kalite fiyat ve performans olarak çok iyi.
    Ama lütfen bu cihazları Canon IXUS'larla 800 YTL'lik cihazlarla karşılaştırma.
    quote:

Arkadaşlar markaların toplu değerlendirmelerinde kişisel olarak Samsung u da dijital fotoğraf makinelerinde başarısız markalar listeme ekliyorum( kişisel görüş olarak ) dijimax 500 ve 600 ile çekilen foto baskıları gerçekten hayal kırıklığı makinenin flaşı çok yetersiz ve beğenmediğim hp den bile kalitesiz sonuçlar

herkese saygılar
  • quote:

İşte bu iki yönü birleştiren en iyi marka Sony. N2 aldım mükemmel bir alet olmuş bence.

• quote:

Orjinalden alıntı: goldenstar

Jethoca çok yanlış bir değerlendirme. Bu iki üründe 300 YTL altına satılıyor. Bu fiyat bazında beklediğin performansta kaç cihaz bulabiliyorsun? Bence Samsung kalite fiyat ve performans olarak çok iyi.
    Ama lütfen bu cihazları Canon IXUS'larla 800 YTL'lik cihazlarla karşılaştırma.
    quote:

Arkadaşlar markaların toplu değerlendirmelerinde kişisel olarak Samsung u da dijital fotoğraf makinelerinde başarısız markalar listeme ekliyorum( kişisel görüş olarak ) dijimax 500 ve 600 ile çekilen foto baskıları gerçekten hayal kırıklığı makinenin flaşı çok yetersiz ve beğenmediğim hp den bile kalitesiz sonuçlar

herkese saygılar

canon A 530 un fiyatı da 350 ytl hem de taksitle

saygılarımla

• Her markanın iyi modelleri var.
    Canon 400d, 20D, 30D, 1DsM. Kompaktlarda A500 ve A600 serisi
    Nikon D50, D80-100-200, D2X (D70 de çok kaliteli ama noise fazla, D40'ı tutmadım geriye doğru bir model). Kompaktları manuel değil.
    Sony R1 (A100'ü beğenmedim, çok fazla noise var)
    Olympus E500-E300 (sensörden kaybediyor bana göre), eski 8080 modeli saygıdeğer bir cihazdı.
    Fuji F30 (muhteşem kompakt), S3Pro

Bunların dışında unutulan Pentax var. K100D çok iyi bir model.
  • quote:

Orjinalden alıntı: coxackie

Her markanın iyi modelleri var.
    Nikon D50, D80-100-200, D2X (D70 de çok kaliteli ama noise fazla, D40'ı tutmadım geriye doğru bir model). Kompaktları manuel değil.
    Olympus E500-E300 (sensörden kaybediyor bana göre), eski 8080 modeli saygıdeğer bir cihazdı.

verdiğin bilgiler için teşekürler

10X ve daha yüksek zoomlu modeller içinde hagilerini önerirsin

vereceğin bilgiler için şimdiden teşekkürler
  • Önemli değil dostum. Bilgi paylaşmak içindir. Bu arada yazdıklarım kendi fikirlerimdir, hiçbir makinayı iyi ya da kötü yapmaz.

10x optik zoom dediğine göre SLR Like almak istiyorsun, yanlış anlamadıysam. Bu durumda tavsiye edeceğim model, yukarıdaki listeye dahil etmeyi unuttuğum, Fuji S6000 (S6500) olur. Fujinin yeni nesil sensörü kullanılmış, bu forumlarda da açılmış bir konu var. SLR like modeller içinde (Sony R1 hariç) şu ana kadarki en başarılı cihaz gibi görünüyor.

Bu makina hakkında @Alehar daha ayrıntılı bilgi verebilir.

quote:

quote:

• quote:

Önemli değil dostum. Bilgi paylaşmak içindir. Bu arada yazdıklarım kendi fikirlerimdir, hiçbir makinayı iyi ya da kötü yapmaz.

10x optik zoom dediğine göre SLR Like almak istiyorsun, yanlış anlamadıysam. Bu durumda tavsiye edeceğim model, yukarıdaki listeye dahil etmeyi unuttuğum, Fuji S6000 (S6500) olur. Fujinin yeni nesil sensörü kullanılmış, bu forumlarda da açılmış bir konu var. SLR like modeller içinde (Sony R1 hariç) şu ana kadarki en başarılı cihaz gibi görünüyor.

Bu makina hakkında @Alehar daha ayrıntılı bilgi verebilir.

quote:

quote:

@coxackie,
    Mest oluyorum Senin yazılarada haa insan sanki Bi tek nik Servis elemanıyla konuşuyormuş gibi oluyor Hocam

• saıyn mrkutlu lütfen bilmediğin meslekler hakkında yorum yapma.biz 6 yıl üniversite eğitimi alıp, 4-6 yıl doktora eğitimi alan insanlara tıp doktoru diyoruz.bırakta senden çok şey bilsinler
  • kusura bakmayın geç farkettim onca konu arasında benim aradığım topiği.Markaların çeşitli özellikleri var ama benim için öncelikli kriterler de var.Konuyu açan Jethocaya teşekkürler.Çeşitli teknik bilgilerin çok faydasını görmekle birlikte benim aradığım;
    1-makro çekimi iyi 1-5 cm
    2-gece çekimi olan
    3-titreşim özelliği
    4-manuel ayarları olan
    5-30 dk.video çekimi olan 30 fps
    6-iso 800 olan
    7-Türkçe menü olan
    bir makina arıyorum.Bulursam herkese ilan edeceğim.saygılar.
  • valla arkadaşlar birbirinizi suçlayıp kötülemekten topic'e adam akıllı bir yorum eklememişsiniz. Ciddi fikri olanlara ve düzgün cevap vereceklere bir sorum olacaktı. Çok çabuk bir şekilde karar vermem gerekiyor ve 3 makina arasında kaldım.

1-Canon 400D
    2-Sony R1
    3-Canon G7(digic 3 işlemci diyor bu yüzden bunuda araya kattım).

ciddi yorum yapacak arkadaşlarım varsa yorumlarınızı acil bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
  • Ben Canon 400d derim
  • Kıymetli arkadaşlar merhabalar

10'dan fazla canon fotoğraf makinesi ( A 400, A 80, A 70, A 510, 520 gibi) almış ve kullanmış birisi olarak son dönemde karşılaştığım şaşırtıcı gelişmeleri sizinle paylaşmak isitiyorum.

Yukardasöyledğim modeller özellikle amatör sınıf için oldukça başarılı idi ve alan arkadaşlar çok memnundu.

Geçen gün hadi eşimede bir makine alalım dedik . ucuz yollu olsn diye Canon A 420 yi seçtik kağıtüzerinde herşeyiyle benim ilk dijital makinem olan A 400 den daha iyi

Makineyi alığ bir kullanmaya başladım tam bir hayal kırılığı

Kalite berbat

Sonra A 540 ta da durum aynı

Yani canon amaör sınıfta kalite bırakmış.

İnanılır gibi değil yeni modelleri çok kalitesiz.

Arkadaşlar aldığım son iki makine Nikon L6 oldu

herkese saygılar
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.