Şimdi Ara

Canon, Nikon, Sony, Olympus,Fujifilm.vb . Markalara Toplu Bakış (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
0
Favori
16.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • AMator çekimler için nikon şahane ama pro lar için kesinlike canon
  • ben de tam tersi bir fikre sahiptim

yani profeyonellerde nikonun üstüne yok ki bizim fotoğrafçı nikonları kullanıyor gazetecilerde ve doktor arkadaşlarda da heğpp onları görüyorum

ama amatörlerde canon çok iyi

herkese saygılar
  • arkadaşlar başlığı değiştirdim. amaç en iyiyi ararken merkaları toplu olarak görebilmek

herkese saygılar
  • Arkadaşlar topiğin başındaki mesajlarda tepki çeken en iyisi hangisi ifadesini başlıktan kaldırarak topiğin konusunu biraz değiştiriyoruz.

Amaç yeni dijital makine alacaklar için ve herkese için aslında markalara toplu bir bakış.

herkese saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jethoca -- 2 Ekim 2006; 9:11:47 >
  • Arkadaşlar kodak kullanıcılarına soruyorum. Kodak amatör modellerin renk ve görünt kalitesi nasıl?

herkese saygılar
  • Kodak lar genelde ortalama makinalar dir fiyat bakimindan dengi urunlerden one cikan bir ozellik barindirmazlar zaten , yalniz kodak makinalarda renkler biraz sariya kaciyor gibi geliyor bana bir cok kodak ile cekilmis fotograf gordum bence biraz sari....... renkleri enguzel yansitan makinalar amator sinif icin konika-minolta ve sony markali urunler oluyor ...... slr makinalarda canon un orta modelleri cok iyiler mesela 30d ve 20d ama kit lensleri pek iyi degil ayrintiyi yakalamakta basarili degiller ; nikonlar bence d200 den alt modellerin hepsi hobi-doga fotografcilari icin uretilmis makinalar ve kit lensleri bayagi kaliteli ve keskin fotolar cekiyor ; olympus un slr modelleride cok basarili urunler ben renk tonlarini canon dan daha basarili buluyorum ve pek cok profesyonel govdede olan ozelligi barindiriyorlar sadece tek eksi yonu vizorun biraz kucuk olmasi ayrica olympuslerin lensleri ortalamanin ustu bir kaliteye sahiptir kit lensi buna dahil ; birde pentax lar sahnede zamaninda filmli slr makinalarda govde saglamligiya un yapmisti dijitalde ise DS serisi ile k100d cok basarili urunler diger modellerin AF netleme suresi biraz uzun , parlak ve genis bir vizore sahip oldugundan cekim yapmak cok rahat ustelik sd-card ve kalem pil kullanmasi aksesuar temini konusunda diger markalara gore daha esnek , birde pentax in modelleri toz ve yagmura dayanikli olarak uretiliyorlar...

pentax ve nikon urunlerinde sony ccd kullandiklari icin renk tonlamalari birbirine yakin olympus kodak ccd kullandigi icin wb ayariniz auto veya 5500 kelvin ise biraz sariya bakan fotolar uretiyor fakat wb yi 5000 kelvin yaparsaniz ideal renk tonlari elde ediyorsunuz.

• Ben bu meseleye son noktayı koymak istiyorum müsadenizle. Bence "en iyi makine en agir ceken makinedir". Yani önce ağırlığına bakmalısınız. Yukarıdaki nikon gibi ağırsa mesela (830 gr.) en iyi malzeme kullanılmış ve malzemeden çalınmamış demektir. Gramajı düşükse şüphelenmeniz gerekir. Teyp-pikap-müzik seti, televizyon vb.de de aynı durum geçerlidir. Bana güvenin...
  • şimdi piyasa da ağır ama kailetsiz makine yok mudur bu durumda

herkese saygılar
  • kodaklar hakkinda bende birsey soyleyeyim,kullandigim diger belli basli modellerin hepsine gore netlemede cok daha yavas ve basarisiz kaliyorlar,ayrica cogu modelde ayni alana fazla resim depolamak icin yuksek sikistirma kullaniyor ve buda butun detaylari kaybediyor.Tabii normal kullanimda pek farketmesede ileri kullanimda insani uzuyor.

ayrica biraz fazla genel bir tespitte olsa gercektende agir makineler cogu zaman daha kaliteli olur,bu kullanilan malzeme ilede dogru orantili tabi,mesela nikonun agir makine yapma sebeplerinden bir tanesi kullanici profili,cogu bu isten para kazanan profesyonel insanlara yonelik makina yaptigi icin hem cok dengeli ve oturakli makina yapar hemde body tasarimi karizmatiktir.
    yani ozellikle bilinen markalar icin agir makinalar daha iyidir demek mumkun (kesin bir durum yok)
    tabii umarim ucuz markalar bunu dusunup ici bos hafif plastik makinelerinin icine kum doldurup satmazlar agir olsun diye.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cepagent

kodaklar hakkinda bende birsey soyleyeyim,kullandigim diger belli basli modellerin hepsine gore netlemede cok daha yavas ve basarisiz kaliyorlar,ayrica cogu modelde ayni alana fazla resim depolamak icin yuksek sikistirma kullaniyor ve buda butun detaylari kaybediyor.Tabii normal kullanimda pek farketmesede ileri kullanimda insani uzuyor.

ayrica biraz fazla genel bir tespitte olsa gercektende agir makineler cogu zaman daha kaliteli olur,bu kullanilan malzeme ilede dogru orantili tabi,mesela nikonun agir makine yapma sebeplerinden bir tanesi kullanici profili,cogu bu isten para kazanan profesyonel insanlara yonelik makina yaptigi icin hem cok dengeli ve oturakli makina yapar hemde body tasarimi karizmatiktir.
    yani ozellikle bilinen markalar icin agir makinalar daha iyidir demek mumkun (kesin bir durum yok)
    tabii umarim ucuz markalar bunu dusunup ici bos hafif plastik makinelerinin icine kum doldurup satmazlar agir olsun diye.

KOdak ile Hp dijital makine işinde çuvalladı diyorum millet bana ( forumdakiler kızıyorlar) neden tümüne birden kötü diyorsun diye. canon, nikon, sony önde gitmiyor mu sizce de bu dijital fot da ?

herkese saygılar

• arkadaşlar Kadir geceniz mübarek olsun
  • Bakın Sony a-100 ile D-80 Arasında kalan biri için yaptığım genel değerlendirme:

--------------------------Sonuçta Genel Olarak Markalara Baktığmızda: (bunlar tamamen kişesel kanaatimdir)------------------------------

Sony ucuz bir body yi uygun bir kit lensle(18-70) ile sunuyor. Lakin ihtiyaçlar arttıkça daha iyi lensleri farklı çeşitleriyle uygun fiyatlara sunması uzun zaman alcak. Bunu beklemek saçma geliyor. Sanki Trial version bir yazılım a para vermek gibi (Lütfen Sony A100 Kullanan arkadaşlar alınmasın- makina gerçekten güzel fakat - şU anki verimliliği sınırlı).-Dezavantaj olarak ayrıca Sony makinalar Göve içi AF MOtoru barındırır bu yüzden AF hızı Nikon Canon da yavaştır. Dahası Canon Nikon için; sİGMA HSM dediğimiz hypersonic motrlu lensler yaprken; aynı lenslerin Minolta ve sony modellerinde bu özelliği kullanamamaktadır.Yani aynı para verip daha kötü bir lens alıcaksınız.

Pazarda Pentax Olympus gibi markalar da çok atatkta özellikle Pentax ları ben de Çok beğeniyorum. Özellikle vizörleri harika ve geniş.

Canon a baktığımızda şu anda Dslr ve profesyonel Dslr kullanıcıları arasında 1. numara. Tümspor fotoğrafçıları genelde Canon eos 1ds mark II + Canon un L serisi beyaz Tele lerini kullanır maçlarda dikkat edin görürsünüz. Bunu kendi lens ve sönsörlerini üretmeye borçlu. ARtı model politakası ve etc... Fakat türkiye de Canon kullanıcısı olmak aşırı zengin olmayı gerektiriyor. erkyalr ana ithalatcı fiyatları direk 2yle çarpıpı türkiye de satıyor. Mesala 500 ş dolara orta pro bir 70-210 f-4 L america da 500ş ken Türkiye de 800 Euro+kdv ye satıyor.
    Tabi Canon un noise peformansı-Üstün L serisi Optikleri vE en önemlisi Full Frame makinalrı (5D VE 1DS MARK II) tartışılmaz olarak iyi. Giriş seviyesinde pazara 300d yle girip 1000Ş altı ilk dslr yle pazarı derinden sarstılar. 350 d de çok sattı. Body plastikimsi olsa da noise performansı+ nikon un giriş seviyesine göre 2 megapixellik fark onları kullanıcı tercihlerine bağlı olarak öne geçirdi.

Nikon cephesinde, Türkiye de ve dünya da film Slr çağından beri sağlamlığıyla ve optik kaitesiyle nam salmış bir marka. Dslr kısmında Canon da geri olmalarını sensörlerini Sony den aldıklarına bakarak görebiliriz. Af hızı olarak da 40 yıılık nikon f mount u , mf objektifler bağlansın die korumuş bu da af performansını düşürmüştür. Fkat D50 ve D70 modelleriyle türkiye ve dünya da çok tutumuştur. Noise performansları oratalama olarak sony den çok iyi, renk tonları da Canon a göre de fotoğrafçınıın zevkine göre farklılık göstermektedir. Fkat Şahsen 350 d yanında Bir D70 body sinin verdiği güven ve sağlamlık hissini 2megapixelle değişmem.Ayrıca D-80 modelinde d-70 den çok daha hızlı AF geliştirilmiş ölçüm metodu. Battery Grip + kocaman bir de vizör var(bence en büyük güzellik), body si canon ve sony den büyük ve sağlamdır(giriş modellerinde) kanaatimce.

------------Sonuç OLaRAK TavsiyeM------------

Şahsen size tavsiyem bu şartlar altında eğer bütçeniz D-80 e yetmiyorsa ancak 2000 ytl lik bir sony bütçeniz varsa. D-80 almak yerine d-70s in Temiz bir ikinci elini ya da bütçeye göre sıfırını almak ve esas parayı fotoğrafta ki kaliteyi en çok etkileyen Obkejtifleri yatırmanızdır. Ha ben body anti sahke istiyorum Sony nin kit fiyatı iyi diyorsanız bana zaten o 2 lens yeter diorsanız Sony alın sizi fazlasıyla tatmin eder.
    Ama bir d-70s ya da D80 iN sunduğu sağlamlık - iyi noise performansı - grip- büyük vizör- ucuza birçok 2.ci el obketif- birçok sıfır objektif seçeniği nden mahrum kalırsınız. Ayrıca unutmayın 2, elde Nikon, Telfonlar da ki Nokia gibidir, en eskisi bile para eder, değerini korur.
    Ben bu şekilde yapıp Nikon a geçmeyi palnlıyorum. Siz mutlaka tüm makinları elinize alın, çıkardığı deklanşör sesine kadar inceleyin içinize hangisi sinerse onu alın, sonuçta makinayı burda yorum yapanlar değil siz kullanacaksınız.

Umarım bu yazının Yeni DSLR alacak arkadaşlara faydası dokunur.

İyi günler Dilerim.

• quote:

Orjinalden alıntı: alec

Bakın Sony a-100 ile D-80 Arasında kalan biri için yaptığım genel değerlendirme:

--------------------------Sonuçta Genel Olarak Markalara Baktığmızda: (bunlar tamamen kişesel kanaatimdir)------------------------------

Sony ucuz bir body yi uygun bir kit lensle(18-70) ile sunuyor. Lakin ihtiyaçlar arttıkça daha iyi lensleri farklı çeşitleriyle uygun fiyatlara sunması uzun zaman alcak. Bunu beklemek saçma geliyor. Sanki Trial version bir yazılım a para vermek gibi (Lütfen Sony A100 Kullanan arkadaşlar alınmasın- makina gerçekten güzel fakat - şU anki verimliliği sınırlı).-Dezavantaj olarak ayrıca Sony makinalar Göve içi AF MOtoru barındırır bu yüzden AF hızı Nikon Canon da yavaştır. Dahası Canon Nikon için; sİGMA HSM dediğimiz hypersonic motrlu lensler yaprken; aynı lenslerin Minolta ve sony modellerinde bu özelliği kullanamamaktadır.Yani aynı para verip daha kötü bir lens alıcaksınız.

Pazarda Pentax Olympus gibi markalar da çok atatkta özellikle Pentax ları ben de Çok beğeniyorum. Özellikle vizörleri harika ve geniş.

Canon a baktığımızda şu anda Dslr ve profesyonel Dslr kullanıcıları arasında 1. numara. Tümspor fotoğrafçıları genelde Canon eos 1ds mark II + Canon un L serisi beyaz Tele lerini kullanır maçlarda dikkat edin görürsünüz. Bunu kendi lens ve sönsörlerini üretmeye borçlu. ARtı model politakası ve etc... Fakat türkiye de Canon kullanıcısı olmak aşırı zengin olmayı gerektiriyor. erkyalr ana ithalatcı fiyatları direk 2yle çarpıpı türkiye de satıyor. Mesala 500 ş dolara orta pro bir 70-210 f-4 L america da 500ş ken Türkiye de 800 Euro+kdv ye satıyor.
    Tabi Canon un noise peformansı-Üstün L serisi Optikleri vE en önemlisi Full Frame makinalrı (5D VE 1DS MARK II) tartışılmaz olarak iyi. Giriş seviyesinde pazara 300d yle girip 1000Ş altı ilk dslr yle pazarı derinden sarstılar. 350 d de çok sattı. Body plastikimsi olsa da noise performansı+ nikon un giriş seviyesine göre 2 megapixellik fark onları kullanıcı tercihlerine bağlı olarak öne geçirdi.

Nikon cephesinde, Türkiye de ve dünya da film Slr çağından beri sağlamlığıyla ve optik kaitesiyle nam salmış bir marka. Dslr kısmında Canon da geri olmalarını sensörlerini Sony den aldıklarına bakarak görebiliriz. Af hızı olarak da 40 yıılık nikon f mount u , mf objektifler bağlansın die korumuş bu da af performansını düşürmüştür. Fkat D50 ve D70 modelleriyle türkiye ve dünya da çok tutumuştur. Noise performansları oratalama olarak sony den çok iyi, renk tonları da Canon a göre de fotoğrafçınıın zevkine göre farklılık göstermektedir. Fkat Şahsen 350 d yanında Bir D70 body sinin verdiği güven ve sağlamlık hissini 2megapixelle değişmem.Ayrıca D-80 modelinde d-70 den çok daha hızlı AF geliştirilmiş ölçüm metodu. Battery Grip + kocaman bir de vizör var(bence en büyük güzellik), body si canon ve sony den büyük ve sağlamdır(giriş modellerinde) kanaatimce.

------------Sonuç OLaRAK TavsiyeM------------

Şahsen size tavsiyem bu şartlar altında eğer bütçeniz D-80 e yetmiyorsa ancak 2000 ytl lik bir sony bütçeniz varsa. D-80 almak yerine d-70s in Temiz bir ikinci elini ya da bütçeye göre sıfırını almak ve esas parayı fotoğrafta ki kaliteyi en çok etkileyen Obkejtifleri yatırmanızdır. Ha ben body anti sahke istiyorum Sony nin kit fiyatı iyi diyorsanız bana zaten o 2 lens yeter diorsanız Sony alın sizi fazlasıyla tatmin eder.
    Ama bir d-70s ya da D80 iN sunduğu sağlamlık - iyi noise performansı - grip- büyük vizör- ucuza birçok 2.ci el obketif- birçok sıfır objektif seçeniği nden mahrum kalırsınız. Ayrıca unutmayın 2, elde Nikon, Telfonlar da ki Nokia gibidir, en eskisi bile para eder, değerini korur.
    Ben bu şekilde yapıp Nikon a geçmeyi palnlıyorum. Siz mutlaka tüm makinları elinize alın, çıkardığı deklanşör sesine kadar inceleyin içinize hangisi sinerse onu alın, sonuçta makinayı burda yorum yapanlar değil siz kullanacaksınız.

Umarım bu yazının Yeni DSLR alacak arkadaşlara faydası dokunur.

İyi günler Dilerim.

Allah razı olsun ben şahsen çok bilgilendim çok teşekkürler

• quote:

Orjinalden alıntı: jethoca

CANON S3 IS Yİ KISMETSE BİR TANIDIK ARALIK AYINDA ABD DEN GETİRECEK

HERKESE SAYGILAR

Ben de yurtdışından bu makineyi getirtmek istiyorum. Çok avantajlı mı? Merak ettim. Yaklaşık ne kadara mal oluyor. Bilgi verisen sevinirim.
  • Konudaki gözlem ve deneyimlerime dayanarak söylüyorum, profesyonel kullanımda Canon ve Nikon tartışması yapılabilir, kimi proflar Nikon'u tercih ediyorlar ama compact digital cameralarda üstünlük tartışmasız Canon Ixus serisinin olduğunda bu işi bilenler hemfikir, iki aydan fazla inceledikten sonra Canon Ixus 60 aldım, doğruymuş söylenenler...

Bayramınızın sevgi ve neşe dolu geçmesi dileklerimle.

Sağlıcakla,
  • quote:

Orjinalden alıntı: gogge

quote:

HERKESE SAYGILAR

Ben de yurtdışından bu makineyi getirtmek istiyorum. Çok avantajlı mı? Merak ettim. Yaklaşık ne kadara mal oluyor. Bilgi verisen sevinirim.

Getirecek birini ayarlayabilirseniz makine size yaklaşık 350-400 dolar arasına mal olur. Bu fiyatlar ebay fiyatları, dükkan fiyatları %15 kadar daha pahalıdır.

Herkese sevgi ve neşe dolu bayram günleri dilğiyle...

Sağlıcakla,
  • quote:

quote:

HERKESE SAYGILAR

getirtecek birisini bulursan 250 dolarak kadar ABD den bulabilirsin.

http://www.ccicameracity.com/powershots3is.html

ben bu siteden almayı düşünüyorum.

BUrda fiyat 249 dolar tabi bunun üstüne ship dediğimiz kargo ve ABD de uygulanan farklı eyaletler arasında alınan % 8 lik vergi de eklenecek. o zaman da bilemdin 300 dolar oluyor ki burdaki fiyatının üçte birisi.

getirecek birileri yoksa şu siteyi incelemeni ( topiği) tavsiye ederim
    http://forum.donanimhaber.com/m_1094003/tm.htm

herkese saygılar

• Çok teşşekkür ederim. Benim Amerikada tanıdığım yok. Yurt dışındaki tüm tanıdıklarım Avrupada. Ama Amerikadan shiping yoluyla alabilirsem çok uygun olur herhalde. Link için de teşekkürler. İnecelemedeyim. Herkese iyi bayramlar...
  • quote:

Çok teşşekkür ederim. Benim Amerikada tanıdığım yok. Yurt dışındaki tüm tanıdıklarım Avrupada. Ama Amerikadan shiping yoluyla alabilirsem çok uygun olur herhalde. Link için de teşekkürler. İnecelemedeyim. Herkese iyi bayramlar...

Ebay vasıtası ile de bayramlarda gümrüksüz alabilirsin onun için de bir link veriyim. sen incelersin

http://forum.donanimhaber.com/m_9545962/tm.htm

herkese saygılar
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.