Şimdi Ara

@@@CANON POWER. A720IS KULLANICILARI (En yeni üyemiz:CrazyShark74)46 Üye @@@ (47. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
989
Cevap
3
Favori
69.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hmm inş alabilirsem denerim kesin teşekkürler:)
  • Bu makinada manuel focus özelliği var mı acaba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: supremum

Bu makinada manuel focus özelliği var mı acaba?

evet hocam var
  • Beyler biraz fotoğraf ekleyeyim dedim...

Kelebek çekmiştim onları ekleyeyim...

@@@CANON POWER. A720IS KULLANICILARI (En yeni üyemiz:CrazyShark74)46 Üye @@@

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardicli2000 -- 5 Temmuz 2009; 23:10:40 >

• ardicli2000 fotolar çok süper acaba bizim makinemi çekti diye tereddüt ettim bunları nasıl cektin acaba uzaktan zoom yaparak makroyumu actınız acaba
  • Evet hepsi uzaktan full zoom lu çekildi. O durumda makroyu açsanız da ekbirşey değişmiyor. 50-60 cm den ancak odaklayabiliyor. Fakat 210 mm için bu yeterli oluyor. Sonuçta böyle fotolar çıkıyor meydana.
    Fakat daha sonradan yüksek ışık sıkıntısından dolayı biraz aydınlığı azalttım kontrast verdim. bir derece de gama azalttım ve bence renkler mükemmel oldu. Gerçeğe çok yaklaştı... Ve sadece birinde, sonuncusunda crop var.

Edit: İlki hariç hepsinde var galiba crop ya neyse kusura bakmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardicli2000 -- 7 Temmuz 2009; 23:45:25 >
  • bende şu uzaktan zoomla odaklanmayı bir beceremedim gitti ama dün bir kaç tane foto çektin en kısa sürede koyacağım inş.
  • bekliyorum sabırsızlıkla zaten bir sen bir de ben varız.
    olmuyor böyle ama neyse bakalım. Bir kaç gün daha buralardayım sonra beni de biraz zor bulursunuzu ama neyse bakalım hayırlısı...
  • evet doğru söylüyorsun neyse fotoları ekliyim crop felan hiç yok bazılarını wide da çektim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi y@s@r -- 9 Temmuz 2009; 19:02:34 >

• Yaşar hocam fotolar çok hoş özellikle 3. ve 4. fotolar çok hoşuma gitti.
    6. foto muazzam olacakmış ama odağın önündeki yaprak biraz kompozisyano ve işi bozmuş ama olmasa en iyisi o olumuş kanımca.
    Bu arada 3. fotoda zoomlu makro işini halletmişsin. Tebrik ederim.

Bir tane de ben ekleyeyim:

• quote:

Orjinalden alıntı: y@s@r

quote:

Orjinalden alıntı: supremum

Bu makinada manuel focus özelliği var mı acaba?

evet hocam var

Teşekkür ederim.
    A720IS almayı düşünüyordum ama ürünü satan arkadaşla bağlantı kuramadım. Sonrasında tercihimi SX100 IS yönünde kullandım.
    Nasip...

A720IS kullanıcılarına iyi paylaşımlar...
  • ardicli2000 teşekkür ederim özelikle denedim zoomdan makro çekmeyi biraz becerdik işte senin foto yine muazzam
  • Bir kaç foto daha ekleyeyim:
    Bursa Uludağ-Dombay çukuru.

Bir de sizce en güzeli hangisi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardicli2000 -- 12 Temmuz 2009; 22:36:06 >

• arkadaşlar kusura bakmayın aranıza yeni katılmayı planlıyorum bu akşam itibari ile ama ilk sayfalarda okuduğum bir şey yüzünden aklımda pürüz oluştu.

A720'nin gece çekimlerinde bir pozun çekiminden sonra flaşınh tekrar dolması için 15 sn filan gerekiyor diye yazılmış bu doğrumu acaba?mesela bir düğün gecesinde resim çekmek istesek 1 dk içinde en fazla 3-4 resimmi çekebileceğiz?

ayrıca gece çekimlerinde flaşı kullandıktan sonra resimin cihazın ekranına gelmesi kaç sn sürüyor?bu konuda tecrübelerinizi benle paylaşırsanız sevineceğim.bursa gold bilgisayarda 3 adet varmış ellerinde.558 ytl dediler.sizlerin yorumlarına göre gidip alıcam yada almayacağım...
  • Fotoğrafı çektiğin gibi gösterir ama 7-8 sn arası o da full flash da bekleme yapar.
    Bu sırada ekran kararır.Eğer flash boşken flashı açarsan odaklamaya basarsın odak yeşil olmaz flash işareti yanıp söner dolunca odak karesi yeşil olur ve fotoğraf çekersiniz.
    Biraz can sıkabiliyor alışıyorsunuz.
    Ayrıca bana göre flash yalnızca dolgu manasında kullanılabilir bu modelde o da genelde gündüz çekimlerinde gölgeli olan yüzleri aydınlatmak için. Gece düğünde 3 metre sonrası gözükmeyeceği için makina biraz yetersiz kalır sadece çekilen kişiler belirgin olur.
    Zaten çekilecek insanların toplanıp poz vermesi 10 sn en azından sürer.
    Ha ben düğün fotoğrafçılığı gibi yapacam ard arda gelenleri flashla çekeceğim derseniz o iş biraz zor olur.
    Gene de yetebilir ama kamera o yönlü değil belirteyim.
  • beyler a720 de süper makro modu var mı acaba ?
  • Gerçekten de öyle....bu flash süresini kısaltmanın bi yolu yok mu acaba yaa
  • Herkese selam, bende bu makineden almak istiyorum.
    Bu makineyi seçmemim nedeni su altı kasasının olması, sorum şu daha önce bu makineyi su altında kullanan oldu mu, olduysa kullananın deneyimleri çok faydalı olur benim için.
    En ucuz bu sitede buldum, daha önce bu siteden alışveriş yapan oldu mu ya da daha ucuz nerde bulabilirim?
    http://www.hipernex.com/Pro.aspx?CID=809&IID=102645

su altı kasasıda bu linkte:
    http://www.ugurfoto.com/shop/default.asp?part=shop&gorev=oku&id=232&cat=92&sid=190534670

• Merhabalar...

Ben henüz alamadım powershot a720 is'yi ama bir tek goldpc de buldum. Hipernex de stokda yok fotozeynepte kalmamış. Bir şekilde alacağım. Baştan sona okudum neredeyse ... çekilen fotoğrafta dikkatimi çeken bir şey var. Ukala demeyin lütfen bana uzun zamandır fotoğraf çekmememe rağmen amatör olarak senelerce fotoğraf çektim. Herkes gibi benim de alacağım çok yol var tabii... Dikkatimi çeken siteye yüklenen fotoğrafların kompozisyon açısından zayıflığı. Birçok fotoğrafta aslında neyin fotoğrafının çekildiğini anlamak zor. Mesela İzmir Konak'taki saat kulesini örnek olarak verecek olursam ; Kulenin yanısıra etrafındaki binalar da çekilmiş ve aslında (tahminimce) saat kulesi fotoğrafta etkisini azaltmış. Ya daha yakına geleceksiniz ya da örneğin saat kulesinden bir ayrıntı çekeceksiniz. Buna fotoğraf ayıklamak da deniyor. Benim fotoğraf çekmekteki öncelikli amacım şahsen. herkesin gündelik hayatta onlarca, yüzlerce hatta binlerce defa gördüğü bir objeyi daha önce hiç kimsenin farketmediği bir şekil ve açıdan çekmektedir ki fotoğrafı gören "aa bu şu mu ?" tarzında bir şaşkınlık geçirsin. Fotoğrafın sanatsal amacı budur bence. Hatta bu yaklaşım bir süre sonra iş ve özel hayatınızda da size avantajlar sağlayacaktır. Çünkü bir kişiyi, bir olayı, bir durumu vs. değişik açılardan görmeye başlayacaksınız ve bu sizi diğerlerinden bir adım ileriye taşıyacak. Sizlere naçizane tavsiyem oturduğunuz ilin fotoğraf derneğine başvurun hepsinin uygun fiyata temel fotoğraf kursları vardır ve çok faydalı olabilirler.Mesela çok güzel bir gün batımı gördünüz ve çekmeye karar verdiniz. Asla fotoğrafı ortadan 2'ye bölmeyin. Yani ufuk çizgisini fotoğrafa ortalamayın. 5 / 1 oranında bölün mesela fotoğrafı. Bulutlar turuncuya boyanmışsa büyük kısmı bulutlara yani üst kısma ayırın, güneşi fotoğrafın alt 5/1 lik kısmına yerleştirin.

Demek istediğim, herkesin sürekli gördüğünü aynen fotoğraflamak için fotoğraf çekecekseniz o fotoğrafı çekmek için ayıracağınız zaman ve çabaya yazık.

Yakın zamanda örnek fotoğraflar ile görüşmek üzere...

• Arkadaşlar biricik canon powershot a720 makinemi bi arkadaşı kıramayarak satmış bulunuyorum
  • 
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.