Şimdi Ara

Canon PowerShot A590 IS yoksa Canon s5 mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• arkadaşlar ben fot. makinası almayı düşünüyorum ama bir türlü karar veremedim 2 el canon s5 kullanıcısından makinasını almak istedim tanıdıktı ama bana o Canon PowerShot A590 IS bu makinayı almamı söyledi sizce hangisi almalıyım anlayan ve kulanan arkadaşların yorumunu bekliyorum

canon s5 =400 ytl 2 el
    canon a590ıs =280 ytl sıfır
    şimdiden sağolun elinize saglık

sadece çanta ürünü fatorafları cekip ama net olması lazım bu ürünlerin resimleri gitti gidiyor gibi bir sitelerde satmak için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertanmahmut -- 12 Eylül 2008; 9:48:48 >

• ikisinin de pixel density değeri aynı ve sensör boyutları da aynı... fotoğraf kalitesi konusunda arasında neredeyse hiç fark diyebilirim... s5 slr like bir makinedir boyut olarak daha büyük ve zoom amaçlı kullanabileceğin bir cihaz... 590 is de ise kompakt rahat taşıyabileceğin bir cihaz... arasında fotoğraf kalitesi açısından bir fark yok ve kullanım amacına göre powershot a590 is yi tercih etmen daha mantıklı olacaktır
  • ben 590IS kullaniyorum fotograflari gercekten cok kaliteli zaten sugarboy arkadasimiz da S5 ile fotograf kalitesi arasinda cok fark olmayacagini soylemis.tabi S5 kullanmadigim icin bilmiyorum ama en azindan 590IS bahsettiginiz konuda size yeterli olacaktir diye dusunuyorum gayet net ve canli fotograflar cekebilirsiniz.Eger zoom sizin icin onemli degilse fiyati da gozonunde bulundurarak 590IS i ben de tavsiye ederim.
  • SAĞOLUN BEYLER İLGİLENDİĞİNİZ İÇİN
  • Ben s3 kullanıcısıyım ve uzun süre s5 de kullandım.Öncelikle şunu belirteyim.A590IS eğer taşıma rahatlığı arıyorsan al.Zaten S5 de o kadar büyük değil.Taşıma çantası ile çok rahat taşıyabilirsin.Ayrıca yapılı bir makina olduğundan birazda havası cabası ayrıca şunu belirtmekde fayda var 12X optik zoom çok işe yarayan bir özellik.A590Is aldıkdan sonra az gelip pişman olabilirsin.Ayrıca makroya meraklı isen A590IS da makro uzaklığı 5 cm iken.S5 IS da 0cm .S3 den biliyorum harika makrolar çekebiliryorsun.

Ben olsan S5 in temizliğine güveniyorsan kesinlikle s5 al derim.Pişman olmazsın.Ama diğerini aldığında S5 her zaman aklının köşesinde bulunacak.Çekmek isteyipde çekemediğin bir fotorğaf olduğunda s5 i alsaydım diyeceksin.Misal bir arkadaş sadece markaya ve taşıma kolaylığına ve tipine aldanıp gidip Sony DSC N1 aldı.Bende S3 aldım.Başlarda tipi güzel dokunmatk ekran.Herkes övüyor.Ama fotorğaf çekimine geldiğinde tıkandı kaldı.Makro hayal imkansız güzel makrolar çekemiyor.3X optük zoom ile zoomlu fotorğafda hayal oldu.Ayrıca canonlarda ki ek özellikler manuel ayarların çokluğu çok iyi özelliklerdir.

Ayrıca A590IS da manuel odaklama yok.Aksine S5 IS da manuel odaklama var.Bu çok büyük bir fark.Özellikle makrolarda makinan odaklama yapana kadar çabalar durursun.İstediğin yere değil makinanın istediği yere odaklama yapabilirsin.Ama S5 de istediğin noktaya odaklama yapabilirsin.Odaklama alanını isteğine göre kısıtlayıp daraltabilirsin.

Benden sana söylemesi almışken S5 al sonradan kafan karışmasın.S5 le A590 ın çektiği bütün fotorğafları çekebilirsin.Ama 590 ile s5'in fotorğaflarını çekemezsin....

Eğer A590Is kullanıcıları karşı çıkarlarsa gelsinler S3 le kapıştıralım.S5 in birde alt modeli...

• eğer taşıma problemin yoksa 2. el s5 iyi durumdaysa tabiki s5 kıyaslanmaz bile A590 ı sadece cepte taşınabilirliği açısından s5 e tercih edebilirsin
  • bu arada sanirim esdicien arkadas yanlis bir bilgi vermis 590IS de manuel odaklama var.
    tabi ki S5 ya da S3 ile 590IS kapistirilmaz ama burada sadece kisilerin ihtiyaclarina yonelik tavsiyelerde bulunuluyor kimsenin sidik yaristirmak gibi bir kaygisi yok.arkadasin bahsettigi cekimler icin 280ytl ye yeterli bir makine varken mesajinda ihtiyaci oldugunu belirtmedigi ozellikler icin neden %40 tan fazlaya denk gelen 120ytl farki ustelik tanidiktan bile olsa 2.el bir makine icin versin??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi parantezz -- 17 Eylül 2008; 3:32:50 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.