Şimdi Ara

Canon PowerShot G1X (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
0
Favori
11.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hala bu makinanın 800$ lık fiyatı ile Sony Nex 5N ve bir çok micro4/3 ten daha pahalı olduğunu görmeyenler var.(sonyusa.com u ziyaret edin)

Kimse kusura bakmasın G serisinin hemen hemen aynı görünümüne, düşük video özelliklerine,ve devasa boyutları ile o muazzam fiyata gidip te bu makinayı nex5n,epl3 vs. dururken almam.Pek çok insanında alacağını sanmam.

G serisini canon, fotoğrafçılıkta ilerlemiş amatörler ama daha önemlisi D-SLR sini her zaman yanında taşıyamadığı için pro ve yarı pro kesim için taşınabilir ve foto kalitesi yüksek bir kompakt olarak üretmişti ama bu devasa boyutları ile makina nerdeyse giriş seviyesi D-sLR ölçülerinde ve fiyatı nedeni ile bilinçli pro ve yarı pro kesimin bu ürün yerine nex serisine falan yöneleceğini düşünüyorum.

Eskiden G serisi alan İleri seviye amatörlerinde yine fiyat ve boyut nedeni ile önününde açık olduğunu düşünerek yine nex serisi ve 4/3 leri alacağını sanıyorum çünkü kit lens uzun süre bu tarz insanları tatmin edecektir ve günü geldiğindede yeni lensler alarak kendilerini geliştirmeyi düşüneceklerdir.

Bence Canon bir şeyler üzerinde çalışyor (aynasız bir sistem olabilir) ve gücü ile enerjisini buna yoğunlaştırmış durumda.O yüzden günü kurtarmak için bu tarz bir ara ürün çıkararak bu yılı kurtarmanın peşinde.
    Ama üzerinde çalıştığı yeni bir şeyler yoksa ve D-slr ler de satış lideriyim diye düşünerek D-SLr lerinin önü kesilmesin diye bu tarz ne şiş yansın ne kebap tarzı makinalar çıkararak Sony nin yaptığını yaparsa Canon için gelecekte pek iyi günler olacağını sanmam.

• quote:

Orijinalden alıntı: doroşenko

Kimse kusura bakmasın G serisinin hemen hemen aynı görünümüne, düşük video özelliklerine,ve devasa boyutları ile o muazzam fiyata gidip te bu makinayı nex5n,epl3 vs. dururken almam.Pek çok insanında alacağını sanmam.

Devasa mi? EPL3 ve NEX5N'den yaklasik 1.5 cm yuksek sadece, diger boyutlar ayni (hatta EPL3'ten 3mm daha dar). GX1'den de 7mm yuksek, ama daha dar. Fuji X10'a da yakin. Yani cok asiri boyut farki yok. diger makinelerin de uzerinde lens olacak sonucta.
    Sony gibi optik vizoru ve flasi kaldirip kucultebilirlerdi belki, hatta iyi de olurdu ama bu haliyle de "dev gibi" degil

• quote:

hala bu makinanın 800$ lık fiyatı ile Sony Nex 5N ve bir çok micro4/3 ten daha pahalı olduğunu görmeyenler var.(sonyusa.com u ziyaret edin)

G serisini canon, fotoğrafçılıkta ilerlemiş amatörler ama daha önemlisi D-SLR sini her zaman yanında taşıyamadığı için pro ve yarı pro kesim için taşınabilir ve foto kalitesi yüksek bir kompakt olarak üretmişti ama bu devasa boyutları ile makina nerdeyse giriş seviyesi D-sLR ölçülerinde ve fiyatı nedeni ile bilinçli pro ve yarı pro kesimin bu ürün yerine nex serisine falan yöneleceğini düşünüyorum.

Eskiden G serisi alan İleri seviye amatörlerinde yine fiyat ve boyut nedeni ile önününde açık olduğunu düşünerek yine nex serisi ve 4/3 leri alacağını sanıyorum çünkü kit lens uzun süre bu tarz insanları tatmin edecektir ve günü geldiğindede yeni lensler alarak kendilerini geliştirmeyi düşüneceklerdir.

Bence Canon bir şeyler üzerinde çalışyor (aynasız bir sistem olabilir) ve gücü ile enerjisini buna yoğunlaştırmış durumda.O yüzden günü kurtarmak için bu tarz bir ara ürün çıkararak bu yılı kurtarmanın peşinde.
    Ama üzerinde çalıştığı yeni bir şeyler yoksa ve D-slr ler de satış lideriyim diye düşünerek D-SLr lerinin önü kesilmesin diye bu tarz ne şiş yansın ne kebap tarzı makinalar çıkararak Sony nin yaptığını yaparsa Canon için gelecekte pek iyi günler olacağını sanmam.

''Eskiden G serisi alan İleri seviye amatörlerinde yine fiyat ve boyut nedeni ile önününde açık olduğunu düşünerek yine nex serisi ve 4/3 leri alacağını sanıyorum çünkü kit lens uzun süre bu tarz insanları tatmin edecektir ve günü geldiğindede yeni lensler alarak kendilerini geliştirmeyi düşüneceklerdir.

Ama üzerinde çalıştığı yeni bir şeyler yoksa ve D-slr ler de satış lideriyim diye düşünerek D-SLr lerinin önü kesilmesin diye bu tarz ne şiş yansın ne kebap tarzı makinalar çıkararak Sony nin yaptığını yaparsa Canon için gelecekte pek iyi günler olacağını sanmam.''

Görüşlerinizin bu kısmına aynen katılıyorum.

• eh napalım ellerindeki onlarmış

zaten canon u anlamıyorum bu konuda. mesela 1dx tanıtıldı ama piyasada hiç örnek foto yok ama d4 çıkar çıkmaz bir sürü örnekle beraber geldi.
  • bi tane daha buldum..
     Canon PowerShot G1X
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcroses

G12 alirken DSLR ile ikisi arasinda kalmistim G12 almistim. Simdi bu makina ile SLR arasinda kalsam gider SLR alirim.
    Bir kere fiyat yuksek.
    Boyut buyuk.
    arkadasin yazdigi gibi kucuk bir vizor
    Bu modelle G serisi efsanesi bitmis gibi gozukuyor.

Ne yazıkki öyle görünüyor çok arada bir model ve verdiklerine göre gereksiz pahalı G serisi için üzüldüm açıkçası halbuki G12 takfiye olarak 2.0 veya 1.8 24 mm başlayan 5-7 optik zoom bir lens aynı kasa olabilirdi hiç sakıncasını görmedimdi daha hızlı ve kesin netleme imkanı birde GPS konulsa işte ozaman gerçekten tadından yenmez ve şu anki fiyatını ödemeye değebilirdi.Bu hali ile çok ara bir şey olmuş sensör ise bence kandırmacası DSLR isteyen zaten giriş seviyesini o fiyata alabiliyor,büyüklük farkıda pek yok gibi..Bence çaresizlikten üretmemek için üretilmiş bir ara makine olmuş G serisi bu hali ile kalkarsa bu sene sezona yetiştirilemeyen aynasız gövde gelecek sene Canon tarafından lanse edilecektir diye düşünüyorum...

• Aslında bunlar piyasa lideri olmanın getirdiği hareketler. Çok tutulan modelleri biraz gıdıklayarak piyasaya sürsem bile satarım diye düşünüyor, ki haklı da. Bu model bence çok satacak. Şu ana kadar Canon'un piyasaya sürdüğü modellerin hepsi çok satti zaten (begen-begenme). Kimseye onermedigim 500D bile beklenenden çok satti.
    Ama G1x kötü değil. Dediğim gibi, AF sistemi düzgünse ben eşime almayı düşünüyorum. Kullanımı basit, lens degistirme derdi yok, döner ekran vs.. Herkesi uzman gibi dusunmemek lazım, herkesin makro veya geniş diyaframli lense ihtiyacı yok :)
    Fiyat bir-iki aya düşer diye düşünüyorum. 700 civarında alinabilirligi daha da artar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

Aslında bunlar piyasa lideri olmanın getirdiği hareketler. Çok tutulan modelleri biraz gıdıklayarak piyasaya sürsem bile satarım diye düşünüyor, ki haklı da. Bu model bence çok satacak. Şu ana kadar Canon'un piyasaya sürdüğü modellerin hepsi çok satti zaten (begen-begenme). Kimseye onermedigim 500D bile beklenenden çok satti.
    Ama G1x kötü değil. Dediğim gibi, AF sistemi düzgünse ben eşime almayı düşünüyorum. Kullanımı basit, lens degistirme derdi yok, döner ekran vs.. Herkesi uzman gibi dusunmemek lazım, herkesin makro veya geniş diyaframli lense ihtiyacı yok :)
    Fiyat bir-iki aya düşer diye düşünüyorum. 700 civarında alinabilirligi daha da artar.

Sn ozturert
    Panasonic nex7 tarzı vizörlü ve manuel kontrolları artırılmış bir model çıkarırsaki fuji nin hamlesi ile mecbur kalacak gibi görünüyor işler karışır.Eğer bu Canon modeli tahmin ettiğiniz gibi çok satmaya başlarsa 4/3 lerden çok müşteri çalar.Olympus mini modelini çıkardı 500 $ seviyesinden ve pana da gx1 ile bir üst model serisi çıkardı böylece gf serisini düşük fiyatla pazara sürebilir Oly de aynı şekilde böylece pazar dengeleri değişebilir kanımca.

Ama bence yaklaşan savaş ortamının da etkisi ile satışlar dolayısıyla fiyatlar çok düşecek aynasız sistemler ve onları üreten firmalar karlı çıkacak Canon un akıllı hareket etmesi lazım.

• quote:

quote:

Devasa mi? EPL3 ve NEX5N'den yaklasik 1.5 cm yuksek sadece, diger boyutlar ayni (hatta EPL3'ten 3mm daha dar). GX1'den de 7mm yuksek, ama daha dar. Fuji X10'a da yakin. Yani cok asiri boyut farki yok. diger makinelerin de uzerinde lens olacak sonucta.
    Sony gibi optik vizoru ve flasi kaldirip kucultebilirlerdi belki, hatta iyi de olurdu ama bu haliyle de "dev gibi" degil

Sn ozturert
    yapmayın Allah aşkına bu Canon ile sözgelimi OLy Epl3 arasında yaklaşık olarak 1*1,5*2 cm fark var.
    Siz sanırım lensleride hesaba katıyorsunuzki öyle olsa bile Pancake lensleri yada Pana nın yeni X serisi lensleri gibi küçük lensleride gözönünde bulundurun üstelik bunlar sistem makineler.Hatta bunları lenssiz olarak da taşıyabilrsiniz.

Canon un bu modeli çantasız taşınmaz, çok zor ve bunun sığacağı çantaya üstündeki lense ek olarak 2.lensli bir Nex yada 4/3 bir makine kolaylıkla sığar.

Bunu da en iyi siz tetkik edebilirsiniz hem Nex iniz var hem Epl2 ve Canon g11 de kullandınız.Halihazırda çantalarınızda vardır.

Kısaca bu makina kompakt mompakt değil arkadaşlar kompakt demekle olmuyor.

• Kompakt degil tabii ki, zaten G serisi de kompaktlardan cok az buyuk.
    Boyutlara gelince:
    http://www.dpreview.com/articles/9566607909/ces-2012-hands-on-with-canon-powershot-g1-x-and-nikon-d4
    http://www.dpreview.com/previews/canong1x/page3.asp
    http://www.dpreview.com/reviews/olympusepl3/page3.asp
    E-PL3'ten yalniz boy olarak 1.3 cm yuksek. Onun disindaki olculere tabii ki lens dahil bakmak lazim, sonucta E-PL3 lens olmadan cekim yapamiyor Panasonic 14-42X taksan bile kalinlik ayni. NEX + 18-55 lens de hacim olarak G1X kadar olacaktir. Ve bu bahsettigimiz makinelerde optik bakac yok (G1x'teki de pek matah birsey degil).
    Ben G1x mukemmeldir demiyorum zaten. Optik bakac ve flas koymasalarmis alet bayagi ufalirmis, ama bu sefer de G serisinin havasini yakalayamazdiniz. Bir de lensten manuel odaklama yok galiba, o da ileri seviye kullanici icin eksiklik.
    Canon yeni bir lens bayoneti uzerinde calisiyormus, ve mevcut EF lensler de donusturucu ile calisacakmis. Tabi bu is ne zaman olur bilinmez. Ornegin G1X bence sapkadan cikti, cikmadan once pek haber olmamisti. Halbuki 5DMarkII cikmadan aylar once reklamlari etrafta geziyordu resmen.

• aslinda sorun boyuttan cok agirligi, nex5n ve kitten daha agirmis. 250 kare cekebilme de ayri bir sorun, ki canon dslr lar bu konuda cok iyi.. bir de video ozellikleri dusuk. belki aynasiz sistem cikarmayi planliyorlar, ozelliklerinin bir kismini dusuk tutma nedenlerinden biri bu da olabilir.

mikro sistemler varken bu kameralarin bu kadar pahali olmasini anlamiyorum. onun disinda tercih edilebilir bir cihaz tabiki.

• quote:

Orijinalden alıntı: M@rvelous

aslinda sorun boyuttan cok agirligi, nex5n ve kitten daha agirmis. 250 kare cekebilme de ayri bir sorun, ki canon dslr lar bu konuda cok iyi.. bir de video ozellikleri dusuk. belki aynasiz sistem cikarmayi planliyorlar, ozelliklerinin bir kismini dusuk tutma nedenlerinden biri bu da olabilir.

mikro sistemler varken bu kameralarin bu kadar pahali olmasini anlamiyorum. onun disinda tercih edilebilir bir cihaz tabiki.

Nikon 1 serisi Ingiltere'de en çok satan 2. aynasız sistem olmuş. Ben hiç satmaz diye bekliyordum aşırı fiyatından dolayı halbuki.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: M@rvelous

aslinda sorun boyuttan cok agirligi, nex5n ve kitten daha agirmis. 250 kare cekebilme de ayri bir sorun, ki canon dslr lar bu konuda cok iyi.. bir de video ozellikleri dusuk. belki aynasiz sistem cikarmayi planliyorlar, ozelliklerinin bir kismini dusuk tutma nedenlerinden biri bu da olabilir.

Nikon 1 serisi Ingiltere'de en çok satan 2. aynasız sistem olmuş. Ben hiç satmaz diye bekliyordum aşırı fiyatından dolayı halbuki.

satın alırken belli bir noktadan sonra, hatta bırakın noktayı başlangıçtan itibaren marka faktörü önemli. canon da aynasız çıkarsın, sony 1. likten 3. lüğe kadar düşebilir.

ben anlamıyorum, belki sony çok ucuza satıyor nex 5n i de biz nikon a falan pahalı diyoruz.

• Sony Nex serisi olmasaydı Panasonic hepimizi sıradan xxx yapardı oda bir gerçek
    Canon bu işe girsin sırf adından dolayı çok satacaktır vesselam.
  • Aslinda Sony bircok urununu az kar veya zararla satiyor. Uzun sure PS3'u de zararina sattilar.
    Nex 5n tek basina uygun fiyatli ama lensler+vizor falan derken cosuyor.
    Ama ben hala Nikon'un asiri pahali oldugunu dusunuyorum.
  • canon g1x ve sony nex7 iso karsılaştırması
     Canon PowerShot G1X
  •  Canon PowerShot G1X

ISO1600 - f2.8 - 1/20
     Canon PowerShot G1X

Canon PowerShot G1X
     Canon PowerShot G1X
     Canon PowerShot G1X

• Bu makinayı nex5 veya m43 makinalar ile kıyaslamak çok doğru olmaz bence. Nex veya m43 sistem adı üzerinde.. En ufak zoom lens olan 14-42x ile bile kullansanız g1xden büyük oluyor..

Bence dslr olupda yanında taşımalık makina isteyen ve fiyat önemli değil diyenler için süper bir seçenek. Hatta şimdilik rakibi yok gibi. Lx5 ,xz1ler 400-500$ satılırken g1x 700-800$ rahat satılır bence..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.