Şimdi Ara

Canon PowerShot G1X (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
0
Favori
11.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: doroşenko

İnsanları küçük düşürmek dalga geçmek için hareket ederseniz hata yaparsınız umarım düşünceniz bu doğrultuda değildir.

Ben size yardımcı olayım.Sony nin kendi Amerika resmi sitesinde ki satış fiyatları:
    http://store.sony.com/webapp/wcs/stores/servlet/CategoryDisplay?catalogId=10551&storeId=10151&langId=-1&identifier=S_NEX

işte bu da link.Çıkmazsa sony usa sitesini ziyaret edin.
    Elimizin altında koca internet var tembel olmayalım araştıralım lütfen.

Hocam girişiniz yanlış anlamaya müsait olmuş sanki,
    Birinci paragrafı hiç yazmasanız belki dua alacaktınız, belki teşekkür.
    Sağlıcakla kalın.

• quote:

Orijinalden alıntı: 145tr

quote:

Sn Blower
    IQ su çok daha yüksek,çok daha teknolojik,çok daha özellikli,ISO 6400 de bile iyi neticeler veren ,halihazırda mevcut ve gelecekte üretilecek lenslerle önü açık ve ömürlük bir makina var üstelik Canon g1x den çok daha küçük,ve çoooooook daha ucuz fiyata hemide sistem makina.Nemi NEX 5N mesela.

Sn basickit dpreview sitesinde bu makinenin ve hatta yine aynı sitede tanıtımı yapılan diğel modellerin ve video kameraların altına yorum yapanların da çoğu ya dalga geçiyor Canon la yada eleştiriyor milleti şimdilik tatmin edemedi anlaşılan.

Sony 5N'i kaca buldunuz?
    Almayi düsünüyorum 5N'yi; amazon.com'a bakiyorum kit lens ile 859 dolar. Daha ucuz dediginiz icin hakikaten sasirdim.

Türkiye garantisi ile 1600 TL ye on taksit alabilirsiniz bence Amozondan iyi fiyat 18-55 kit lensi ile Media Mark veya saturn ara sıra kampanya yapıyor,bakmanız lazım..

• Yanlış anlaşıldı isem kusura bakmayın.Bnde yurtdışına sık giderim.Kimse yi üzmek istemem.Forumda dalga geçmeye niyetli insan çok.

Ama Bizdeki gittigidiyor gibi bir sitedir amazon ucuz ürünlerden çok piyasadan daha pahalı ürünler bulursunuz.Ama bizim ülkemizdeki insanlar başka alternatif siteleri tanımadıklarından genelde GG ve yurtdışındanda Amazon dan alışveriş yaparlar.

Dikkat ederseniz ilk mesajımda google da aratın dedim ama sonra biraz düşününce elinin altında internet olan bir insan zaten bunu düşünmeli başka site ve fiyatlarıda araştırmalı kanaatine vardım eee birde dpreview sitesinde ürün sayfalarında ve hemen her sayfanın altında amazon a link var dedim arkadaş sadece buraya baktı ve yüksek fiyatları görünce benim yanlış fiyat verdiğimi zannedip küçük duruma düşürmek istedi.BU şekilde düşünerek yazdım 2.mesajı o yüzden kusura bakmayın Sn 145tr yanlış anladım niyetinizi.

• quote:

Orijinalden alıntı: derin07

quote:

Orijinalden alıntı: 145tr

quote:

Sn Blower
    IQ su çok daha yüksek,çok daha teknolojik,çok daha özellikli,ISO 6400 de bile iyi neticeler veren ,halihazırda mevcut ve gelecekte üretilecek lenslerle önü açık ve ömürlük bir makina var üstelik Canon g1x den çok daha küçük,ve çoooooook daha ucuz fiyata hemide sistem makina.Nemi NEX 5N mesela.

Sn basickit dpreview sitesinde bu makinenin ve hatta yine aynı sitede tanıtımı yapılan diğel modellerin ve video kameraların altına yorum yapanların da çoğu ya dalga geçiyor Canon la yada eleştiriyor milleti şimdilik tatmin edemedi anlaşılan.

Sony 5N'i kaca buldunuz?
    Almayi düsünüyorum 5N'yi; amazon.com'a bakiyorum kit lens ile 859 dolar. Daha ucuz dediginiz icin hakikaten sasirdim.

Türkiye garantisi ile 1600 TL ye on taksit alabilirsiniz bence Amozondan iyi fiyat 18-55 kit lensi ile Media Mark veya saturn ara sıra kampanya yapıyor,bakmanız lazım..

• Canon g12 bile ülkemizde 1500-1600 Tl gibi fiyatlara satılıyorki yeni canon G1X çok daha fazlaya satılacaktır bırakın yurtdışı fiyatları şu an da ülkemizde bile sony olsun Panasonic in bazı sistem makina modelleri olsun bu fiyattan daha düşük fiyatlara satılıyor bence Bu son canon abartı derecede pahalı olmuş.
  • quote:

Canon g12 bile ülkemizde 1500-1600 Tl gibi fiyatlara satılıyorki yeni canon G1X çok daha fazlaya satılacaktır bırakın yurtdışı fiyatları şu an da ülkemizde bile sony olsun Panasonic in bazı sistem makina modelleri olsun bu fiyattan daha düşük fiyatlara satılıyor bence Bu son canon abartı derecede pahalı olmuş.

Bu bir Reklamdır: Örnek şekil bir A)...
    Affınıza sığınarak

http://forum.donanimhaber.com/m_50828488/mpage_1/f_/key_//tm.htm#54516654

• quote:

Yanlış anlaşıldı isem kusura bakmayın.Bnde yurtdışına sık giderim.Kimse yi üzmek istemem.Forumda dalga geçmeye niyetli insan çok.

Ama Bizdeki gittigidiyor gibi bir sitedir amazon ucuz ürünlerden çok piyasadan daha pahalı ürünler bulursunuz.Ama bizim ülkemizdeki insanlar başka alternatif siteleri tanımadıklarından genelde GG ve yurtdışındanda Amazon dan alışveriş yaparlar.

Dikkat ederseniz ilk mesajımda google da aratın dedim ama sonra biraz düşününce elinin altında internet olan bir insan zaten bunu düşünmeli başka site ve fiyatlarıda araştırmalı kanaatine vardım eee birde dpreview sitesinde ürün sayfalarında ve hemen her sayfanın altında amazon a link var dedim arkadaş sadece buraya baktı ve yüksek fiyatları görünce benim yanlış fiyat verdiğimi zannedip küçük duruma düşürmek istedi.BU şekilde düşünerek yazdım 2.mesajı o yüzden kusura bakmayın Sn 145tr yanlış anladım niyetinizi.

Yanlis anlasilma olmus; net'te her insanin basina gelebilecek bir durum. Ben de sizi kirdiysam kusuruma bakmayin.

Nerdeyse bütün alisverisimi NET üzerinden yapiyorum. Media Markt vs gibi dükkanlara gitmem; gitsem de ürünü görmek icin gidiyorum. Bazen tek ürünlerde uygun fiyatli olabiliyorlar. Ancak Media Markt ve Saturn gibi yerlerde pazarlik yapabileceginizi unutmayin. Ben her seferinde büyük esyalar icin indirim aliyorum. Bu arada Media Markt ve Saturn aslinda kardes firmalardir; ayni aileye aittirler.

Genelde Amerika'da amazon.com üstünden alisveris yapiyorum; vergi almadiklari icin dükkanlarda veya dükkan internet sitelerinden daha ucuza geliyor normalde.
    Dükkan sitelerinde vergi sonradan eklendigi icin basta daha ucuz gibi görünse de sonunda öyle olmuyor. Arti problem yasadiginizda düzgün firmalar ile digerleri arasindaki farki cok rahat görüyorsunuz. Kücük sitelerde problem yasiyanlari gördükten sonra pek tercih etmiyorum. Orada oldugum süreler genelde 1-2 hafta civarinda ve bu sürede problem yasamak istemem.

G1X bence ilginc bir makina olmus ama Nex 5N gibi cok disli bir rakibi var. Bu haftasonu bir miktar Nex 5N'yi kullanma firsatim oldu ve performansi oldukca sasirtti. 16mm f2.8 ile kullandim ve hosuma gitti. Özellikle fokusu cok hizli. Canon G10 kullaniyorum ve genelde memnunum. Ancak fokus hizi her kompak makinadaki gibi cok yavas. Cocuk vs fotograflarinda hic birsey yakalanmiyor. Her seferinde de 7D'yi tasimak istemiyorum. Ayni zamanda esimin kullanabilecegi kadar ufak ve basit kullanimli olmasi gerekiyor.

Nex 5N 18-55 kitin Sony sitesinde 699 dolar ve Amazon'da 859 dolar olmasi cok ilginc. 2 hafta icinde 2 günlügüne gitme ihtimalim var; o durumda Nex 5N'yi alacagim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 145tr -- 9 Ocak 2012; 23:32:59 >

• G serisi tam beklediğim yere konumlanmış. Aylar önce bahsedip istediklerim bir bir eklenmiş (elbette hepsi değil) Algılayıcı boyutu 4/3'ün biraz altında beklerken biraz üzerinde çıkmış ki gayet güzel. Lensin etrafındaki bilezik kullanılabiliyor gibi görünüyor, fakat zoom yapmayacağı ortada. Gelelim eksiklerine:

- Her şeyden önce fiyat. 800 dolar Sony Nex-5N kadar neredeyse.

- 4X zoom için 28 mm geniş açıda f değerinin 2.8 den 5.6 ya kadar kısılmasını beğenmedim. G12 5X zoomda f2.8-f4.5 değerlerini veriyordu. Elbette acayip büyüyen algılayıcı işleri zorlaştırdı, bunu da kabul etmeli.

- O kadar para verip hala o dandik tünel vizörü mü kullanacağım, yok mu bir gelişme? G serisi kullanıcıları o tünel vizörün ne kadar dandik ve kullanışsız olduğunu iyi bilirler. Alt tarafta diyafram, ISO, enstantane ve eV değerlerini verse yetecekti halbuki, illa odaklama noktalarını göstersin demiyordum.

- ISO tekerleğimizi de çalmışsınız zaten, ama en azından +-3 eV ile telafi edilmiş.

- Boyut önemli. 4/3 sistemlerle en azından aynı boyutlarda olsa iyiydi.

- Flaşı gizleyince ne oluyor anlamıyorum, canon yazısını koyacak başka yer bulunabilir.

- Artık süper yakın makro yok, 20 cm minimum netleme mesafesi.

• bu makine yavaş yavaş kompakt makinelerde sensörlerin büyümesini sağlar bence ve bu da büyük bir atılım
    artım mp ile şişirilmiş makinelerden uzaklaşırız
    belki ileride 15-20x zoom yapabilen bu sensör büyüklüğüne sahip dslr like ları görürüz :)
  • İlla birkaç özelliğin eksik olması mı gerekir, tamamen satış taktiği bunlar. Siz bunu alin, yine bekleriz hesabı...
    Benim beklentikerim: 1.8 diyafram, 24 mm en az 5X lens, m 4/3 kadar sensor, adam gibi vizor, biraz şekil ve biraz da estetik...

S100 de hayal kırıklığı zaten. Off...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pepsis

bu makine yavaş yavaş kompakt makinelerde sensörlerin büyümesini sağlar bence ve bu da büyük bir atılım
    belki ileride 15-20x zoom yapabilen bu sensör büyüklüğüne sahip dslr like ları görürüz :)

Gayet yapılabilir, Tamron 18-270 varsa bu da olur. Ama kalite olarak kit lens seviyesini geçmez.

Canon PowerShot G1X

@xconnect algılayıcı 4/3 sistemden daha büyük zaten?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arandur -- 10 Ocak 2012; 9:15:18 >

• Hocam zaten 18-270mm lik daha doğrusu 27-405 mm lik bir lense sahip ve sensör boyutu bir dslr kadar olan bir makine yapılsa ve fiyatı da uçuk kaçık olmasa herkes onu alır zaten... Ama şunu diyeceksin onun yapılmasını beklemeye gerek yok gidip bir ikinci el Nikon body alıp o lensi de takarsan fiyatını 1000 dolar civarı birşeye getirirsin zaten Ama önemli olan Sony R1 deki gibi bütünleşik olup fiyatının da uygun olması gerekli...
  • quote:

Orijinalden alıntı: arandur

quote:

Orijinalden alıntı: Pepsis

bu makine yavaş yavaş kompakt makinelerde sensörlerin büyümesini sağlar bence ve bu da büyük bir atılım

Gayet yapılabilir, Tamron 18-270 varsa bu da olur. Ama kalite olarak kit lens seviyesini geçmez.

Canon PowerShot G1X

@xconnect algılayıcı 4/3 sistemden daha büyük zaten?

Sensörün büyük olduğunu biliyorum hocam. Bir makinadan beklentimi yazmıştım. Bu makinenin en büyük avantajı algilayici zaten. Şimdilik beni cezbeden yani yok gibi.

• Ben de G serisi kullanıcısı olarak eksiklerimi yazmıştım zaten.

+ algılayıcı boyutu
    + video (çözünürlük ve video kayıt tuşu. bitrate muamma)
    + 14 bit raw
    + seriye sadık retro tasarım

- açık ve kapalı diyafram değerleri
    - 28 mm geniş açı
    - tünel vizör
    - 20 cm minimum netleme mesafesi
    - hala kompakt benzeri mandalla zoom
    - pil ömrü
    - boyut
    - fiyat
  • quote:

- Flaşı gizleyince ne oluyor anlamıyorum, canon yazısını koyacak başka yer bulunabilir.

Flasi objektiften uzaklastirmak icin oyle bir cozum bulmuslar. Flas objektife ne kadar yakin olursa kirmizi goz sorunu o kadar buyuk oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

quote:

Flasi objektiften uzaklastirmak icin oyle bir cozum bulmuslar. Flas objektife ne kadar yakin olursa kirmizi goz sorunu o kadar buyuk oluyor.

Arti komik bir lens gölgesi de yapabiliyor.
  • GX1 ilginc.
    G serisi bende hep "ulan su algilayici biraz daha buyuk olsaymis ya" duygusu uyandirmisti. Tonla kontrol imkani, tas gibi guzel govde, ufak algilayiciya ragmen iyi fotograf kalitesi olunca insan dogal olarak daha iyisini istiyor.
    G1X'in algilayicisi su sekilde olmus: 7D'nin algilayicisini almislar, piksel sayisini ve boyutunu %20 azaltmislar, oldu sana 1.5"lik 14MP'lik algilayici. G1X Tahminen 7D, 60D gibi govdelerin dinamik araligi ve yuksek ISO basarimina sahip olacak. 14bit RAW destegi de bana ayni algilayicinin sadece kirpilmis halinin oldugunu gosteriyor.
    Aslinda pek negatifini goremedim aletin, ama pil omru resmen kompakt gibi olmus. Ben G11 ile 500'den asagi fotograf cekmiyordum (LCD'yi kapatinca 1000lere kadar cikan varmis), bu alette 250 cekim diyorlar. Flas kullanmazsan biraz daha artar ama ikinci pili de almak gerekecek galiba. (Tekrar hatirlatma: Kompakt makineler icin bu rakam normal).
    Perde hizi 1/4000'e kadar cikabiliyor ve 3 stopluk ND filtre var. Keske lens biraz daha fazla isik alabilseymis ama bence her durumda fotograf kalitesi XZ-1 veya X10'dan daha iyi olacaktir, algilayici boyutu bu durumda daha buyuk bir faktor. Belki 28-112mm f3.5-4.5 daha iyi olurmus. Telefotoda genis diyafram daha onemli.
    Fiziksel boyut biraz artmis. G12 zaten kompakt makine icin biraz buyuktu. Amaaaa, GX1 algilayicisi yuzunden artik bir "kompakt" makine degil. Cepte tasiyamacaginizi bilerek alirsaniz sorun yok. Ben 270EX ile kullanmayi dusunuyorum.
    S100'de de olan "coklu alan beyaz ayari" da ilginc. Ben denemedim ama deneyenler iyi bulmus. Ozellikle ev icinde uyuz renkler uretebilen "otomatik beyaz ayari" yerine bu sistemin daha saglikli oldugunu soyluyorlar.
    Yeni lens kapagi uyuz Canon lens kapaklarindan daha iyi gibi duruyor. Kenarlara basilarak acilan lens kapaklarini guneslik takiliyken cikarip takmak Cin iskencesi gibi, insallah yeni lenslerinde Canon bu sekilde kapak kullanir.
    AF performansini da merak ediyorum. Kullanim ve fotograf kalitesi olarak G1X'in yanina yaklasamayacak Nikon 1 serisindeki AF hizi bircok DSLR'dan daha iyi, G1X'teki AF hizi eski G serisi gibi olmaz insallah.
    Fuji X10, Nikon 1 gibi yeni nesil ileri seviye kompakt makinelere iyi bir rakip geldi. Nikon'un lensleri degisiyor, bu bir avantaj ama G serisini kullanip sevmeyen duymadum, Nikon 1ler biraz daha kompakt makine gibi duruyor.
    Aslinda G1X, m4/3 sistemlerden de musteri calacak. "ne almaliyim, fotograftan pek anlamiyorum" diyenlere G1X'i onermek hic sorun degil. Lensler ugrasmayacaksin ama DSLR kalitesinde fotograf cekeceksin.
    Belki ayni govdeyi 50mm f1.8 lensli bir versiyonla da cikarmak lazim. Hem daha da ucuza malolabilir cunku yapmasi cocuk oyuncagi.

• @ozturert bir GX1 olmuş bir G1X karar ver Şaka bir yana doğal ISO değerleri de APS-C başarımını işaret ediyor gibi. Lakin Digic-V ile umarım dslr benzeri bir hıza kavuşur.

Lens bileziğinin işlevi hakkında bir bilgin var mı? İşlevi olacakmış gibi fena duruyor çünkü
  • arandur, Panasonic ile karisiyor arada Ne yapalim, Japonlar takmislar bir X harfine gidiyor...
    Lens etrafinda S serisindeki gibi bir bilezik yok galiba. Ornegin elle odaklama nasil yapilir bilmiyorum.
  • G12 alirken DSLR ile ikisi arasinda kalmistim G12 almistim. Simdi bu makina ile SLR arasinda kalsam gider SLR alirim.
    Bir kere fiyat yuksek.
    Boyut buyuk.
    arkadasin yazdigi gibi kucuk bir vizor
    Bu modelle G serisi efsanesi bitmis gibi gozukuyor.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.