Şimdi Ara

Canon PowerShot G1X (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
0
Favori
11.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    yanılıyorsunuz.Bu canon un ölçüleri 111*87*65
    örneğin panasonic in sistem makinası GF3 ise:108*67*32
    GF2 ise:113*68*33
    şimdi görüldüğü gibi enlemesine 2-3 mm olsada yine sistem makinalar bu canondan küçük yükseklik olarak ise 2 santim kadar fark varki bu az denemeyecek kadar ciddi bir boyut farkı.Kalınlıktada yine 2-3 mm de olsa gene yukardaki sistem makineler canon dan küçük.

Ha diyeceksinizki lens takınca işler değişir.Hayır değişmiyor pancake lensler 26mm yani makinaya taktığınızda 58 mm yapıyor kalınlık ki canonun kalınlığından 7mm daha ince buda azımsanamayacak bir rakam.

yine diyebilirsinizki bu pancake lensler zoom yapmıyor oysa canon da zoom lens var.Ama gene yanlış.

Çünkü pana nın son çıkardığı lenslerden 14-42 mm x serisi lens 27mm yani makinaya eklediğinizde 59 mm yapıyorki canondan yine 6 mm yani yarım santim gibi azımsanamayacak farkla ince.

Durum Pana ve olympusun bir çok sistem makinesinde hemen hemen aynı.Yükseklikte 2cm fark aşağı yukarı korunurken sadece enlemesine yada boylamasına bu canondan 1-3 mm fark yapıyorki her halikarda canon 2 cm yükseklikle bu makinaların girebileceği çantalara bile girememe riski taşıyor. Bu arada yukarda örnek verdiğim Pana x serisi lenslerin Olympuslardada kullanılabildiğini hatırlamakta yarar var.

Sony nin de bu yıl yada seneye Pananın x serisi gibi oldukça ince ve zoom motorlu lensler çıkarması ihtimal dahilinde bu durumda şu anda bile lenssiz bu Canon dan ince ve küçük olan Nex serisi makinalarında lensli hali bu canondan küçük olmuş olacak.

Bu örneklerden de görülebileceği Canon G1x kompakt mompakt bir makine değil resmen bir dev kim ne derse desin.Hem daha ucuza Nex ,olympus mini vs. gibi geleceğe dönük sınırsız lens seçeneği olan ve ayarları ile takılacak lensleri ile her tür fotoğrafçılığa uygun olan sistem makinalar varken bu makina alınmaz.Fiyatı nedeni ile ve nex gibi rakipleri yüzünden pek satacağınıda sanmıyorum gerçi zaman gösterecek.Sadece fuar da yeni bir ürünümüz yok dememek için günü kurtarmak adına çıkarılmış bir ara model olduğunu düşünüyorum.

Zaten Canon dostu dpreview de yok video inceleme yok iso örnekleri yok örnek fotolar diye diye 2 güne bir gündeme getiriyorsa vardır bu işte bir yamukluk.

• doroşenko hocam eğer g1x ile gf3+14-42x boyutu yaklaşık aynı oluyorsa g1x hertürlü yer gf3+14-42xi..
    14-42x f3.5dan başlıyor. g1xin lensi f2.8den başlıyor.
    m43lerin sensorleri canonun sensorune göre ufak ve kalitesiz.
    g1xin lensi 28-112mm , 14-42 ise 28-84mme denk geliyor.
    g1xde hareketli lcd var. gf2 veya gf3de yok. (boyutu etkiliyor)
    14-42xin IS'i canonların IS'ine göre kötü.
    Ayrıca gf3 + 14-42x dediğiniz zaman g1x fiyatına geliyorsunuz..

Ayrıca nexler , m43 varken satamaz demişsiniz fakat canonun bu makinayı satmayı düşündüğü kitle bence canon dslrı olup ağırlığından dolayı nex ve m43 kayan kitle..
    canon lenslerimin çoğunu ,panasonic lens ile değiştirdim. En başta gh1 alırken bu makina olsa çok tereddütde kalırdım.. Çoğu dslr kullanıcısı ikinci bir sisteme girmek istemiyor ama compact makinalarda da kalite vasat olduğu için m43 veya nexlere yöneliyor. Nex ve m43 hafifliğinin ,kullanım zevkinin tadını alınca dslr evde bırakmaya başlıyor ve yavaş yavaş canon dslr setini dağıtıyor.. Canon bunu engellemeyi başarırsa yeter bence bu makina ile..

• SN mboyacı
    Öncelikle boyut olarak GF3 ü verdim ama OLy nin bazı modelleri ve yeni Sony nex seriside hem boyut olarak hem fiyat vb kriterler açısından aynı kategoride.

yazınızda elbette katıldığım ve haklı olduğunuz noktalar var ancak
    4/3 ve nex ler sistem makineler olduklarından ileride çıkaracakları lenslerle bahsettiğiniz dezavantajları -örneğin3.5 tan başlayan açıklık gibi- her zaman giderme ve hatta ileri götürme şansına sahipler ancak canon un lensi değişmediğinden böyle bir şansı yok şu anki avantajı ancak geçici olabilir.

Sensör kalitesine gelince panasonic G3 modeli ve sensörü ile ISO başarımını 800 den 1600 ler seviyesisine çıkarmayı başardı ve bu yıl dahada gelişecektir keza Sony de nex 5N ile bir anda inanılmaz sonuçlar veren bir model çıkardı yani kalite çıtası Nex5N örneğindeki gibi bir anda ve tek modelle müthiş derecede artırılabilir.Zaten tek başına yeni nex serisi bile yukarda sensör kalitesi ile ilgili söylediğiniz ve 4/3 kısmında haklı olduğunuz savınızı geçersiz kılmaya yetiyor.

Odak aralığı konusunda ki savınız yine sistem makinalar da çıkarılacak yeni lenslerle halledilebilir Canonda bu şans yok.

Hareketli ekran halihazırda Nex5n de var zaten.Oly ninde son makinelerinde hareketli ekran olupta bu canondan küçük modeli var (E-PL3 gibi)Yani hareketli ekran boyutu etkiliyor ama Epl3 örneğinden de anlıyoruzki abartmış canon. KIsa zamanda hareketli ekran konusunda Panada bunlara katılabilir.(Biraz daha büyük G serisi zaten hareketli ekranlı sadece küçük gövdeye adapte edecek))

Gf3 ün lensli fiyatı G1x e geliyor diyorsunuz doğru ama şu anda Nex 5n lensli fiyatı bile çok daha ucuz bu canon dan.Hem gf3 gibi bir sistem makinesi almış oluyorum o fiyata canon gibi bir kompakt makina değil.

Yazınızda Peşinen ve kayıtsız şartsız karşı çıktığım tek konu IS konusu.Titreşim önleyici sistemi hatta Optik titreşim önleyiciyi dijital fotoğrafçılıkta yaygınlaştıran ve yerleştiren Panasonic tir.Ve tartışılmaz en iyi ve etkili titreşim önleyiciye sahiptir arkasından da sony steadyshot gelir.Bizzat video kameramda Pananın son titreşim önleme sistemi Power OIS i kullanıyorum ki daha eski OIS li bir kameramda var korkunç derecede geliştirilmiş ki daha eski sistemler olan OIS ve Mega OIS bile en iyi olarak gösteriliyordu.Dpreview gibi canoncu bir sitede bile Pana nın titreşim önleme sistemi için bir çok makalede 'Kaya gibi sağlam ve etkili' ibaresini görebilrsiniz.Titreşim önleme sistemlerinin etkili olma bazındaki sıralaması içinde Youtube da bir çok örnek mevcut.Ve zaten yanılmıyorsam sizde Panasonic bir makina kullanıyorsunuz.

• G1x'in bence en buyuk dezavantaji AF hizi olacak. G serisi yeni kompaktlara gore bu konuda yavas, eger AF hizini arttirmamislarsa EPL2 ile devam demektir.
    Bir de perde sesini duymadim. Gurultulu birsey mi ki acaba?
  •  Canon PowerShot G1X

Canon PowerShot G1X

Canon PowerShot G1X

Canon PowerShot G1X

• Ufak olsun hep yanimda olsun( birtane de Nikon'um olsun ) diye Nikon J1 almistim, imaj kalitesi hosuma gitmedi sattim. G1x alayim tak cikar ugrasmiyayim diye dusunuyordum ama dev gibiymis mubarek ben burdayim diyor. Herhalde nex 5N almak daha mantikli olur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skylineGTR_34 -- 17 Ocak 2012; 8:49:45 >
  • Ben karsilastirmayi piyasadaki en ufak makinelerle yapmak pek dogru degil. GF2 o kadar ufak ki adam gibi tutamadim ben.
    Nex-5N'e 18-55'i takinca hacim olarak G1x kadar olur. Boyu kisa ama lensle beraber gobegi kocaman oluyor
    Kaldi ki, makinenin buyuklugu senin icin sorunda almazsin olur biter Canon'un XXXD serisine "oyuncak gibi ufacik" diyen de var, GF2 icin "biraz buyuk mu ne?" diyen de var, 5DMarkII icin "dev gibi abi" diyen de duydum. Zevk meselesi. "kocaman" veya "ufacik" tabirleri senin zevkin ve rahatliginla ilgili.
    GF2 + 14-45 lens ile mutlu olacaksan onu al tabii ki.
    SKyline, J1 seni kesmediyse NEX'ten asagisi kurtarmaz. m4/3 falan alayim deme

• Yukarıdaki karşılaştırma adil mi sizce ?
    Canon'da vizör var. Daha fazla ayar imkanı sağlayan buton v.s. var !
    Bence G3 ile kıyaslanırsa daha adil olur
    Panasonic G3 : 115 x 84 x 47 mm
    C a n o n G1X : 117 x 81 x 65 mm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 17 Ocak 2012; 12:00:29 >
  • doroşenko hocam m43 veya nexte 2.8den başlayan zoom lens şimdilik yok ,olsada bence boyut olarak g1xle kıyaslanmayacak kadar büyük olur..

Nex serisinin sensörü kaliteli ama lensleri 16mm dışında kocaman. Zaten güzel ,ufak ,hizli bir zoom lens yapsa sony ,bu fiyatlarla su gibi satar.. m43 sensoru biraz daha ufak , lensleride ufak yapabiliyor ama kesinlikle canon sensoru kalitesinde değil bence. Uzun süredir gh1 kullanıyorum ,şimdi gh2 aldım.Gh2 cok kullanmadım ama 7d bence kesinlikle daha kaliteli bir sensöre sahip.. Zaten kimse m43 ,canondan daha iyi sensöre sahip diye almıyor.. Boyut/ağırlık/kalite hesapları sonucunda m43 alıyor..

Odak noktası halledilebilir demissiniz ama 28-112mm f2.8-5.6 olan bir lensin , çokda ufak olmıyacağı kesin bence :)

Fiyat konusunda da dediğim gibi ,canonun satmayı düşündüğü kitle hiç makina sahip olmayanlardan cok ,canon dslr olupda gavurların dediği gibi high-end bir compact makina almak isteyenler bence.. Yoksa boyutu sorun etmeyip ,birkaç lensle kullanmak için dslr veya nex veya m43 alacak bir kişi için g1x gereksiz yere pahalı olur zaten..

IS konusunda compact makinalarda ve video kameralarda panasonic çok çok iyi gerçekten.. Fakat lensler konusunda canonla yarışamaz bence. 70-200 f4 is lens kullanıyorum ,resmen kitleniyor lens.. 14-140 gibi sessiz çalışmıyor ama kesinlikle daha verimli çalıyor bence.. 4 stop avantajı resmen hissediyorsun.. 14-140 ise 1 ile 3 stop arası avantaj sağlıyor gibi geliyor bana..

Neyse g1x bence güzel bir gelişme.. Ufak olmadığı konusunda itirazım yok ama bence bu özellikleri sağlayan en ufak makina g1x..

• bence bu sensör ebatlarıyla milleti kandırıyorlar APS-C sensor ebatta kasa ufaltarak nex tipi gövdelere konacağı belli oldu.
    isteseler aynı kasaya ff sensörde koyarlar. objektifi nex serisi gibi etrafını kaba yapma fuji proda uygulamış demekki oluyor.
    kasa nex, sensör ff objektif 3x veya 4 alın size geleceğin kompakt makinası yok ıso,renk tartışmaya gerek yok.tepe,tepe kullan

G1X gelince sensör ebatı ve özellikleri açısından kasa boyutu ve fiyatını sorun etmeyenler için ve daha büyük sensörlü kompakt makina çıkana kadar şuan alınacak en iyi kompakt makina diyebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netün -- 17 Ocak 2012; 14:37:54 >
  • NEX iyiyse NEX almak lazim zaten
    G serisi en ufak makine arayanlara degil yuksek kontrol imkani arayanlar icin. NEX'te G kadar seri kontrol imkani yok.
    "En ufak makineyi" alayim diyenler icin Pentax Q var ornegin. Lensi de degisebiliyor, oooh ne guzel
  • Sn blower
    eline emeğine sağlık kaç yazıda anlatmaya çalıştığım şeyi tek seferde halletmişsin.

En azından boyut konusunda normal falan diyen arkadaşların çoğu artık büyük makina olduğunu kabul ediyor.

ilk kullanıcı deneyim ve örnekleri de gelmeye başlayınca millet bu makinayı daha iyi anlar.Canon düşmanı değilim ama böyle alel acele üzerinde yeterli çalışma yapılmadan çıkarılan modelleride övecek halimiz yok.
  • Yanlis: G1x cok buyuk
    Dogru: G1x bana gore buyuk
    Hersey en kucuk olmali diye birsey yok :)
    Ornegin Panasonic GF serisini o kadar kuculttu ki kullanici sikayetleri artinca ve GF1 sahipleri yenileme yapmayinca sonunda GFX'i cikarmak zorunda kaldi. Nex7'de de Sony harici kontrolleri arttirmak icin boyutlari buyutmek zorunda kaldi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aslında g1x in boyutları benim hoşuma gitti, ele daha oturur gibime geliyor. zaten apsc sensörde 4x zoom yapan kameranın küçük olması pek beklenemez, değil mi? eski G serilerinde sensör küçüktü, o yüzden bu bize büyük geliyor. biraz ağır yalnız, neden öyle bilmiyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

Yanlis: G1x cok buyuk
    Dogru: G1x bana gore buyuk
    Hersey en kucuk olmali diye birsey yok :)
    Ornegin Panasonic GF serisini o kadar kuculttu ki kullanici sikayetleri artinca ve GF1 sahipleri yenileme yapmayinca sonunda GFX'i cikarmak zorunda kaldi. Nex7'de de Sony harici kontrolleri arttirmak icin boyutlari buyutmek zorunda kaldi.

+1
  • X100 ayarında foto çeker mi çekmez mi bu makine siz onu söyleyin :)
    Bu gece çıkıp biraz kar fotoğrafı çekeyim dedim sb... Koca makineyi taşımaktan ellerim dondu, birde yanında çanta...yani şu makine bende olsaydı bu gece acayip keyifli olurdu gibime geliyor.
    F2,8 de 1600 iso 1/10 is açık cam gibi foto çeker gibime geliyor bu cihaz...
  • g12 iyi girmişti hala iyi bir pazarı var bu makina ise çok sevilebilir ama az satılan bir ürün olacak çünkü fiyat yüksek sensör büyük
    keskinlik az kaba bunu alcana oly pen1 yada fuji x10 almak mantıklı o fiyata bu makina alınmaz yada slreye yönelmek mantıklı
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

Ben karsilastirmayi piyasadaki en ufak makinelerle yapmak pek dogru degil. GF2 o kadar ufak ki adam gibi tutamadim ben.
    Nex-5N'e 18-55'i takinca hacim olarak G1x kadar olur. Boyu kisa ama lensle beraber gobegi kocaman oluyor
    Kaldi ki, makinenin buyuklugu senin icin sorunda almazsin olur biter Canon'un XXXD serisine "oyuncak gibi ufacik" diyen de var, GF2 icin "biraz buyuk mu ne?" diyen de var, 5DMarkII icin "dev gibi abi" diyen de duydum. Zevk meselesi. "kocaman" veya "ufacik" tabirleri senin zevkin ve rahatliginla ilgili.
    GF2 + 14-45 lens ile mutlu olacaksan onu al tabii ki.
    SKyline, J1 seni kesmediyse NEX'ten asagisi kurtarmaz. m4/3 falan alayim deme

Sn ozturert

Yukardaki yazılarımda Karşılaştırma yapmadım gf2 ve 3 üde sadece örnek olması için verdim.BU canon modelinden Sadece örnek verdiğim 1-2 model değil neredeyse bütün Olympus ve pana modelleri küçük. Büyük olan makinalarda sadece 2-3 mm büyük ama bütününde değil makinanın enlemesine ölçülerinde falan.Sizde diyorsunuz zaten Nex 5N e 18-55takınca diye adı üstünde sistem makina değilmi ozturert kardeşim istediğin lensi tak -sök-çıkar,salla ne yaparsan yap.Bir çok markadan eski model lensi adaptörler ile tak kullan ve Nex5N elinde çalışır vaziyette durduğu sürece gelecekte de ister Sony çıkarsın ister başka markalar istediğin lensi adaptörlü yada adaptörsüz kullan.Aynı boyutlara ve daha ucuz fiyata.Delimiyim bu Canon u alacağım.Yada insanlar alacak.Üstelik gelecekte lenslerde küçülecek Pana X serisi ile bunun sinyalini veriyor durum bu canon modeli için dahada kötüleşecek.

Kocaman ve ufacık tabirleri zevk ve rahatlıkla alakalı kelimeler de değil.Çünkü nicelik belirtmiyorlar.Güzellik ,yada iyilik,kötülük,akıllılık aptallık gibi elle tutulamayan gözle görülemeyen kavramlar değil.

İnsanın eline bir cetvel alıp rahatlıkla ölçebileceği deneyimleyeceği bir kavram dan bahsediyoruz.Sana göre si bana göre si olmaz bunun.

Bir File bakıpta bana göre fil çok küçük bir hayvan diyeme z kimse gülerler.

• Hangi yorumu yaparsak yapalım bu makinenin alıcıları çok küçük bir zümre ve dar bir müşteri kitlesi var,
    Zannedersem Canon da bu şekilde konumlandırmış ürünü. Apple gibi sadık bir kitle için üretecek bu ürünü.
    Parası olan alacak, olmayan O kategoriye girmek için çırpınacak vesselam.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.