Şimdi Ara

Canon PowerShot G1X (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
0
Favori
11.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 145tr

Ben o kadar karamsar bakmiyorum. Sonucta Canon sektör lideri olmasinin verdigi avantaji kullaniyor. Mevcut siniflarda zaten basarili bir satis grafigi mevcut. Diger markalar satislari yükseltmek icin daha iyi ürünler cikarmaya veya yeni pazarlar yaratmalari gerekiyor. Bunun icinde her firma belirli alanlara büyük yatirimlar yapiyorlar. Hangisinin ne kadar tutacagi bastan belli degil. Canon ortaligin toz duman oldugu durumda yeni bir sey yapmayarak karini koruyor. Sektörün ne yöne gidecegi belli olduktan sonra ürün cikartacaktir.

Fuji resmen son nefesini X serisi icin harcadi ve tutturdu.

+1

Sektor lideri firma bazi gelismeleri arkadan takip eder. Uzun yillar Sabanci ve Koc da boyle yapti. Degisik ucubik teknolojik gelismeler genelde daha ufak firmalardan geliyor.
    Ornegin buyuk algilayicili kompakt makinelerin ilki Sigma DP serisi diye hatirliyorum. Dun arkadasin DP2'sini denedim. Alet cok yavas, menuler garip, lens 35mm degil 50mm degil (41mm'ye alismak gerek) vs.. ama cektigim fotograflari aksam evde isledigimde gozlerime inanamadim. 5MP'lik dosyalarinin detayi ve renklerinin canliligi cok hosuma gitti, lens de koseden koseye cok basarili. Ayni makineyi alip icine Nikon'un islemcisi Canon'un arayuzunu koysan yok satar ama Sigma adam edemedi bu seriyi.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

quote:

Ben o kadar karamsar bakmiyorum. Sonucta Canon sektör lideri olmasinin verdigi avantaji kullaniyor. Mevcut siniflarda zaten basarili bir satis grafigi mevcut. Diger markalar satislari yükseltmek icin daha iyi ürünler cikarmaya veya yeni pazarlar yaratmalari gerekiyor. Bunun icinde her firma belirli alanlara büyük yatirimlar yapiyorlar. Hangisinin ne kadar tutacagi bastan belli degil. Canon ortaligin toz duman oldugu durumda yeni bir sey yapmayarak karini koruyor. Sektörün ne yöne gidecegi belli olduktan sonra ürün cikartacaktir.

Fuji resmen son nefesini X serisi icin harcadi ve tutturdu.

+1

Sektor lideri firma bazi gelismeleri arkadan takip eder. Uzun yillar Sabanci ve Koc da boyle yapti. Degisik ucubik teknolojik gelismeler genelde daha ufak firmalardan geliyor.
    Ornegin buyuk algilayicili kompakt makinelerin ilki Sigma DP serisi diye hatirliyorum. Dun arkadasin DP2'sini denedim. Alet cok yavas, menuler garip, lens 35mm degil 50mm degil (41mm'ye alismak gerek) vs.. ama cektigim fotograflari aksam evde isledigimde gozlerime inanamadim. 5MP'lik dosyalarinin detayi ve renklerinin canliligi cok hosuma gitti, lens de koseden koseye cok basarili. Ayni makineyi alip icine Nikon'un islemcisi Canon'un arayuzunu koysan yok satar ama Sigma adam edemedi bu seriyi.

Sayın @oztuert

Herkes sizin dediğiniz gibi yorumluyor Sigma'ları. Makine çok hantal, menü karışık, iso konusunda başarılı değil. Fakat görüntü kalitesi Foveon x3 sensör sayesinde müthiş.

Sorduğum soru belki alakası olacak ama merak ettiğim bir konu var neden doğru düzgün bir incelemesini bulamıyorum. Mesela Dpreview sitesinde sadece ürünü gösterip boyutu özelliklerini anlatmışlar vs. Ama detaylı fotoğraf incelemelerini bulamıyorum bir türlü mesela sigma sd14-sigma sd15. Dslr sınıfına mı sokmuyorlar :D Yoksa ben mi aramasını bilmiyorum :)

• 1/25 second
    ƒ/4
    ISO 3200
     Canon PowerShot G1X
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1/100 second
    ƒ/5.6
    ISO 800
     Canon PowerShot G1X
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1/2 second
    ƒ/4
    ISO 1600
     Canon PowerShot G1X
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1/60 second
    ƒ/4
    ISO 6400
     Canon PowerShot G1X

1/60 second
    ƒ/2.8
    ISO 12800
     Canon PowerShot G1X

1/30 second
    ƒ/5.8
    ISO 12800
     Canon PowerShot G1X

• quote:

Orijinalden alıntı: mboyaci

Bu makinayı nex5 veya m43 makinalar ile kıyaslamak çok doğru olmaz bence. Nex veya m43 sistem adı üzerinde.. En ufak zoom lens olan 14-42x ile bile kullansanız g1xden büyük oluyor..

Bence dslr olupda yanında taşımalık makina isteyen ve fiyat önemli değil diyenler için süper bir seçenek. Hatta şimdilik rakibi yok gibi. Lx5 ,xz1ler 400-500$ satılırken g1x 700-800$ rahat satılır bence..

Fujifilm X10(600$)'u tercih ederim.
  • telefonla çekmek varken ne gerek var bunlara

• Amateur Photographer - 28 January 2012

Canon PowerShot G1X

http://forum.donanimhaber.com/tm.asp?m=39771130&mpage=6
  • Arkadaşlar g1x Türkiyede satışa ne zaman başlar acaba bilgisi olan var mı ? Birde fiyatı tahminen ne kadar olur sizce ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: husnu89

Arkadaşlar g1x Türkiyede satışa ne zaman başlar acaba bilgisi olan var mı ? Birde fiyatı tahminen ne kadar olur sizce ?

Fiyat 2000 liraya yakın olur derim.
  • Kai'den inceleme gelmiş

• Sharks videoyu izledim.
    Büyüklük konusunda mizmizlanmislar ama bence problem degil. Cünkü hic biri bu büyüklükte cebe girecek boyutta degil. Illa ayri tasimak gerekiyor.

Diger yorumlari tahmin ettigim gibi ve adam hakli. AF performansi vasat; J1 gibi bir makina varken bunun pek lafi da olmaz. Lens yavas ve degismiyor. Adamin elinde gördükten sonra Canon'un bu gövdeyi aynasiz ve degisebilir lensli bir seri icin ara model olarak kullandigina daha da ikna oldum.

Karsilastirma yaptigi ve 4 resimi yanyana koydugu görüntü de, bence G1X'in algilayicisini konusturmus. Ama lensin vasat oldugu da ayni sekilde belli oluyor. Olympus'un bokehsini ben daha cok begendim; daha sanatsal duruyor.

Bu performansla 800 dolarda uzun süre durmayacagi bence asikar.500 civarina hizlica düser.
  • Yanlız hocam aletin video performans'ı çok iyi geldi bana.Youtube'un kalite kesintisinden kaynaklanmıyorsa 5dmark2'den daha iyi çekiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

Yanlız hocam aletin video performans'ı çok iyi geldi bana.Youtube'un kalite kesintisinden kaynaklanmıyorsa 5dmark2'den daha iyi çekiyor

Bana video daha islenmis gibi geldi; o yüzden daha düzgün görünüyor. Yoksa aradaki algilayici farki büyük. 5dm2'nin islenmis hali ile basetmesinin mümkün oldugunu düsünmüyorum.

Sonucta video raw cekim gibi degil. Daha belirgin bir islemeden geciyor. Özellikle Canon icin picture style dosyalarini kullanarak dinamik araligi da artirmak mümkün. Canon 300c lansmaninda cok ilginc bir video vardi. Tavsiye ederim.

http://vimeo.com/jonyi/c300

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 145tr -- 11 Şubat 2012; 13:14:27 >

• digitalrev deki incelemeyi izledim.benim dikkatimi çeken renk tonları ve tonlamaları oldu.sanki beyazlarda aşırı parlama/patlama söz konusu gibi.özellikle mark ii ve g1x yanyana video testinde "heh,bana öyle gelmiyormuş" dedim ve açıkcası pek hoşuma gitmedi...
  • farkli FujiX100 ve G1X kiyaslamasini bekliyorum... %50 fiyat farkina degecek bir sonuc cikmazsa G1X degecekse X100 alacagim.

Bu makine benim gibi lens tasimak istemeyen ama teknik kapasite olarak "iyi fotograf cekmeye musait"makina arayanlar icin , cantaya atip her yere goturulebilecek tarzda bir secenek...

DxO labs incelemesi asagidaki kiyaslari ozetle yapmis:

-Canon G1X vs Panasonic G1X vs Olympus PEN EP3
    -Canon G1X vs Nikon P7100 vs Panasonic LX5
    -Canon G1X vs Olympus XZ1 vs Samsung EX1
    -Canon G1X vs G12 vs G11
    -Canon G1X vs Nikon 1 J1 vs Nikon 1 V1
    -Canon G1X vs Nikon 1 J1 vs X100

• quote:

Sharks videoyu izledim.
    Büyüklük konusunda mizmizlanmislar ama bence problem degil. Cünkü hic biri bu büyüklükte cebe girecek boyutta degil. Illa ayri tasimak gerekiyor.

Diger yorumlari tahmin ettigim gibi ve adam hakli. AF performansi vasat; J1 gibi bir makina varken bunun pek lafi da olmaz. Lens yavas ve degismiyor. Adamin elinde gördükten sonra Canon'un bu gövdeyi aynasiz ve degisebilir lensli bir seri icin ara model olarak kullandigina daha da ikna oldum.

Karsilastirma yaptigi ve 4 resimi yanyana koydugu görüntü de, bence G1X'in algilayicisini konusturmus. Ama lensin vasat oldugu da ayni sekilde belli oluyor. Olympus'un bokehsini ben daha cok begendim; daha sanatsal duruyor.

Bu performansla 800 dolarda uzun süre durmayacagi bence asikar.500 civarina hizlica düser.

vallaha arkadaşlar 'Ben söylemiştim' demek hiçbir zaman hoşuma gitmeyen hazzetmediğim bir cümledir.Ama bazen kullanmakta mecbur oluyor.

Bunlar daha başlangıç.Canon un sadece fuar ı kurtarmak adına çıkardığı bir ürün olduğunu söylemiştim.Ve canon bu makinaya koyduğu fiyat etiketi ile sanki ''' bu makinayı almayın azıcık sabredin esas makine arkadan geliyor'''' demek istemiş.

Canon cu Dpreview bile ne yapsa ne etse bu makinayı kurtaramaz bence.

Esas bombayı Panasonic patlatacak gibime geliyor.Zaten Sony Nex7 ye bir cevap vermesi gerekiyordu (vizör falan eklenmiş her şey dahil bir makina çıkararak) Olympus unda OM Digital hamlesi ile artık NEx7 benzeri vizörlü ve küçük bir makina çıkarmak ''FARZ'' oldu Panasonic için.

Bakalım.

• Kim ne derse desin, boyutları dışında (ki o da göreceli benim için buyuk olması iyi bile) bir eksiğini halen göremiyorum. Kai bile bulky diyip duruyor ama başka eksik göremiyor. Yurtdışına geziye gittin, tak boynuna git hiçbirşekilde dslr eksikliğini hissettirmez gibi geliyor bana. Tabiki IQ anlamında...800 dolar evet biraz abartı duruyor 500 e inerse alırım birtane...
  • DPReview'da karsilastirma yayinlandi. Ornek fotografta biraz odak sorunu var gibi ama beklendigi gibi G1x DSLR ayarinda cekim yapiyor.
    http://www.dpreview.com/previews/canong1x/page6.asp
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.