Şimdi Ara

Canon PowerShot G1X (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
0
Favori
11.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ozturert

DPReview'da karsilastirma yayinlandi. Ornek fotografta biraz odak sorunu var gibi ama beklendigi gibi G1x DSLR ayarinda cekim yapiyor.
    http://www.dpreview.com/previews/canong1x/page6.asp

Dpreview kendisi OLY EP3 hariç 600D ve G12 gibi diğer canon larla karşılaştırmış.14 mp ve büyük sensörle elbette Kompaktlara göre avantajlı.

Ancak Karşılaştırılan makinları değiştirince örneğin Nex 5n ve Panasonic G3,GX1 gibi makinaları koyunca işler değişiyor.

Nex 5N zaten kat kat üstün olduğunu ortaya koyuyor ancak daha ilginç olanı micro 4/3 makinelerin bile 800 ISO dan itibaren daha fazla detay vermesi.

Anlamak için sitedeki resimde yukardaki verdiğim makinalrı seçin Iso ayarınıda yukardan 800-1600 gibi bir değere ayarlayın ve resmi inceleyin.Özelliklede adamın kellesinin sağ ve solundaki deniz dalgası gibi yatay çizgilere bakın Canon da neredeyse kaybolduğunu göreceksiniz.

Bu şekilde isterseniz bütün fotoyu tetkik edin sonuç değişmiyor.Bence D-SLR ayarında falan -en azından ISO baremi ele Alındığında- çekim yapmıyor.

Sensör büyüklüğüne rağmen kendisinden çok daha küçük sensöre sahip 4/3 lere bile bariz üstünlk sağlayamıyorsa ve üstelik onlardan çok daha pahalı fiyata satılıyorsa ve Ozturert arkadaşında dikkatini çektiği gibi Odaklama sorunları varsa (ki var görülüyor apaçık) hemde bu sorunlar başka lensfalan takılarak giderilemiyorsa (canonda lens değişemiyor)

Hooooop!!!!!! Canon orda bi dur !!! derim başkada bişey demem.

• RAW'da 5n ve G3'le de karşılaştırdım, ISO800'e kadar bana aynı göründüler. Hatta ISO1600'den sonra m4/3lerde Chroma Noise beklendiği gibi çok artıyor (5n daha iyi). Gölgelerde ve yüzlerdeki çizgilerde m4/3lerde bozulma var, G1x daha iyi göründü gözüme.
  • Raw fotolar işlenip düzeltilebilir.Bu bütün raw çeken makinalar için mümkün.
    Ama jpg sonuçlar tatmin edici değil canon da.
  • quote:

Orijinalden alıntı: doroşenko

quote:

Orijinalden alıntı: 145tr

Sharks videoyu izledim.
    Büyüklük konusunda mizmizlanmislar ama bence problem degil. Cünkü hic biri bu büyüklükte cebe girecek boyutta degil. Illa ayri tasimak gerekiyor.

Diger yorumlari tahmin ettigim gibi ve adam hakli. AF performansi vasat; J1 gibi bir makina varken bunun pek lafi da olmaz. Lens yavas ve degismiyor. Adamin elinde gördükten sonra Canon'un bu gövdeyi aynasiz ve degisebilir lensli bir seri icin ara model olarak kullandigina daha da ikna oldum.

Karsilastirma yaptigi ve 4 resimi yanyana koydugu görüntü de, bence G1X'in algilayicisini konusturmus. Ama lensin vasat oldugu da ayni sekilde belli oluyor. Olympus'un bokehsini ben daha cok begendim; daha sanatsal duruyor.

Bu performansla 800 dolarda uzun süre durmayacagi bence asikar.500 civarina hizlica düser.

vallaha arkadaşlar 'Ben söylemiştim' demek hiçbir zaman hoşuma gitmeyen hazzetmediğim bir cümledir.Ama bazen kullanmakta mecbur oluyor.

Bunlar daha başlangıç.Canon un sadece fuar ı kurtarmak adına çıkardığı bir ürün olduğunu söylemiştim.Ve canon bu makinaya koyduğu fiyat etiketi ile sanki ''' bu makinayı almayın azıcık sabredin esas makine arkadan geliyor'''' demek istemiş.

Canon cu Dpreview bile ne yapsa ne etse bu makinayı kurtaramaz bence.

Esas bombayı Panasonic patlatacak gibime geliyor.Zaten Sony Nex7 ye bir cevap vermesi gerekiyordu (vizör falan eklenmiş her şey dahil bir makina çıkararak) Olympus unda OM Digital hamlesi ile artık NEx7 benzeri vizörlü ve küçük bir makina çıkarmak ''FARZ'' oldu Panasonic için.

Bakalım.

Mesaji yeni gördüm; bana cevap hakki dogmus, hemen kullanayim dedim.
    Acikcasi bu yazdiklarima "ben söylemistim" haksizlik olmus; cünkü ben de söylemistim

Fikir ayriligimiz bu makinanin bir ara gövde olup olmadigindan cok makinadan beklentilerdi. Ben bu makinadan cok birsey beklemiyordum ki gördügüm video'da bunu kanitladi ve bu makina eldeki müsteriyi kacirmadan, bir sonra cikacak nesile kadar oyalamak. Bazi noktalarda güclü özellikler gösterirken bazi özellikleri zayif. Yeni güclü bir sekilde bir aynasiz sistem bekliyorum.

EF bayonet'inde yakin zamanda degisecegi konusuluyor. Büyük bir ihtimalle de cikacak aynasiz bu bayonetle cikacaktir. Yeni bayonet ile EF bayonetli lenslerde kullanilabilecekmis. Eger Canon EF lenslerinde kullanilabilir oldugu bir aynasiz sistem cikartirsa, piyasa daha da senlenecek.

• EEEE aklın yolu bir bazı arkadaşlar tam tersini iddia ediyorlardı.

Bu makinanın fuarı kurtarmak için (siz aynı şeyi oyalamak kelimesi ile ifade ediyorsunuz) çıkarıldığını bir ara model olduğunu daha ilk günden söylemiştim.Ortak paydalarda buluşulması güzel şey.

Canon müşkül durumda.Öyle bir aynasız çıkarmak zorundaki Canon u canon yapan Lens çeşitliliğinden istifade edebilsin onları da kullanabilsin ama son trend olan 'Boyutlarda küçülme' işinide karşılasın hemde ardı ardına yeni makinalr çıkaran ve Aynasız sektörüne giriş yapan rakiplerine en azından cvp verebilsin.(D-SLR lerdeki gibi Lider olmak istiyorsa rakiplerine cvp vermekten çok daha iyi işler yapan makinalar çıkarmak zorunda)
    Belki sizi belirttiğiniz E Bayonet konusu bu doğrultuda yapılan bir çalışma olablir bakalım ancak Canon un elini çabuk tutması gerekiyor.
  • Aşağıdaki sitede de yeni bir inceleme yayınlanmış.Özellikle test çekimlerinin bulunduğu sayfayı paylaşmak istedim...

http://www.steves-digicams.com/camera-reviews/canon/powershot-g1x/sample-photos-206.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 28 Ağustos 2012; 14:38:04 >
  • takıp
  • Elimde satılık çok temiz Türkiye garantili Canon G1X mevcut. Mayıs 2012' de İzmir Hamza Rüstem Fotoğrafçılık' tan Türkiye Erkayalar garantili olarak satın alınmıştır. Türkçe menülü diye satılan spot ürünlerle karıştırmayın, bizzat Erkayalar tarafından düzenlenmiş garanti belgesi ve Türkçe kullanım kılavuzu mevcuttur. Hiçbir kusuru yoktur, orjinal kutu içeriğine ilave olarak aşağıdaki aksesuarlar gönderilecektir. Aksesuarlar ayrı olarak satılık değildir. Pırıl pırıl bir makina, şimdiden alana hayırlı uğurlu olsun.

Makinaya ait fotoğraflar için:

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-turkiye-garantili-dolu-dolu-canon-g1x-106050348/detay/

Aksesuarlar:

1 adet yan sanayi yedek pil

1 adet orjinal Canon yedek pil

1 adet orjinal Canon parasoley

1 adet UV filtre

1 adet polarize filtre

1 adet yan sanayi filtre adaptörü

• g1x taksitle satış yapan ve güvenebileceğimiz bir adres var mı arkadaşlar? doğubank Hayyam vs.de olur...
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.