Şimdi Ara

Canon PowerShot G1X (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
0
Favori
11.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ister kızın ister kızmayın ama ben Canon düşmanı değilim.
    Sadece daha iyi ,,piyasaya hareket getirecek ,,tüketici lehine fiyat düşmesi başta olmak üzere olumlu gelişmelere yol açacak bir hamle bekliyordum canondan.Olmadı olmayınca ve bu makina gibi gereksiz atakları görünce kızmam ve eleştirmem gayet doğal.

Yani hala anlamış değilim en aklı başında insanlarımız, forum üyelerimiz bile göz göre göre hiçbir yenilik getirmediği halde canon bir modelini alıp bazı şeylerinden kısıp sadece büyük sensör koydu diye bu makinayı şöyle iyi böyle iyi diye övebiliyorlar.

Yani Canon ne yapsa alkışlayacak duruma gelmişiz.

Büyük sensörlü (APS-c) ilk kompakt bu Canon değil.Biliyorsunuz Fuji X100 de kompakt bir makina ve daha önce çıktı.Yani canon bu modele büyük sensör koydu diye bu işi ilk yapıyor efenim alkışlanacak durumda falan değil.Yani ciddi anlmda bir yeniliği yok bu makinanın.Ama fuji bile X100 ü çıkarırken gerek tasarımı gerek fiyatı gerek lensi ile herkese satmayı amaçlamıyordu zaten ki bu büyük sensörlü kompakt işini yeni bir seri -X- serisi ortaya koyarak yapıyordu rakipleri ürkütmemek ve savaş başlatmamak için.Ama canon daha geniş bir kesime hitap eden bir serinin kasasına kırpılmış özelliklerlede olsa büyük sensör koymakla tehlikeli bir işe girişiyor.

Herkesin malumu olduğu üzere Kompakt makinalarda Megapiksel savaşını da Canon başlatmış iş çığrından çıkıncada G serisinde 14 mpden 10 a düşerek geri adımıda ilk kendisi atmıştı ama buna rağmen sektörün hali ortada.Sistem makinaların bile geneli 14-16mp düzeyinde iken piyasada 2 senedir satılan çoğu kompakt 16 mp.

Şimdi böyle bir kasaya APS-C sensör koymakla sırf fuarı ve günü kurtaracağım diye yeni bir savaş başlatıyor canon.Sensör savaşı.
    Ancak bakıyoruz böyle bir savaşa mesela Fuji zaten hazırlıklı görülüyor.1/2, 2/3 falan gibi diğer kompaktlara nazaran büyük sensörlü ürünlere sahip olmakla,X100 örneğindeki gibi küçük gövdeye APS-C sensör koyabilme ve yeni Pro modelindeki gib küçük aynasız sistem üretebilme yeteneği ile savaşa hazır.

Pana ve oly zaten en küçük sistem makinelere sahipler bunlarında gövdeleri çoğu kompakttan ,Like makineden hatta Travel zoom makinelerden küçük yada aynı seviyede.Bunların yapacakları tek iş bu gövdelere sökülüp takılabilir lens yerine sabit lens takıp biraz özellikleri kırpmak.Pana ve Oly de hazır diyebiliriz yani.

Sony de aynı şekilde Nex serisi ile halihazırda küçük gövdeye büyük sensörlü makina üretiyor ve daha küçüklerini de üretebilir yada Hx serisi gibi azıcık büyük kasalı herhangi bir modeline büyük sensör adapte edebilir.

Bütün bu firmalara baktıktan sonra görüyoruz ki bu savaşa en hazırlıksız firma canon (tıpkı zamanın da kendi başlattığı mp savaşına hazırlıksız olduğunun sonraki gelişmelerle ortaya çıkması gibi). Fuji ve nikon bile aynasız sistemlerini tanıttı hatta bunların bazıları üretim ve satışa başladı.Canondan tıs yok.

Benim kişisel görüşüm tahminim daha bu canon piyasaya çıkıp yaygınlaşmadan diğerlerinden cevap gelir halihazırda nikon 1 serisi gibi makineler ucuzlatılır Pana OLy ve Sony ise gf3,pen mini,nex c3 gibi en küçük ve ucuz serilerini dahada ucuzlatır yada daha ucuz alt seriler üretir veya bu modellerin benzerlerini sabit lens takarak kompakt olarak lanse eder ve;
    Canon un bu bence gereksiz savaşına cevabı verir ha Canon un bu modeli de vakti zamanında çıkardığı Pro serisi gibi fazla satmayan, kısa zamanda gözden düşen bir ara model olarak kalır.

• Haa unutmuşum daha Pana ve OLy Lx5 ve XZ 1 in yeni modellerini tanıtmadı belki onlarda Canon G1X gibi aynı kasaya az buz değişiklikliklerle 4/3 yada başka bir sensör koyabilir hatta %90 ihtimal yılın ikinci yarısında Nikon da 7000-7100 serisine ki Canon G serisine herşeyi ile benziyor- Aps-c sensör koyabilir belkide 1 serisinin kısmen büyük sensörünü koyar.Zaten bu 1 serisi 7100 den falan bayaa ufak nikon bu konuda fazla zorlanmazda.

Yani bence canon un elinde patlar bu iş piyasada tercih edilebilecek alternatif marka ve modelin artması satışını bayaa düşürür.Zaten öyle olduğu ve insanlar aynı fiyat gurubunda satılan 4/3 ve nex lere yöneldiği için nikon 1 serisini 7100 serisinin yanın da çıkarmıştı piyasaya.Fujinin son modelleride aynı şekilde.X100 gibi Aps -c sensörlü kompaktı olmasına diğer makinalarının da sensörü büyük olmasına rağmen fuji trendi gördü ve aynasız sistem makine çıkarmak zorunda kaldı.

• quote:

Orijinalden alıntı: doroşenko

Haa unutmuşum daha Pana ve OLy Lx5 ve XZ 1 in yeni modellerini tanıtmadı belki onlarda Canon G1X gibi aynı kasaya az buz değişiklikliklerle 4/3 yada başka bir sensör koyabilir hatta %90 ihtimal yılın ikinci yarısında Nikon da 7000-7100 serisine ki Canon G serisine herşeyi ile benziyor- Aps-c sensör koyabilir belkide 1 serisinin kısmen büyük sensörünü koyar.Zaten bu 1 serisi 7100 den falan bayaa ufak nikon bu konuda fazla zorlanmazda.

Yani bence canon un elinde patlar bu iş piyasada tercih edilebilecek alternatif marka ve modelin artması satışını bayaa düşürür.Zaten öyle olduğu ve insanlar aynı fiyat gurubunda satılan 4/3 ve nex lere yöneldiği için nikon 1 serisini 7100 serisinin yanın da çıkarmıştı piyasaya.Fujinin son modelleride aynı şekilde.X100 gibi Aps -c sensörlü kompaktı olmasına diğer makinalarının da sensörü büyük olmasına rağmen fuji trendi gördü ve aynasız sistem makine çıkarmak zorunda kaldı.

Şahsen DSLR sahibi olarak, cepte taşımak için lensi değişebilen bir cihaz daha almam. Kolay taşınsın iyi foto çeksin isterim. Bu da ya x100 olur ya da G1X olur... Canon un elinde patlayacağını sanmıyorum. G1X, x100 ayarında foto çekiyor. En azından ilk örnekler o yönde, yüksek iso da sıkıntı yok. E daha ne olsun? Pahalı makina evet ama karşılığını veriyor bana göre...

• Dorosenko hocam, sabit odakli tek lensle ufak govde yapmak daha kolay. Zaten bu isi ilk Sigma yapti (DP serisi).
    Fuji'nin Pro1 modeli de ufak degil, G1X'ten daha buyuk.
    Harici kontroller, bakac, flas gibi seylerden feragat etmedikce govdeyi cok kucultmek kolay degil. Zaten asiri ufak govdeye gerek de yok.
    Canon G10'un 14MP'lik algilayicisi ISO100 ve 200'de hala cok basarili ve su an satilan "modern" 16MP'lik kompaktlardan 2 gomlek ustun. Herkes "Yuksek ISO"da cosalim" diye bagirdigi icin G11'de 10MP'ye dustu (iyi de yapti). G11 ciktiginda G10'unu satmadan G11 alan cok kisi oldu.
    Belki de Canon'dan "cok sey" bekledigin icin G1x sana kotu gibi geliyor ama diger markalarla yanyana koydugunda goreceksin ki artilari var eksileri var. Ornegin optik bakaci ufak (ama var), lensi yalniz 4x ve telefotoda yalniz f5.8'e aciliyor (ama sabit f2.8 veya 2.8-4 olsaydi lens daha da buyuyecekti), AF hizinin gelistigine dair bir soz yok ve G serisinin Af hizi yeni kompaktlarin altinda, video ozellikleri beklendigi gibi gelismis degil (ama kotu de degil ve bircok rakibinden daha iyi), makro modu yok (bu boyuttaki algilayici ve lensten zaten beklenmez), bulb modu yok (sadece DSLR ve benzeri aynasizlarda var), pil omru kompaktlar kadar, seri cekim hizi dusuk.
    Tum bunlara karsilik bilindik G serisi kalitesi ve kullanisliligi, yuksek performansli buyuk algilayici, hareketli 3" ekran gibi albenisi yuksekolan artilari da var.
    Zaten bir urun "herkes alsin" diye uretilmez, ve bence G1x hedef kitle icin cok uygun olmus. G serisi zaten her zaman "herkese" hitap etmedi.
    Ek: Norvec'te 1000 Euro civarina geliyor neredeyse. Bu fiyata kesinlikle alinmaz, 800$ civari idare eder, 700$ daha uygun sanki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozturert -- 18 Ocak 2012; 19:51:52 >

• doroşenko canon bu modelinin diğer markalar apsc sensör kullanırsa ara model olacağına bende katılıyorum.
    yalnız çok satması için maalesef f/p tüketici için çok önemli düşünsenize x100 veya nex 3 veya 4x zoom 500 dolar.
  • Vallaha arkadaşlar biraz gerçekçi olmakta fayda var.

Canon 500D veüstü ile 50D ve üstü kullanan hemen hiç kimsenin (canon un bu modelle belirlediğini iddia ettiğiniz hedef kitle) kalkıpta bu G1X i alacağını sanmıyorum.

Algılayıcı hemen hemen aynı üstelik aynı büyüklükte,
    Menüler ve kontrollerde hemen hemen aynı,
    Düğmelerin yerleşim yer ve fonksiyonları da keza aynı şekilde
    Görünüm, tasarım,markada aynı

Şimdi kalkıpta yukarda yazdığım modellere sahip bir insan aynı marka ve 3 aşağı 5 yukarı aynı makineyi sadece 1-2 cm küçültülüp paketlendi diye neden alsın.
    Forumdan da göreceğiz bu makineyi kaç kişinin alacağını.Yapmayın arkadaşlar elinizi vicdanınıza koyun şimdi alacağım efendim benim beklentilerimi karşılıyor falan fıstık diyen arkadaşlar bile mağazaya gittiklerinde yada netten sipariş verirken cayacaklar yada makina alırken kararsız kalanlar son anda başka makinalara yönelecekler
    hep birlikte görüp şahit olacağız.

İnsanoğlunun klasik davranışıdır bir şeyden çabuk sıkılır ve farklılık arar.Yine öyle olacak ve elindeki D-SLR makinenin tabiri caizse küçültülmüş bir kopyasını çoğu kişi almayacak.Göreceksiniz son anda yok daha iyi video çekiyor,daha küçük yok pin point focus falan fıstık diye gidip Nex yada başka makineleri alacak.Mantık ona bunu fısıldayacak.Diyecekki 800 $ a nex leri 4/3 leri bırakın yine Canon un bile kendi sistem makineleri varken bu alınmaz bunun yerine ya diğerlerini alırım yada elimdeki Canon a cillop gibi lens yada tercihe göre bir den fazla lens alırım diyecek.Kompaktıda sonra bir ara hallederiz diyecek mantığı bu kişiye.Hatta ucuz 2.el bi model de alabilirsin diyecek. Ortalama lens fiyatlarının 300-400 $ olduğunu düşünürsek bu insanlar o parayı lens yatırımı için kullanmayı tercih edecektir.Taşınanbilir kompakt konusunda -ki bu gx1 kesinlikle öyle değil- başka çözümlere gidecek yada sıradan bir kompaktla idare edecektir.Halihazırda çoğu D-SLR sahibinin yaptığı gibi.

Şu anda pahalı bir seçenek gibi görülen nex7 gibi 'her şey dahil' makineler bile fujinin son çıkardığı rakibi ve 4/3' çülerin ve nikon un muhtemel cevapları ile dahada ucuzlayıp bütçe sınırları içine girecek ve insanlar bunlar heleki Nex 7 gibi bir ürün dururken Canon G1x e dönüp bakmayacaktır bile.
    Benim düşüncem bu.Göreceğiz bekleyerek hep beraber.

• Nikon aynasizin fiyatina da cok demistik, satmaz demistik. Ama yilbasinda en cok satan sistemlerden birisi olmus.
    O yüzden ne kadar satip satmayacagi belli olmaz. Ben DSLR sahibi olan ve lens degistirme derdi olmayan ve ergonomisi/ayarlari DSLR kullanicisini hedefleyen bir makinanin G12 kadar satacagini düsünüyorum.

Makina cok daha iyi olabilirdi mi? Evet. Ama kötü mü? Hayir. Alan olur mu? Olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 145tr

Nikon aynasizin fiyatina da cok demistik, satmaz demistik. Ama yilbasinda en cok satan sistemlerden birisi olmus.
    O yüzden ne kadar satip satmayacagi belli olmaz. Ben DSLR sahibi olan ve lens degistirme derdi olmayan ve ergonomisi/ayarlari DSLR kullanicisini hedefleyen bir makinanin G12 kadar satacagini düsünüyorum.

Makina cok daha iyi olabilirdi mi? Evet. Ama kötü mü? Hayir. Alan olur mu? Olur.

Evet o ilginc. Ingiltere'de en cok satan ikinci aynasiz sistem Nikon1'mis. V1 degil ama J1 satiyor olabilir. Fotograf kalitesi, ufak algilayiciya ragmen, m4/3ler kadar iyi. Gerci m4/3 sistemi Panasonic bir turlu adam gibi gelistiremedi, Olympus da ucuz olsun diye hala 3 senelik algilayiciyi kullaniyor.
    Nikon 1'in yuksek ISO performansi iyi ama dinamik araligi cok iyi degil ve ufak algilayicidan kaynaklanan "geniiiiis alan derinligi" sorun. Ornek fotograflarda bilindik DSLR derinligi yok, biraz kompakt gibi "duz" sonuclar cikiyor.
    Ve kesinlikle pahali, ama insanlar fiyata cok bakmamis anlasilan. Bu satis oraninda Nikon'un basarili pazarlamasi da etkili aslinda. Her dergide her web sitesinde Nikon1'in reklami var, buna karsilik Olympus EPM1 daha ucuz, daha iyi ve cesitli lensleri var ama Olympus bunu anlatamiyor.
    Hala asagidaki PEN reklam fotografini hatirliyorum:
     Canon PowerShot G1X

Doktor bu ne???

• O söylediğiniz yanlış hatırlamıyorsam İngiltere pazarı için geçerli olan bir durum.Geneli bağlamaz.İngiltere Euro kapsamında değil biliyorsunuz ve 2000 yılında çekilip şu an Çin yönetimine teslim ettiği Hong Kong un eski sömürgesi olması ve oradan yapılan ithalata uygulanan ayrıcalıklar falan nedeni ile ingiltere pazarı özellikle elektronikte biraz karışık ve farklı.Vallaha forumda sayıca az kişi dışında nikon satmaz diyen fazla olmadı sanırım
    Sadece sensör ü beklenen den küçük olduğundan bazı insanlar böyle düşündüler.

Vallaha arkadaşlar şu anda Nex 7 gibi bir çok insanın rüyalarını süsleyen bir makine bile 1200-1300 $ fiyatla satılıyor meydana gelecek 150-200 $ lık bir fiyat indirimi bir anda G1x le nex7 yi aynı potaya sokar.

Yani böyle bir durumla karşılaşan kişi 800$a 150 200 daha ekler nex 7 gibi 4 4 lük (bazı insanlar 5 5 lik olduğunu söylüyor) bir makina alır üzerindeki kit lens her halikarda canon G1x inkinden mükemmel olacaktır.Üstelik insan ilerde bütçesi elverdiğinde yeni lenslerde alabilecektir.

Nex in zaten şu anda Canon G1x den ucuz olan Nex5N gibi modellerinde olacak 100$ lık bir indirim ise canon un yüzüne bakılmaz hale getirecektir ayrıca diğer markaların yapabileceği indeirimleride unutmamak lazım.

• G1X icin 800 dolar denilen satis fiyati piyasaya cikacagi fiyati. Cok kisa bir süre icerisinde 600 dolar seviyesinde satilir. NEX-7 acikcasi NEX-5'den iki kat fiyat farki olacak kadar iyi bir gövde de degil diye düsünüyorum.
  • quote:

G1X icin 800 dolar denilen satis fiyati piyasaya cikacagi fiyati. Cok kisa bir süre icerisinde 600 dolar seviyesinde satilir. NEX-7 acikcasi NEX-5'den iki kat fiyat farki olacak kadar iyi bir gövde de degil diye düsünüyorum.

konu başka bir yere kaymasın ama nex 7, nex 5n den çok daha üstün bir cihaz. bu sınıfın amiral gemisi... x-pro1 bile sonra çıkmasına rağmen gövde olarak nex 7 den üstün bir şey sunamıyor. en iyi IQ yu sunan apsc sensöre sahip cihaz işte, daha ne olsun.

http://www.luminous-landscape.com/reviews/cameras/nex_7_vs_m9_part_deux.shtml

şunu yapıcak başka apsc sensörlü cihaz yok heralde.. nex 5n iso konusunda daha iyi(belki de bu konuda en iyi apsc sensörlü kamera) ama nex 7 apayrı bir şey.

• quote:

Orijinalden alıntı: M@rvelous

quote:

G1X icin 800 dolar denilen satis fiyati piyasaya cikacagi fiyati. Cok kisa bir süre icerisinde 600 dolar seviyesinde satilir. NEX-7 acikcasi NEX-5'den iki kat fiyat farki olacak kadar iyi bir gövde de degil diye düsünüyorum.

konu başka bir yere kaymasın ama nex 7, nex 5n den çok daha üstün bir cihaz. bu sınıfın amiral gemisi... x-pro1 bile sonra çıkmasına rağmen gövde olarak nex 7 den üstün bir şey sunamıyor. en iyi IQ yu sunan apsc sensöre sahip cihaz işte, daha ne olsun.

http://www.luminous-landscape.com/reviews/cameras/nex_7_vs_m9_part_deux.shtml

şunu yapıcak başka apsc sensörlü cihaz yok heralde.. nex 5n iso konusunda daha iyi(belki de bu konuda en iyi apsc sensörlü kamera) ama nex 7 apayrı bir şey.

Dikkat ederseniz ben kötü bir cihaz demedim; benim dedigim farkli.
    NEX-7 1200-1300 dolar ve kücük kardesi NEX-5N 500-600 dolara satiliyorken ben almam. Ek özellikleri 2 kati fiyatini bana göre hakli göstermiyor.
    NEX-7'nin en büyük rakibi kücük kardesi.

• Çok kısa süre içerisinde 600 e düşer diyorsunuz doğrudur ama bu düşüş rakipleri içinde geçerli onlarda düşerse ki düşecekler gene değişen bir şey olmayacak aynı fiyat gurubunda olacaklar.

Kaldıki 600 $ a düşmeside pek bir şey ifade etmiyor çünkü bu fiyat gurubunda Sony nin bir çok A serisi D-SLR modeli var yine Pentax ın oldukça başarılı ve gayet başarılı satış rakamlarına ulaşmış K-r gibi modelleri var.Bunlar D-SLR ve adı üstünde sistem makineler.

Arkadaşlar gördüğünüz gibi bu makinanın neresine el atsak elimizde kalıyor.Boyutunu mazur göstersek başka makineler de göstermemiz gerektiğini anlatan örnekler karşımıza çıkıyor.Fiyatına girsek keza aynı şekilde.

Yani canon kuyuya bir taş attı ,forumda biz 40 akıllı o taşı çıkaramıyoruz.

Sabredip bekleyelim Ocak ayı bitti sayılır şurada 3 ay içinde yani mayıs başına kadar diğer firmalarda CES fuarında makina tanıtmadıkları kulvarlarda lansman yapmak durumundalar.Fuji ve canon un bu son ataklarına mecburen rakipleri cvp vereceklerdir.Vermezlerse kendileri bilir durumları çok kötü olur.

Sony aynı zaman aralığında Nex serisinde adam akıllı 2 model çıkardı (nex5n ve 7) 2 de SLT serisinden ( A65 ve 77)
    piyasadaki dengeleri komple değiştirdi.Mp Konusunda olsun (24 mp lik nex7 ,A77-65) foto ve video kalitesi konusunda olsun (28 mbps video çekimi ve iso başarımı ile nex 5N ve fotoda C3) fiyat konusunda olsun (foto ve video daki kalitesine karşın 650-700$ lık nex 5N ile) bir süre daha bu modeller Sony yi götürür darısı rakiplerinin başına.

Ancak her şeye rağmen kişisel düşüncem bu Canon fazla tutmaz ve satmaz.

• G serisi hicbir zaman cok satmadi; sattiysa bu cümleyi düzelteyim. Ama diger konusulan rakipler Micro 3/4 veya NEX tarzi makinalar yeni bir sinif acarak DSLR pazarindan pay kapiyorlar.

Canon büyük ihtimalle halen piyasayi izliyor. Sonucta ellerinde binlerce yeni patent vs var.

Bu sayfadaki tartismada da bence farkli bir söyleyen bir taraf yok. Aradaki tartisma tamamen beklenti farkliligindan kaynaklaniyor.
    Ben G serisinde cok büyük bir degisiklik beklemiyordum; cikan sonuca bakinca OK diyorum. Ama siz sanirim Canon'un piyasayi sarsacak bir giris yapmasini bekliyordunuz; cikan makinayi begenmediniz.
  • yok hayır, kötü demediniz ama iki kat fiyat farkına değer demeye getiriyorum ben de zaten işte 550d ve 7d gibi düşünün, aynı sensöre sahipler falan ama aradaki fiyat farkına değmez diyebiliyor muyuz? bence bunun gibi bir şey, nex 7 bir üst segmentte bir gövde. 550d ile 7d arasında da iki kat fiyat farkı var işte, aynı şey. 7d de yapabildiğimiz her şeyi 550d de yapamadığımız gibi nex 7 de yaptığımız her şeyi nex 5n de yapamıyoruz. mesela şu video da görülebileceği gibi sony in dslr-dslt lerde kullandığı hot shoe ya sahip nex 7 nin yaptığını nex 5n de yapamıyoruz..

ama tabi görüşünüze saygı duyarım, ekstra özellikler sizin için 600 dolar etmeyebilir

• quote:

Orijinalden alıntı: M@rvelous

yok hayır, kötü demediniz ama iki kat fiyat farkına değer demeye getiriyorum ben de zaten işte 550d ve 7d gibi düşünün, aynı sensöre sahipler falan ama aradaki fiyat farkına değmez diyebiliyor muyuz? bence bunun gibi bir şey, nex 7 bir üst segmentte bir gövde. 550d ile 7d arasında da iki kat fiyat farkı var işte, aynı şey. 7d de yapabildiğimiz her şeyi 550d de yapamadığımız gibi nex 7 de yaptığımız her şeyi nex 5n de yapamıyoruz. mesela şu video da görülebileceği gibi sony in dslr-dslt lerde kullandığı hot shoe ya sahip nex 7 nin yaptığını nex 5n de yapamıyoruz..

ama tabi görüşünüze saygı duyarım, ekstra özellikler sizin için 600 dolar etmeyebilir

Benzetmenizi anliyorum ama 550D ile 7D arasinda fark ile NEX-5N ile NEX-7 arasindaki fark bence ayni degil. Arti bana göre aradaki fark degmez diyorum. Birisi deger diyip alabilir ve kendi parasi ve kararidir. Beni hic bir sekilde ilgilendirmez.

Gecen haftasonu piyasadaki yeni makinalari biraz inceleme firsatim oldu. X100, 5N veya 7N'ye baktim. Ve dslr olarak 7D kullaniyorum. Kücük makina olarak G10 sahibiyim. Yavas fokus yapmasinin disinda gayet memnum oldugum bir makina. Ancak cocuk vs cekerken AF artik yetmiyor ve kücük ama iyi bir imaj kalitesi sunan bir makina ariyorum.

NEX-5N'yi cok yakin bir arkadasim almis. Elde tutmasi problemli ama onun disinda gayet yeterli bir makina.

NOT: Video'yu izleyemedim; hata veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 145tr -- 18 Ocak 2012; 22:46:59 >

• benim düşüncemde sony nin bu kılasmanda nex7 gibi nikonun v1 j1 gibi oly da ve fujinin x100,x10 gibi makineleri varken gx1i o parayı verip alacak arkadaşa sadece burdan hayırlı olsun derim
    japonya x100 ün talebine yetişemiyormuş ve özellikle 200 adet özel seri üretmiş o fiyata talebe yetişemiyor destek olark x10 çıkartıyor bu klasmana bence canon çok geç kaldı nikon fuji ve olympus+nex7 götüreceğini götrdü halada götürecektir
    2012 nin 4 cü ayından sonrada bu üst klasmanda v1rin yerini bence sony nex7 ve x1 pro alacağına adım gibi eminim
  • quote:

G serisi hicbir zaman cok satmadi; sattiysa bu cümleyi düzelteyim. Ama diger konusulan rakipler Micro 3/4 veya NEX tarzi makinalar yeni bir sinif acarak DSLR pazarindan pay kapiyorlar.

Canon büyük ihtimalle halen piyasayi izliyor. Sonucta ellerinde binlerce yeni patent vs var.

Bu sayfadaki tartismada da bence farkli bir söyleyen bir taraf yok. Aradaki tartisma tamamen beklenti farkliligindan kaynaklaniyor.
    Ben G serisinde cok büyük bir degisiklik beklemiyordum; cikan sonuca bakinca OK diyorum. Ama siz sanirim Canon'un piyasayi sarsacak bir giris yapmasini bekliyordunuz; cikan makinayi begenmediniz.

Sn 145 tr
    evet aynen dediğiniz gibi beğenmedim ve yine söylediğiniz gibi tabii kişisel ve beklenti ile alakalı bir durum.

Açık söyleyeyim devrimsel nitelikte olmasa bile Sony nin nex serisi ile yaptığı gibi piyasada dengeleri değiştirmese bile sarsacak bir model bekliyordum.

Canon da madem fujinin x serisini yarattığı gibi yeni bir seri çıkarmadı aynı G serisinin kasası ile yola devam kararı aldı;
    hiç olmazsa Sony nin Nex 5n de yaptığını yapabilirdi.Yani hemen hemen aynı kasaya hareketli ekrandan,video kameraları kıskandıracak videografik özelliklerden menüdeki iyileştirmelerden enteresan ISO başarımından ve daha neler neler kattı Sony aynı kasaya bu yüzden adını bile değiştirmedi nex6 yapmadı mesela sadece NEW ilavesi o kadar.
    Yani demek istediğim Nex5 deki hemen her şeyi 5N de daha ileri götürdü Sony.Ama Canon bu modelde 2 ileri 1 geri, bir tarafı kıs bir tarafı aç olmadı bence yakıştıramadım canon a.
    Bu şekilde devam edersede Canon için geleceğin iyi olacağını sanmıyorum.Umarım bir şeyler üzerinde çalışıyorlardır özellikle umuyorumki bir aynasız makina da çıkaracaklardır.Yoksa durum bence iyi değil.

• Ben o kadar karamsar bakmiyorum. Sonucta Canon sektör lideri olmasinin verdigi avantaji kullaniyor. Mevcut siniflarda zaten basarili bir satis grafigi mevcut. Diger markalar satislari yükseltmek icin daha iyi ürünler cikarmaya veya yeni pazarlar yaratmalari gerekiyor. Bunun icinde her firma belirli alanlara büyük yatirimlar yapiyorlar. Hangisinin ne kadar tutacagi bastan belli degil. Canon ortaligin toz duman oldugu durumda yeni bir sey yapmayarak karini koruyor. Sektörün ne yöne gidecegi belli olduktan sonra ürün cikartacaktir.

Fuji resmen son nefesini X serisi icin harcadi ve tutturdu.
  • Karamsar bakmıyorsunuz ama hayat gerçekleri farklı işliyor maalesef.Geliri ülkemizin kinden bir kaç kat büyük trilyon dolarlık finans kurumları bile batıyor adı üstünde finans kurumu elinde para olan kurumlar.

Onları geçelim Sony gibi savunma elektroniğinden havacılığa,uydu teknolojilerinden cep telefonuna foto makinesinden walkman e kadar hemen her elektronik alanda faaliyet gösteren bir dev olan Sony 3 yıldır zarar ediyor.Bunun temel nedenleride atılan yanlış hamleler (2-3 yıl öncesine kadar foto makinesi alanında mesela,cep tellerde keza öyle) ve bu hamlelere harcanan ar-ge ve üretim masraflarının geri dönmemesi.Yanlış pazar ve tüketici tecihi analizi yapılması vb.

Sony gibi her alanda faaliyet gösteren bir devin zarar edebildiği bir ortamda sadece görüntü teknolojileri, foto kamera, ve bunlarla alakalı yazıcı vs. üreten daha dar alanda faaliyet gösteren Canon hayli hayli zarar eder.

Sektörel Liderlik de kalıcı değildir.Canon buna da güvenemez.

Yine Sony örneğinden gidersek Yakın zamana kadar üstün ve lider olduğu Tv teknolojisinde Led ve LCD tv lerin çıkışı ve gelişimi ile Sony liderliği Samsunga kaptırdı.Hatta yanlış hatırlamıyorsam panel üretiminden fabrikalarını kapatarak tamamen çekildi.Yani piyasada ki Sony tvler Sony yapımı değil onun adına başka firmalarca yapılıyor.

Yine kişisel müzik çalar alanında liderdi Walkmanla ama Mp3 lerin yaygınlaşması Sony ninde buna ayak uyduramamasi nedeni ile bu dalda da liderliği gitti.
    Keza Nokia da cep telefonlarında liderdi ama Symbiaan işletim sistemindeki hatalı inadı yüzünden Akıllı telefon pazarında liderliği samsung ve başka firmalara kaptırdı ve bahsettiğim bütün bu değişimler özellikle son Nokia örneği 2-3 yıl gibi kısa sürelerde gerçekleşti.

Yani Canon da akıllı harreket etmezse iş umulmadık noktalara gidebilir.Elinde çok sayıda patent in olmasıda kurtarmaz en son Kodak ın durumunu biliyoruz onunda elinde milyarlarca dolarlık patent hakları var ama iflasın eşiğinde.

Canonda sanırım bu durumun farkında olduğundan böyle ağır davranıyor düşünerek akıllı hareket etmek istiyor ama zamanda akıp gidiyor bu arada.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.