Şimdi Ara

### Canon Powershot S110 HS Ana Konu - Paylaşım & Genel Bilgi & Diğer ###

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3 senedir kullanmakta olduğum Fujifilm F70EXR kameramdan sonra, artık yeni teknolojilere de ayak uydurabilmek adına, sonunda Canon Powershot S110 HS fotoğraf makinasının siparişini verdim.
    Bu ay sonunda elime geçecek olan bu makine ile ilgili ana konu başlığını da bu vesile ile açıyorum. Herkese hayırlı uğurlu olsun.

Diğer fotoğraflar: Canon S110
    Öncelikle makine ile ilgili teknik bilgileri paylaşalım:

PowerShot S110, üstün sonuçlar için parlak f/2,0 lens ve yüksek hassasiyete sahip Canon CMOS özelliğini birleştirir. Wi-Fi, mobil cihazlar aracılığıyla anında paylaşım ve GPS etiketlemesi
    olanağı sağlar.

Üstün Özellikler:
    DIGIC 5 ile 12,1 MP CMOS, HS Sistemi
    24 mm geniş açı, f/2,0, 5x optik zoom lens.
    Intelligent IS
    Mobil Özellik Aracılığıyla Wi-Fi ve GPS
    Lens Kontrol Halkası, Tam Manuel ve RAW
    7,5 cm (3,0 inç) dokunmatik ekran
    Full HD filmler, HDMI-CEC
    Yüksek Hızlı Seri Çekim HQ
    Smart Auto
    Opsiyonel 40 m'ye kadar Su Geçirmez Kılıf
    ND filtresi
    HDR
    Panorama

Detaylı Özellikler:

DIGIC 5 ile 12,1 MP CMOS, HS Sistemi
    HS Sistemi, yüksek hassasiyetli 12,1 Megapiksel Canon CMOS sensörü (1/1,7 tipi) ve DIGIC 5 işlemcinin güçlü bir birleşimidir. ISO 12.800'e kadar düşük ışıkta daha az parazit ve üstün
    görüntü kalitesiyle çekim yapabilmenizi sağlar ve flaş ya da tripod ihtiyacını azaltır.
    .

Çok yönlü lens
    Parlak f/2,0 lens, karanlık koşullarda çekim yapma olanaklarınızı daha da geliştirir. 24mm ultra geniş açılı ayar, baş döndürücü manzaralar çekebilir ve 5x optik zoom veya geleneksel dijital
    zoom'dan daha görünür ayrıntı ve keskinlik sağlayan, gelişmiş ZoomPlus teknolojisi ile en fazla 10x zoom ile yakın çekimler yapabilirsiniz.
    .

Intelligent IS
    Intelligent IS özelliğine sahip optik Görüntü Sabitleyici, kamera titremesini ortadan kaldırmak ve net, ayrıntılı görüntüler sağlamak üzere 7 ayar arasından en uygun sabitleme modunu
    otomatik olarak seçer.
    .

Mobil Özellik Aracılığıyla Wi-Fi ve GPS
    Wi-Fi* özelliği, ev kablosuz ağları ve kişisel bilgisayarların yanı sıra akıllı telefonlar ve tabletler gibi taşınabilir cihazlarla kolayca bağlantı kurabilmenizi ve bunları, hızlı, kolay, çevrimiçi
    görüntü paylaşımı için kullanabilmenizi sağlar. Ayrıca, görüntüleri uyumlu bir Canon Wi-Fi yazıcısında yazdırmak için bir kabloya da gereksinim duymazsınız. Çekim konumlarını takip etmek
    için akıllı telefonunuzun GPS özelliğini kullanıp daha sonra bu bilgileri görüntülerinize eklemek için Wi-Fi üzerinden kameranızla senkronize edebilirsiniz.
    .

Lens Kontrol Halkası, Tam Manuel ve RAW
    Lens Kontrol Halkası; zoom, diyafram, enstantane hızı, odak ve ISO gibi işlevlerin hızlı denetimini sağlar. Kompozisyon üzerinden maksimum kontrol ve sağlanan Digital Photo Professional
    yazılımını kullanarak çekim sonrası düzenleme yapabilmek için çok açılı çekim desteğiyle RAW formatında Tam Manuel modla çekim yapın.

7,5 cm (3,0 inç) dokunmatik ekran
    Gelişmiş 460 bin nokta kapasiteli dokunmatik ekran basit, sezgisel harekete dayalı çalışma imkanı sunar. Görüntüleri gözden geçirip yakınlaştırabilir, fotoğraf makinesi modlarını seçebilir
    ve Dokunmatik Enstantane, Dokunmatik AF gibi denetimleri kullanabilirsiniz.

Full HD filmler, HDMI-CEC
    Optik zoom ve stereo ses ile olağanüstü, Full HD (1080p) filmler çekin. HDMI-CEC bağlantı, uyumlu bir HDTV'de kayıpsız oynatma imkanı sunar.

Yüksek Hızlı Seri Çekim HQ
    Yüksek Hızlı Seri Çekim HQ modunu kullanarak 10 kareli tam çözünürlüklü seri çekimle 10 kare/sn'de anlık hareketleri yakalayın.

Smart Auto
    Smart Auto, kamera ayarlarını optimum sonuçları elde etmek amacıyla 58 sahne (filmlerde 21) arasından sizin için seçer. Çok Alanlı Beyaz Dengesi, doğal görüntüler için birden fazla ışık
    kaynağının varlığını dengeler.

İsteğe Bağlı Su Geçirmez Çanta
    Fotoğraf makinenizi, su altında 40m'ye kadar derinliklerde korur.

Canon Powershot S110 Kullanıcı Kılavuzu: English
    Getting Started (Başlarken) Kullanıcı Kılavuzu : English

Diğer tüm teknik detaylar için buraya bakılabilir.

Ayrıca Dpreview sayfasının verdiği değerler de bu adresten görülebilir.
    Gene Dpreview, çok faydalı bir örnek fotoğraf rakip karşılaştırma sayfası yapmış: Link.

Kutu açma (unboxing) videosu:
    --------------------------------------------------------------------------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi twingonote -- 2 Ocak 2014; 13:45:36 >

• Forumda görebildiğim kadarıyla çok az S110 sahibi var. Ama gene de bir liste yapmaya başlamak iyi olur:

Canon Powershot S110:

1-twingo
    2-laruz
    3-hooverphonic

Bu listeye ismini yazdırmak isteyen S110 sahipleri, lütfen mesaj atsınlar.
  • aslında bir üst modeli s120 cikti onuda kontrol edebilirsin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: cence_dersim

aslında bir üst modeli s120 cikti onuda kontrol edebilirsin..

Evet haklisin cence. Baslangicta her ikisini de siparis etmistim, hangisini begenirsem onu tutacaktim. Ama sonra S120'yi iptal ettim. Nasil olsa seneye yari fiyatina dusecek, cok fark olursa, bunu satarak, ustune koyup onu alirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: twingonote

quote:

Evet haklisin cence. Baslangicta her ikisini de siparis etmistim, hangisini begenirsem onu tutacaktim. Ama sonra S120'yi iptal ettim. Nasil olsa seneye yari fiyatina dusecek, cok fark olursa, bunu satarak, ustune koyup onu alirim.

hangi ülkeden siparis ettin?
  • quote:

quote:

quote:

hangi ülkeden siparis ettin?

2004'den bu yana, tum digital kamera, elektronik aksesuar (batarya, kilif, film, kaset vb.) Tr'den almiyorum. Amazon'dan siparis ediyorum. Genelde zaten top modeller henuz burada piyasaya bile cikmamisken, orada bir sonraki model ciktigi icin %40 gibi ucuzlamis oluyor. Misal S110 henuz piyasada goremezsiniz, Erkayalar disinda. Fiyati da 1100 TL (550 usd!!!) civari. Ben amazon'dan 219 usd ye aldim :) ustune kargo, gumruk, ceza vb bile koysaniz, tr ye gelisi maks 350 usd tutar. Ama ben yolcu beraberi getiriyorum.

• Degerli fotograf dostlari. Elinde S110 olan baska kimse varsa lutfen sohbetimizi katilarak gelistirelim. Mesela, 1.0.2 firmware update yapilmali mi, onerir misiniz? Chdsk firmware nasil S110 versiyonu, kullanan var mi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    .: FUJIFILM X-S10 [ANA KONU] :.
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Degerli fotograf dostlari. Elinde S110 olan baska kimse varsa lutfen sohbetimizi katilarak gelistirelim. Mesela, 1.0.2 firmware update yapilmali mi, onerir misiniz? Chdsk firmware nasil S110 versiyonu, kullanan var mi?

Bu arada kendi soruma cevabı da kendim vermiş olayım. Seri numarası soldan 6. hanesi "4" ve daha aşağıda olan S110 kameraların firmware update 1.0.1 --> 1.0.2 yapması gerekiyor. Ancaaak, eğer pil yuvasının kapağını kaldırdığınızda, kapak menteşesi civarında, boardmarker vb bir kalem ile manuel yapılmış mavi bir işaret, nokta görürseniz, bilin ki, sizin cihazınız S/N : "XXXXX4..." ve daha altında olsa dahi, firmware güncellemeniz fabrika çıkışında yapılmış demektir. Zaten güncelleme yapmanıza da izin vermez kamera. Zaten güncellenmiş gibi bir mesaj çıkıyor ekranda.

Benim makinanın seri nosu : 522034....., yani 6. karakter "4" olmasına rağmen, menteşede mavi nokta var ve güncellemeye gerek yok.

Diğer tüm detaylar burada:http://www.canon-europe.com/Support/Consumer_Products/products/cameras/Digital_Compact/Powershot_S_series/PowerShot_S110.aspx?type=download&page=1

Ayrıca CHDSK firmware de kurdum. Onu da ileride detaylandıracağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi twingonote -- 22 Aralık 2013; 12:08:23 >

• Evet, kutu açma (unboxing) videomuz da hazır:http://www.youtube.com/watch?v=1dYf6qRX67g

(ilk mesaja da eklenmiştir)
  • Canon S110 için Türkçe, "Başlarken" ve "Kamera kullanım kılavuzları" elinde bulunan varsa, bana bilgi vermelerini rica ederim.

Kılavuza bu adresten ulaşmak mümkün:http://www.gorselakademi.net/kullanim-kilavuzlari/

Ancak, ürünler Tr'den alınmadı ise, kutudan Görsel Akademi Eğitim Kodu çıkmıyor, dolayısıyla da bu siteye abone olunamıyor.

Eğer bu şifreye sahip iseniz, ya da zaten bu siteye üye iseniz, girip kılavuzları indirmenizi ve bana göndermenizi rica ederim arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi twingonote -- 23 Aralık 2013; 15:01:09 >

• quote:

Canon S110 için Türkçe, "Başlarken" ve "Kamera kullanım kılavuzları" elinde bulunan varsa, bana bilgi vermelerini rica ederim.

Kılavuza bu adresten ulaşmak mümkün:http://www.gorselakademi.net/kullanim-kilavuzlari/

Ancak, ürünler Tr'den alınmadı ise, kutudan Görsel Akademi Eğitim Kodu çıkmıyor, dolayısıyla da bu siteye abone olunamıyor.

Eğer bu şifreye sahip iseniz, ya da zaten bu siteye üye iseniz, girip kılavuzları indirmenizi ve bana göndermenizi rica ederim arkadaşlar.

s110 yok , s120 var görsel akademide,upload edip linki verebilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: *planet*

canon s120 kılavuz

Planet, cok tesekkurler. Bu arada dun Canon turkiye 'yi aradigimda, Gorsel Akademi'de S110 kilavuzu bulundugunu soylemisti cikan hanim. Acaba baska bir benzer isimle mi kaydettiler yanlislikla? Her halukarda, tr'de satisini yaptiklari bir urun olmasi hasebiyle, S110 icin de Turkce kilavuz hazirlatmis olmalari gerekiyor, kanunen. Acaba son bir rica, siz de bir telefon acsaniz, bu kilavuzu bulamadiginizi sorsaniz? Belki de sisteme yuklemeyi unuttular? Simdi ben ararsam, bu sefer uye numarami, egitim kodumu falan sorabilirler ve operasyon bastan basarisiz olur :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi twingonote -- 1 Ocak 2014; 17:53:35 >

• quote:

canon s120 kılavuz

Bu verdiğin link ilelebet sabit mi kalacak, yoksa dosya.co bir sure sonra linki kaldırıyor mu? Kalacak ise, S120 Türkçe manuel arayanlar için de bir kaynak niteliğinde olur bu adres.

Bu arada, kötü haber, dosyayı indirirken hata veriyor, defalarca denedim.
  • quote:

quote:

canon s120 kılavuz

Bu verdiğin link ilelebet sabit mi kalacak, yoksa dosya.co bir sure sonra linki kaldırıyor mu? Kalacak ise, S120 Türkçe manuel arayanlar için de bir kaynak niteliğinde olur bu adres.

Dosya muhtemelen belli bir sure sonra silinir, ben yukledim iniyor ama aksama baska bir siteden upload ederim tekrar.
    S110 ile ayni degil mi acaba kilavuz sitede bulamadim 120 var sadece.

• quote:

quote:

quote:

canon s120 kılavuz

Dosya muhtemelen belli bir sure sonra silinir, ben yukledim iniyor ama aksama baska bir siteden upload ederim tekrar.
    S110 ile ayni degil mi acaba kilavuz sitede bulamadim 120 var sadece.

S110 ile S120 çok benzer, ama aynı değil. Bu yüzden S110 a ait kılavuzu bulmak istiyorum. İngilizcesi var zaten elimizde, ama Türkçesi de ileride bu sayfaya gelenler için kaynak oluşturacaktır. Teşekkürler ilgin ve alakan için.

• Bu arada henüz Wifi ayarlarını yapmayı beceremedim. Bu konuda tecrübesi olan varsa, burada anlatabilir. Şuradaki videolar yararlı, bir ara deneyeceğim:http://www.usa.canon.com/cusa/consumer/standard_display/ps_wifi
  • S110 için gelen camera window yazılımı yerine S120 sayfasındaki yazılımları kurursanız, Wifi kolayca ayarlanabiliyor.
  • Sayfamiz, S110 kullanicilarinin katilim ve degerli paylasimlarini bekliyor. Guncel tutarak islevini arttirmak bizim elimizde. Oncelikle, elinde S110 olan varsa, ana basliga eklenmek uzere bildirmesi iyi olur.

Bu makina ile hizli hareket eden objelerin fotografini otomatik ayar ile cekmek mumkun degil. M ve Tv ayari ile denemelerim henuz basari saglayamadi.

Mesela şu fotoğraf ve benzerlerini çekmek:http://www.flickr.com/photos/cameralabs/8192765073

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi twingonote -- 2 Ocak 2014; 13:41:35 >
  • Güncel
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.