Şimdi Ara

CANON POWERSHOT SX1 IS ve SX10 IS (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.156
Cevap
5
Favori
99.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Alperkon

Bipekkan hoca gerçekten yazayım mı yazmayayım mı diye düşünürken siz tam zamanında cevap yazdınız articulated LCD konusunda...Balı tatmayana istediğiniz kadar anlatın tadını anlatarak tattıramazsınız.Bipekkan FZ50 kullandı değişken açılı,katlanır LCD'yi ona sorun diyecektim sizden cevap geldi...
    Benim FZ18 ve FZ28'i almama nedenlerimden biri bu özelliğin olmayışıdır...
    quote:

Orjinalden alıntı: bipekkan

@smartcard,
    Keşke en ucuzundan en pahalı dSLR' makineyede koysalar şu hareketli LCD' yi. En azından %70 sizi toprakta, otta, alfaltta sürünüp komando eğitimi yapmaktan hatta kollarınızı yukarı uzatabildiğiniz noktaya kadar tepeden çekim yapmanızı sağlıyor. Bu nedenle, hareketli LCD, kişisel bir zevk değil, extra ve çok tutulan ve her makineye de kolay kolay nasip olamayan bir (+) özelliktir. Yazdığımın FZ28 ile bir ilgisi yoktur.Keşke bu iyi makinaya FZ50' deki hareketli LCD' yide koysalardı.....
    quote:

Orjinalden alıntı: smartcard
    ............... Herkesin zevki kendine tabii ama bu hareketli LCD bana biraz gıcık geldi :) Hele dolar biraz daha düşsün FZ-28 yapıcaz artık...

Kendimi nasıl cahil hissettim...Sanırsam iyi bi özellik...Beni uyuz eden olay portatif gibi durması...

• Arkadaşlar SX1 IS için bir fiyat daha buldum buda Euro cinsinden 480 Euro link aşağıda:http://www.technikdirekt.de/main/en/foto/digitalkameras/kompakt-foto/279405/-/Article.html?&SESSIONID=00000&landingCountry=uk&language=en

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alperkon -- 31 Ekim 2008; 21:35:44 >
  • @Smartcart,
    Estafurullah, o ne demek, bende ilk Canon A620 de tanıştım bu özellikle arkasından FZ50'yi seçme nedenlerimden biriydi. Hele benim gibi eğilip doğrulması zor olan kişiler için bulunmaz nimet. Şimdi dSLR hayaliyle yaşıyoruz bir tek sony alfa serisinde var Onunda fiyatı benim cepte 99 depremi yaratıyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: smartcard
    ........................
    Kendimi nasıl cahil hissettim...Sanırsam iyi bi özellik...Beni uyuz eden olay portatif gibi durması...
  • FZ28'den Canon'a yönelme nedenlerimden biri de hareketli LCD ekran.
    Özellikle zoom özelliğini kullanırken makineyi bir yere sabitlemeniz gerekiyor işte o zaman döner ekran imdadınıza yetişiyor.
    Dediğiniz gibi tüm makinelerde olması gereken bir özellik.
    Hatta kendinizi çekerken ekranı çevirip kadraja kendinizi oturtabiliyorsunuz.
  • Arkadaşlar yeni fotografları ekledim...

CANON POWERSHOT SX1 IS ve SX10 IS

HDR cekim yaptım ama, ya cekimde yada programda başarılı olamadım galiba iyi gorunmediler gozume

HDR

HDR

HDR

HDR

HDR

HDR

HDR

Resimlerin "iso,enstantane,diafram,zoom" bilgilerini, bilgisayarınıza indirdikten sonra ozelliklerinden ayrıntılı bir şekilde ogrenebilirsiniz.

Arkadaşlar ozellikle yuksek cozunurlukte tutmaya calışıyorum resimleri cunki duşuk cozunurlukte noise ve resim kalitesi belirgin gorunmuyor...

HDR dahil olmak uzere butun resimleri tripotsuz biryere sabitlemeden cekim yaptım. bundan sonraki resimlerde tripod olacak.

Ilk cektigim ornek video goruntusu beyenilmemişti bende dahil olmak uzere, birtanedaha koyuyorum.
    Link:
    http://rapid-share.com/files/160092467/Canon_SX10_video_test2.rar.rar "aradaki (-) işareti kaldırın"

Rastgele cekim, dijital zoom aktiftir zoom baz alınmasın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pocemonmutlu -- 3 Kasım 2008; 1:40:25 >

• Pocemonmutlu fotoğraflar için teşekkürler makina kendini siz ustalaştıkça göstermeye başladı birde zoom oranlarını yazsaydın daha iyi olurdu...
  • İlk gece çekiminde oldukça kumlanma var.
    Sonlara doğru kalitesi artmış fotoların.
    Zoom oranlarını ve mümkünse tripod kullanarak ya da sabitleyerek aynı açıdan zoomlamanızı rica etsek.
  • Pocemonmutlu video çekiminde çok hızlı makinayı gezdiriyorsun pek birşey anlaşılmıyor ama mükemmel bir stereo ses kalitesi var...Bu konuda Panasonic'den çok üstün olduğu açık.
  • bu gun UV Filter aldım Cokin Marka. yalnız kafama bir soru takıldı cokin 14ytl, B&W 46ytl şimdi Cokin ucuz oldugu icin cektigim resimler kotumu cıkar?

Filtre bakarken Erkayalar'a girdim Canon SX10 gelmiş 1100ytl ye satılıyor. yalnız kutu icinde turkce kullanım klavuzu mevcut değilmiş...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pocemonmutlu -- 3 Kasım 2008; 18:13:00 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Alperkon

Pocemonmutlu video çekiminde çok hızlı makinayı gezdiriyorsun pek birşey anlaşılmıyor ama mükemmel bir stereo ses kalitesi var...Bu konuda Panasonic'den çok üstün olduğu açık.

Alperkon, makineyi sırf siz merak ettiginiz icin bu cekimleri yapıp buraya atıyorum. işimden dolayı kendime dahi vakit ayıramıyorum inanın onun icin cok detaylı ilgilenemiyorum resim ve video cekimlerinde kusura bakmayın.
  • Olmaz öyle şey, Türkçe klavuzsuz,Türkçe garanti belgesiz piyasaya veremezler, Kaçak mal olarak kabul edilir parasal cezası ağırdır.
    UV filtrenin Fotograf üzerinde hiçbir etkisi olmaz Sadece objektif çizilmesin kirlenmesin amacıyla emniyet için kullanılır. Ben 5 YTL' lik ama optiği hatasız UV kullanıyordum. Önemli olan polarize filtredir. Hem fotofra biraz canlılık getiririr Maviler canlanır biraz fotografa kontrast getirir ama ortamın ışık durumuna göre ya diyaframı 1 kademe açarsınız veya enstantaneyi 1 veya 2 adım azaltırsınız. Hemde ekseni etrafında çevirerek yansımaları bir ölçüde önlersiniz.
    quote:

Orjinalden alıntı: pocemonmutlu

bu gun UV Filter aldım Cokin Marka. yalnız kafama bir soru takıldı cokin 14ytl, B&W 46ytl şimdi Cokin ucuz oldugu icin cektigim resimler kotumu cıkar?

Filtre bakarken Erkayalar'a girdim Canon SX10 gelmiş 1100ytl ye satılıyor. yalnız kutu icinde turkce kullanım klavuzu mevcut değilmiş...

• Pocemonmutlu SX10 IS'i forumda ilk alan siz olduğunuz için tabi biraz eziyetli oluyoruz ama ilerde ki günlerde nasıl olsa cihazdan geçilmeyecek.Şimdilik sen bizi işinizi de fazla aksatmadan, fotoğraflarınızı göndermeye devam ediniz.Tabi bunu asla bir emri vaki olarak algılamadan,gönüllü olarak paylaşımlarımıza devam edelim.Bu makinayı alacak olanlar da almayacak olanlarda size çok teşekkür edeceklerdir.
  • quote:

Olmaz öyle şey, Türkçe klavuzsuz,Türkçe garanti belgesiz piyasaya veremezler, Kaçak mal olarak kabul edilir parasal cezası ağırdır.
    UV filtrenin Fotograf üzerinde hiçbir etkisi olmaz Sadece objektif çizilmesin kirlenmesin amacıyla emniyet için kullanılır. Ben 5 YTL' lik ama optiği hatasız UV kullanıyordum. Önemli olan polarize filtredir. Hem fotofra biraz canlılık getiririr Maviler canlanır biraz fotografa kontrast getirir ama ortamın ışık durumuna göre ya diyaframı 1 kademe açarsınız veya enstantaneyi 1 veya 2 adım azaltırsınız. Hemde ekseni etrafında çevirerek yansımaları bir ölçüde önlersiniz.
    quote:

bu gun UV Filter aldım Cokin Marka. yalnız kafama bir soru takıldı cokin 14ytl, B&W 46ytl şimdi Cokin ucuz oldugu icin cektigim resimler kotumu cıkar?

Bilgileriniz icin teşekkurler icimi rahatlattınız bipekkan bey.

Evet malesef turkce kullanım klavuz yokmuş "heralde burda turkceye cevrilip basılacak" ama garanti belgesini sormadım vardır heralde, yoksa sizin dediginiz gibi kacak mal satmış olacak. Erkayalara girmemin sebebi sx10 geldimi geldiyse fiyatını ogrenmek icindi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pocemonmutlu -- 3 Kasım 2008; 19:20:40 >

• Erkayalar gibi ciddi bir firmanın öyle yasa dışı mal getirtmek veya usülsüz mala tavassut olacağına ben ihtimal vermem.Çünkü cezai yaptırımın kabak gibi oyulmak olduğunu herkesden iyi bilirler ve firmanın adını da riske sokmazlar.Sanırım cihaz yeni olduğundan Türkçe katalog baskıda olsa gerek Bipekkan hocam...Pocemonmutlu fotoğrafları sağolsun peşpeşe yolluyor yenilere yorum yapmadınız henüz...
    quote:

Olmaz öyle şey, Türkçe klavuzsuz,Türkçe garanti belgesiz piyasaya veremezler, Kaçak mal olarak kabul edilir parasal cezası ağırdır.
    quote:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alperkon -- 3 Kasım 2008; 19:34:33 >

• geçe fotoğraflarında göze batacak boyutlarda nois problemi varmış gibi geldi.birde motosikletli bayanın yüzünde netlik sorunu biraz aşırı olmuş gibi.nedenini bipekkan ve alperkanın açıklamasını bekliyom.açıkcası ben tam çözemedim.saygılar..
  • Makina odaklamayı arkadaki arabaya göre yapmış.Orada herikisininde net çıkması için daha kapalı bir diyafram seçilerek yani aperture priority seçilerek alan derinliği ayarlanabilirdi.Full otomatik ayarda makinanın insan gibi karar verememesinden kaynaklanıyor ve o çekimde makinada eksiklik yok...
    quote:

Orjinalden alıntı: fz18

geçe fotoğraflarında göze batacak boyutlarda nois problemi varmış gibi geldi.birde motosikletli bayanın yüzünde netlik sorunu biraz aşırı olmuş gibi.nedenini bipekkan ve alperkanın açıklamasını bekliyom.açıkcası ben tam çözemedim.saygılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alperkon -- 4 Kasım 2008; 14:06:52 >
  • yav ben her ihtimale karşı yine de sorayım, gerçi kesindir ama bazı makinalar hem kalem pille hem de dahili li-ion ile kullanılıyor. bu iki modelde kalem pil seçeneği yok değil mi
  • quote:

Orjinalden alıntı: psikopak

yav ben her ihtimale karşı yine de sorayım, gerçi kesindir ama bazı makinalar hem kalem pille hem de dahili li-ion ile kullanılıyor. bu iki modelde kalem pil seçeneği yok değil mi

Malesef var bu 2 modelde kalem pille calışıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pocemonmutlu -- 4 Kasım 2008; 22:21:53 >
  • Arkadaşım heriki model de 4 adet kalem pille çalışır.Alkalin veya şarzlı pil seçeneği size kalmıştır.
  • Pocemonmutlu kalem pille çalışmasına maalesef demeyin çünkü kalem pili bakkaldan bile temin edersiniz ama özel lithıum-Ion'u heryerde ve herzaman bulamayabilirsiniz...
    quote:

quote:

Orjinalden alıntı: psikopak

yav ben her ihtimale karşı yine de sorayım, gerçi kesindir ama bazı makinalar hem kalem pille hem de dahili li-ion ile kullanılıyor. bu iki modelde kalem pil seçeneği yok değil mi

Malesef var bu 2 modelde kalem pille calışıyor

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.