Şimdi Ara

CANON POWERSHOT SX1 IS ve SX10 IS (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.156
Cevap
5
Favori
99.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bipekkan hoca anlaşılan bu fiyatlara bu piyasa şartları altında makina almak çok zor görünüyor hele birde bizim gibi kısıtlı bütçeyle harcama yapanlara...
    En iyisi biraz piyasanın durulmasını beklemek ya da o 3600 YTL ye 4 tane hacı murat almak...
    quote:

Orjinalden alıntı: bipekkan

AYNEN KATILIYORUM..... Dün biraz yeni dövizlere göre garantili fiyatlara bir göz attım Dudaklarım uçukladı. Özellikle Canon 40D için istenen fiyat ortalama 3.600 YTL civarında. Bizim İthalatçılar çok enteresan ve piyasaya anlaşılan 10 numara MİYOP gözlüğü ile bakıyorlar. Tabi kendini çok akıllı sananlar az-biraz sonra ellerinde MISIR KOÇANLARI ile kalacaklarından bi-haberler.
    Bu örnek Tepsi Burada' dan alıkmıştır. Fiyat:1409 €+ KDV =~1663 € 1€=2.17 YTL baz alınmış Bu durumda Toplam fiyat 3610 YTL olmuş. Bu fiyata 17-85 lens kit dahil........
    Gelelim USA fiyatına: 1400-1600 USA$ arasında satılıyor. Bizim ithalatçılar ise bu ortalama fiyatları hem ' ya çeviriyorlar hem de örneğin mağazadan (Amazon gibi) alınmış gibi hesap kitap edip malı kakalıyorlar.
    Takdir sizin..........

quote:

Orjinalden alıntı: Alperkon

Fotomoto arkadaş forumumuza öncelikle hoşgeldiniz diyorum.SX1 IS konusunda ki tespitlerinize saygı duymakla beraber katılmadığımı belirtmek isterim.
    1-Süperzoom müşterisinin çoğu görüntü kalitesinden tavize razı olarak,sabit objektifli kompakt hastasıdır.
    2-2 den fazla objektifi gövdeyle beraber taşımayı külfet görür ve dSLR'nin o göz kamaştıran görüntü kalitesine rağmen ilgisini çekmez.Bu Amerikan pazarı da olsa böyledir ve tatlı kârlar bırakan oturmuş bir müşteri portföyü vardır.
    3-Bu tatlı kârlı pazara Nikondan sonra Canonda dayanamayarak balıklama atlamıştır.
    4-Sanırım fiyat olarak Türkiye garantili fiyattan bahsediyorsanız o olabilir.Ama yavaş yavaş temsilcilikler batacak gibi görünüyor çünkü Amerikan ve Honkong piyasasından giren 1/3 daha ucuz mal dururken,tüketici kendisini soyulmuş hissine kaptırıyor ve alışveriş yapmak istemiyor.Sektörde olduğunuza göre bunların bir gerçek olduğunu bilirsiniz.
    5-Sx1 IS in görüntü kalitesi için;superzoom makinalar sınıfında CMOS sensör yeni olduğu için ustalar biraz umutlu görünüyorlar.Diğerlerinden pek farklı olmazsa Full HD video yüzünden kimse o kadar büyük farkı vererek bu makinayı almaz ve 300 dolarlık süperzoomların arkasından da nal toplar.Canon gibi sektörün devi bunun hesabını da yapmıştır herhalde...
    quote:

Orjinalden alıntı: Fotomoto

SX1'i bekleyen arkadaşlarımla naçizane fikirlerimi paylaşmak istiyorum:

• SX1 büyük bir sürpriz olmassa yazdığımız gibi 899-1099$ aralığında olacak ve Aralık'da gelecek ama Kasım'da gelirsede şaşırmayın (not: Bu arada bir yanlış anlaşılmayı düzeltelim; ne bu ürünü ne de başkasını biz satmıyoruz, mağazalar satıyor)
    • Düşük noise veya görüntü kalitesi için SX1 bekliyorsanız hiç beklemeyin giriş düzey bir DSLR alın.
    • 4 fps, 20X zoom ve 28 mm lens. Bu 3 özellik bir arada olmasını istiyorsanız bekleyin ve alın. Çünkü o fiyat aralığında bile gayet hesaplı.

• sx1 bu fiyatlarda iken kimbilir sx2 nekadar olur.en iyisi alperkon hocanın dediği gibi hacı murat almak.
    quote:

Hoşbulduk. Bana çok sıcak gelen bu hoşgeldiniz için ayrıca teşekkürler.

Fiyat konusuna katılıyorum sektörümüzün acı gerçeği. Fakat tüketicilerin % 90'ı böyle düşünmediği için bu fark yıllardır devam ediyor. Heleki DSLR ve lens fiyatları amatör fotoğrafçıların önündeki en büyük engellerden birisi.

Ultrazoom alacak bir arkadaş varsa SX1 için hiç beklemesin. Ama bu üç özellik (4 fps, 20X zoom ve 28 mm lens) şartsa beklesin alsın. SX1 hem CMOS sensörün hem de HD Video'nun kullanıldığı ilk kuşak. Bu sebeplerden SX1 beklemeyin ama SX2'yi bekleyin derim.

• Fotomoto bekle bekle ömür bitiyor arkadaş SX IS 2 yi beklemek mantıklı kuşağın ilk modeli hatalar kullandıkça ortaya çıkacak...Hadi hayırlısı diyelim bakalım.
    quote:

Fiyat konusuna katılıyorum sektörümüzün acı gerçeği. Fakat tüketicilerin % 90'ı böyle düşünmediği için bu fark yıllardır devam ediyor. Heleki DSLR ve lens fiyatları amatör fotoğrafçıların önündeki en büyük engellerden birisi.

Ultrazoom alacak bir arkadaş varsa SX1 için hiç beklemesin. Ama bu üç özellik (4 fps, 20X zoom ve 28 mm lens) şartsa beklesin alsın. SX1 hem CMOS sensörün hem de HD Video'nun kullanıldığı ilk kuşak. Bu sebeplerden SX1 beklemeyin ama SX2'yi bekleyin derim.

• @Fotomoto,
    İlk önce bende foruma hoşgeldiniz demek istiyorum.
    SX10' da benim görebildiğim sadece ISO performansında iyiye doğru bir artış var ama video çekimi adeta çamur gibi.
    Zaten oldum olası 1/2.3" gibi mercimek boyutlarındaki sensörlerle video çekmenin anlamını çözebilmiş değilim. Özellikle Canon' larda ister Ixus serisi ister A serisi veya diğer model compact'ları olsun...uzun süreli video çekimlerinde hot pixel'e neden olduğu, hatta 2-3 sene içinde sensörün tümüyle elden çıkacak şekilde abuk- subuk görüntü kaydetmeye başladığı pembeleşmeler extra çizgiler vb. olduğu biline biline fotograf makinelerinde ille de video çekimi ossun ! demenin anlamını kavrayabilmiş değilim. Olmadı, şimdi Nikon D90'a koydular, sırf bu nedenle bu modelin ömrünün çok kısa olacağını düşünüyorum.
    Birde Yüksek zoom hk.da bazı gerçekleri sırası geldiğimden burada sıralayayım.
    1. 10-20X gibiyüksek zoom'lu makine isteyenler LÜTFEN DÜRBÜN kullansınlar. Bende 2 yıl öncesinde bu hataya düştüm. Ve aldığım 2 makinede 10./X ve 12X croplama ile 3 mpx' de 21.4 X' e kadar çıkıyordu. Ve bir müddet sonra 6-7 X sonrası zoom' ve daha yukarısı yakınlaştırmada bazı enayilikler tespit ettim.
    Aradaki uzaklığa bağlı olarak yakınlaştırdığınız bölge ile makina arasındaki Hava tabakasının RUTUBETİ ve SICAKLIĞI fotografın kalitesine çok etki ediyordu Hafif sislilik gibi olayları hiç hesaba katmıyorum. Yazlıkta Temmuz başında benden 20-22 km kadar uzaklıktaki TRT TV vericisinin çektiğim 21.4 X teki fotografı ile Ekim ayı başında çektiğim fotograf arasında acayip fark vardı. Halbuki çıplak gözle ufka bakıldığında her 2 hava şartlarında da sıcaklık ve rutubet(Nem) oranları hariç hiç bir fark yoktu. Ancak aynı anda dürbünle baktığımda Ekim ayında çektiğim fotografta TV verici direğinde yördüğüm kırılmalar- yamulmaları netlik kayıplarını aynen dürbünlede gördüm. Aradaki hava tabakası yoğunluğunun sıcaklık ve nem nedeniyle artması bu sonucu vermişti. (Fizikte ışığın ortam değiştirmesinden kaynaklanan geliş açısının değişmesi olayı-kırılma indisi)
    2. Yüksek zoom-'lu objektiflerde yapım tekniği açısından gerekli tedbirler alınmamışsa (Örneğin APSH mercek, ED mercek gibi) markası ne olursa olsun, en çok kullanılan zoom aralığından başlayarak köşe ve kenarlara doğru gittikçe artan oranda Purple Fringing (Mor Saçaklanmalar) ile Color(Chroma) Aberration (Renk Sapmaları) ortaya çıkmaktadır. Bunun anlamı ise kenar ve köşelere doğru gittikçe artan oranda fotografın netlik-Keskinlik ve dolayısıyla detay kaybı demektir.
    Kısacası benim NAÇİZANE tavsiyem Resim çekmek için fotograf makinesi, konuyu yakından çekmek için makul oranda zoom kullanmak ya da konuya yaklaşmak, fazlası için DÜRBÜN kullanmak, Video için de ucuz olur pahalı olur orası kişinin cebidir ama Video kamera kullanmak, En ucuzu video da bile video çekimi bir fotograf makinesinin video çekiminden onlarca kez iyi olacaktır......
    Tüketici hk. fazlası ile haklısınız. Tüketici elindeki kredi kartının nasıl ve ne şekilde kullanacağı hk. da en ufak bir bilgisi olmadığı gibi çoğu kişi fiyatları sorgulamadan lahana yaprağından dolma sarar hesabı kredi kartı kullandığı bir gerçek. Geçenlerde ŞOK mağazasında 35 yKrş. lık Hürriyet gazetesi için kredi kartı kullanıldığını görünce, zaten yüksek olan tansiyonum TEPE yaptı.....
    quote:

• @Alperkon,
    Ben döktürüken sonra gördüm mesajı Çok haklısın Trafikten düşmüş 124 kesin alınır, Köyler arası SÜTÇÜ' lük yaparız.
    Bende beklemeye geçtim, elimdeki bütçe RESMEN KADÜK oldu. Birde makinesiz kaldık Gerçi Elimde satmadığım A620 var ,sıkışırsam fazlası ile idare ederim artık. Dolar 1.30 YTL'ye kadar ininceye kadar kılımı kıpırdatmam
    quote:

Bipekkan hoca anlaşılan bu fiyatlara bu piyasa şartları altında makina almak çok zor görünüyor hele birde bizim gibi kısıtlı bütçeyle harcama yapanlara...
    En iyisi biraz piyasanın durulmasını beklemek ya da o 3600 YTL ye 4 tane hacı murat almak...

• Bipekkan hoca demek ki ortak paydamız beklemek olacak...Ne yapalım bizde bekleriz doların 1.30 lara geri gelmesi bence fazla uzun sürmez...
    FZ50 yi satmakda biraz acele ettin gibi geliyor bana ne dersin?
  • @Alperkon,
    Hanımda aynısını söyledi bak döviz zıplıyor acele etme filan. Bende farklı düşündüm. Elimde bazıları kullanılmamıış 217 YTL' lik malzeme var ve 55 mm. ölçüsündeki filtre ve piller yine panasonic almadığım sürece BADEM gibi elde kalacak. O zaman Öyle bir fiyat vermeliyim ki hem elimden çıksın hemde çabuk çıksın ve 5. gün istediğim fiyata hemen satıldı. ve 2 kişi ilede görüşüyordum bu arada. Yurt dışından 900 YTL' ye hatta bu forumda biri var 850 YTL' ye bırakacak + 1 yedek pille sıfırını..... Evet belki YTL olarak 100 YTL fiyat düşük oldu gibi piyasasına göre ama elimde hala 217 YTL' ye aldığım ve bir işe yaramayacak bir yığın malzeme bana, ben malzemelere bakacaktım. Makinesiz kalma açısında doğru ama zaten Tüm Kasım ve Aralığın ilk 10 günü sağlık kontrolları ile geçecek, pekte makineye ihtiyacım olmayacak gibi....
    quote:

Bipekkan hoca demek ki ortak paydamız beklemek olacak...Ne yapalım bizde bekleriz doların 1.30 lara geri gelmesi bence fazla uzun sürmez...
    FZ50 yi satmakda biraz acele ettin gibi geliyor bana ne dersin?

• @bipekkan
    Çok teşekkürler hoşbulduk.

Aynen katılıyorum 20X lens ve cropped sensör, 10X'den sonra ciddi işlerde kullanılmaz. Şu an bu işin de ucu kaçmış durumda bakalım kaç X'e kadar gidecekler. Keşke herkes sizin gibi bilgili olsa firmalar böyle ürünleri piyasaya sürmezler.
  • Arkadaşlar arz-talep dengesi olarak görmek lâzım...Pazar var ki arz da var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alperkon -- 28 Ekim 2008; 0:40:18 >
  • @pocemonmutlu
    Son fotoğraftaki duvar saati İkea'dan galiba

Bu arada herkese merhaba arkadaşlar.
    Ben de bazı arkadaşlar gibi tam FZ-28'e yönelmişken başlığı okuyunca o pencereyi kapatıp buraya daldım.
    Zaten Canon sempatisi olan biriyim.
    Şu an elimde eski kompakt amirallerinden A80 var, 4 yıldır sorunsuz kullanıyordum.
    Fakat 2-3 haftadır pembeleşme ve çizgiler çıktı.Sanırım sensör uçtu.
    Bipekkan arkadaşın dediği gibi video çekiminden olabilir, çünkü makinayla çok video çekimi yaptım.
    Bu hafta firmaya göndermeyi düşünüyorum.
    Şu da var, eğer adamlar video çekimin koyuyorlarsa makinaya bunun bi sınırı falan olmamalı ya da bu sorun garanti kapsamına dahil edilmeli.
  • fotoğraf makinesi ile sınırsız video imkansız.eğer yaparım diyen olursa tiz zamanda makineyi pert eder.sx1 fz28 den kesinlikle iyi olacaktır.ama kalite farkı fiyat farkının hep gölgesinde kalacak.şöyleki: güneşli ortamlarda ve yeterli ışığın olduğu yerde fz serileri sx1 den geri kalmaz.birtek iç mekanda sx serileri fark yapar.bu kesin.ama benim görüşüm 18 veya 20x zoomlu makineleri evde veya sütüdyoda çekim yapmak için almayız daha ziyade doğa tarihi eser şehir manzaraları ve yüksek zoom gerektiren fotolar çekmek için kullanırız.malesef sx serileri çok yüksek fiyat aralığı ile beni dumura uğrattı.ben bu makinelerin tr garantili fiyatlarını düşünmek bile istemiyorum.eğer iç mekan çekimlerinde nois istemiyorsam 20x zoom değilde canon 450d alırım.hem daha kaliteli fotoğrafları daha ucuza elde etmiş olurum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: albati

@pocemonmutlu
    Son fotoğraftaki duvar saati İkea'dan galiba

Bu arada herkese merhaba arkadaşlar.
    Ben de bazı arkadaşlar gibi tam FZ-28'e yönelmişken başlığı okuyunca o pencereyi kapatıp buraya daldım.
    Zaten Canon sempatisi olan biriyim.
    Şu an elimde eski kompakt amirallerinden A80 var, 4 yıldır sorunsuz kullanıyordum.
    Fakat 2-3 haftadır pembeleşme ve çizgiler çıktı.Sanırım sensör uçtu.
    Bipekkan arkadaşın dediği gibi video çekiminden olabilir, çünkü makinayla çok video çekimi yaptım.
    Bu hafta firmaya göndermeyi düşünüyorum.
    Şu da var, eğer adamlar video çekimin koyuyorlarsa makinaya bunun bi sınırı falan olmamalı ya da bu sorun garanti kapsamına dahil edilmeli.

Ikea evimizin herşeyi

• reklam kokan hareketler bunlar...

• valla banada uygun geldi, 27 ekimde de beklenen ellerine gecme tarıhıymıs, yuzde 20 deposit yatırıp siparişi verdim, inşallah aksilik olmaz

merhaba arkadaşlar " inşallah aksilik olmaz" demiştim, nitekim olmuş :( ... bugun firmadan arayıp depositimi geri gonderdıklerını belirttiler.. enazından benım için sx1 ruyası sona erdi .. ama ben Türkiye' ye donmeden bir makına almaya karar verdim , başlıktaki buradakı hocaların tavsıyesıyle artık vıdeo olup olmamasını da onemsemıyorum. aynı şirket bana 3 tane dslr onerdı yakın fıyatlara albılcegım.. sx1 baslığını amacından saptırmak istemıyorum ama gonulsuzce de olsa sx1 dan vazgecen arkadasınıza aşagıdakı giriş seviyesi dslr lardan hangısını tavsıye edersınız _?
    1 - Canon EOS1000D Twin Kit With Canon EFS 18-55mm IS - Image Stabiliser Zoom and Canon EF 75-300mm Zoom --- 999 AUD
    2. Pentax KM Kit with Pentax DA L 18-55mm Zoom -- 899 aud
    3-NIKON D60 STD Twin KIT with AF-S DX NIKKOR 18-55mm & AF-S NIKKOR 55-200mm -- 899 aud
    herkese şimdiden teşekkürler..

• @zalad28,
    Benim önerim, AUD olarak fiyatta ne kadar fark eder bilemiyorum ama . Benim önerim size Canon 450D olacak.... 1000D ile benzerler ama Bu model olmaz ise olmaz özellikleri kısıtlanmış bir modeldir....Aynı objektifler kullanılır.............
    Orjinalden alıntı: zalad28

valla banada uygun geldi, 27 ekimde de beklenen ellerine gecme tarıhıymıs, yuzde 20 deposit yatırıp siparişi verdim, inşallah aksilik olmaz

merhaba arkadaşlar " inşallah aksilik olmaz" demiştim, nitekim olmuş :( ... bugun firmadan arayıp depositimi geri gonderdıklerını belirttiler.. enazından benım için sx1 ruyası sona erdi .. ama ben Türkiye' ye donmeden bir makına almaya karar verdim , başlıktaki buradakı hocaların tavsıyesıyle artık vıdeo olup olmamasını da onemsemıyorum. aynı şirket bana 3 tane dslr onerdı yakın fıyatlara albılcegım.. sx1 baslığını amacından saptırmak istemıyorum ama gonulsuzce de olsa sx1 dan vazgecen arkadasınıza aşagıdakı giriş seviyesi dslr lardan hangısını tavsıye edersınız _?
    1 - Canon EOS1000D Twin Kit With Canon EFS 18-55mm IS - Image Stabiliser Zoom and Canon EF 75-300mm Zoom --- 999 AUD
    2. Pentax KM Kit with Pentax DA L 18-55mm Zoom -- 899 aud
    3-NIKON D60 STD Twin KIT with AF-S DX NIKKOR 18-55mm & AF-S NIKKOR 55-200mm -- 899 aud
    herkese şimdiden teşekkürler..

• SX1 şu an için hayal galiba.
    SX10'un da S5'ten bariz farkları yok.
    O zaman daha beklicez.
  • quote:

SX1 şu an için hayal galiba.
    SX10'un da S5'ten bariz farkları yok.
    O zaman daha beklicez.

compact ve professional arasında bulunan urunlerin, professional kalite beklentisi yanlış. o zaman hep beklersiniz. beklemektense like serilerinin en iyi modellerinden birini alıp ufkunuzu genişletebilirsiniz...
  • İşte o iyi modeli seçebilmek önemli.
    Herkesin DSLR-like'lardan beklentisi farklı olabiliyor.
    Kimi makrosu, kimi zoomu ,kimi de videosuna önem veriyor.
    Ne zaman tam birine yaklaşıyorsun diğerinin ekstra bir özelliği oluyor.
    Bu da tabi firmaların pazarlama taktikleri.
    Ne kadar uyanık da geçinsek adamlar bi şekilde herkesin gözünü boyayabiliyor.

Bu arada dolar kurunun yüksek olması da önemli bir bekleme sebebim
  • quote:

İşte o iyi modeli seçebilmek önemli.
    Herkesin DSLR-like'lardan beklentisi farklı olabiliyor.
    Kimi makrosu, kimi zoomu ,kimi de videosuna önem veriyor.
    Ne zaman tam birine yaklaşıyorsun diğerinin ekstra bir özelliği oluyor.
    Bu da tabi firmaların pazarlama taktikleri.
    Ne kadar uyanık da geçinsek adamlar bi şekilde herkesin gözünü boyayabiliyor.

Bu arada dolar kurunun yüksek olması da önemli bir bekleme sebebim

peki senin fotograf makinesinden istediklerin yada beklentilerin nedir?
  • Pocemonmutlu değişik 80x digital zoom dahil olmak üzere değişik zoomlarda makinanın performansını sergilemedin daha...Yeni fotoğraflar bekliyoruz sizden...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alperkon -- 30 Ekim 2008; 0:16:20 >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.