Şimdi Ara

CANON POWERSHOT SX1 IS ve SX10 IS (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.156
Cevap
5
Favori
99.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: pocemonmutlu

quote:

Orjinalden alıntı: albati

İşte o iyi modeli seçebilmek önemli.
    Herkesin DSLR-like'lardan beklentisi farklı olabiliyor.
    Kimi makrosu, kimi zoomu ,kimi de videosuna önem veriyor.
    Ne zaman tam birine yaklaşıyorsun diğerinin ekstra bir özelliği oluyor.
    Bu da tabi firmaların pazarlama taktikleri.
    Ne kadar uyanık da geçinsek adamlar bi şekilde herkesin gözünü boyayabiliyor.

Bu arada dolar kurunun yüksek olması da önemli bir bekleme sebebim

peki senin fotograf makinesinden istediklerin yada beklentilerin nedir?

Ben de tüm kullanıcılar gibi hepsi birarada istiyorum.
    Malum öyle bişey yok ve olmayacak da ama tüketiciyi tatmin etmek zordur biliyosunuz.
    Bana gelirsek, ileride kesin SLR'ye geçecem diye bir şartım yok.
    Yani dslr-like'ları şimdilik bir basamak olarak görmüyorum.
    (Gördüğüm kadarıyla fotoğrafçılık bir tutku ve şu an için bende o tutku yok ama güzel fotoğrafları gördükçe de imrenmiyo değilim.)
    Canon'un en sevdiğim yönlerinden biri dönen LCD ekranı.
    A80 kullandığımdan döner ekranın kullanışlılığını ve rahatlığını biliyorum.
    Ama açıkçası -senin yüklediğin videodan- SX10'un video kalitesini beğenmedim (en azından FZ28'e göre)
    Fakat arkadaşların da dediği gibi zoom, makro, gece çekimi gibi performanslarını test edersen makinayı daha iyi tanımış oluruz.

• Zalad28 dostum sizin iş elma bitti armut verelime dönmüş...Neyse dSLR alacaksan Bipekkanı dinle 450D de karar kıl derim...Onları size önerdiği modellerin dışına çıkmaya çalışın bu sizin menfaatinize olur.
    Durumun müsaitse ben Canon EOS 50 D veya Nıkon D90 derim al yıllarca rahat et.
    Orjinalden alıntı: zalad28

valla banada uygun geldi, 27 ekimde de beklenen ellerine gecme tarıhıymıs, yuzde 20 deposit yatırıp siparişi verdim, inşallah aksilik olmaz

merhaba arkadaşlar " inşallah aksilik olmaz" demiştim, nitekim olmuş :( ... bugun firmadan arayıp depositimi geri gonderdıklerını belirttiler.. enazından benım için sx1 ruyası sona erdi .. ama ben Türkiye' ye donmeden bir makına almaya karar verdim , başlıktaki buradakı hocaların tavsıyesıyle artık vıdeo olup olmamasını da onemsemıyorum. aynı şirket bana 3 tane dslr onerdı yakın fıyatlara albılcegım.. sx1 baslığını amacından saptırmak istemıyorum ama gonulsuzce de olsa sx1 dan vazgecen arkadasınıza aşagıdakı giriş seviyesi dslr lardan hangısını tavsıye edersınız _?
    1 - Canon EOS1000D Twin Kit With Canon EFS 18-55mm IS - Image Stabiliser Zoom and Canon EF 75-300mm Zoom --- 999 AUD
    2. Pentax KM Kit with Pentax DA L 18-55mm Zoom -- 899 aud
    3-NIKON D60 STD Twin KIT with AF-S DX NIKKOR 18-55mm & AF-S NIKKOR 55-200mm -- 899 aud
    herkese şimdiden teşekkürler..

• BiPEKKAN hocaya ve Alperkon'a ilgilerinden dolayı teşekkür ederim.. artık bencede 450d :)
  • kaliteyi ucuza almak isteyenlerin tercihi:canon 450d
    iyi bir lens şart
  • Bir şey değil zalad28...
    quote:

Orjinalden alıntı: zalad28

BiPEKKAN hocaya ve Alperkon'a ilgilerinden dolayı teşekkür ederim.. artık bencede 450d :)
  • Bu Canon PowerShot SX1 IS kaç paraysa alacam ama bulamadım kimsede yardımcı olamadı kahrolsun acemilik.
  • satan yokmu hala sx 1 i?
  • Yukarda bakıyorumda yazılanlara konu nerelere gelmiş pühüüüü.
  • Ayee arkadaşım İngiltere'de 3 Kasımda satışı başlıyor.Verdiğim linki incelersen yararlanacağını umarım.
    quote:

Orjinalden alıntı: ayee

Bu Canon PowerShot SX1 IS kaç paraysa alacam ama bulamadım kimsede yardımcı olamadı kahrolsun acemilik.

http://www.ukdigital.co.uk/canon_powershot_sx1_is.htm
  • Ya Tanrı aşkına! bir 2-3 ay bekleyin. Bu ne acele. Makine bir piyasaya çıksın, birileri alsın, denesin, birşeyler yazsın, çizsin, yazılımında varsa bir problem yenilensin. Fuji f50fd' deki gibi birde yazılımsal sorunlarla uğraşmayın. Paranız pulunuz, boldur, değildir bilemem ama İlk çıkan model üstelik adamın cebini AĞLATIR biraz bekleyin....
  • Bipekkan hocam arkadaş kararını vermiş alacak yapılacak birşey yok.Siz usta olarak gereken ikazlarınızı yaptınız sağolasınız.
  • Bende Canon SX1 ve Panasonic FZ 28 arasında gidip gelen bir çok arkadaştan biriyim..Benim için video çekimi önemli. Ama sizden duyduğum zamanla lensin bozulma olayı acayip canımı sıktı(yıllar içinde). Birde yazın otelin fotoğrafçısının çektiği fotolara bakıyorumda şimdi..Ya benim alacağım makina böyle olmalı diyorum..Ama sizin görüşünüz sanırım haklı..DSLR işi çok pahalı. Şimdi bi Canon 450 D alsak ve birde şöyle iyi bir lens (yurt dışından) bana yetmez mi?Ne manzara derdim var ne de makro...Şöyle tatilde arkadaşlarla çekildiğimiz fotolar kaliteli olsun yeter desem? o zaman da DSLR çok mu abartı kaçar? Üffffff ne kadar zor bi iş bu foto işi ya? PC donanım bölümünde millete 2 dakikada konfigürasyon çıkartıyoruz ama bu dijital fotoğrafçılık işi başa bela..
    Bu arada SX1'in offical sitesindeki sample resim gerçek ise neredeyse DSLR makinalar kadar iyi çekiyor..Ama adamlar o resmi çekmek için ne ışık ortamı hazırlamışlardır kimbilir..

• Arkadaşın verdiği İngiliz sitesinde SX1'in fiyatı 400 sterlin yani yaklaşık 1000 YTL, SX10'un fiyatı ise 270 sterlin, o da yaklaşık 650 YTL falan yapıyor.
    SX10'un şu an Türkiye'ye 900 YTL'ye getirildiğini düşünürsek SX1'in Türkiye fiyatının minimum 1200 YTL olacağını söyleyebiliriz, bu da bu sınıf için gerçekten yüksek bir rakam.

@smartcard
    SX1'in sitesindeki fotolara bakma sen. Onu çeken adama daha zayıf bir kompakt versen yine aynı kareyi yakalar.
    Ayrıca "Şöyle arkadaşlarla yaz hatırası çekeriz" gibi düşünüyosan DSLR'ye vereceğin paraya yazık derim.
    Artı pilot olmadan helikoptere sahip olmak gibi bişey olur.
    Nitekim şu an için ben de aynı ikilemdeyim (SX1-FZ28) fakat DSLR düşünmüyorum.
  • @smartcard,
    Aynen, Bu düşüncede iseniz iyi bir Compact veya bir like makine işinizi fazlasıyla görür. Hatta Fuji f100Fd gibi bir makine, kaliteli foto talebinizi de mükemmel karşılar. ben şahsen bu çapta bir makinenin çektiği fotograflara hayranım.... Tabi kişisel düşüncem.....
    quote:

Orjinalden alıntı: smartcard

....................Ne manzara derdim var ne de makro...Şöyle tatilde arkadaşlarla çekildiğimiz fotolar kaliteli olsun yeter desem? o zaman da DSLR çok mu abartı kaçar? .......................................
  • O zaman açıkçası SX1'in fiyat dezavantakını da düşünürsek ben yine FZ-28'e kayıcam gibi...Zaten şekil olarakta FZ-28 daha bi oturaklı duruyor. Herkesin zevki kendine tabii ama bu hareketli LCD bana biraz gıcık geldi :) Hele dolar biraz daha düşsün FZ-28 yapıcaz artık...
  • yabancı yorumlarını okudum da o kadar beklediğim makineyi aldığımın 2. günü iade ettim diyor canon sx1 için... iyi düşünün derim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: sugarboy

yabancı yorumlarını okudum da o kadar beklediğim makineyi aldığımın 2. günü iade ettim diyor canon sx1 için... iyi düşünün derim...

sx1 piyasaya sürüldü mü? bir yanlışlık olmasın ??
    O makina sx 10 olması lazım sanırım sn. sugarboy?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilhan -- 31 Ekim 2008; 16:14:21 >
  • @smartcard,
    Keşke en ucuzundan en pahalı dSLR' makineyede koysalar şu hareketli LCD' yi. En azından %70 sizi toprakta, otta, alfaltta sürünüp komando eğitimi yapmaktan hatta kollarınızı yukarı uzatabildiğiniz noktaya kadar tepeden çekim yapmanızı sağlıyor. Bu nedenle, hareketli LCD, kişisel bir zevk değil, extra ve çok tutulan ve her makineye de kolay kolay nasip olamayan bir (+) özelliktir. Yazdığımın FZ28 ile bir ilgisi yoktur.Keşke bu iyi makinaya FZ50' deki hareketli LCD' yide koysalardı.....
    quote:

............... Herkesin zevki kendine tabii ama bu hareketli LCD bana biraz gıcık geldi :) Hele dolar biraz daha düşsün FZ-28 yapıcaz artık...
  • Bipekkan hoca gerçekten yazayım mı yazmayayım mı diye düşünürken siz tam zamanında cevap yazdınız articulated LCD konusunda...Balı tatmayana istediğiniz kadar anlatın tadını anlatarak tattıramazsınız.Bipekkan FZ50 kullandı değişken açılı,katlanır LCD'yi ona sorun diyecektim sizden cevap geldi...
    Benim FZ18 ve FZ28'i almama nedenlerimden biri bu özelliğin olmayışıdır...
    quote:

Orjinalden alıntı: bipekkan

@smartcard,
    Keşke en ucuzundan en pahalı dSLR' makineyede koysalar şu hareketli LCD' yi. En azından %70 sizi toprakta, otta, alfaltta sürünüp komando eğitimi yapmaktan hatta kollarınızı yukarı uzatabildiğiniz noktaya kadar tepeden çekim yapmanızı sağlıyor. Bu nedenle, hareketli LCD, kişisel bir zevk değil, extra ve çok tutulan ve her makineye de kolay kolay nasip olamayan bir (+) özelliktir. Yazdığımın FZ28 ile bir ilgisi yoktur.Keşke bu iyi makinaya FZ50' deki hareketli LCD' yide koysalardı.....
    quote:

............... Herkesin zevki kendine tabii ama bu hareketli LCD bana biraz gıcık geldi :) Hele dolar biraz daha düşsün FZ-28 yapıcaz artık...

• Sugarboy link verebilir misiniz daha piyasaya sürülmemiş makinayı kim almışta beğenmeyip iade etmiş?
    quote:

Orjinalden alıntı: sugarboy

yabancı yorumlarını okudum da o kadar beklediğim makineyi aldığımın 2. günü iade ettim diyor canon sx1 için... iyi düşünün derim...
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.