Şimdi Ara

CANON POWERSHOT SX1 IS ve SX10 IS (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.156
Cevap
5
Favori
99.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: seayde

quote:

Orjinalden alıntı: ayee

pocemonmutlu arkadaşım sx10 u aldığın yerde CANON POWERSHOT SX1 IS varmıdır acaba yardımcı olabilirmisin bana.Şimdiden Teşekürler.

merhaba ayee arkadasım asagıda almanyada faalıyet gosteren amazon.com adresı var orda satıs olabılır ama almancan varsa :) bır bak ıstersen

http://www.amazon.de/Canon-PowerShot-Digitalkamera-Megapixel-HD-Videofunktion/dp/B001G7PBDC/ref=sr_1_34?ie=UTF8&s=ce-de&qid=1224954048&sr=1-34

evet bir kişi satın almış bile, yoksa senmisin ayee

ingilizce cevirisi
    http://translate.google.com/translate?u=http%3A%2F%2Fwww.amazon.de%2FCanon-PowerShot-Digitalkamera-Megapixel-HD-Videofunktion%2Fdp%2FB001G7PBDC%2Fref%3Dsr_1_34%3Fie%3DUTF8%26s%3Dce-de%26qid%3D1224954048%26sr%3D1-34&hl=en&ie=UTF-8&sl=de&tl=en

2.7 in. display, cmos sensor, Full HD video cekimi haric SX10 ile herşeyi aynı. SX1 cmos sensoruyle ne kadar sx10'dan daha iyi performasns gosterecek bende merak ediyorum cunki sensor boyutuda aynı "1 / 2, 3 inch"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pocemonmutlu -- 25 Ekim 2008; 21:07:06 >

• quote:

Orjinalden alıntı: psikopak

sanırım ikisi de li-ion pille çalışıyor. bu sevda da başlamadan bitti benim için

NE FARK VAR Lİ-İON PİLLE BATARYA ARASINDA .Benim bildiğim li-ion daha iyi ama yanlış biliyorum heralde.

çekilen foto. açısından kaç tane fark olur ortalama orasını bilemem ama, ben li-ion pilleri sevmem, en basidinden pilin ömrü bittiğinde napıcaksın? orjinal bi batarya ara ki bulasın, buldun diyelim fahiş fiyata satın alırsam çok koyar bana

• quote:

quote:

sanırım ikisi de li-ion pille çalışıyor. bu sevda da başlamadan bitti benim için

NE FARK VAR Lİ-İON PİLLE BATARYA ARASINDA .Benim bildiğim li-ion daha iyi ama yanlış biliyorum heralde.

çekilen foto. açısından kaç tane fark olur ortalama orasını bilemem ama, ben li-ion pilleri sevmem, en basidinden pilin ömrü bittiğinde napıcaksın? orjinal bi batarya ara ki bulasın, buldun diyelim fahiş fiyata satın alırsam çok koyar bana

katılıyorum malesef li-ion pillerin fiyatları problem sony h50 alayım dedim almadan oncede pil ve hafıza kartının fiyatlarını araştırıyordum, pilin 82ytl miydi dolarmıydı hatırlamıyorum rakkamı gorunce urunden vazgectim... ama fz28 pilinin yansanayisi ucuz ama nekadar goturur bilinmez. 4 tane duracell 2650mah pil aldım 29ytl benim aldıgım piller arasında en pahalısı buydu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pocemonmutlu -- 25 Ekim 2008; 22:34:06 >

• Arkadaşlar bende bir Canon marka dijital makina almak istiyorum.
    Bu model aslında çok ilgimi çekti.
    Ayrıca özellikleri ve fiyatıda gözüme güzel görünüyor.
    Kullanan varsa önerebilir mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Radamel

Arkadaşlar bende bir Canon marka dijital makina almak istiyorum.
    Bu model aslında çok ilgimi çekti.
    Ayrıca özellikleri ve fiyatıda gözüme güzel görünüyor.
    Kullanan varsa önerebilir mi?

fotograf makinesinden istediklerin onemli bence, resim kalitesimi? video kalitesimi? hızlı olmasımı? yuksek zoom yapabilmesimi? yoksa hepsimi?

sx10'u yurtdışından aldım ama alırken ne urunun detaylı incelemesi vardı nede turkiyede satışı. ben sx10 modeline karar verirken "dpreview" sitesindeki sx10 kullanıcılarının yorumlarını, ornek resim ve videolarını inceleyerek karar verip aldım.

sx10 ile henuz dogru duzgun cekim yapamadıgım icin şu an oneremiyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pocemonmutlu -- 25 Ekim 2008; 23:10:20 >
  • Pokemonmutlu arkadaş siz Bipekkan hocanın söylediği gibi değişik İSO larda ve farklı zoomlarda aynı konuyu çekin foruma yükleyin. Sizin bilmediğiniz konularda da Bipekkan arkadaşımız yönlendirici olur.Depreview.com'dan herkes örnek fotoğrafları gördü ama bizim oraya üye olmamız ve sorular sorarak bazı örnekleri istememiz mümkün olmadığı için, Türkiyeden bir arkadaşın çektiği fotoğrafları görmek çok iyi olacak ve doğru kararlar verilecektir.
  • Arkadaşım pocemonmutlu
    hayırlı ve uğurlu olsun. makinayla ilgili bilgileri ve fotoğrafları paylaşmanı bekliyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ktinte -- 25 Ekim 2008; 23:25:20 >
  • @pocemonmutlu,
    Yok O kadar değil yeterli ışık olduğunda 1600 ISO bile kabul edilebilir gördüm Yetersiz ışıkta sensör sapıtıp 200 ISO' da bile hafif hissedilir noise üretiyor ama Bu kadar küçük sensörde ben tatminkar buldum.
    quote:

Orjinalden alıntı: pocemonmutlu

arkadaşlar işimin geregi makineyle ilgilenemedim kusura bakmayın makinede yeni bende fotografcılıga yeniyim. sadece iso arasındaki kalite farkları icin 1 saat once cekimler yaptım.

amator olarak kendi goruşlerim: iso performansı canon s5 ten biraz daha iyi ama cok iyi değil malesef...

link
    http://rapid-share.com/files/157462895/canon_sx10_test1.rar.html

• bildiğimiz rapid açılmadı haliyle indiremedim yardımcı olabilecek varmı
  • hallettim araya - koyulmuş (rapid-share)
  • Bipekkan hoca desenize SX1 IS in bundan iyi olacağı kesin gibi...
    quote:

Orjinalden alıntı: bipekkan

@pocemonmutlu,
    Yok O kadar değil yeterli ışık olduğunda 1600 ISO bile kabul edilebilir gördüm Yetersiz ışıkta sensör sapıtıp 200 ISO' da bile hafif hissedilir noise üretiyor ama Bu kadar küçük sensörde ben tatminkar buldum.
    quote:

Orjinalden alıntı: pocemonmutlu

arkadaşlar işimin geregi makineyle ilgilenemedim kusura bakmayın makinede yeni bende fotografcılıga yeniyim. sadece iso arasındaki kalite farkları icin 1 saat once cekimler yaptım.

amator olarak kendi goruşlerim: iso performansı canon s5 ten biraz daha iyi ama cok iyi değil malesef...

link
    http://rapid-share.com/files/157462895/canon_sx10_test1.rar.html

• havada mağaşallah seller sular goturuyor evde hapis kaldım

"1600x1200 pixel"

iso 400
     CANON POWERSHOT SX1 IS ve SX10 IS

iso 3200

iso 400

iso 400

iso 3200

iso 400

iso200

iso 400

iso 800

iso 200

iso 400

iso 800

iso 80

video sample
    http://rapid-share.com/files/157724610/Canon_SX10_video_test1.rar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pocemonmutlu -- 26 Ekim 2008; 16:34:15 >

• Daha önce yüklemiş olduğunuz fotografları da inceledim , ne beklediğim kadar iyi ne de beklediğim kadar kötüler, şöyle açıklayım düşük ISO değerlerindeki fotografların görüntü kaliteleri beklediğimden daha kötü ISO yükseldikçe ise Canon anlaşılan iyi iş çıkarmış eskisine oranla çok daha iyi sonuç almış. Ancak açıkçası benim 4.5 yıllık A95'in düşük ISO fotografları neredeyse SX10'nunkilerden daha iyiler. Tabi bunda Canon'un ısrarla hala daha A95in boyutlarındaki bir sensörü bile yeni makinalarından esirgemesi rol oynuyor. Ancak bu grup makinanın software'ini bir hayli geliştirdiği yadsınmaz.
    Makinanızın hayırlı olsun, bu arada.
  • Pocemonmutlu örnekler için çok teşekkürler...Tabi bu küçük sensörle kimse dSLR kalitesinde fotoğraf beklemiyor.Önemli olan sınıfındaki diğer süperzoomlardan daha az noise'li ve bir önceki S5 den daha üstün olması...Yüksek İSO çekimlerinde SX10'nun başarılı olduğu ve noise'ın de makul sınırlar içinde olduğu söylenmeye başladı.Bu durum tabi ki iyiye işaret...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alperkon -- 26 Ekim 2008; 22:00:10 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Alperkon

Pocemonmutlu örnekler için çok teşekkürler...Tabi bu küçük sensörle kimse dSLR kalitesinde fotoğraf beklemiyor.Önemli olan sınıfındaki diğer süperzoomlardan daha az noise'li ve bir önceki S5 den daha üstün olması...Yüksek İSO çekimlerinde SX10'nun başarılı olduğu söylenmeye başladı.

rica ederim Alperkon.

elimden geldigince yardımcı olmaya calıştım...

edit:
    verdigim rapid linklerindeki (-) işaretini kaldırıp cekin arkadaşlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pocemonmutlu -- 26 Ekim 2008; 23:35:41 >
  • SX1'i bekleyen arkadaşlarımla naçizane fikirlerimi paylaşmak istiyorum:

• SX1 büyük bir sürpriz olmassa yazdığımız gibi 899-1099$ aralığında olacak ve Aralık'da gelecek ama Kasım'da gelirsede şaşırmayın (not: Bu arada bir yanlış anlaşılmayı düzeltelim; ne bu ürünü ne de başkasını biz satmıyoruz, mağazalar satıyor)
    • Düşük noise veya görüntü kalitesi için SX1 bekliyorsanız hiç beklemeyin giriş düzey bir DSLR alın.
    • 4 fps, 20X zoom ve 28 mm lens. Bu 3 özellik bir arada olmasını istiyorsanız bekleyin ve alın. Çünkü o fiyat aralığında bile gayet hesaplı.
  • Fotomoto arkadaş forumumuza öncelikle hoşgeldiniz diyorum.SX1 IS konusunda ki tespitlerinize saygı duymakla beraber katılmadığımı belirtmek isterim.
    1-Süperzoom müşterisinin çoğu görüntü kalitesinden tavize razı olarak,sabit objektifli kompakt hastasıdır.
    2-2 den fazla objektifi gövdeyle beraber taşımayı külfet görür ve dSLR'nin o göz kamaştıran görüntü kalitesine rağmen ilgisini çekmez.Bu Amerikan pazarı da olsa böyledir ve tatlı kârlar bırakan oturmuş bir müşteri portföyü vardır.
    3-Bu tatlı kârlı pazara Nikondan sonra Canonda dayanamayarak balıklama atlamıştır.
    4-Sanırım fiyat olarak Türkiye garantili fiyattan bahsediyorsanız o olabilir.Ama yavaş yavaş temsilcilikler batacak gibi görünüyor çünkü Amerikan ve Honkong piyasasından giren 1/3 daha ucuz mal dururken,tüketici kendisini soyulmuş hissine kaptırıyor ve alışveriş yapmak istemiyor.Sektörde olduğunuza göre bunların bir gerçek olduğunu bilirsiniz.
    5-Sx1 IS in görüntü kalitesi için;superzoom makinalar sınıfında CMOS sensör yeni olduğu için ustalar biraz umutlu görünüyorlar.Diğerlerinden pek farklı olmazsa Full HD video yüzünden kimse o kadar büyük farkı vererek bu makinayı almaz ve 300 dolarlık süperzoomların arkasından da nal toplar.Canon gibi sektörün devi bunun hesabını da yapmıştır herhalde...
    quote:

Orjinalden alıntı: Fotomoto

SX1'i bekleyen arkadaşlarımla naçizane fikirlerimi paylaşmak istiyorum:

• SX1 büyük bir sürpriz olmassa yazdığımız gibi 899-1099$ aralığında olacak ve Aralık'da gelecek ama Kasım'da gelirsede şaşırmayın (not: Bu arada bir yanlış anlaşılmayı düzeltelim; ne bu ürünü ne de başkasını biz satmıyoruz, mağazalar satıyor)
    • Düşük noise veya görüntü kalitesi için SX1 bekliyorsanız hiç beklemeyin giriş düzey bir DSLR alın.
    • 4 fps, 20X zoom ve 28 mm lens. Bu 3 özellik bir arada olmasını istiyorsanız bekleyin ve alın. Çünkü o fiyat aralığında bile gayet hesaplı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alperkon -- 27 Ekim 2008; 4:35:32 >

• AYNEN KATILIYORUM..... Dün biraz yeni dövizlere göre garantili fiyatlara bir göz attım Dudaklarım uçukladı. Özellikle Canon 40D için istenen fiyat ortalama 3.600 YTL civarında. Bizim İthalatçılar çok enteresan ve piyasaya anlaşılan 10 numara MİYOP gözlüğü ile bakıyorlar. Tabi kendini çok akıllı sananlar az-biraz sonra ellerinde MISIR KOÇANLARI ile kalacaklarından bi-haberler.
    Bu örnek Tepsi Burada' dan alıkmıştır. Fiyat:1409 €+ KDV =~1663 € 1€=2.17 YTL baz alınmış Bu durumda Toplam fiyat 3610 YTL olmuş. Bu fiyata 17-85 lens kit dahil........
    Gelelim USA fiyatına: 1400-1600 USA$ arasında satılıyor. Bizim ithalatçılar ise bu ortalama fiyatları hem ' ya çeviriyorlar hem de örneğin mağazadan (Amazon gibi) alınmış gibi hesap kitap edip malı kakalıyorlar.
    Takdir sizin..........

quote:

Orjinalden alıntı: Alperkon

Fotomoto arkadaş forumumuza öncelikle hoşgeldiniz diyorum.SX1 IS konusunda ki tespitlerinize saygı duymakla beraber katılmadığımı belirtmek isterim.
    1-Süperzoom müşterisinin çoğu görüntü kalitesinden tavize razı olarak,sabit objektifli kompakt hastasıdır.
    2-2 den fazla objektifi gövdeyle beraber taşımayı külfet görür ve dSLR'nin o göz kamaştıran görüntü kalitesine rağmen ilgisini çekmez.Bu Amerikan pazarı da olsa böyledir ve tatlı kârlar bırakan oturmuş bir müşteri portföyü vardır.
    3-Bu tatlı kârlı pazara Nikondan sonra Canonda dayanamayarak balıklama atlamıştır.
    4-Sanırım fiyat olarak Türkiye garantili fiyattan bahsediyorsanız o olabilir.Ama yavaş yavaş temsilcilikler batacak gibi görünüyor çünkü Amerikan ve Honkong piyasasından giren 1/3 daha ucuz mal dururken,tüketici kendisini soyulmuş hissine kaptırıyor ve alışveriş yapmak istemiyor.Sektörde olduğunuza göre bunların bir gerçek olduğunu bilirsiniz.
    5-Sx1 IS in görüntü kalitesi için;superzoom makinalar sınıfında CMOS sensör yeni olduğu için ustalar biraz umutlu görünüyorlar.Diğerlerinden pek farklı olmazsa Full HD video yüzünden kimse o kadar büyük farkı vererek bu makinayı almaz ve 300 dolarlık süperzoomların arkasından da nal toplar.Canon gibi sektörün devi bunun hesabını da yapmıştır herhalde...
    quote:

Orjinalden alıntı: Fotomoto

SX1'i bekleyen arkadaşlarımla naçizane fikirlerimi paylaşmak istiyorum:

• Bipekkan hoca sizin gibi gerek teknik ve gerekse piyasa şartlarını iyi bilen bir ustadan destek görmek benim için onurdur.Benim kamera aldığım 2004 yılıydı 1600 dolar vermiştim.Sirkeci de dolaşırken 500 dolara görünce yediğim kazığın boyutu ortaya çıktı...Şimdi piyasa istatistiklerine bir baksınlar bakalım kaç kişi temsilciden kamera almış kaç kişide internet alışveriş sitelerinden almış...İthalatçı açısından acı gerçekler ortada ve %400 lük 500lük aşırı kâr vurgunları TARİH oldu.Artık internet gibi çok tehlikeli bir silah var YANLIŞ YAPANA GERİ TEPİYOR...
  • Hoşbulduk. Bana çok sıcak gelen bu hoşgeldiniz için ayrıca teşekkürler.

Fiyat konusuna katılıyorum sektörümüzün acı gerçeği. Fakat tüketicilerin % 90'ı böyle düşünmediği için bu fark yıllardır devam ediyor. Heleki DSLR ve lens fiyatları amatör fotoğrafçıların önündeki en büyük engellerden birisi.

Ultrazoom alacak bir arkadaş varsa SX1 için hiç beklemesin. Ama bu üç özellik (4 fps, 20X zoom ve 28 mm lens) şartsa beklesin alsın. SX1 hem CMOS sensörün hem de HD Video'nun kullanıldığı ilk kuşak. Bu sebeplerden SX1 beklemeyin ama SX2'yi bekleyin derim.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.